Keresés

Részletes keresés

Platon Creative Commons License 2006.02.28 0 0 357
Ha még nem láttad az első szezon végét ne olvass tovább.

Nem én voltam, valamelyik külföldi fórumon dobták fel.

Az a lényeg hogy amikor Boomer lelövi Adama parancsnokot, a pisztolya a tokjában van (látni később). Amikor belép üresek a kezei. Közben kezet fog Gaetával, és látványosan változik az arckifejezése. És legközelebb amikor látszik a jobb keze - amivel kezet fogott - már pisztoly van benne, és lő.

Előzmény: setenke (356)
setenke Creative Commons License 2006.02.28 0 0 356

Na ezt miből agyaltad ki? :)

Előzmény: Platon (355)
Platon Creative Commons License 2006.02.28 0 0 355
Sziasztok!

A cylon -e Gaeta téma volt már itt?
Az első sorozat záróképei alapján.
Szabotibor78 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 354

Gondolom, hogy tudod, hogy angol.

Nem kötözködésnek szántam, még ha annak is vetted. Alapvetően tetszik a soroazt, és az utobbi 10 év egyik legjobbjának tartom, mint azt egy másik topikban le is írtam.

De ettől még vannak lukak az alapszövetben szerintem. Ennyi.

Előzmény: sixx69 (353)
sixx69 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 353
Értem az alapproblémát. Használhatnak lábat a Capricán, ha már a Kobolon is azt használtak. Mivel a 13. törzs a Földet igen korán látogatta meg, és vette rá a jónépet, hogy pl piramisokat építsen, nyugodtan elhinthette a jó öreg koboli "láb" mértékegység gyökereit. (És hidd el, tudom, hogy angol mértékegység.)
A viper meg nem egy földi állat, hanem egy koboli kígyófajta, melyhez kísértetisen hasonlót a földön is találtak, és lám, viperának neveztek el.
Majd ha megérkezik a flotta jövő héten, megkérdezem Starbuckot.
Előzmény: Szabotibor78 (349)
sixx69 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 352
Na aszongya.

1. http://members.cox.net/battlestar/reimagined.htm
- itt a Kobol az anyabolygó, a Cylon attak előtt 2.000 évvel távozik a 13 törzs. (ez a mostani sorozatra vonatkozó timeline)

2. http://members.cox.net/battlestar/galtimeline.htm
-ua mint fent, de bővebben kifejtik, hogy a 13. kolónia az maga Föld, ahová a 13. törzs letelepedett, és az ott élő népeket saját ideológiájuk és világképük szerint befolyásolták (ez az eredeti sorozatra vonatkozó timeline). Ebben egyébként az utolsó részben a Galactica egy 1969-ből származó földi rádióüzenetet csíp el...

Vil-Arnis Merras Creative Commons License 2006.02.27 0 0 351
Hát, Ron D. Moore elejtett egy olyan megjegyzést, mely szerint "Nem hiszem, hogy megtalálnánk a Földet".

:)
Előzmény: sixx69 (342)
Szabotibor78 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 350

Mit lehet tudni:

A föld a 13. kolónia. Nem az eredet.

Egy analógia: közös a gyökerünk, ez igaz. Szétszakadunk. OKé.

DE: az amerikai  fejlődés közös az eurázsiaivak kb. -30 000 ig. Utána elválik a kettő.

Találkoznak (most nézük a fővonalat, vikingek stb,. nem érdekes) a XV. század végén. A spanyolok NEM ismerhetik az azték, inka stb. mértékekeket, kultúrát nyelvet kapásból, mert azok azután alakultak ki, miután elváltak.

Mikor volt az elválás? Ha tényleg annyi idő telik el, akkor nem hasonlíthat ennyire a dolog. Nézd meg csak a pl. a temetési szertartást Zak halálakor. Azt akár a JAG-be is mehetne...

Előzmény: macmelon (20202)
macmelon válasz | megnéz | könyvjelző 2006.02.27 14:05:09 (20202)

Ezt nem értem, hogy mit nem értesz. Mondjuk elmegyünk a Marsra. Felrobban a Föld, vagy elvontatják. Ettől még használnánk métert (vagy yardot), tudnánk ki volt Arisztotelész vagy Elvis. Sőt a nagyon műveltek még akár Torgyán Józsefről és Rózsa Györgyről is tudhatnának. A ST-ekben más fajok vannak, akik máshogy fejlődtek, és aztán találkoztak. Itt meg ha jól értem pont fordítva.

Szabotibor78 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 349

Nem érted az alapproblémát. Nem használhatnak pl. lábat a Capricán, ha nem tudják mi is az. Az egy kb. 1000 éves angol mértékegység, amit később szabályoztak, de ezt mindenki tudja. Erre altmérő van a pilótafülkében a Viperben. Sőt Viper= ez is egy földi állat...

Ha az eredeti sztoriban erre figyeltek, az + pont. Ettől még tetszik a sorozat.

