Keresés

Részletes keresés

bicsi Creative Commons License 2002.10.23 0 0 720
(BR215)Köszi, nem azért érdekel a tengelytávja, mert br215-ként óhajtanám használni, hanem pont ellenkezőleg. Gondolom a belvilága (motor, egyebek) azért meghaladja a Fuggerth mehanikát, vagy nem?

A teherkocsik pedig katalóguson kívüli minőséget képviselnek ezexerint?

Előzmény: simico (716)
-CatKiller- Creative Commons License 2002.10.23 0 0 719
10742 az ICEből van...

Tehát, akkor nem nagyon éri meg átalakítani?
Ebben az esetben eladó, akit érdekel, dobjon meg egy mail-el...:)
Kb 10-15 órát ment eddig, jó állapotban van, alváz feketére festve, oldala és teteje kicsit piszkolva...
ezen a címen látható:
http://kep.tar.hu/cat_killer/index.phtml?aid=27531041&pid=1428576&fullsize=1

Üdv.
CatKiller

Előzmény: simico (718)
simico Creative Commons License 2002.10.23 0 0 718
Ha jót akarsz, ne vegyél 10742-es dekódert.
Az áramkört meg saját kezüleg (más mással :) kell megcsinálni (már ha nem akarod fixen beforrasztani a dekódert, illetve a vezetékeit). És jó eséllyel vehetsz 5p motort is.

A Csörgö átalakíttatása és digitálissá tétele (dekóder nélkül) majdnem annyiba került, mint maga a mozdony.

Előzmény: -CatKiller- (713)
simico Creative Commons License 2002.10.23 0 0 717
martisz:
azért nálam nem ennyire durva a dolog. Biztosan jól dugtad össze a síneket? Láthatóan bal oldalra "lejt" a kiegészítö síndarab, biztos, hogy bal oldalt jól dugtad össze a papucsokat?
Előzmény: martisz (695)
simico Creative Commons License 2002.10.23 0 0 716
Szia!

A mozdonyt majd otthon megnézem holnapra, de elég gagyi, "kidolgozása" alapján max gyerekjátéknak jó! A két teherkocsi dettó, fekete festékkel teljesen összekoszolva pályakarbantartó szerelvénybe vagy selejttárolóba elmegy, de egyébként el lehet felejteni.

A készletben 2.1-es töltéses sínek vannak, R2 ívekböl egy körpálya, illetve egy D1/2-es egyenes és egy ugyanekkora árambevezetö sín (ezek miatt nem teljesen kör a pálya).

Az egész szettböl szvsz a digitális cuccon (trafó, egér, erösítö) kívül igazából semmi más nem használható.

Dekóder árak:
10745 Modell&Hobby-nál 6990 Ft. Ez ezért már jelentös eltérés a többi bolt árához képest, mert így itt ugyanannyi pénzböl 2 helyett 3 dekódert vehetsz.

Előzmény: bicsi (712)
-CatKiller- Creative Commons License 2002.10.23 0 0 715
Elnézést, V43 :)
-CatKiller- Creative Commons License 2002.10.23 0 0 714
martisz, hol vetted a dekodert?
Tegnap én is vettem egyet az Erkel utcában (V3-hoz), 10100Ft...
Volt LENZ is 7500-ért...
Egyébként, melyik a jobb? ROCO 10745, vagy LENZ (nem tudom a kódját:D)
Előzmény: martisz (711)
-CatKiller- Creative Commons License 2002.10.23 0 0 713
Hello!

Tudna valaki segíteni ill. tanácsot adni, abban, hogy miként tudnék digitalizálni egy M41-est?
Ha jól tudom ROCO 10742-es dekoder kell hozzá, meg valami áramkör, amit nem tudom, hol lehetne megvenni...talán erkel utca?:)
3 pólusú Bühler motor van benne...

Üdv.
CatKiller

bicsi Creative Commons License 2002.10.23 0 0 712
Sziasztok!

Akinek van az új H0 ROCO digitális szettből (BR215,... stb)
tudna ezekre válaszolni:
-a BR215-nek mennyi a tengelytávja a forgózsámolyon, ill. a zsámolyok között?
-milyen sínek vannak benne? (2.1/2.5, íves/egyenes)
-milyen a két teherkocsi? (esetleg kódszámmal)

+köszönném.
(A többit tudom:)

martisz Creative Commons License 2002.10.22 0 0 711
Ma vettem pont 2 db 10745-öt, 8800 Ft/db pillanatnyilag
Előzmény: MAREZ (702)
martisz Creative Commons License 2002.10.22 0 0 710
rezgaras:
Majd csinálok egy képet, amin a környezet is látszik...:-)
2 angolváltó közül az asztal kellős közepéről lehetetlen... Megpróbálom a cines beolvasztós lereszelős módszert
Előzmény: rezgaras (700)
crash__override Creative Commons License 2002.10.22 0 0 709
Kicsit felemas az erzesem a SET1-el kapcsolatban. Egyreszrol kap az ember egy iszonyat jo cuccot, jo arert, masreszt pedig igen egyszeru, olcso dolgokat kihagynak belole.

