Keresés

Részletes keresés

Maitréja buddha Creative Commons License 2012.07.13 0 0 5182

(Psychosis, Psychopathia), a központi idegrendszer azon megbetegedései, melyek a szellemi élet megzavarásával járnak. Noha a központi idegrendszer elváltozását az E. minden egyes esetében kimutatni nem birjuk, mégis az összes idevágó segédtudományok (boncolástan és élettan) eddigi eredményeiből is el nem utasítható követelményként az elmebajokat agybántalmaknak kell tekintenünk. Azáltal, hogy az elmebajok az élet ama folyamataiban nyilvánulnak, mely folyamatokat a «szellemi» funkciók elnevezése alatt összefoglalunk, azáltal a nevezett betegségek tünetei nagyobbrészt más szférában jelentkeznek, más a földerítésükre vezető vizsgálati mód és más a tünetek lefolyása. Az E.-k tünetei a betegek magatartásában, beszédében és cselekvésében nyilvánulnak és természetszerüen körükbe vonják a szellemi élet minden működését és nyilvánulását. Az E.-k állhatnak csupán hangulatbeli kóros elváltozásban, mely utóbbiakat különösen káprázatok (hallucinációk), téveszmék és értelmi fogyatkozás jelzik, vagy végre lehetnek olyanok, melyek az elmebeli zavar mellett mozgási és érzési zavarokat is mutatnak.

Előzmény: Törölt nick (5181)
Pista0 Creative Commons License 2012.07.12 0 0 5179

Kapják be, akkor megyek máshova elkölteni az eurómat. Ennyi részemről. Korábban valaki írta hogy nem a föld tehet arról hogy milyenek a rajta élő emberek, a Kárpát-medencével nincs is bajom. Magyarországot viszont lassan akkor lássam amikor a hátam közepét. És tényleg nem a földre gondolok hanem az országra. Mert az ország a nép, ahhoz a földnek semmi köze. A néppel meg akkora baj van "fejétől a farkáig" hogy csak na. Mellesleg úgy tűnik hogy nem csak én gondolom így, hiszen otthon az ismerőseim fele a külföldre "menekült" másik felének a lakásaiban lakik. Lassan készül a "B" terv, hiszen ők sem akarnak maradni.

Előzmény: GrG (5178)
GrG Creative Commons License 2012.07.12 0 0 5178

Ma délben elfogadták a törvénymódosítást, amely értelmében olyan külföldi rendszámú autónál, amelynek tulajdonosa/üzembentartója rendelkezik magyar lakcímmel, de

a) magyar költségvetési szerv hivatalos célú külföldi kiküldetésben lévő dolgozója vagy a vele közös háztartásban, a kiküldetés teljesítésének helyén élő közeli hozzátartozója, illetve

b) az Európai Unió intézményeinél- vagy olyan nemzetközi szervezetnél, amelynek Magyarország is tagja - tisztséget betöltő, vagy az e szervezetekkel munkaviszonyban, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban álló személy vagy vele közös háztartásban - a tisztség betöltésének vagy munkavégzés helyén - élő közeli hozzátartozója.

Nem kell alkalmazni azt a szabályt, hogy csak akkor vehet részt a forgalomban (Magyarországon), ha vagy nem természtes személy a tulajdonos/üzembentartó vagy már kezdeményezték a regisztrációs eljárást.

Sajnálatos módon ez azt is jelenti, hogy akire nem teljesül az a) vagy b) pont és külföldi rendszámú autóval közlekedik Magyarországon miközben van magyar lakcíme az szív.... (rendszámlevétel, 100-800e közti bírság, stb. Miközben az ombudszman kétszer mondta ki hogy alkotmány és nemzetközi szerződésbe ütközik a törvény).

