Keresés

Részletes keresés

break2 Creative Commons License 2002.05.04 0 0 7962
A "nagy resze"-n van a hangsuly. Vannak olyan kornyekek vagy iskolak, ahol ezek szerint nem az altalad leirt legkor/hozzaallas jellemzo. Akarhany millio iskola kozul, nagy szamok torvenye alapajn, ez eleg konnyen elkepzelheto.
Előzmény: kisM (7960)
break2 Creative Commons License 2002.05.04 0 0 7961
>Az igazságtalan jegyekkel kepcsolatban pedig a rossz jegy az a diák szemében mindíg igazságtalan.

Nem feltetlen. En peldaul ha nem tanultam es rossz jegyet kaptam akkor nem igazsagtalannak hanem pechesnek ereztem magam. Valamint azert atz is el kell ismerni, hogy tanar is adhat rossz jegyet megfelelo ok nelkul. Legtobbjuk eleg nagy nyomas alatt van, kapkodhat vagy sok minden befolyasolhatja az osztalyzast. Szoval nem minden tanar mindig ad "igazsagos" osztalyzatot.

>Ha nem ismerjük el a pedagógusok autortijét akkor összeolik az egész oktatási redszer.

Igen, de nem ezert kene elismerni a tanart, mert idosebb a diaknal vagy mert paprija van. Hanema tudasaert, pedagogia kepessegeiert. Ha egy uj tanar bemegy a terembe akkor szerintem is elvarhatjak, hogy tisztelettel forduljanak a diakok fele. Viszont ha ezt a tiszteletet eljatssza, akkor jogosan vesziti el a megbecsulest.

>Ne a gyerek kora döntse el, hogy felnöttként vagy gyerekként áll bíróság elé, hanem az elkövetett büncselekmény.

Minden pernel vannak sulyosbito es enyhito korulmenyek. Peldaul az egyen befolyasolhatosagat is figyelembe kell venni. Egy gyermeknek altalabn kevesbe szilard, kifejlett ertekrendje van, mint egy felnottnek. Ezert szerintem igen is maskepp kell megitelni az elkovetendo kora (illetve szellemi allapota) szerint a gyilkossagot.

>A gyikosságot nem lehet gyerekbüncselekménynek minösíteni.

Nem tudom mit ertesz "gyerekbüncselekmény" alatt. A gyilkossag az mindenkeppen buntetendo büncselekmény. Ha egy gyerek kovette el, akkor fenn all az eselye annak, hogy nem fogta fel teljesen tetteinek kovetkezmenyet. Persze en nem ezek a tanar gyilkos tinidzserekrol beszelek, hanem mondjuk egy pankrator (wrestler) mozdulatait utanozo 7-9 evesrol. Volt pelda, hogy ez okozott halalt, maradando serulest.

>És büntárs aki a gyereknek a kezibe adta ( engedte) a fegyvert.

Vegre valamivel teljesen egyetertek. :-)

