Sziasztok!
Bajban vagyok! Nem tudom eldönteni, hogy milyen tv-t vegyek? 106 cm es LGplazmát 180e ft-ért(ugyanilyen 160 e ft, de noname)vagy ekkora méretű, de drágább lcd-tv-t.Már van egy 16/9 es 96 cm-es vierám, de az megjelenésekor kicsit húzós volt...most harmadannyiért van picivel nagyobb átlójú...(más márka)és jó-e az egytuneres, amelyben a fele képernyőt monitorként, a másik felét tv-ként lehet használni..?
véleményetek?
Szerintem a Samu 656 és a W4000 kb. egy kategória. (2008-as LCD modellek mindketten, és a hozzáértők szerint kb. ez az év amikor kezdik a plazma minőséget alulról csapkodni az LCD-k) Plusz ha jól tudom néhány dolgot közösen is fejlesztett a SONY és a SAMSUNG csapat ezeken az LCD modelleken. Amikor először megjelenik a kép az lesz majd az igazi. (Mikor már minden a helyén) Nekem kb. 2 órát pihent a TV a földön amíg mindent összekábeleztem, hogy a végére már csak ő maradjon. Új TV álvány is kellett, amit 1.5 órával a futár előtt hoztak a bútoros csókák. Ha arra gondolok, hogy még a kezdet kezdetén egy 32-es SHARP Full-HD-t akartam, mert csak az fért volna be a régi szekrény helyére. Sokat változott a világ, köszönhetően ennek a topiknak.
Na a lényeg, hogy az Olimpia megnyitó már ezen megy majd Neked is! :-)
Én a 4:3-as adásokat leginkább Zoom1 állásban nézem (TH42-PV70P).
Az esetek nagy százalékában egyáltalán nem zavaró a leeső képterület, sőt, sokszor eleve úgy komponálják a képre a grafikákat, feliratokat, hogy a 16:9-es területen belülre essen. Van persze ezen a téren is kivétel: Mónika show, A széf - ha ilyesmit akarok nézni, akkor marad a torzítatlan 14:9 kétoldalt csíkokkal, vagy a valós kép, torzítással.
Kis érdekesség: vasárnap volt a Duna TV-ben egy film, amit 2.35:1 letterbox képpel sugároztak. Csak belepillantottam szörfözés közben, és igen szimpatikus volt a dolog a zoom-olt kép ellenére is. Gondoltam is: milyen jó, hogy gondoltak a 16:9-es TV-vel rendelkezőkre. :-)
Aztán rögtön lelombozott, amikor az egyik szereplő megszólalt. A film feliratos volt, de sajnos a feliratokat a 4:3-as kép aljára komponálták, így gyakorlatilag nézhetetlen lett (volna, ha érdekelt volna) a film 16:9-es képernyőn.
Engem nagyon zavarna. De nem is filmnézés közben, hiszen az jó esetben belefér a 16:9 arányú TV-be. Hanem amikor normál TV adást kapcsolok 4:3-ra. Ilyenkor a jobb és bal oldalon lesz két fekete sáv. Ami ha nem túl nagy fényáradat van a szobában, szépen egybemosódik a TV fekete keret plexijével. Persze lehet, hogy csak a 656-nál van ez így mert ott a képernyő és a plexi is egy hasonló fekete tüktöződő felület. Szóval egy világos szürke keretben jobban látnád, azt hogy most 4:3-ra van kapcsolva (a két szélső fekete csík miatt) szerintem, míg egy feketénél szerintem ez a benyomás nem ennyire drasztikus. Aztán biztos van aki 4:3-at "kifeszíti" a 16:9-re, de az ilyenkor fellépő torzulás+zaj engem jobban zavar mint az a két fránya csík. Majd gondolom mások is leírják náluk ez mennyire szempont. Lehet, hogy semennyire.