Juditclara Creative Commons License 2012.07.12 0 0 5177

szia Nyicsinyo,

közönöm minden hozzászólásod, örülök, hogy bár sokan napok óta eltűntek, te azért BESZÉLGETSZ velem és másokkal.

kicsit ötlet fogytán vagyok. még csak alig du. 1 óra de én már hulla vagyok, és dolgom még van ezer. lehet, hogy ma este elalszom a suliban :-)

igyekszem be be kukkantani ide és ha röviden is, de részt venni a csevejben, ámbár a költözés előtti, alatti, aztán majd utáni munkák eléggé kitöltik a napom. idő- és energiavámpír feladat :-)))

kellemes hétvégét!

Előzmény: Nicsinyo (5175)
Juditclara Creative Commons License 2012.07.12 0 0 5176

Robbolito :-) szia

ó

ció

áció

káció

akáció

vakáció

hiányoltalak, ha szabad ilyet írni itt.

ezek szerint csak vakáció, hát akkor kellemeset és örülök, hogy nem egyéb okok miatt szüneteltetted a beszélgetést  :-) 

nem hiszem, hogy sikerem lenne, én nem annak könyvelem el, csak próbáltam kellemesen beszélgetni (mint veled), aztán amikor már kezdett mindenki fröcsögő szájjal kiabálni (persze lehet, hogy csak az én lelkem túl érzékeny és minden áron törekszik az egyensúlyra, a békére) próbáltam írni pár sort annak érdekében, hogy ez változzon meg és ha már társaságba "megyünk", akkor próbáljunk meg emberhez méltón, nem egymás torkának esve, nem másokra erőszakolva véleményünket kiabálni. az úgy sem vezet sehová. energia és időpocsékolás. és nehezen hiszem, hogy mindenki ezt szeretné. ráadásul a "sárga házak" meg évszázadok óta túlzsúfoltak :-D 

na de erről ennyit.

és merre lesz nyugatról az irány? csak pihenés helyben vagy egyéb kaland? ha nagyon nem találnál elfoglaltságot és szívesen meghívlak "keletre" dobozolni ;-D az én derekam már úgy is kezdi feladni a szolgálatot és valljuk be, nem zsenge-gyenge nőknek való munka ez :-)))

megyek és folytatom a napom, mert kissé túlzsúfoltra sikeredett.

Bonnes vacances Robbolito !

Előzmény: Törölt nick (5170)
Nicsinyo Creative Commons License 2012.07.10 0 0 5175

Ez a felfogàs (hogy mit szòl a csalàd, a szomszéd, meg ugy àltalàban) engem is mindig taszitott. Sajnàlatos igy gondolkozni, mert az ember a külsôségeknek él, azon igyekszik, hogy megfeleljen a külvilàgnak, esetleg megtagadja önmagàt, vagy kettôs szerepet jàtszik. Mostanra eljutottam oda, hogy egyàltalàn nem érdekel mit szolnak az emberek, itélkeznek-e fölöttem, merem vàllalni magam, olyannak amilyen vagyok.

Előzmény: Juditclara (5167)
Nicsinyo Creative Commons License 2012.07.10 0 0 5174

Ha az emberek màr nem tudjàk megkülönböztetni  a jòt a rossztòl, az nagy baj. Ez a szellemi/lelki sötétség egyik ismertetôjele.

Előzmény: Juditclara (5165)
Nicsinyo Creative Commons License 2012.07.10 0 0 5173

Bizony! Ezért is mondom én, hogy a mostani helyzetért mindenki felelôs valamennyire. S ha vàltozàsokat szeretnének az emberek, elôször magukon kellene vàltoztatniuk. S ez bizony sok idôt vesz majd igénybe, a felismeréstôl a gyakorlatig. De szerintem csak ez az egy modja van az igazi vàltozàsok beindulàsànak.

