Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Nem rossz, még nem is tartom olyan bonyolultnak az építését. Viszont ide rengeteg furat kell, nem papír vékony anyagba. állványos fúró híján ez nem egyszerű :) Akkor vennem kell először egy olyat.
Ezeket a szalagcsiszolokat direkt késkészítőknek gyártják, az egyik legelterjedtebb márka a KMG. Ha beírod keresőbe hogy kmg klon rengeteg képet, rajzot és ötletes szerkezetet találhatsz. Tavasszal nekem is tervbe van egy ilyen elkészítése.
A két (alfaweld, vagy Iweld) 185-ösnek egyforma az adatlapja, a 165-ös kicsit gyengébb, "csak" 125A 100%BI. Igazából mivel 5-8000-el olcsóbb csak a 165-ös, így a 185-ösök jobb vételek.
Mindkét 185-ös 100 körül van + egy 10-12 a megfelelő kábelek.
Nekem a pocketmig 165 van 2 éve, teljesen korrekt gép. Az alfára viszont 2 év garit adnak.
Egy dologra kell figyelni ezeknél a gépeknél. (vagy inkább kalkulálni vele) a tartozék kiegészítőket - testkábel, MMA munkakábel - úgy ahogy van becsomagolva benne kell felejteni a dobozában :-)
Venni kell egy normális testcsipeszt 2000 Ft-ért, (egy jó elektródafogót, ha az MMA is kell) 2x3-3,5m 25mm2-es kábelt, szóval ezt a + 10.000-et rá kell/érdemes szánni.
Sikerult kicsit hasznalni a gepeket. A plazmavago az bitang jo. A hegesztogep is szepen dolgozik, en azt hittem, hogy kevesebb muanyag alkatresz lesz azert benne. A dob tartojaval nem vagyok teljesen elegedett, lehet azon alakitok egy kicsit.
Kozben volt alkalmam megnezni egy Kemppit is, az sem lett volna rossz valasztas, de nem banom a Millert.
Én is Makitát használtam eddig. De, ahogy mondtad a szalag hosszában rejlik a hatékonyságuk ezeknek a nagy gépeknek. Nem rossz ez a hanyatt vágott szalagcsiszoló, de vas munkához sokszor kevés.
A videón szereplő gép hatékonysága a szalag hosszában rejlik. Minél hosszabb, annál jobban használható. Azok a kicsik néhány perc után már szalagcseréért sírnak. Nekem volt ilyen kicsi, nagyon nyamvadt kis gép volt. Mostanában inkább egy asztalra rögzített Makita kézi szalagcsiszolót használok.
Ez komoly, ez az épített. Bár nekem nincs időm ilyennel foglalkozni, de ez a méret még kompaktabb, mint amit én linkeltem. A másik az elég kis játékszernek tűnik. :)
A képek és filmek nem valami jók, mert be voltunk állva mint a gerely a barátommal, és a gép is pici 10mp olympus.Lehettünk vagy harmadnaposak,meg némi vicces cigi is volt.Olykor rendesen mindkét végről égetem a gyertyát.Gondolj bele, decemberben felnyalom az önkéntes nyugdíj pénzemet mert letelik a 10 év(a nyugdíjas kort ugysem érem meg)akkor lesz valami nagymotorom megint.Ez meg vállóok az asszony szerint, de nem érdekel.Talán beléptem az öregkorba.