Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Hozzáteszem én csak a Samut láttam, és a Pana plazma minőségéről semmit sem mondhatok. Az összehasonlítást sem tehetem meg így természetesen. Nincs is mihez viszonyítanom, csak a régi CRT TV-hez.
Amiket ott leírtak megállják a helyüket. Tényleg gyönyörű a sima DVD (bár én SCART-on néztem) is. Az egyetlen negaítívum ami eddig "lejött" a tükröződő üveg és az, hogy a plexi borítás nagyon vonzza a port.
"... a 100 Hz-es tvknél megőrjít az, h minden úgy néz ki rajta, mintha egy szar digikamerával forgatták volna 1/25ös shutterrel."
Ez tegnep engem is kicsit mellbevágott. Anyukám nézte este a TV2-őn a Silvester Stalone filmet és tényleg olyan volt, mintha valami videóval felvett gagyi angol sorozat lenne a 80-as évekből, pedig ez celuloid filmre vett cucc ugyebár. Szerencsére a Samsung A656-on ki lehet kapcsolni a 100Hz-et ilyenkor, és máris olyan minden mint régen az 50Hz-es TV-n volt. :-)
Gondolom egy p24-es adásnál nem lesz ilyen gond, de olyanhoz még nem volt szerencsém.
Igen, én is igy jártam, már irtam itt korábban. Utánanéztem és arra jutottam, hogy a Pana plazma, a mellé tett Pana LZD80 as LCD hez képest nagyon fel volt "húzva" hogy az áruház ragyogó világitását ellensúlyozni tudja, igy ugye a max fényerő a feketét is szürkévé teszi. Mig az LCD csipőből hozza ezt a teljesitményt...
Otthon biztos más lett volna a helyzet, a valós kontrasztarány azért nem hazudik...
Az utolsó kb. 500 hsz átolvasása után sem tudom eldönteni:
SONY 46W4000 avagy Pana TH-46PY85
:(
Eddig szinte tuti Pana befutó volt, most az Árkád MMban (jójó, tudom, bolti körülmény) amellé tették pont a W4000-t, ráadásul egy árban vannak. Hiszek Nektek, hogy a nappalimban ez talán nem így lenne, de a Sony képe itt sajnos szebb volt a Panáénál, kicsit élesebb, a fekete feketébb (!), egyszóval meggyőzőbb.
Beszéljetek rá valamelyikre, a nyakamon az olimpia! :)
Mondjuk ha az osztrákoknál már árulják éppen lehetne nálunk is. A 100Hz miatt tényleg érdemes lenne kivárni, viszont jó lett volna az olimpiát már azon nézni.
Ha csak DVD-t nézel rajta, akkor tényleg felesleges a full HD! Na de most kezdenek özönleni a 1080-as tévéadások, melyek 1 év múlva többségben lesznek.
Mindenképpen nézd meg a kiszemelt készüléket élőben. ÉN egy Sony KDL-40W4000 mellett tettem le a voksomat (ez olyan 300 e Ft körüli, többet nem adok egy tv-ért), paraméterek alapján. Ma délután bementem a MediaMarkt-ba, és láss csodát! Némely Grundig, Philips is "jobb képet" nyújtott nála...Feltűnően tűélesek (vagy hegyes, mind1) voltak a 94 cm-es készülékek képei. Ja, és nem tudtam eldönteni, hogy Full HD volt-e vagy "csak" HD ready a demo kép! Egyforma. Nyilván, mert DVD-ről ment csak a demo. Később néztem meg a kirakott cetlin. A TV adás viszont hihetetlen szar volt az összesen, úgyhogy, lehet, mégis eltolom a vásárlást 1-2 évvel. Ha nincs blue-ray lejátszód, akkor csak kidobod a pénzedet az ablakon, ha Full HD-t veszel....Bőven elég most a HD Ready is. Mondom: NINCS szemmel látható különbség, az egész csak parasztvakítás!