Előzmény: tessloff (5162)
Nicsinyo Creative Commons License 2012.07.10 0 0 5172

Ez màr haladàs. A történelem soràn annyi minden vàratlanul ért bennünket (mert johiszemûségünknél fogva nem tudtuk elképzelni, hogy az ember aljassàgra, gonoszsàgra is képes), nem jobb inkàbb felkészülni minden lehetôségre ? :)

Előzmény: Törölt nick (5161)
Nicsinyo Creative Commons License 2012.07.10 0 0 5171

Ezt a felhivàst én is tegnap talàltam a Facebook-on. Ugy tûnik alakuloban van. De van még ezen kivül sok màs kezdeményezés. Viszont ezt a harcot azoknak kell megvivniuk, akik otthon maradnak. Mi innen kintrôl sokat nem tehetünk (legfeljebb imàtkozunk értük...:)

Előzmény: Juditclara (5164)
Törölt nick Creative Commons License 2012.07.10 0 0 5170

Ciao Judit,

Nagy sikered van ezen a fórumon ! Bravo ! Szép társaság jött össze, van mit csevegni velük ! :-))

Sok a hazajáró, mint szemetes, bigboeuf (!), stb...LOL. Ezeket lehetetlen lerobbantani. Egy aranybánya lenne a pszichiáterek számára !

Que des psychopathes !!! Igaz, ez nem teljesen az ő hibájuk, a mintegy 45 évig tartó bolsi rendszer nagyban felelős érte.

Bonnes vacances quand même !

Előzmény: Juditclara (5148)
Maitréja buddha Creative Commons License 2012.07.10 0 0 5169

Medve anyám !!!

Előzmény: Juditclara (5163)
Juditclara Creative Commons License 2012.07.10 0 0 5168

és nem a fajsúlytalan csacsogáshoz akarok visszatértni (bár olykor az is jólesik), csak ne essünk egymás torkának. nem baj, ha dolgokról máshogy vélekedünk, de vitassuk azt meg emberi hangnemben, mondja el mindenki a saját gondolatait, érveit, de ne akarja rám erőszakolni. próbáljon meggyőzni logikus, megalapozott érvekkel. csendesen...  mert (és bocs, hogy minden mondat újabb gondolatokat szül ) fontos lenne, hogy pl. el tudjuk ismerni, ha tévedünk. jó lenne már hallani, oké, ennél a résznél nincs igazam, nem gondoltam át kellőképpen, nem vizsgáltam meg a kérdést minden szemszögből, de amit te mondasz az jól, biztatóan cseng. aztán legközelebb mindez fordított szereposztással. 

bár azt hiszem , sohe nem fogom kinőni a naivságom.

Előzmény: Törölt nick (5150)
Juditclara Creative Commons License 2012.07.10 0 0 5167

glattfelder, én tényleg köszönöm, a vershez fűzött minde nemű kiegészítést. sokkal érdekesebb, mint itt a legtöbb írás.

én csak azt nem értem, miért akarnak mások az én életem felett rendelkezni, miért akarják megmondani, mi az én dolgom, mit tegyek és mit ne (már fiatalon anyámat is azzal kergettem az őrületbe, hogy amikor ő azt mondta: de kislányom, mit fog szólni a szomszéd? én azt válaszoltam: nem érdekel a szomszéd, ez az én életem és nem az övé. nem fogok mások hüye szabályai szerint élni, amik csak gúzsba kötnek! és ha elrontom, akkor majd én iszom meg a levét... )

sajnálom, nehezen viselem a regulát.

Előzmény: Törölt nick (5149)
Juditclara Creative Commons License 2012.07.10 0 0 5166

szia, mikor olvastál a gondolataimban? ;-)

azt mondta egyszer egy világ szerte elismert ám de magyar!!! ember (akiket pont Magyaro-on, a magyarok nem szoktak elismerni és teret adni nekik, hogy munkálkodhassanak a jövőn), és lassan bebizonyosodik, hogy igaza van: itt több mint 40 év kellett ahhoz, hogy minden elromoljon. így aztán minimum 40 év kell ahhoz, hogy elkezdjen minden pozitív irányba változni.

hááát, ha már így alakult... ám legyen. csak legyen majd akkor végre már valami!

