Egy Tökéletes Világban azt mondanám, hogy egyetértek veled. De a Tökéletes Világban a képviselöm az én érdekeimet képviselné, a Tökéletes Világban nem várná el az orvos, hogy az egyszer már kifizetett egészségügyi ellátásért anyagilag hálás legyek, a Tökéletes Világban .... Viszont jelenleg a Valo Világban /ok, én kérek ezért elnézést:)/ élünk ahol nem hiszem el mindenröl, hogy ugy müködik mint a Tökéletesben. De nem én vagyok ezzel egyedül igy, pl elég jelentös politikai tömörülés /nevezzük Pártnak/ elég látványosan kommunikálja, hogy Polt a fidesz ügynöke. Ezek szerint ök se hisznek a demokráciában és a jogállamiságban? Hisz Poltnak függetlennek kell lennie....
Amennyiben elfogadom, hogy demokrácia amiben élünk és a demokrácia jogállamiságot is jelent egyben, akkor az első kérdésedre fel kell tennem a kezem.
Amennyiben nem demokrácia, amiben élünk, előbb-utóbb szintén fel kell tennem mindkét kezem, de ez esetben nem szavazás okán. Az is megtörténhet ekkor, hogy elöl vagy hátul összekötik.
Szvsz kb. annyi a különbség, hogy anno jol jött politikailag, hogy sikerült egy "köztörvényes bünözö" fideszes vezetöt csinálni, de mégegyszer ezt már nem merték eljátszani.
Valaki magyarázza már el nekem, hogy mi a különbség a Fehér ház melletti telek (1995, Várhegyi) és a Plaza telek (2000 Szalay) eladása közt, mikor mindkettőnél az történt, hogy a város áron alul adta el a befektetőnek?
Úgy gondolom, az Internet és ezen belül az Index fórum szabad média. Bárki, bármit oda ír, ahova kedve tartja.
Csupán egy megmondó ember kedvéért, aki ráadásul egy hazug spion és érvei fogytán le is "kuss disznózza" a másikat, még nem szükséges változtatnom a szokásaimon. :))
Szerintem a tékás rosszul mondta. Pénztárnyitás minden nap egy órával az előadás előtt, jegyelővétel egy héttel az előadás előtt. És általában telefonon el lehet valakit (nem a tékast érni) napközben. Kivéve talán a nemzeti ünnepnapokat. Egyébként az egész Tisza mozi a Damjanich szobornál ünnepelt, láttam őket. Ja, és nem zár be a Tisza mozi, ellenkezőleg, minden este kinyit. :)
A bejárattól jobbra és balra levő üvegportálokra ragasztott nyomtatott papírok jól-rosszul tájékoztatnak a műsorról. A bejáratot vasrács torlaszolja el. A vasrács mögött kosz, szemét, őszi avar. A vasrácson zöldülőfélben levő rézlakat. A rácson belül nyomtatott cetlit lóbál a szél. Rajta a felirat. "Érdeklődjön a tékában!"
Irány a téka.
A tékában fiatal szőke nő ül a pult mögött.
Kérdezem: - A Sorstalanság ma délutáni vagy holnapi előadására van-e még jegy?
Válasz: - Nem tudom. Egy cég vagyunk ugyan, de a mozisok az előadás előtt 5 vagy 10 perccel jönnek.
Arra a kérdésre, hogy kitől és mi módon tudhatnám meg kérdésemre a választ anélkül, hogy 16:45-kor a bizonytalanra ide zarándokolnék, vállvonogatás a válasz.
Vissza a mozi elé.
Valamelyik cetlin van egy e-mail cím és egy telefonszám. A telefonszámot mobilon feltárcsázva a tékában ülő szőke nő veszi fel a telefont.
A kör bezárult.
Manapság mozijegyet eladni elég nehéz. Így meg különösen az, sőt még vásárolni is...
Csodálkozik ezekután valaki még azon, ha bezár a Tisza mozi?
Mivel olyan nagyon nagy érdeklödés nem volt, így már 17.00-kor leszerveztem Koltay Lajos filmjét, de annak 19.20-ra vége. Így fél nyolckor sétálással egybekötött (kiscsoportos) emlékezést tarthatunk az I. VH emlékmütöl tetszöleges irányban.
Jól van, ezexerint engem is megcsalt az emlékezetem, majdcsak nem dől össze a világ. Mea culpa, ez a topik néhány hónappal előbb nyílt, mint ahogy Sarkany ide átvonult végleg, és felfuttatta ezt a topikot. Persze ehhez az is kellett, hogy mi, többiek ide kövessük őt, ami dícséretes, nemde? Mindazonáltal állításom második része megállja a helyét, azt nem is cáfolta senki. :)
A Politikáról szolnokiaknak című topicot nyitottam 2003.01.23-án 13:03:46 órakor.
A Szolnokiak Szolnokért topicba beírt utolsó hozzászólásom 2003.05.08-án történt 6:30:50 órakor, # 10 788 szám alatt.
Tehát az a kijelentés, hogy ezt a topicot azért nyitottam, mivel a Szolnokiak Szolnokért topicról úgymond látványosan kivonultam, vastagon nem állja meg a helyét! A babona és a történelem hamisítás kategóriájába esik.
A Szolnokiak Szolnokért topicról történt kivonulásom, hogy mennyire volt látványos vagy sem, azt mindenki döntse el maga azzal, hogy elolvassa a # 10 788-as számú hozzászólást abban a topivban!
Annyi bizonyos, hogy a # 10 788-as hozzászólásom után még sokak, hosszasan és - véleményem szerint - teljesen fölöslegesen rágták a gittet kilépésem okait illetően.
Ennyit a történelmi hűségről, az itt elhintett tévtanok cáfolataként.
Persze tudom, léteznek közöttünk igazság és észosztók, akik mindig megmondják a frankót, tévedhetetlennek hiszik magukat. Akik képesek akár a naptárat is meghamisítani annak érdekében, hogy bizonyítsák állításuk igazát, ahelyett, hogy néha olvasnának. Lelkük rajta…
Amennyiben a topic címe "Politikáról szolnokiakanak", és dacára annak, hogy a politikai dühöngő közepén egy - viszonylag - konszolidált hangnemű topic, olyan nickek részvételével, akik nagyrészt régóta, és gyakran IRL is ismerik egymást, ezt a PoliDiliben a választások közeledtével nem fogja tudni megőrizni. Egészen biztos vagyok abban, hogy ide fog járni egy nagycsomó csatanick, fikanick, habzószájú dühöngő zavarodott elme anyázni, Orbánt, Gyurcsányt és a többit észnélkül gyalázni. Bizonyára nekünk is esni fog a színvonalunk.
Kérdés, hogy ez baj-e? Az nem volna baj, ha egy picit nyugodtabb szegletbe kerülne, és csak a saját indulatainkkal kellene megküzdeni, nem másokéval is.
Azért nyitotta Sarkany ezt a topikot, mert a szolnoki generáltopikból látványosan kivonult, miután tibra egy kissé barátságtalanul járt el ott vele szemben, viszont nem bírta volna ki, ha nem szólhat többé hozzá Szolnokhoz. Azóta is előfordul néha, nemrég is megtörtént, hogy a szolnoki topikból itt idéz és itt reagál rá. :)