BBéci! emlékszem, h tesztelted a W4000-et, és teljesen jó minden, a gyors mozgások is... tényleg egy icipici jele sem volt a 100 Hz hiányának??
mert lehet, h az olimpiára befigyel a lakásba egy ilyen, ha végre eldöntöm (az asszony is áldását adta rá, meg mások is győzködtek, nem érdemes várni, mert úgyis jön jobb, ami uúgy drága lesz, és akkor már az kell :), ahogy te is mindig mondod...:)) most már 295e-ért tudok venni 40-est, és még ajándék HDMI kábel is jár hozzá, aranyozott, meg utalvány, így végül is 285-290e a tv! és akkor olimpia fullHD-ben!
tényleg a DVB-T-hez mekkora antenna, van v ez hogy működik? v ide már nem is kell külső dolog, elég a tv-ben benne?
Fura dolog ez. Nekem már fél perc után "beég" látszólag egy durván kontrasztos kép, pl. a Yamada DVD-játékosom nyitóképe, ami egy kegyetlen fényerejű és kontrasztos kékesfehér villám, fekete háttérrel.
Aztán a "fehérmosás" (White wash) azonnal kiszedi, mint a koszos ingből a foltot. :)
Hozzáteszem, én amúgy felváltva használok mindenféle képarányokat, ezért egyetlen csatornát nézve is eltérő helyekre esik a logó, karika stb.
De egyébként is rendszeres, hogy mikor kimegyek egy pohár vízért, vagy csak hallgatom a TV-t arra várva, kezdődjön a kiírt műsor, addig nyomok egy white washt. Már ha nem felejtem el. :) Pár hetente meg fél óra (legaléábbis ezt mondta anno az eladó a boltban, én meg még nem néztem utána, hogy mennyi az ajánlott).
Odafigyeléssel és karbantartással (végülis ez az) nem tudom elképzelni, hogy lehet ilyen hamar beégés.
Amúgy most éppen ez a készülék van napirenden nálam. a PY8 -on is gondolkodom, de abban tényleg "gyengébb" a képjavitó, feldolgozó stb ármakör a PV80 ashoz képest???
A fogyasztáshoz hozzászolnék pontosan két hónapja boldog tulajdonosa vagyok egy sony 46w4000 nek,mániákusan hónapról honapra nézek mindenfajta fogyasztást a lakásban víz gáz áram.2tévénk volt régebben 1 samu 55cm crt és egy pana 72cm 100hz crt,aztán jött a sony a nappaliba,a pana ment a hálóba a samut meg nem használjuk.2 teljes hónap után 1kwh val sem lett több az áramfogyasztásunk pedig ugyanannyit tévézünk sőt még talán többet is megy,úgyhogy nem kell izgulni a fogyasztás miatt.Legalábbis a sonynál.NEM takarékos üzemmódban megy hanem élénk üzemmódban 6os fényerőn,este meg normálban.
Meg azt azért tudni kell, hogy amikor az energaifogyasztást LCD-n mérséklem, az csak annyit csinál, hogy a fényerőt leveszi. Persze belül gondolom bonyolultabb dolgok is végbe mehetnek, de ránézésre te csak annyit látsz belőle, hogy a háttér világítás sötétebb (kevesebb) lesz, és ezzel a kontraszt stb dolgok is gyengébbek...
Lehet, hogy a feldolgozó áramköröket is jobban megdolgoztatja a full-HD eurosport jele, amikor ténylegesen full hd-t nyom, bár mondom 1080i-ben küldtam bele a jelet HDMI-n. Ezt így utólag gondoltam, de ez miatt már nem dugom rá megint. :-) Amúgy az AV fórum említett panasonic plazma - samsung lcd full-hd tesztje "autó" módban 160W-ot mért a Samunál. Nálam a 188W volt, 188 - 35 = 153 amihez ha hozzáadjuk a TV alap fogyasztást kb. otthon is vagyunk. Vagy ők is ugyanezzel a gagyi műszerrel mértek.