Előzmény: tessloff (5162)
Juditclara Creative Commons License 2012.07.10 0 0 5165

egyet értek, de!!!

"Azért kell otthon maradni a jòknak, hogy példàt mutassanak ezeknek, felvilàgositsàk a tudatlanokat."

ahogy én tapasztaltam, mindenki szemében más a jó, más a gonosz, más az okos és más a tudatlan.... akkok ez most hogyan lesz? 

Előzmény: Nicsinyo (5155)
Juditclara Creative Commons License 2012.07.10 0 0 5164

okés, és mi is a konkrét teendő? 

már bocsánat, de lassan elveszünk az eszmékben, belefulladunk a szóáradatba, de ki mit kell tegyen, mit kell lépjen, hogy végre ne csak beszéljünk róla?

Előzmény: Nicsinyo (5159)
Juditclara Creative Commons License 2012.07.10 0 0 5163

szerencsénkre, ennek a topiknak köszönhetően ismerünk pár légióst, akik remélhetőleg, alkalom adtán lesznek legalább olyan jó katonái  Magyaro-nak, mint anno Cézár katonái voltak. azt gondolom, ők harci és stratégiai !!! térein egészen extrán képzettek.

csak attól tartok, hogy azok, akiknek nagy  a hangja, de nincs mögötte ész és igaz bátorságról sosem tettek tanúbizonyságot, majd az ostobán bégető nyájat maguk mögött tudva, elzavarják az adott szituációhoz jól értő legényeket.

mint ahogy az szinte mindig is történt, és történik. az állam élet minden területén...

de azért ígérjétek meg, nem csináltok véres háborút... :-O

Előzmény: Dobri (5160)
tessloff Creative Commons License 2012.07.10 0 0 5162

Szerintem a legnagyobb gond az, hogy 20 eve mikor Magyarorszag nyakaba szakadt a nagy szabadsag senki nem tudott mit kezdeni a hirtelen jott nagy fuggetlenseggel. Mindenki csak azt nezte,( illetve nezi most is), hogy mikent tudja legjobban ervenyesiteni a szemelyes erdekeit (tobb-kevesebb morallal). A rendszervaltasig szinte mindent be kellett dobalni a nagy kozos konderba, a dolgok hazamentese a gyarbol, epitkezesekrol stb pedig nemzeti sportta notte ki magat. Aztan szinte egyik naprol a masikra mindenkinek lehetett mindene legalisan csak meg kellett (volna) dolgozni erte, de a berogzodott dolgokat nehez megvaltoztatni, a nagy tobbseg tovabbra is ott susmakolt ahol lehetett ki kissebb ki nagyobb mertekben. Hany minimalbérre bejelentett vallakozo furikazik az orszagban a 70 éves anyos nevere bejelentett BMW-vel? Eleinte meno volt az aki 10 zsak cementet szerzett kez alatt meg akkor is ha egy panel 10. emeleten lakott mondvan talan jo lesz valamire addig meg elfert a garazs sarkaban (2 ev mulva pedig kidobta), most pedig nem tudja kifizetni ugyanezt a 10 zsakot ezert ugyanugy jar el ugyanazert a vegeredmenyert. Anno piacgazdasagi ismeretek a beka fertalya alatt voltak, mert nem volt ra szuksege senkinek. Miert is kellet volna? Mi vettuk az NDK-s leveheto ajtaju turmixgepet ok pedig faltak a Globus konzerveket. Ha akkor vagy a rakovetkezendo par evben lett volna egy elegge karizmatikus vezeto aki moge felsorakozott volna mindenki (vagy legalabbis a nagytobbseg), es lett volna megfelelo gazdasagi tudasa vagy neki vagy a korulotte levo embereknek ez a beszelgetes nem is zajlana. A 20 ev alatt meg aki szorgalmasan es becsuletesen is dolgozott az is belefaradt abba, hogy bermennyit is dolgozik nem jut 1-rol a 2-re. Azt hiszem mindenki egyet ert abban, hogy a jelenlegi helyzet elszomorito, es szerintem nem is fog valtozni egyhamar. Miert? Mert akik kozel ulnek a tuzhoz elso sorban a sajat pecsenyejuket sutogetik illetve a sajat emberkeiket teszik kulcspoziciokba es tesznek magasrol kozerdekekre. Majd miutan elegge jol laktak akkor kezdenek utana nezni, hogy mit is lehetne tenni, hogy elorebb haladjon az orszag szekere. Csak ekkor viszont mar keso, mert kozelegnek a valasztasok es ilyenkor nem szabad nepszerutlen intezkedeseket tenni amivel be lehetne foltozni a koltsegvetesen tatongo lyukakat....