A LH100 (ez van a Set1-ben, ha joltudom?) nagyon jo dolgokat tud, vonatot vezet, programoz, magneses eszkozoket allit, visszajelent. Csak azt a kis dolgot hagytak ki belole, hogy lehessen mar vaganyutat allitnai benne. Minimalis fejlesztes lenne, es nagyon jol jonne...

Előzmény: Uplink (708)
Uplink Creative Commons License 2002.10.22 0 0 708
OK, de PC-s vezerlesrol volt szo...
Arra meg RR&CO
Előzmény: MAREZ (707)
MAREZ Creative Commons License 2002.10.22 0 0 707
Vizuálisabban láthatod a dolgot, szerintem praktikus dolog bár drága, az LS100/LS110-el tudod együtt használni és ilyenkor nem kell az LH100-at használnod. igazán akkor van értelme ha nem PC alapon mozgasz. a Set 02-vel egyébként nem tudsz váltókat vezérelni.
Előzmény: Uplink (706)
Uplink Creative Commons License 2002.10.22 0 0 706
Miert kell LW101 a valtoallitashoz ????
LS110 vagy ha akarsz feedback bus-t, akkor LS100.
4db ketallapotu kimenete van, jelzo/valto, stb.

A tobbiben egyetertunk, Set 01 + LI100F a PC-s vezerleshez + RR& Co vezerloproggy, hacsak nem akarsz irni magadnak egyet. :)

Mi kell meg: Vaganyfoglaltsag figyeles LB100+LR101.

stb,stb,stb

Előzmény: MAREZ (705)
MAREZ Creative Commons License 2002.10.22 0 0 705
Jónak jó. A kérdés, hogy milyen üzemet szeretnél ! a set 02 nem tud visszajelzést pl: váltóknál, vágányoknál, vágányutaknál, illetve ha mindezt PC-vel szeretnéd irányítani - akár automatikusan. Ha mindezt szeretnéd a Set01 a megoldás. A két set gyakorlatilag az LZ100-ban különbözik a set02-ben nincs a set01-ben van. ugyan más a kézi vezérlő is ami kevesebb mindent tud pl: nem tudsz vele váltókat kapcsolni.

Szerintem a PC-s irányba mozdulj el, Jobban megéri, pl nem kell vegyél LW101-et a váltók állításához 86.000 ft. stb stb.

További összehasonlítást it találsz:

wwww.geocitiesc.com/garadnair/mydccselection.htm

Előzmény: saetta26 (704)
saetta26 Creative Commons License 2002.10.22 0 0 704
Alapvetoen TT-ben szeretnék maradni és majd digitalizálni, de pár H0-s modell is kellene, ezért volt fontos, hogy ugyanaz a cucc jó legyen mindegyikhez. A loksound is H0-ban érdekes inkább, TT-ben még ráér......
Akkor tehát érthetem úgy, hogy a Lenz Set01 vagy 02 mindkettőhöz jó lesz....

BZ

Előzmény: Uplink (703)
Uplink Creative Commons License 2002.10.22 0 0 703
Udv,

saetta26 kerdeseire csak roviden, mert az elottem szolok mar szinte mindenre valaszt adtak.

Szoval a vezerles az ugyanaz TT es H0 esetben az egyetlen kulonbseg az a mozdonydekoder. TT-ben eleg a kicsi (max 500mA motor ) dekoder, mig a H0-hoz mar kell az 1A-s dekoder.
Ha erdekel Lenz cikkszam, akkor meg tudom adni.

Loksounddal meg az a bibi, hogy nem fer el a legtobb TT-s modellbe, ugyanis a legkisebb hangszoro merete 15mm, bar a Loksound szerint bele lehet tenni. Ehhez szerintem barkacsolni kell, amit vki szeret, vki meg nem.
En nem probaltam, mert a cca 40e Ft 1db dekoder + programozo ar egy probat nem biztos, hogy meger jelen pillanatban nekem.

Szoval nem tudom, hogy meglevo mozdonyokat akarsz digitalizalni, milyen meretaranyban (gondolom TT), de megeri a Lenz, loksound dekoder max a tehermozdonyokba es/vagy nehany nagyobb villanymozdonyba. Ha meg H0, akkor is Lenz, csak akkor elfernek a hangszorok a Loksoundhoz, ezzel nem lesz gondod.

