De csak az érti, aki ismeri a relativitáselmélet megszületésének okát.
Aki meg megértette a relativitás elméletet és azt is, hogy miért született meg, na az nem te vagy. Ezért ne keseredj el túlságosan, nem vagy egyedül ezzel, van jó néhány ember akinek ez túl magas. A szomorú csak az, hogy ez neked egy életre szóló frusztrációt okoz és ennek nyivánosan hangot is adsz. Pedig biztosan vannak olyan dolgok is amiben sikeres lehetnél, amelyek gyakorlása helyre billentené a lelki egyensúlyodat. Nehezen érthető, hogy miért ezen probléma az amivel itt is égetni akarod magad már évek óta. Nem lehet mindenki "tökéletes".
Einstennel rengeteg ember nem ért egyet. Nekem is ezt tették be a fejembe.Én lehet,hogy irtam egy olyan baromságot, hogy az nem igaz.Én az Einstein egyenletbe kötöttem bele, mivel más információ nem éllt a r endelkezésemre.
" Erről is csak kisiskolás szinten áll a tudásod."
Construkt ezen állításával -sajnos- egyet kell értsek... ;-(
És a 'sajnos'-ban nincs semmi 'személyes' 'opponencia', Construkt-al szemben, hanem azért mondom ezt, mert 'sajnos', azt hittem, hogy Te kedves destrukt, 'ennyi idős korodra' már 'jóval' többet 'összeszedtél' ebben a témában, az általad közölt, valóban! "kisiskolás szintű" tudásnál... ! ;-(
Van egy számítógépes hasonlat, ami szerintem jól szemlélteti a dolgokat.
A hardver a test. A szoftver a tudat.
Mi a szoftver? Adatok és programok összessége.
Mi a tudat? Emlékek (adatok) és viselkedési minták (programok) összessége.
A viselkedési minták egy része öröklött; ez az életösztön. Születéskor már működik bennünk egy alapprogram, amely biztosítja az fennmaradást, vagyis azt, ami az élethez szükséges. A védekezési ösztön, a túlélési ösztön, a szaporodási ösztön, az utódokról való gondoskodás ösztöne, mind-mind beletartozik az életösztönbe.
A viselkedési minták más része tanult program.
Alkalmazkodás a többi emberhez, a közösségi élet, az udvarlás, mások segítése, stb. Ezek tanult viselkedési formák, amelyeket szüleinktől, tanárainktól, könyvekből, filmekből, újabban a YouTube-ról, a TikTok-ról tanulnak meg a fiatalok.
A tudat másik részét alkotják azok az emlékek, emlékképek, amelyek életünk során (már az anyaméhtől kezdődően) elraktározódnak az agyunkban.
Amikor a tudatunk működik, vagyis a mikor döntéseket hozunk, akkor ezek a viselkedésminták és emlékek döntenek helyettünk.