Törölt nick Creative Commons License 2012.07.09 0 0 5161

Si vis pacem, para bellum! - A kedvenc mondatom..... Jules Caesar....

Ha békét akarsz, készülj a hàborura.... Si tu veux la paix, prépare toi à la guerre !

:-)

Előzmény: Dobri (5160)
Dobri Creative Commons License 2012.07.09 0 0 5160

- általános gazdasági-politikai összeomlás előtt állunk
- a Kárpát-medencében élőkre fokozott nehézségek várnak

- kedvező természeti adottságainknak köszönhetően nagyobbak a túlélési esélyeink is

..............................

Si vis pacem, para bellum!

Előzmény: Nicsinyo (5159)
Nicsinyo Creative Commons License 2012.07.09 0 0 5159

Az ilyen gondolatokat tartom én követendônek. Evek òta szajkòzom, hogy össze kell fognia a magyarsàgnak, hogy fönnmaradjon. S örömmel làtom, hogy egyre többen gondolkoznak igy. Nincs minden veszve. :)

"Túlélő MAG-életközösségbe várunk jelentkezőket.
Azokat várjuk, akik a következő belátásokra jutottak:
- általános gazdasági-politikai összeomlás előtt állunk
- a Kárpát-medencében élőkre fokozott nehézségek várnak

- kedvező természeti adottságainknak köszönhetően nagyobbak a túlélési esélyeink is
- a megmaradásra csak önfenntartó, önellátó, nagyon összetartó, egységes szellemi alapozottságú, a szeretet és nem-ártás gyakorlatát valósító kisközösségeknek van esélyük
- a fennmaradása ezeknek a közösségeknek is esetleges
- a jövő nem kedvez az egyoldalú értelmiségi létnek, inkább a szellem és az anyag egyensúlyozott művelését kívánja
- az életszínvonal durván visszaeshet, az élet fenntartásához szükséges alapvető javak előállítása ebben az esetben kemény fizikai munkát kíván
- a nehezebb létfeltételek között is képesnek érzi magát a helytállásra
- „Azért veszek részt egy ilyen közösség építésében, mert jó együtt élni jóra törekvőkkel; mert erkölcsi kötelesség a szeretet és nem-ártás gyakorlatával élni életünket; mert jó együttélési mintákat akarok mutatni tevőlegesen, egy élhető világot építeni szándékozóknak.”

Vannak akik, nem fölülrôl vàrjàk a "megvàltàst", hanem megpròbàlnak cselekedni. :)

Nicsinyo Creative Commons License 2012.07.09 0 0 5158

Végre valaki reagàl...:)

Előzmény: Budai Irsai Olivér (5156)
Nicsinyo Creative Commons License 2012.07.09 0 0 5157

Az én személyes meglàtàsom (30 éves tapasztalat) az, hogy azoknak akik elhagyjàk hazàjukat a többsége lelkileg sérült. Nem teljesen ép. Mindnyàjunknak megvan a maga története, csalòdàsa, szenvedése, amelyet hurcol magàval, abban a reményben, hogy majd egy màsik helyen megoldhatja, levetkôzheti ezeket. De szerintem ez csak làtszòlag, részben sikerül. Mùlnak az évek, gyògyulgatnak a sebek, de ha elôjön a téma (mint itt a forumon), akkor nem tudjuk leplezni, hogy mindnyàjan frusztràltak (bocs a ronda szòért, de nem jut eszembe valami szebb magyar szò erre) vagyunk többé-kevésbé. Ezért fordul elô olyan gyakran, hogy egymàsnak esünk, finoman, leplezetten, vagy nyiltan, durvàn. Ki-ki természete, vérmérséklete szerint.