Előzmény: saetta26 (694)
MAREZ Creative Commons License 2002.10.22 0 0 702
Néhány kiegészítés:

#3: Az LZ100 nem okvetlenül szükséges, de ekkor LH200 kell amiben benne van a parancsközpont.De az LV101 mindenképpen kell.

A Roco Digital is Cool valóban egy cool dolog, de inkább csak akkor "játékra" javasolt, mint modellezésre. Technikailag sajnos tényleg a Lenz mögött kullog, s már a Lenz ki is szállt a fejlesztéseikből ebből következően már egyedül próbálkoznak. Ez sajnos a mostani termékeiken látszik is pl: saját dekódereik, a legfrissebb route control stb. Sajnos van rá panasz.

HA loksound-os mozdonyokat szeretnél érdemes az ujdonságokat végignézni. sajnos a választék még elég szerény bár évről évre bővül. Az átlag ár 60.000ft körül van a gőzősok ára S3/6 stb 100.000 ft körül mozog. Az ár szempontjából így mindenképpen jobban megéri, Martisz írt árakat illetve az egyéb bonyodalmakat.

Lokmaus- Lenz Compact: írtad a PC vezérlést a Lenz-hez van a LI100F ami működik a Roco INterComm-járól még semmi információ nincs.
Természetesen, hogy elindulj nem kell LI100F, de valamilyen kézi eszközt kapsz az alap set-ekhez. set 01, set 02.
A Lokmaus - Compact árban kb ugyanott van, szerintem a Compact jobb, de én a Te helyedbe egy Set 01, vagy set 02- vel indítanék.

Martisz: a 10745 nem 7000 ft körül van ? én valami ilyesmire emlékszem

Az tény, hogy a loksound teljessen új dimenziókat nyit meg !

saetta26 Creative Commons License 2002.10.22 0 0 701
Köszönöm.
Előzmény: martisz (698)
rezgaras Creative Commons License 2002.10.22 0 0 700
martisz írta:

> Szerelés közben szinte észrevehetetlen, így 3x zoom mellett 6 cm-ről már egészen zavaró...

Kösz. Most már nem mondhatom, hogy "hiszem, ha látom"... :-)))))

Tényleg nagyon zavaró. Gondolom a forgóvázas modelleket kevésbé zavarja, de egy merev keretes rövid mozdonynak ez elég, ha a másik, a letámaszkodó kereke éppen koszos. Nem tudod egyszerűen kivenni a síndarabot az aljból, alátömni valami lemezt és úgy visszatenni?

etwg Creative Commons License 2002.10.21 0 0 699
Szia martisz

a hanggenerátorok egy kicsit más kategoriába tartoznak, mert azoknak van egy rendszer adta tulajdonságuk, mégpedig az, hogy az átmeneti állapotokkal nem sokat tudnak kezdeni.
Amikor bekapcsolod a tápot a mozdonyokban egy átmeneti állapot lesz (pl. kezdenek töltödni a belsö kondenzátorok) ennek meg az egyenes következménye, hogy a belsö erösitö és hanggenerátor kiad magábol hangokat. A jobbik esetben az eredetit, de nekünk olyan mozdonyunk is van ami ilyenkor végigjátsza az egész repertoárt (még jo hogy csak 2-3 perces). Ez attol függ, hogy milyen jo a software.
Ez minden elektoraukusztiku berendezésben megvan (erösitö rádio stb.) és mindegyikben kezelni kell, mert vészesek lehetnek a következmények. A mozdonyok még nem jutottak el ebbe a stádiumba és ott nem is igen vészes amit csinálnak (hacsak nem 1-es méretben modellezel és nem kezd el egyszerre 10 mozdony fütyürészni, harangozni , brummogni meg sipolni, és ráadásul este van kinnt a kertben).

