...a kútnak semmi köze,mert te tankolsz,de tele kell tankolnod csordultig,míg ki nem folyik az üzemanyag.....utána nullázd a TRIPPET ÉS JÁRJ VELE,ADDIG,AMIG KI NEM FOHYNA TELJESEN ÉS UTÁNA MEGINT TELE CSORDULTIG ÉS MEGINT TRIPP NULLÁZÁSA ÉS MEGLÁTOD,HOGY EZ A VALÓS ÉRTÉK:))))))))))))))) (remélem most megértettél engemet)
Persze csak ha ugyanazon kút ugyanazon kútoszlopa...mindegyik máshol old le! Mondom, én mindig a ház előtt a kagylósnál tankolok (könnyű volt választani, otthonról talán 20 méter...) és mindig a 2-es kútnál. Soha egyetlen deci eltérés nem volt a számolt és a BC között.
...sajna ez van...én úgy számolom ki,hogy tele tank,trip nullázás....utána addig járok megint ameddig majdnem kifogyna és utána megint teletank és megint TRip nullázás és ez adja ki a pontos értéket és NEM A TRIP.....:((((
Köszi a gyors segítséget felni témában:) Megpróbálok majd valami okos gumist megkérdezni bár az lenne az igazi ha egyáltalán nem kellene téli gumi az enyhe tél miatt. A trip nekem is csal kevesebbet mutat a tankolásnál kiszámítottnál viszont a sebességet sem pontosan mutatja elég sokat csal az óra. Ha ezt is figyelembe veszi a trip az átlag számításnál akkor soha nem fog pontosat számolni. A Stilónál viszont minimális volt a diferencia igaz annak az órája nem is csalt ennyit.
Így még hihető is. Én 90% városban járok vele, lustaságból klíma mindig ON, így viszont lehetetlen a 6,5...volt idő, mikor így 8,7 volt, most épp a 9,3-at szereti. BC és saját mérés szerint is (nekem decire stimmel a 2)
..ez is változó...,lehet feltenni bármit csak párban...azaz egy tengelyre csak egyfajta ET -fajtát...gondolom érted...amúgy sok gumis nem konyit hozzá....:((((
a TRIP mindig csal,sőt lefelé...ha neked ennyi volt a fogyit,akkor adjál hozzá mág 1 vagy 5 deci fogyit,mert ennyit csal sajna....majd rájössz,de leírom neked,ha akarod,hogyan ellenőrizd a fogyidat pontosan....
Lehet hogy hülyeséget kérdezek, véletlenül nem tudja valaki hogy a Stilo felnie jó a Lineára? Megmaradt az előző kocsimról. Jó lenne rá téli gumit tenni.
Pusztuljak el, ha nem ennyit mutatott a computer, 2-en ültünk az autóban, nagyjából a KRESZ-nek megfelelően mentem(90-100 illetve 50-60 között). Gyorsabban nem is lehetett volna, mert igen rossz az út. Az utas a tanum rá, aki ráadásul a főnököm. Hajnali 5-kor indultunk és szépen lehetett menni, nem kellett előzgetni, lasíítani feleslegesen. (nem vagyok hazudós:-)
Akkor te már fordultál ki a szaléziról a főútra előttem :-)))) Egyszer kifordult ott előttem egy Linea, ez tuti te lehettél :-)))) Ki is engedtelek előzékenyen, én jöttem talán kertváros felől, éppen araszolós tempó volt ott a vasúti átjáró fele valamiért. Ez lehetett max 2 hónapja, már annyira nem emlékszem. Lehet neked nem tűnt éppen fel, hogy egy GP volt az :-))) de sebaj, majd mostantól jobban figyellek :-) figyelj te is :-)
Jah, engem meg a pizzéria környékén lehet gyakran látni :-)
De máskor is rémlik hogy láttalak, akkor esztergom felöl jöhettem, pár autóval előttem lehettél, és kanyarodtál be a szalézire :-)
Még egy sötétkéket is szoktam látni itt a környéken, de nem a sötétkékesszürkét (az a new wave???), hanem a sima sötétkék metált.
Képben vagyok, hogy GP-vel nyomulsz, meg azt is tudom, hogy alázógyík is már egy jó ideje. Ha jól rémlik, akkor a Tied a kék valamelyik árnyalatában pompázik, de gyík gépének a színében nem vagyok biztos. Talán fehér?!
Na így oké...nálam detto..volt 8,2-8,3, de akkor tényleg tojás a gáz alá. Meg mikor Zebegénybe rokonokhoz menet kivételesen nem autópálya (ha lenne...), akkor 90 km/h tempomat - még 7,5 is volt....de ezt szerintem halandó ember nem tudja tartani. Főleg hogy a T-Jet meg "adja az ember alá a lovat", egyszerűen muszály vele kicsit örömködni...az 1.3 mjet Grande után ezt az egy dolgot volt nehéz lenyelnem, minden másban mérföldekkel jobb (gyorsulás, rugalmasság, komfortérzet, fűtés, üzemi hőfok elérése stb...)
Most olvasom a népítéleteket is, meg itt is hogy van aki 6,5 literrel eljár a TJettel? Bakker. Ha nem taposom sem megy 9 alá város-autópálya kombóval...ha taposom meg 9,5 alsó hangon...hogy csináljátok?
Úgy csinálják, hogy még magukat is becsapják ... Aki olyat állít, hogy 6.5 l-rel jár a T-Jettel, az enyhén szólva is füllent ! :) Vagy szélmentes tesztpályán közlekedik többszáz kilométert, váltás nélkül, max. 60-70-nel hajtva, végig 5.-ben / 6.-ban. :)
Az én tapasztalatom az első 3.000 km alapján szinte decire megegyeznek a tiéddel. 9-9.5 l körüli átlag vegyesben használattól függően. A legjobb, tankolástól tankolásig tartó átlagom 8.3. De akkor nagyon odafigyeltem, és viszonylag keveset mentem városban. Úgy tapasztalom, hogy a városi forgalomban különösen éhes a motor. Nagyjából ennyi a véleményem a T-Jet fogyasztásáról, és bocs, hogy (félig) külsősként beledumáltam ! :)
Akkor az Alfások után a Lineások is Esztergomot fogják időnként bevenni egy-egy talira? :) Nálunk a pöttöm még nem annyira mobil, hogy ekkora túrát tegyünk meg, szóval az első esetleges találkozóból tuti kimaradunk...
Most olvasom a népítéleteket is, meg itt is hogy van aki 6,5 literrel eljár a TJettel? Bakker. Ha nem taposom sem megy 9 alá város-autópálya kombóval...ha taposom meg 9,5 alsó hangon...hogy csináljátok?