Emiatt is  olyan nehéz  harmonikus, baràti hangvitelû pàrbeszédet kialakitani a topikban. :(

Budai Irsai Olivér Creative Commons License 2012.07.09 0 0 5156

csak szaporitom a szot: igy van, igazad van

Előzmény: Nicsinyo (5155)
Nicsinyo Creative Commons License 2012.07.09 0 0 5155

Nem szabadna ilyen kiàbràndultnak és csalòdottnak lenned. Mindaz a sok rossz, ami történik otthon, nem Mo. (mint föld, hely) hibàja, hanem azoké, akik rajta élnek. Sok rossz, lelkiismeret nélküli, felelôtlen, esztelen ember. Azért kell otthon maradni a jòknak, hogy példàt mutassanak ezeknek, felvilàgositsàk a tudatlanokat. Ez persze sok àldozattal, szenvedéssel jàr. Ami azt jelenti, hogy félretenni a sajàt, egyéni érdekét, a haza, a jövô nemzedéke érdekét helyezve elôtérbe. Erre persze nem mindenki képes, mert rendkivüli lelkierô, hivatàstudat szükségeltetik hozzà.

Szerintem Radnòti egy a sok kivàlò magyar költô és irò közül, akik szerették szülôföldjüket. Nemrég mondta valaki (egy videon, valami egyetemi tanàr), hogy Mo-on a 19.sz.végén és 20.sz. elején nem voltak filozofusok,  költôink és iròink vàllaltàk magukra ezt a szerepet. Egyetértek ezzel.  Amiket leirtak, elgondolkoztatòk, lehet belôlük tanulni és követni ôket (aki egyet ért a gondolataikkal).

Előzmény: BZOTYO (5143)
Budai Irsai Olivér Creative Commons License 2012.07.09 0 0 5154

Hu, ennyit irni mindezért, a kotozkodés a kocsmàban, normàl 

ez itt rosszabb mint a hooligan topik, majd megszokod

Budai Irsai Olivér Creative Commons License 2012.07.09 0 0 5153

Akkor mostantol Te osztod az észt?

BZOTYO Creative Commons License 2012.07.09 0 0 5152

Bár semmi közöm, hozzá, de érdekelne (még ez sem biztos), hogy te miért nem MO.-n éled mindennapjaid? Tudod hazafias testvéreink segítése (ja, segélyezése), adóforintok megfelelő helyre (pártfinanszírozás, végkielégítés, 4-es metró, Margit híd, autópályák, Sukoró,...napokig sorolhatnám) juttatása.

Hogy tudsz mindezek nélkül élni?

Hogy bírod ki magyar létedre, hogy a jövedelmed 52%-ánál kevesebb az elvonás itt Fr.-ben (a maradékot ugye hazautalod az APEH-nak)?

Tudod magyar költők, írók, zenészek műveit itt is ugyan úgy lehet, mint MO.n, de a mindennapokat, a mai magyar valóságot csak otthon tudod átélni!

Egyébként nem érzem magam sem veszett kutyának, se magyar gyűlölőnek, csak az a furcsa, hogy az ilyen és hasonló kérdéseimre a "szelíd ősmagyarok" még sosem adtak választ... Tudod csak az igazat :-)

Előzmény: Törölt nick (5147)
Maitréja buddha Creative Commons License 2012.07.09 0 0 5151

Gondolom, a topik témájára tetszik gondolni az őrült úrnak...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!