Sziasztok! Egy ideje olvasom már a topikot, mert lapostv vásárlást tervezünk. Segitségetekkel Pana 42PV80 mellett döntöttünk, és eljött az ideje a vásárlásnak is. (jelentős áresés már nem várható szvsz) Vidéken lakunk, készleten nincs sehol, tehát mindenképpen rendelnem kell. Nálunk van euronics, itt 240k körül tudnák rendelni, de volt már problémánk a céggel más terméknél, hát nem szivesen venném tőlük. Árgép legolcsóbbnak elektrikó-t dobta ki, ahol magyar garit irnak hozzá, de nem ismerem a céget, szerintetek megrendeljem onnan? Vagy honnan javasoljátok? Egyáltalán melyik a jobb, webáruházból rendelni vagy Bp-n megvenni, személyesen hazaszállitani (hogyan biztonságosan? Suzukink van, tán bele sem fér..) ?
köszi az ajánlatot, de nem élek vele. így sem lesz olcsó mulatság a 40"-os sem, meg aztán nem túl nagy a lakás meg a hely sem. 37 cm után a 102 is elég brutális lesz :)) annak a fogyasztása is több...:)
viszont asszonynak megtetszett az E széria, de azért 24e-rel többet kéne kiadni, ami ahogy néztem, csak a designra menne el, de az mondjuk tényleg nagyon egyedi és különleges lenne, még kitalálom a W alja nem az igazi, az ezüstös részek kicsit furák.
megér +60e-t az 1+2 év gari helyett a 3 év teljeskörű? mert ha nem Sony boltban veszem, akkor a +2 csak ingyenes javítás (sajna nem ingyen alkatrész:))... és 290e-nek a 60e több mint 20%-a!
Megvásároltam egy Sony 40W4000-t. Az lenne a kérdésem, mennyire gáz ha oldalt 8-8 cm felül pedig 12cm hely marad ki körülötte? A könyvben 10-10 és 30 az ajánlot, bár általában túlozni szoktak. Valakinek van tapasztalata?
Az állvány hátúlján van még egy 10cm átmérő széles lyuk.
Nagyon jó választás a w4000 nem vészes a 100hz hiánya engem nem zavar van 6-7 HD adóm azon meg egyáltalán nem venni észre semmit,gyönyörű tűéles a kép.Ha érdekel 400 ezerért megválnék a 46 colostol magyar sony márkaboltban vásárolt hivatalos 3 év teljeskörű garival dobozzal,én meg vennék egy ugyanilyet csak 52 colosat :-). én 40colosat akartam aztán BBéci rábeszélt a 46 osra és annyira bejött a nagy képernyő,hogy cserélnék nagyobbra.
na akkor ma meglessük legalább 2 helyen a 40"-osat, és ha tetszik asszonynak is (bár tudom, h fog:)), akkor holnap meg is rendelem, és sze-csüt már azt nézzük...
Utánhúzás a panel hosszú válaszideje miatt fordul elő. A 100 Hz az 50-esek gyors mozgásoknál jelentkező felbontáscsökkenését szünteti meg vagy minimalizálja.
Las Vegas topictárs többször írt a tapasztalatairól, olvasd el azokat.
a plazmanak nincs masa. lcd-n a kep olyan mint egy vizfestekkel festett kep, kibaszottul mosodott. az lcd csak maradjon meg a monitorok gyartasanal, arra igen jo. a sogornom vett samsung lcd-t -hd nem hd- nem tetszett. nem elethu a kep.
felkeltette az érdeklődésem a W4500, de: mivel beültettem a bogarat asszony fülébe, h az olimpiát 37 cm helyett 102 cm-en fullHD-ben nézzük, így az októberig kitartás nem fog menni...:)) egyrészt az gond drágább is lesz vagy 10-15%-kal, másrészt olimpia meg most lesz.
szal: kedves W4000 felhasználók! bármikor is éreztétek hiányát a 100Hz-nek, volt utánhúzás, stb., különös tekintettel azokra, akik már tudnak HD adást, főleg sportot is nézni???
Ha valaki nem értené, szívesen megmagyarázom, bár az eddigi hozzászólásokból kiderül, többen leírtuk, az SD tévéadás CRT készüléken néz ki legjobban. Nincs átméretezés, nem túl nagy a kép, hogy felnagyítsa a hibákat.
576 soros adáshoz miért kellene 768-as tévét venni? Csak a divat miatt? Mert a havernak, szomszédnak az van?
Szerintm mindenképpen a full HD, hiszen az a jövő és már kicsit a jelen is. Amikor megvettem az első sztereó tévémet, a magyar nyelvű adások mindegyike monóban szólt. Pár évvel később óriási öröm völt sztereóban hallgatni a HBO-t, állandóan fejhallgatóval néztem a filmeket, mert úgy jobban érvényesült a térhatás.