Előzmény: martisz (697)
martisz Creative Commons License 2002.10.21 0 0 698
1, ezt kihagyom, nem tudom TT-ben hogy műkszik a dolog, de szerintem, ha belefér a dekóder a modellbe, akkor működnie kell
2,Per pillanat 36400 Ft Loksound és 9000 Ft Roco 10745, alias ESU Lokpilot. Ahogy észreveszem 10-15000 ft-ot spórolsz, ha gyári loksound-od mozdonyt veszel, mintha megveszed a mozdonyt és külön a loksound dekódert, plusz dolgozhatsz a beszereléssel (amihez néha fűrész és kalapács kell...), majd a programozással. Nem beszélve arról, hogy eredeti hanggal töltik fel a dekódert, amit utólag (nem tudom miért) nem hajlandók rendelkezésre bocsátani... (ICE-TD hangra várok kb 2 hónapja, közben 1 hónapja árulják a Loksound-os változatot, de nem lehet kivarázsolni a hangot belőle...)
2b, Szerintem a 8 pólusú NEM-DCC csatlakozót jelenti. Megspórolsz forrasztást, kábelezést, agygutát...
3, A LENZ ebben mindíg jobb lesz, mint a Roco. Amire átadják a Roconak a cuccaikat, ők már egy generációval fejlettebbet árulnak. (OFF: Nem tudom emlékszel az OPEL KADETT B és a DAEWOO RACER esetére..) Ha van rá pénzed akkor mindenképp a 3-4* drágább LENZ-et válaszd, mert tudása is 3-4* nagyobb.
martisz Creative Commons License 2002.10.21 0 0 697
Nálam a Lenz sem az ESU dekóderek, sem a Roco dekóderek beállítását nem felejti el. Ez főleg akkor észrevehető, amikor úgy kapcsolok ki, hogy a pályán lévő mozdonyok hanggenerátora bekapcsolva marad, másnap bekattintom a tápot és ugrok egyet ilyedtemben, amint felbőgnek a motorok...
Előzmény: simico (688)
martisz Creative Commons License 2002.10.21 0 0 696
Sikerült elb..ni
Mégegyszer a D8

martisz Creative Commons License 2002.10.21 0 0 695
Akkor szépen sorjában:
Ez egy D4 elem:

Ez pedig egy D8-as:

Szerelés közben szinte észrevehetetlen, így 3x zoom mellett 6 cm-ről már egészen zavaró...

Előzmény: rezgaras (685)
saetta26 Creative Commons License 2002.10.21 0 0 694
Sziasztok!

Mostanában írogatok a vasútmodellezés topicba - és már ide is beköszöntem...Gyors kérdéseim lennének:

1. Roco / Lenz ugyanazon digitális vezérlés használható-e TT-hez és H0-hoz egyaránt? Véleményem szerint igen, csak a dekóderek között van eltérés, de megerősítést várnék.......

2. Mennyibe kerülhet egy Loksound2 dekóder illetve a sokat emlegetett 10745-ös. Úgy is feltehetném a kérdést, hogy pl. a ROCO-nál 63586-os Loksound2-vel felszerelt 1044-es ára mennyivel lehet "indokoltan" magasabb a 63585-ös cikkszámú modell áránál?
2./b Digitalleiterpalette vagy vmi ilyesmi, ez tulajdonképpen nem igazán előny egy modellnél a digitalizáláshoz?????

3. A Tillig TT-nél hirdetett Lenz Compact digitális vezérlő jobb, mint a Lokmaus / Lm 2-es, vagy nem? Itt olvastam pl., hogy a Lokmaus nál nagyon zavaró a visszaváltás, (pl. "jobbra" állású irányítót "balra" (digitálisnál pesze inkább hátra/előre) haladó mozdony kicsit megkergül. Szóval esetleg legegyszerűbb rögtön Lenz LH 100-ast venni? Gondolom indulásnak nem kell mellé LI100F interface, de LZ100 és LV101 mindenképpen?????

Eddig ennyit. Gondolom, illetve halványan emlékszem, hogy részben már voltak ezekre válaszok, de azért örülnék pár rövid visszajelzésnek.

Üdv:

BZ

101 Creative Commons License 2002.10.21 0 0 693
Az akadozó járáshoz szeretnék hozzászólni. Még régebben az egyik nagyker felhívta a figyelmemet arra, hogy a dekóder csatlakozásnál /nem a foglalatnál/ lehetnek érintkezési gondok.

Üdv: 101

simico Creative Commons License 2002.10.21 0 0 692
OK, "egyezzünk ki döntetlenben" :))
Előzmény: etwg (691)
etwg Creative Commons License 2002.10.21 0 0 691
Szia simico,

a digitális mozdonynál az irány a mozdonyhoz van viszonyitva nem a pályához (ha megforditod a sinen a mozdonyt az ellenkezö irányba fog menni, nem ugy mint az analognál).

Ha kikapcsolod a központi egységet, majd pedig ujra bekapcsolod akkor az automatikusan egy közös RESET jelet küld ki, amelyik valamennyi mozdonyt alaphelyzetbe állit azaz O sebesség, alapirány (orral elöre) stb..

Ha viszont csak a dekodér veszti el a kontaktust az megtarja egy ideig az alapvetö beállitásokat, igy azokat nem kell okvetlenül ismételgetni (nem minden parancs van állandoan ismételve).

A többi dolog mind ugy van ahogy irod.

Ezt nem értem, mert kikapcsolás elött természetesen állnak a vonatok (direkt ki húzza ki a konnektorból a trafót, miközben mennek a vonatok??).

Ez nem azt jelenti, hogy készakarva huztad ki, hanem esetleg áramszünet stb. is elöadodhat.

Előzmény: simico (690)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!