Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Ha tuti gépet szeretnél akkor ez az igaz picit drága,de ez echte német!Nekem ilyen van picibe/pici 1500w/meg nagyba is /2300W/brutális mind1 ik!Igaz a súlya picit komolyabb,mint a versenytársaké,de általában a kicsit használom! http://www.jofogas.hu/pest/Fein_sarokcsiszolo_37738218.htm?first=1
Egy kolégának volt 125- ös 1400w- os fordulat szám szabályozós Metabo.A szög hajtást ölte meg kovácsolt vas utánzatok drótkorongozásával, hasonló a bele mint a Makitának.Állítása szerint hasonlóan is dolgozik.
Nem a lefulladás érzékelős, ilyenkor minél gyorsabban le kell kapcsolni, hogy le ne égjen.Nem ez volt az elmélkedésem lényege, hanem amit ki bír némely koléga kezébe még a vas ék is elromlik és még azt is bírták.Ahogy én látom a Metabo 230-as kívül esik a költségvetéseden bár sem ezt sem a Dewaltot nem ismerem.
Kezdem észrevenni hogy koptat az idő.Vagy három órát voltam a kispolák alatt aknán, de már nyekerektem hogy leszakad mindkét karom.Pedig 2000-től 11 évet nyomtam le a Volánnál, tudom mi az a "aknamunka". A piálásban is fékeznem kell,mert már egyre betegebb vagyok egy nagy akció után.Jó hír az hogy a kezem nem remeg hegeszteni még tudok mindennel,és az üzemorvos is adott két évet.50 év fölött ezt ritkán adják.Talán a szesz tartósít.
DE! Hatalmasat szippantottam tegnap.A gyógyítás:egy nullakettő+4sör+flakonos 2l bor.Ezzel ugyanott leszek mint induláskor.Ez a folyamat a kígyó a farkába harap.(Le kell jönnöm a szerről)
Láttam egy magyar rajzfilmet, mikor két farkas összeveszik egy nyúlon és annyira verekednek, hogy megeszik egymást.Egy nagy verekedős "gombóc" aztán csak két farok maradt.
Szerintem 230-as.Az legalább átér dolgokat.A márka sorrend jó.A metabó most nagyon jó.
Nekem 230-as ban Bosch-om van, igaz 1998-as de még nem volt gondom vele.A mostani Bosch minőséget nem ismerem.Kicsiben van Bosch,Makita,Blac&decker,meg egy Tescos is.Mind jól húzza.
Fú.. baz... ez az ébredés.Még a szempillám is fáj.Szerintem elvittek az ufók az éjjel, és egy bányában dolgoztattak.Ma már nem kell pajzs nélkül hegesztenem. Alapból olyan a szemem.
A Makitából volt a cégnél 2 db 230- as 2000W- os, az egyiknek 5-6 év után elszállt a forgórésze, a fiatalabbnak nem sokra rá szétment a szöghajtása, amit a másikból pótoltam.Átfedve úgy 10 éve megy a kettőből egy.Itthon van egy 180- as 2200W- os Makitám, úgy 20 éves lehet, ha beszorul a vastag vágókorong és fogom rendesen, kiszakítja a belét míg a céges 230- as lefullad az egyessel.
Az asszony, a sikeres vizsga örömére szabadon engedett,úgy hogy kocsma lesz a vége.A tököm se iszik egyedül.Meg hát örömmel tölt el hogy másokra is költhetek pénzt:(((((
Ez már kulcsos, de volt húzókaros indítású is csak az totálra vágtam amikor két kamion összenyomott.De a sodrófa ebben az ujban is benne van,(ugye bottal nyomtuk az önindítót ha a dowden nem működött) hátha kell valakinek "indításként" egy hátba veregetéshez.