Onduline? Nálunk az van a farakás felett évek óta, semmi baja, a napot is jól viseli /szinét tartva/. "L" vasakra, önmetsző csavarokkal rögzített cseréplécekre vannak rögzítve! Nem zörög a szélben sem:-)
Előtetőt szeretnék csinálni több10m2 így nagyon lényeges anyagi szempontból hogy miből. Próbáltam a szaktopicokat de nem jutottam előbbre így inkább tapasztalatokat gyüjtenék.
A következő problémák vannak:
Zsindely: drága, mindent összeszámolva kb. 400ft/m2 az anyag
Ezért gondolkodom műanyagban, viszont itt is több kérdés merül fel.
Poliészter hullám: nagyon olcsó de ha emlékeim nem csalnak akkor a régi előtetőnk is ebből volt, ami néhány év után olyan lesz mintha pókhálós lenne
PVC hullám: Ugyan az mint a poliészter, lehet hogy ilyen volt a régi
Polikarbonát és akril hullám nagyon drága.
Cellás polikarbonátból csak 4-6mm vastagságot tudnék megfizetni azt viszont nem tudom milyen merevek ezek. A 10mm-est tudom hogy jó, de 3500 körül van négyzetmétere és egy rakás elem kell még hozzá
Akinek van ilyen segítsen, ossza meg velem milyen anyagból készült, hány éve, látható-e valami elváltozás, stb.
Vannak helyzetek, amikor mindenképpen határt kell szabni a kutyának. Ez akkor bizony éppen egy olyan helyzet volt, hogy hirtelenjében nagy megfontolásokra, más eszközökre nem volt idő.
A kutyát mindenképpen meg kell tanítani arra, hogy mi a "Nem szabad!".
Egyik kertszomszédomnak eltávozott öreg vizslája. Egy darabig siratgatta, aztán egyszer megjelent egy új vizslával. 1-2 alkalommal láttam, hogy a kutya húzta a gazdát kifelé. Aztán már csak az egyedül poroszkálgatott a gazda, mert a kutya mindenhová odacsörtetett, ahová csak lehetett. Végig a kerteken, ahol csak egy lyuk volt, be a fácánok nádasába El is tűntek a fácánok még a környékről is. :(
A szomszéd kismacskáját úgy nyakon kapta, hogy az egyből kimúlt.
Na, az ilyen kutyának egy párszor én is oda tudnék sózni. A pórázról pedig addig el sem engedném, amíg meg nem tanulná, hogy nem mindig az van amit ő akar.
Nnnnnnnnnnaaaaaaaaaa. Csókoltatom az összes nőnemű embört lasagnatészta vastagságilag:)))) Bementem a fiammal Budapestre néhány dolgot vásárolni - mert amihez hozzászoktam a fővárosban, és amiket nem kapok meg a környező kisvárosokban, azokért rendszeresen csak be-beügetek BP-re. Egyébként nevetni fogtok, darabos fahéjat, egész gyömbért, és tejszínt nem kaptam mostanában Aszódon, főleg azokért tartottam a fiammal:) Na szóval, a lényeg most jön. Megnéztem a lasagna tésztát (előre vákumcsomagolt, nyers, hajlékony), ésssssssss vastagabb volt, mint amit én abszolváltam:)))) Tadammmm!
Az összes lasagna elfogyta magát.... üres a tepsi. Evvan:) Aszonta a gyerek, hogy legközelebb is ezzel várjam, mert ilyet csak anyu tud. Nem hívtam fel a figyelmét arra, hogy vastag lett a tészta:))))))))) Fellegelte zokszó nélkül.
Kutyába rúgás. Kutyája válogatja. Van olyan, amely szóból ért. Van, amelyik nem. És amikor szájában a tyúk, leszarom a kutya érzékenységét, hogy a nem parancsra nem engedelmeskedik azonnal, én odasózok. A 70 kilás újfoundlandimra rávetettem magam, hemperegtünk a földön, szájában a tyúk és a kezem, amivel verem kifelé a tyúkot a szájából, kutya a tyúkon, én a kutyán, és így maradt meg a tyúk. Akkor került ide hozzánk a kutya, és az életében nem látott még csomagolás nélkül (celofán, habtálca) tyúkot, ami mozog is ráadásul, így rávetette magát..:) Aztán soha többé...
Nevelő célzatú valagonrúgás.... Hm. még a kutyának is megalázónak tartom.
De vannak helyzetek, amikor az embernek nincs ideje moralizálni.
Rég halott kutyusunk jutott eszembe. Az első és egyetlen kutyám.
Imádta a csirkekakát és a kiszökött tyúkokat. A tyúkkat megzavarta és két mancsával lenyomta a földre, nekifeküdt s az orrával nagyokat szippantgatott a mancsai között tartott tyúk pamacsosabb részeibe. Szegény tyúk halálra váltan kárált a kutya boldog szippantgatásai közepette.
Soha semmi baja nem történt a tyúkoknak. A kutyus addig szórakozott velük, amíg odamentünk hozzá és elvettük tőle.
Hát az igazság hogy én is voltam törött lábujjal az ügyeleten egy kutya seggberúgás után. Az ilyet ha rákényszerít az élet biztos nem papucsban kell csinálni. Persze ez nem előre eltervezett rúgjunk valakibe volt. Életmentő és más apró állatok megöléséről leszoktató nevelő célzatú gyors beavatkozás történt. És azt hiszem nekem fájt jobban. És tovább is.
Kutyába nem rúgunk, ismerek olyat, aki saját törött lábfején tapasztalta meg, milyen kemény a kutya farcsontja... és még nem is dándog volt a ,,gyilkos'' :D
Van is az udvaron két 80 centis sínvas.... Cak hogy biztos sima legyen. De lehet hogy nyújtani sem kell, csak egy határozott mozdulattal rátenni a tésztára.
Az én tásztanyújtómasinámon 9 fokozat van. Cérnának a 9-esen nyújtom, szélesmetétnek(mákostészta, túróstészta, krumplis, miegyéb) 7-8-ason. Lasagnénak én 7-ig mennék kb.
Ha már kaják: én most ugye 40 napos nagyböjtön vagyok, húsvét hétfőig. Jelenésünk volt anyámnál, csinált nekem külön zöldséges tésztát. (csigatészta, mirelit zöldségkockák vajon párolva, rá tán oregánós vagy milyen tejszín, tetején sajt, összesütve,semmi faxni). Mondanom se kell, a fiam is, de főleg Feri párom szinte csak azt akarta enni, mikor ott volt nekik a rántotthús, sült csülök sav.káposztával, mifene. Hát már azt hittem, nem marad nekem semmi! És azóta nyúz, hogy milyen finom volt, ilyet én is feltétlen csináljak, de ne variáljak bele semmit, ahogy szoktam. Jól nézünk ki…(nekem nem is volt akkora nagy szám az a kaja, de hát…. Na mindegy, nem lehet ezeken a pasikon kiigazodni, mindig mondom)
Tojás, liszt, nyújtófa, digitális tolómérő. De ha felpöndörödik már megint, akkor annyi lebbencs lesz otthon hogy ihaj! És akkor marad az, hogy lasagne csak friss tésztából készül. Mint eddig is. Mind az egyszer.