Nem, Péter, nem játszott a kedvenc focicsapatom - így kikapni sem tudott -, tegnapelött nem történt semmi különleges, nem b.....sztatlak, nem esek neked.
Viszont azt gondolom, hogy aki megszavazta azt az elöterjesztést, és akinek egyetlen kérdöjeles mentsége az, hogy szinte az egész közgyülés megszavazta, annak nincs helye a közéletben, így FGY-nek sem!
Én is így gondolom. :( Függetlenül, hogy figyelve a munkáját, a legtöbbet dolgozó képviselőről van szó. Az biztos, hogy mivel én jobban szelektálom az anyagokat, sok téma rámarad. Kár, hogy annak idején nem volt eléggé megfontolt.
Hát én ezt nem nagyon hiszem. Pl. a szövetségeseket is +kell majd kérdezni. Feri szerintem alkalmas jelöltnek, értelmes, tárgyalóképes, ismert, Kovács doki meg ismeretlen. Ezen kívül Feri választókerületi főnök is, ha jól tudom. Ezek pletykák. + várjuk még meg, mi lesz a tokaji szőlőkkel....
1990 előtt, egy bizonyos éves energiafogyasztás felett, kötelező volt a vállalatoknak főenergetikust foglalkoztatni. 1990 után ez a kötelem megszűnt. Sikerült is lezülleszteni a szakmát. A drasztikusan növekvő energiaárak ki fogják kényszeríteni, hogy újra komolyan vegyék ennek a szakterületnek a jelentőségét.
Mondjuk hozzátenném, hogy én egy éven keresztül főenergetikus voltam, (hidrotechnológusként) de hát ott vészes mérnökhiány volt. Állandóan csak energetikasi jelentéseket írsogáltam, tele volt vele a hócipőm. Meg néha ha a pakurakazánoknál gond volt, akkor a főnököm a műsz.ig.h engem is lehívott a kazánházba...
Én sem tartottam magam energetikusnak mikor még "csak" hőerőgépész mérnök voltam, jóllehet energetikai berendezések és technológia tervezése, üzembehelyezése, üzemeltetése volt a feladatom.
Az ipari energetika ennél komolyabb dolog, ha valaki jól szeretné művelni ezt a területet.
Ugye mifelénk két általam szeretett szabad madár van: a feketerigó, aki amellett, hogy egyébként kiűzte a verebeket a környékről, tavasszal csoda szépen énekel (jelentem ma délután elkezdte :)) ) és egy illetve mostmár két gerle pár, ők meg pont úgy ülnek egymás mellett az ágakon, szerelmesen, ahogy a népmesés könyvekben rajzolták őket a művészek, de tényleg! Erről csak elragadtatással lehet beszélni, ahogy karcsú nyakukkal szívakalot formáznak. Viszont a csak nyárom idetelepülő baglyot nem szeretem, elképesztő a villyogása, pont mint egy olajozatlan libikóka vagy hinta. Tavaly szárazbabbal dobáltam (az csak elijesztette, de kárt nem okozott) addig, amíg arrébb nem költözött. Persze mifelénk, itt a belváros szélén a folyóparti erdőben még sok egyéb kedves madár is lakik, (rozsdafarkúak, cinegék, fecskék, sárga rigók) őket jó hallani reggelente - egyáltalán nincs szükség ébresztőórára :) de tavasszal szombat délután is szoktam hallgatni a madárzsongást és néha zsibongást, amikor a város zajai végre elhalkulnak. Szóval szeretek itt lakni, majdnem olyan mint amilyet elképzeltem magamnak.
Miért, mit gondoltok, nálunk ki takarítja a Gutenberg teret? Tán a Re th. Manó ?? (bocsesz) Mi van abban, hogy valaki rendben tartja a környezetét? :)))
[Aki mára Re Mondis meg nem is]
Tiborcsik de gonosz vagy ám!!! Lehet, hogy rövidesen lesz egy SZDSZ energetikus -építészeti tagozat is?
Én mindenféle szekfű, tulipán, vagy déligyümölcs viselés nélkül is rendszeresen takarítom az utcát (nem ez a hivatásom) és ezt valahol természetesnek tartom. Mifelénk - bár elég sok adót fizetek - a városi puceráj művek nem szokta produkálni magát.
Szomorú, ha egy kis szemétszedés politikai tettnek minősülhet.