Előzmény: Törölt nick (7957)
kisM Creative Commons License 2002.05.04 0 0 7960
En csak egy dolgot nem ertek, amikor en kint tanultam az Allamokban, az iskola tanarainak nagy resze a lelken viselte a diakjai eletet, iskolaban es iskolan kivul is... vagy is a tanarok tobbsege nem csak tanar volt, hanem pszichater is. Na, azt nem ertem, hogy miert van az, hogy egy ilyen segitokesz legkorben egy diakot megis rendszeresen ugy alaznak meg, hogy mindekozben a kornyezete vagy nem vesz rola tudomast, vagy tud rola, de nem erdekli.... csak az en sulimba jartak segitokesz tanarok?
Előzmény: Törölt nick (7957)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.04 0 0 7959
Érdekes én még nem láttam Bin Laden képet Kalasnyikov nélkül. Koránost sem.
Előzmény: Törölt nick (7948)
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.04 0 0 7958
"Az USA elnöke szerint és valöszinü te szerinted is a szept 11-i tömeggyilkosságot nem fegyverrel hanem békés repülögéĺekkel hajtották végre..."
Ez lényegtelen. Mert szinte minden békés célra gyártott tárgyat fel lehet használni rosszra.
Pl. Egy játékockával ki lehet nyomni valakinek a szemét, aztán felkötni az ugrókötélel.
Törölt nick Creative Commons License 2002.05.04 0 0 7957
Csak ott tévedsz, hogy iskolába nem lövöldöni járnak a gyerekek, hanem tanulni. Az igazságtalan jegyekkel kepcsolatban pedig a rossz jegy az a diák szemében mindíg igazságtalan. Ha nem ismerjük el a pedagógusok autortijét akkor összeolik az egész oktatási redszer. Akkor járjanak a gyerekek inkább céllövöldébe.
Továbbá: Ne a gyerek kora döntse el, hogy felnöttként vagy gyerekként áll bíróság elé, hanem az elkövetett büncselekmény. A gyikosságot nem lehet gyerekbüncselekménynek minösíteni.
És büntárs aki a gyereknek a kezibe adta ( engedte) a fegyvert.
Tibor Arato Creative Commons License 2002.05.03 0 0 7956
A jovo kiszamithatatlan.
Előzmény: Törölt nick (7954)
lapacho3 Creative Commons License 2002.05.03 0 0 7955
Hallo, nem vagyok rendszeres látogatója a forumnak, elég régen jártam errefelé de a mostani témátok hozzászólásra késztet. Most már lassan két hete más téma nincs a médiákban mint a erfurt-i események és következményei.
Érthetö hogy sok embert felháboritott és elgondolkoztatott DE tényleg szükség van arra hogy óránként heteken keresztül ujra és ujra erröl kell hirt adni hogy el ne felejtsük?! vagy miért?!
Se az áldozatokon sem a családtagjaikon nem segitünk igy....ellenkezöleg nehezebbé tesszük számukra. Ami még jobban felháborit és bosszant hogy látszatra senkinek nem jut eszébe hogy milyen következményei lehetnek, az egész világra kiterjedö hetekig tárgyalt témának. Sajnos vannak éppen elég gyenge idegzetü, beteg jellemek a világon akikben ezek a hirek éppen az ellenkezöjét váltják ki. Lehet hogy hülyeségnek tartjátok, de én tényleg félek attól hogy ezzel csak lovat adunk azok alá akik hasonló gondolatokkal bosszut akarnak álni valakin. Annak a hatására hogy ezzel micsoda nagy felhajtást tudnak csinálni és még hires emberként halnak meg csak felbátorodnak.
A boszniai eset is csak ezt támasztja alá számomra.
Hallottam hogy egy europai nagyvárosban ahol egy-két öngyilkosság után (a vonat elé ugro életunt) feltünt hogy a következö hetekben több követöje volt. Igy nem tudositottak többet erröl az esetekröl, hanem technikai problémának tüntették fel a késéseket....és csodák csodája nem történt semmi a következö hetekben...

Vata Creative Commons License 2002.05.03 0 0 7953
Én is teljesen ellene vagyok a fegyvertartási engedélynek. Alkotmányellenes dolog engedélyhez kötni a fegyvertartást.
Előzmény: kisM (7952)
kisM Creative Commons License 2002.05.02 0 0 7952
en teljesen ellene vagyok a fegyvertartasi engedelynek, de ha belegondoltok, akkor azok, akik tenyleg hasznalni akarjak (ertem itt a bunozoket), engedely nelkul is hozzajutnak a fegyverhez.... egy ismerosomhoz LA-ben egy fegyveres rablo tort be es csak annak koszonhette az eletet, hogy neki is volt egy puskaja, amivel sikerult raijesztenie a betorore.... hol vannak mar a feszitovassal rendelkezo betorok?!
Egyebkent ha jol tudom, eddig az USA-ban az iskolai lovoldozeseknek a legfobb oka az volt, hogy a merenylo diak lelki terror alatt volt, mig ez a nemet ninja gyerek nem tudta elviselni, hogy ot barki is ki mereszelte rugni..... a vegeredmeny mind a ket esetben szornyu, de azert a nemet megis csak orultebb (meg arra is kepes volt, hogy beoltozzon ninjanak).
Előzmény: break2 (7951)
break2 Creative Commons License 2002.05.02 0 0 7951
Egyreszt igazad van, mert valoban vannak a felelossegnek fokozatai. Masreszt mas osszekeverni az evtizedek ota harcolo es harcra buzdito Osama-t a diakot kicsapo tanarral az eros csusztatas (IMHO-szvsz).

A WTC lerombolasaban valoban nagy szerepe van ( legalabbis azok alapjan amit a media mond) Osamanak. En is egyertelmuen felelosse tennem. Viszont meggyozodesem, hogy a bosnyak diakot nem azert csapta ki a tanar, hogy az visszajojjon lovoldozni. Semmilyen modon nem buzditotta erre. (Gondolom.) Ott (szinte) teljesen a diak a felelos a tettiert. Es persze ezzel nem akarom azt mondani, hogy nincs igazsagtalan tanar, vagy nem lehetne kiegyensulyozattabban tanitani. De ilyesmire gyilkolassal valaszolni az enyhe tulzas.

