Sziasztok van valakinél használatban, vagy valaki üzemelt már be ilyet? Mik a tapasztalatok hatásfokra, fogyasztásra és milyen fűtésrendszerhez alkalmazzátok?
a belső képről nekem úgy tűnik hiába próbálják hegeszteni már nincs szén az acélban, de lehet tévedek ezt amikor hegesztik a hegesztő érzi látja, meg szerintem ezt védőgázzal kellene megpróbálni
szép a felni :))
jano5691
az akna felől nem tudod meghegeszteni így meg ablakolja a külső köpenyt megfoltozza a belsőt majd befoltozza a külső köpenyt
Köszi. Nem teljesen értem. A harmadik képen a primer aknába felülről nézünk és a bal oldalon lenn látszik valami sérülés. Az első képek alapján ide van rakva kivülről egy folt (bocs, de elég csúnya hegesztéssel). Ha jól értettem ez egy vizteres rész. Hogy lehet kivülről és belülről is sérült? Illetve felraktak kivülről egy foltot és nem vették észre, hogy belül is sérült, vagy ez utóbbi később keletkezett?
Vagy van/volt ott egy merevitő (amilyen talán a második képen a folttól balra is látszik) és az szakitotta át mindkét falat - pl. mert megfagyott benne a viz (?).
Elhiszem neked, de akkor mivel magyarázod meg azt a jelenséget, hogy ha felhúzom a kart, nem füstöl a kémény, ha visszaengedem füstöl? Ez begyújtásnál és túlságosan megpakolt rakodótér esetén jelentkezik.
Szerintem közel azonos hőmérsékletű, de nagyobb mennyiségű füstgáz távozik felhúzott karnál.
Szerintem ha felemeljük a turbolátorokat,vagyis nem lógnak le az alsó tisztító kersztcsatornába,akkor kevésbé fékezik a füstgázáramlást,könnyebben átjut a fgáz.a turbolátorokon,felgyorsuló áramlás miatt jobban felizzik a tüzelő anyag,és ezért emelkedik a füstgázhő ténylegesen.
Az átfolyást nem befolyásolja, ha felemelem a turbulátort.
A megfigyelt jelenség egyébként az, hogy ha felemelem, akkor a füstcsőben lévő rexi hőfok nem változik csak a kazán által mutatott érték növekszik meg.
Szerintem valóban emelkedik akkor a füstgáz. Én úgy vettem észre, hogy hamarabb átmelegszik a kémény.
Sosem mértem, csak úgy tapasztaltam. Felfűtés elején kevésbé füstöl a kémény és kb 15 perc után már nem látni füstöt. Ha nem akasztom ki 30-40 perc füstölés.
Köszi a tippet,félutig ki volt támasztva,de még a kéménybekötés nem a legjobb,várom az új füstcsövet mert ez több helyen van toldva,és elég sok farsot szív.
Bízom bent hogy jó lesz,azt mondta a beüzemelő szaki,hogy pár befűtés után még javul a füstgáz,ha lerakódik egy kis korom.(igaz a telj.meg csökken)Azt is mondta,hogy lehát bele tenni kisebb átmérőjü turbolátorokat és ezáltal csökken egy kicsit a hatásfok,és nől a füstgázhő.
Sikerült vásárolnom egy vigas25lc-t. Pufferre szeretném kötni. Nem tudjátok véletlen hogy milyen hőmérséklet érzékelőt kellene vennem ami a puffer höfokát nézi? vagy azt adniuk kelett volna a kazánhoz alapban?