Fenn vannak a jövő év elejei Euro-turné dátumai a neten. Mo.-hoz legközelebb dél-Csehországba jönnek Mustaine-ék a Metalmaniára március 7-én. Van sok üres nap még, lehet hogy lesznek további dátumok.
Annak ellenére, hogy a Megadeth a sok tagcsere miatt már ténylegesen önmagával is összehasonlítható szerintem nem baj az ha másokat is felemlegetünk, hiszen minden relatív, ráadásul ez egy fórum ami még pluszban szubjektív is.
persze, én nem vagyok ellene a 4-5 éves ciklikusságnak, mert ennyi idő sztem kellhet, hogy valakiben lerakódjanak az elmúlt évek eseményei, amiket rendesen fel tud úgy dolgozni, hogy valami maradandót tudjon utána letenni az asztalra
Hát ez a tallicánál szvsz a Szenttenger vonatkozásában enyhén fogalmazva nem igazán sikerült...
igen, sajnos igaz ez a riff újrafeldolgozás, pl. vortex/never walk alone, de hogy ki szenved nagyobb alkotói válságban: metallica vs. megadeth, hát elég erősen a metallica-ra voksolnék, már csak amiatt is, hogy Lars többször nyilatkozta, hogy sajnos azért is menekülnek a stúdióból, meg csúszik az új album éveket, mert valahogy sokkal nehezebben indul már meg bennük a kreatív alkotói folyam, és kell, hogy feltöltődjenek. persze, én nem vagyok ellene a 4-5 éves ciklikusságnak, mert ennyi idő sztem kellhet, hogy valakiben lerakódjanak az elmúlt évek eseményei, amiket rendesen fel tud úgy dolgozni, hogy valami maradandót tudjon utána letenni az asztalra. minden esetre most már ki merem jelenteni, hogy a the system has failed nekem jobban tetszik, mint ez a UA, de hát nem lehet mindenki mindig jó helyen. lehet a következő album megint nagyon erős lesz.
Érdekes, én csipázom a Crypticet, és a Risk-et se írtam le annyira, mint a Metallica hasonszőrű félrelépéseit (uccsó három), pedig nálam is a RIP az, ami alapvetően befosat. Nekem a TWNAH-nál volt erősen recycling feelingem különben. Az újat bírom a legjobban a három uccsó sorlemezből.
nálam a Megadeth a Cryptic című popalbummal elásta magát (na, az milyen távol van a RIP-től?!). azóta volt néhány jó probálkozása Mustaine-nek, de egy normális, kreatív albumot nem sikerült összehozni. csak a görcsös erőlködés megy a pénzért meg az elismerésért
Abban egyetértek, hogy Mustaine mintha alkotói válsággal küzdene. Én időről időre előveveszem az UA-t és 2-3szor végighallgatom, de sajnos semmi újat nem fedezek fel benne ellentétben a korábbi alkotásokkal, amik eléggé "összetett" nóták voltak. z pedig megint egy külön vita, hogy ejelnleg melyik csapat van mélyebben (nálam ebben a metallica vezet a fekete album óta, ami sztem egy elég komoly visszalépés volt a justice-hoz képest.)
nagyon nagy baj lenne, ha a Metallica is lesüllyedne a Megadteh szintjére :) nem véletlen, hogy a Megadeth állandó szereplője a "metal that sounds like other metal"-féle összeállításoknak. Mustaine-nek annyira nincs ötlete, hogy már a saját riffjeit is újrefeldolgozza
na, azért nem rossz az UA, nekem tetszik is, csak mint említettem valamitől mégsem hallgattam annyit, mint más megadeth-et a megjelenés után. azért örülnék (de tényleg!), ha a metallica tudna még hasonló zenéket csinálni, mint mustaine. sztem nem vett ő át semmilyen hetfield stílust. /egyébként sokat várok a metallica új lp-jétől, már csak trujillo miatt is, hátha "észhez" térnek végre. bár a st.anger kifejezetten jó lett./
UA újrakiadás??? Minek? Annyira azért nem jó album. Én egyébként egy aprócska dolgot hiányoltam az UA-ról: a zenét. Dave úgy látszik átvette a Hetfield-es stílust: szöveg ezerrel, zenei téma - már ha van olyan egyáltalán - szigorúan csak a háttérben.
amit viszont még nem értek, hogy az új albumhoz készült 2 bónusz nóta, az egyik (black swan) ami megjelent a japán verzión, de a másik (bodies left behind) még sehol. ezt miért nem tudta már beletenni a warchest dobozba... hallottam olyat is, hogy lesz állítólag egy újra kiadása jövőre az UA-nak azon várható... ez mekkora lehúzás, és szivatás, ha igaz... erről tud valaki bővebb infot?
épp nemrég vettem elő újra, kíváncsi voltam vajon mi maradt meg a nagy lelkesedésből. hallgatni jó, de így pár hónappal a megjelenés után már szürkül az összkép sajnos.
egy kérdés: a májusi megjelenés óta ki mennyit hallgatja az új albumot?
én az elején hallgattam elég sokat, de aztán az egész lendület alábbfagyott. sőt, amit biztosan kimerek jelenteni, hogy ezt az új lemezt hallgattam a legkisebb lelkesedéssel a zenekartól, pedig igazából, jó, és tetszik is, de fogalmam sincs mitől érzek így. más is van így ezzel???
persze lehet az is sokat nyom a latban, hogy az album megjelenése előtt már 3-4 számot "cseppenként" adagolva hallhattunk, így az új lemez sem volt annyira új, amikor hivatalosan kijött...
Egy kis off-olás, előre is bocs, de sajnos Down topicot nem találtam.
Hallota már valaki a Down (over the under) új albumát? Nekem elsőre nagyon tömény, de biztos sikerül majd "befogadnom". Első pár hallgatás után vannak nagyon jó, vaskos témák, de azért áthallások is a korábbi, második albumról.
mustaine papa mostanság eléggé be van tojva (mondjuk sajnálom, és megértem!), mert az otthona közelébe is átterjedtek a lángok a san diegoi erdőtüzek hatására. a 3 lovát evakulálták, de a feleség és a két gyerek is ugyanúgy bajban van. azért így tényleg elég kemény lehet a világ másik pontján színpadra állni ugyanazzal a lelkesedéssel... na, mindegy ezt csak így unalomból írtam be, de azért SET THE WORLD AFIRE. :-DDDDDDDDDD