Hát én ezt nem nagyon hiszem. Pl. a szövetségeseket is +kell majd kérdezni. Feri szerintem alkalmas jelöltnek, értelmes, tárgyalóképes, ismert, Kovács doki meg ismeretlen. Ezen kívül Feri választókerületi főnök is, ha jól tudom. Ezek pletykák. + várjuk még meg, mi lesz a tokaji szőlőkkel....
1990 előtt, egy bizonyos éves energiafogyasztás felett, kötelező volt a vállalatoknak főenergetikust foglalkoztatni. 1990 után ez a kötelem megszűnt. Sikerült is lezülleszteni a szakmát. A drasztikusan növekvő energiaárak ki fogják kényszeríteni, hogy újra komolyan vegyék ennek a szakterületnek a jelentőségét.
Mondjuk hozzátenném, hogy én egy éven keresztül főenergetikus voltam, (hidrotechnológusként) de hát ott vészes mérnökhiány volt. Állandóan csak energetikasi jelentéseket írsogáltam, tele volt vele a hócipőm. Meg néha ha a pakurakazánoknál gond volt, akkor a főnököm a műsz.ig.h engem is lehívott a kazánházba...
Én sem tartottam magam energetikusnak mikor még "csak" hőerőgépész mérnök voltam, jóllehet energetikai berendezések és technológia tervezése, üzembehelyezése, üzemeltetése volt a feladatom.
Az ipari energetika ennél komolyabb dolog, ha valaki jól szeretné művelni ezt a területet.
Ugye mifelénk két általam szeretett szabad madár van: a feketerigó, aki amellett, hogy egyébként kiűzte a verebeket a környékről, tavasszal csoda szépen énekel (jelentem ma délután elkezdte :)) ) és egy illetve mostmár két gerle pár, ők meg pont úgy ülnek egymás mellett az ágakon, szerelmesen, ahogy a népmesés könyvekben rajzolták őket a művészek, de tényleg! Erről csak elragadtatással lehet beszélni, ahogy karcsú nyakukkal szívakalot formáznak. Viszont a csak nyárom idetelepülő baglyot nem szeretem, elképesztő a villyogása, pont mint egy olajozatlan libikóka vagy hinta. Tavaly szárazbabbal dobáltam (az csak elijesztette, de kárt nem okozott) addig, amíg arrébb nem költözött. Persze mifelénk, itt a belváros szélén a folyóparti erdőben még sok egyéb kedves madár is lakik, (rozsdafarkúak, cinegék, fecskék, sárga rigók) őket jó hallani reggelente - egyáltalán nincs szükség ébresztőórára :) de tavasszal szombat délután is szoktam hallgatni a madárzsongást és néha zsibongást, amikor a város zajai végre elhalkulnak. Szóval szeretek itt lakni, majdnem olyan mint amilyet elképzeltem magamnak.
Miért, mit gondoltok, nálunk ki takarítja a Gutenberg teret? Tán a Re th. Manó ?? (bocsesz) Mi van abban, hogy valaki rendben tartja a környezetét? :)))
[Aki mára Re Mondis meg nem is]
Tiborcsik de gonosz vagy ám!!! Lehet, hogy rövidesen lesz egy SZDSZ energetikus -építészeti tagozat is?
Én mindenféle szekfű, tulipán, vagy déligyümölcs viselés nélkül is rendszeresen takarítom az utcát (nem ez a hivatásom) és ezt valahol természetesnek tartom. Mifelénk - bár elég sok adót fizetek - a városi puceráj művek nem szokta produkálni magát.
Szomorú, ha egy kis szemétszedés politikai tettnek minősülhet.
Esetleg a Vízpart körúton rendet vághatna az SZDSZ-Magyar Liberális Párt Szolnok város helyi szervezetének környezetvédelmi tagozata (alias Zöld Világ Kft munkatársai kommunista műszakban). :)
Nekem meg az jutott eszembe, m ikor a tévében láttam, hogy szedik a szemetet össze, miért kell hozzátenni, hogy MSZP-sek? Rendes emberek, ennyi nekem elég, a többi már sok.
Miért kell egy szemétszedésből is politikát csinálni?