A hajdinaliszt és a belőle itt készen kapható fusili nekem spec nagyon bejött. Akinél a gabonaliszt esetleg okoz ólmos fáradtságérzetet, annak tudom ajánlani, mint alternatívát, kenyérnek viszont tragikus, süteményekhez inkább, a simaliszt részbeni helyettesítésére, sőt, még rántásnak is bevált. :)
(Csendben követem a történéseket, anyudéknak jobbulást, ki fognak belőle kecmeregni!)
Jelentem alássan, anyu egyre jobban van. Apu torkán vasárnap megakadt a C-vitamin - böszme nagy bigyó, nem csodálom -, s valószínűleg felsértett ott belül ezt-azt, azóta összetörve kapja. Úgyhogy most repedtfazék hangja van szegénykémnek. Az időjárás ilyen gyors változása nem tesz jót neki. Elég nehéz éjszakájuk volt emiatt.
Egészen fincsi ez is, meg a köles is. :-) Viszont fog maradni belőlük, majd veszek hozzájuk valami husit (ha elfogy a többi finomság), csak nem tudom, mi passzol. Mármint készen veszek husit. :-)
Péntek reggel vittem nekik egy csomó kaját, amit főztem csütörtökön. Apu jóízűen megtízóraizott egy tányér kocsonyát, úgyhogy sajnos nem tudott 12-kor ebédelni, csak 13:30-kor. :o))) De anyu is ebédelt egy kicsit!
A válás után apu csinált azt hó végén, de nem panaszkodtunk. :) Nyugdíjosztáskor meg presszókaját ettünk: gesztenyepüre és társai a sütipultból. Ha főzött, akkor sajtos tésztát ettünk, azt nagyon tudta variálni, csak a curryset szavaztam le örökre. Aztán becsajozott, és a nevelőanyám isteni menüket tudott főzni bármiből, nem mondtad volna meg, hogy a nyugdíj előtt vagy után vásárolt be.
szegény ifjú házas korunkban gyakran forralt bor + zsíros pirítós volt a vacsora, szelet kenyerenként minimum 1 gerezd fokhagyma odakenésével. hű, de jó volt!!!
Ha tartotok fokhagyma partit, ki ne hagyjatok belőle! :D Én is imádom. Csóri férjem meg irigykedik, mert neki fáj a gyomra tőle. Szóval az a kompromisszum, hogy nem szórja a hús mellé, mint régen, hanem a teljes fejet megvágva rakjuk a hús mellé, és én ehetem meg mindet. Az egyetlen hal, amire sose húzom a számat, az a Lenguados a la plancha (grillezett nyelvhal) Fuerteventurán. Ott egész héten azt eszem, mert bögrényi szeletelt fokhagymát tesznek rá... :D