Ajanlom mindenkinek a Jodie Foster-es Accused cimu filmet a felelosseg kerdeserol. (Tartalom kb: Csabos lany megaroszakolasaban ki a felelos a "csab", vagy az eroszakolo?)

Előzmény: Törölt nick (7950)
pestiutca12 Creative Commons License 2002.05.02 0 0 7949
umo, - te teljesen átestél a ló másik oldalára.

Szerinted van olyan diák a földön, aki egyszer-vagy-máskor, - joggal vagy jogtalanul... nem érezte ugy, hogy igazságtalan osztályzatot kapott?
Akkor most kezdjük gyilkolni a társainkat, és véglegesen tönkretenni a saját életünket is?

Miféle kitekert gondolkozás ez?

Szerinted ha mindenki jó jegyeket kapna az iskolában, megszünne az eröszakosság?

Nagyon elegem van már abbol, hogy manapság mindég valaki más felelös az egyén tetteiért!!!!!!!

Tibor Arato Creative Commons License 2002.05.01 0 0 7947
America-ban a fegyver jogosultsag orokke megmarad.
Sokak szerint nem a fegyver ol, hanem a szemely akinek a kezeben van.
Előzmény: Törölt nick (7945)
Mumu Creative Commons License 2002.04.29 0 0 7944
Csak beneztem utkozben Santiago de Compostellabol,sokat nem olvashatlak benneteket de ragikanak valaszolva,nem nagyon orulnek ha elszabadulnanak a kedelyek es megint egymasra dobalnatok azt amit masok erdemelnek meg..Visszlat majus 8-an.
:))
Tibor Arato Creative Commons License 2002.04.29 0 0 7943
Az amerikaiak sokszor igy ejtik ki a nevemet.
Kozsonom a keresztelest.

Legalab en nem probalok az leni ami nem vagyok.

Előzmény: Törölt nick (7941)
Tibor Arato Creative Commons License 2002.04.29 0 0 7942
Ki mondta egyszer itt a topic-ban, hogy iskolaban valo lovoldozes, gyilkolas csak America-ban forgul elo?!
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.27 0 0 7941
Tybor, Tybor...
Előzmény: Tibor Arato (7937)
Vata Creative Commons License 2002.04.27 0 0 7940
Ha jól emlékszem ezt a cikket annak idején a Baltimore Sunban olvastam. Viszont ott pénzt kérnek, ha ki akarsz szedni egy teljes cikket az archivumukból. De megtaláltam ugyanezt a cikket egy másik honlapon.

Kandahar Men Return to Original Love: Teenage Boys

Sunday, January 27, 2002 By Tim Reid KANDAHAR, Afghanistan — Now that Taliban rule is over in Mullah Omar's former southern stronghold, it is not only televisions, kites and razors which have begun to emerge.

Visible again, too, are men with their ashna, or beloveds: young boys they have groomed for sex.

Kandahar's Pashtuns have been notorious for their homosexuality for centuries, particularly their fondness for naďve young boys. Before the Taliban arrived in 1994, the streets were filled with teenagers and their sugar daddies, flaunting their relationships.

Kandahar is called the homosexual capital of south Asia. Such is the Pashtun obsession with sodomy — locals tell you that birds fly over the city using only one wing, the other covering their posterior — that the rape of young boys by warlords was one of the key factors in Mullah Omar mobilising the Taliban.

In the summer of 1994, a few months before the Taliban took control of the city, two commanders confronted each other over a young boy whom they both wanted to sodomize.

In the ensuing fight civilians were killed. Omar's group freed the boy and appeals began flooding in for Omar to help in other disputes.

By November, Omar and his Taliban were Kandahar's new rulers. Despite the Taliban disdain for women, and the bizarre penchant of many for eyeliner, Omar immediately suppressed homosexuality.

Men accused of sodomy faced the punishment of having a wall toppled on to them, usually resulting in death. In February 1998 three men sentenced to death for sodomy in Kandahar were taken to the base of a huge mud and brick wall, which was pushed over by tank. Two of them died, but one managed to survive.

"In the days of the Mujahedeen [the pre-Taliban victors against the Communist government], there were men with their ashna everywhere, at every corner, in shops, on the streets, in hotels: it was completely open, a part of life," said Torjan, 38, one of the soldiers loyal to Kandahar's new governor, Gul Agha Sherzai.

"But in the later Mujahedeen years, more and more soldiers would take boys by force, and keep them for as long as they wished," Torjan said. "But when the Taliban came, they were very strict about the ban. Of course, it still happened — the Taliban could not enter every house — but one could not see it."

But for the first time since the Taliban fled, in the past few weeks, one can see the pairs returning: usually a heavily bearded man, seated next to, or walking with, a clean-shaven, fresh-faced youth. There appears to be no shame or furtiveness about them, although when approached, they refuse to talk to a Western journalist.

"They are just emerging again," Torjan said. "The fighters too now have the boys in their barracks. This was brought to the attention of Gul Agha, who ordered the boys to be expelled, but it continues. The boys live with the fighters very openly. In a short time, and certainly within a year, it will be like pre-Taliban: they will be everywhere."

This Pashtun tradition is even reflected in Pashtun poetry, odes written to the beauty and complexion of an ashna, but it is usually a terrible fate for the boys concerned. It is practiced at all levels of Pashtun society, but for the poorer men, having an ashna can raise his status.

"When a man sees a boy he likes — the age they like is 15 or 16 — they will approach him in the street and start talking to him, offering him tea," said Muhammad Shah, a shop owner. "Sometimes they go looking in the football stadium, or in the cinema" (which has yet to reopen).

"He then starts to give him presents, hashish, or a watch, a ring, or even a motorbike," Shah continued. "One of the most valued presents is a fighting pigeon, which can be worth up to $400. These boys are nearly always innocent, but such is the poverty here, they cannot refuse."

Once the boy falls into the man's clutches — nearly always a man with a wife and family — he is marked for life, although the Kandaharis accept these relationships as part of their culture.

When driven around, ashna sit in the front passenger seat. The back seat is simply for his friends. Even the parents of the boys know in their hearts the nature of the relationship, but will tell people that their son is working for the man. They, like everyone else, will know this is a lie.

"They say birds flew with both wings with the Taliban," Muhammad said. "But not any more."

http://www.dadi.org/alqueero.htm

Előzmény: juanhu (7922)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.26 0 0 7939
Lyó kis Pegazust csináltunk a topikból. Gyönyörü, hatalmas szárnyai vannak, ronda lú pofája.
Ha akarjátok elmondom, hogy mi van a lábaközt. Mumcsika fog örülni.
Ezt nektek Amerika.
rigojanos Creative Commons License 2002.04.26 0 0 7938
Mi irtuk el, clitorodectomy a helyes.
Előzmény: Tibor Arato (7937)
Tibor Arato Creative Commons License 2002.04.26 0 0 7937
Ketten nem tevedhetunk. Jol van irva.
Előzmény: rigojanos (7936)
rigojanos Creative Commons License 2002.04.25 0 0 7936
Misspelled.

Irtam az egyetemen errol egy research papert, majd elokeresem.

Előzmény: Törölt nick (7935)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.25 0 0 7935
Nem "clic..." csak "cli..."

http://www2.h-net.msu.edu/~africa/sources/clitorodectomy.html

Előzmény: rigojanos (7933)
Haszika Creative Commons License 2002.04.25 0 0 7934

PITTSBURGH PENGUINS
rigojanos Creative Commons License 2002.04.24 0 0 7933
Azt hiszem, a clictorodectomy csak az egyik fajtaja. Tobbfelekeppen csinaljak attol fuggoen, hogy mennyit vagnak ki.
Előzmény: Tibor Arato (7932)
Tibor Arato Creative Commons License 2002.04.24 0 0 7932
Clitorodectomy.
Előzmény: rigojanos (7928)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.24 0 0 7931
Stréberke. Bántottalak?
Előzmény: Vata (7917)
Törölt nick Creative Commons License 2002.04.24 0 0 7930
És?
Előzmény: Vata (7917)
rigojanos Creative Commons License 2002.04.24 0 0 7928
Kedveds Mr. Spock,

Persze, csak a szavak sz szerinti jelenteserol beszeltunk. Szerintem (remelem) az mindenkinek vilagos, hogy mit jelent gyakorlatilag ez a szokas, nevezzek FGM-nek, vagy (helytelenul) female circumcision-nek.

Előzmény: Mr Spock (7927)
Mr Spock Creative Commons License 2002.04.24 0 0 7927
Kedves rigojanos,

A szexualis elvezetre vonatkozo permanens eredmenyt tekintve persze, hogy nem ugyanaz a ketto. De mindketto mutilation of the genitalia.

Megvonom a vallamat.....igen....szoszerint veve az. Na dehat akkor vakbel, mandula, stb kivetele is a "mutilation" egy formaja. Es a fulbevalohoz a fulcimpa kifurasa meg.....nem is tudom a jo magyar szot, nem mutilation, de valami hasonlo.

En vagyok a hibas, mert en kotottem bele a "female circumcision" kifejezesbe, illetve meg akartam magyarazni, hogy messze sem ugyanarrol van szo.

Gabor

Előzmény: rigojanos (7926)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!