Előzmény: sixx69 (347)
Flandry Creative Commons License 2006.02.27 0 0 348

én úgy emlékszem, hogy az eredeti sorozatban saját mértékegységeket használtak ezek szerint ezt lefelejtették mostani sorozatból?

mint pl: karen, sectar, centar, stb. főleg az időszámításra vonatkozóan

sixx69 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 347
Az én értelmezésemben a Kobol az anyabolygó, itt élt az emberiség harmóniában magával, istenekkel, természettel, virágevő hippikkel, stb. Aztán kiűzettettünk, és a 12 kolónia több-kevésbé együtt maradt és egyfajta bolygóközi szövetséget alkotott, míg a földi bagázsról nem lehet tudni semmit (ők lettek Daniken istenei pl). Természetes, hogy azonos dolgokat használnak, hiszen azonosak a gyökereink.
De menten utánaolvasok valami rajongói oldalon, kitűnő timeline-okat lehet fellelni.
Előzmény: Szabotibor78 (346)
Szabotibor78 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 346

Hello!

Van egy-két kérdésem.
Eddig az 1x05-ig láttam, amíg Starbuck vissza kerül a hajóra, azzal a lezuhant cyclon géppel. Így e szerint okosodom.

Mi az alapsztoriban az emberi faj szülőbolygója, és mi a 12 colonia? A nyelv, a kultúra, földi. (Alt azaz -lábmérő a műszerfalon. Emberi mitológia azaz görög, hiszen a börtönhajós részben erről beszélnek. Angol nyelvű műszerek és feliratok. Európai szokásjog, berendezkedés (illetve amerikai).

Nem értem. Azt mondják a pilot végén, hogy keresik a Földet, ami a 13. bolygó, hogy a 13. törzs oda ment anno.
Azok a kifejezések és nevek amiet használnak, vagy jelenlegiek, vagy ókoriak, és olyan dolgokra hivatkoznak, amit csak földi ember ismerhet. Ha anno a földi rész elszakadt, és teljesen ismeretlen külön civilázációt alkotott, akkor nem értem hogy egy másik bolgyó honnan ismerné azokat. Földi idő szerint mikor játszódik az egész sztori?

Bocs, ez az előző szöveg elé jön.

Szabotibor78 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 345

De ha az elveszeett, akkor miért és honnan tudnak használnak földi dolgokat, kifejezéseket? Honnan tudnák? Gondold el: az emberi kultúrákkban még a fejbólítás sem egyértelmű, kontinensenként más lehet. (Igen vagy nem.)

Itt meg angolszász mértékeket használnak, és a berendezkedés azons egy prezidentális köztársasággal.( kvázi USA)

Nem az a bajom, hogy angolul beszélnek, mert akkor nem értenénk. De miért nem pl. capricai írás, mértékegység stb van, mint a Star Trekben, ahol a fajoknak ezeket kitalálták.

Igazad van, bemásolom abba.

1

Bateman Creative Commons License 2006.02.27 0 0 344

Spoiler

nos, félig én tévedtem; az első széria Kobol's last gleaming part 1. részében, amikor megtalálják a romokat és tanulmányozzák a légifelvételeket, a feka papnő rákérdez, hogy tudják-e mennyi idősek a romok? mire a tanácsadó kb 10.000 évesre becsli, előzetes mérések nélkül, ami a papnő szerint nagyjából megegyezik azzal az idővel, amióta a 13 törzs elhagyta kobol-t. Tehát nem a Földet hagyták el ekkor, hanem Kobolt. Ez volt a tévedés részemről, de:  ha előtte a Földön éltek, akkor azt logikusan korábban hagyták el, mint 10.000 év, tehát valahol igazam volt, ha egyáltalán jártak a Földön és nem ezután érkeznek el majd oda a sorozat végén, és telepitik be azt...

Tegnap sasoltam a Pegasus-t. Hihetetlen milyen fordulatokra képes ez a sorozat...

Bateman Creative Commons License 2006.02.27 0 0 343
de nem a mába ,hanem jó néhány évvel korábbra, amikor még a hummer nem volt gyártásban. Igy meg lehetne magyarázni, hogyan született a hummer katonai járgány:)))
sixx69 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 342
Én végignéztem, figyelmes is voltam, mégsem hallottam a 15.000 éves megjegyzést. A Föld a 13. kolónia, a Kobolról elszármazott/elüldözött (analógia a Paradicsommal és a kiűzetéssel) emberiség "elveszett" testvére. Én ha a készítők helyébe lennék, akkor úgy fejezném be a sorozatot, hogy a flotta hazaér...a mai Földre. Az nagyot ütne szerintem.
Bateman Creative Commons License 2006.02.27 0 0 341
van
Előzmény: Lobz (333)
Bateman Creative Commons License 2006.02.27 0 0 340
nézd végig figyelmesen a második széria kezdő részeit!
Előzmény: rgranc (332)
nicko Creative Commons License 2006.02.27 0 0 339

látam én is akkor..elég gagyi volt a SW-hoz képest :)

eredetiben nézem..

Előzmény: JAMES (334)
JAMES Creative Commons License 2006.02.26 0 0 338
Eredetiben többet utalnak a régiekre, az újban szándékosan nem, gondolom tovább akarják folytatni, ha sikeres lesz, ami eddig úgy néz ki bejött, már forgatják a 3. évadot.

A régiben hazaérnek, azzal lesz vége. Azért hívják a 13. kolóniának, mert az az első, amit elfelejtettek. Ott is valami háború volt a ludas, de ebben nem vagyok biztos

Ezt meg húzzák ameddig lehet, ha ilyan fordulatos, titokzatos, kiismerhetetlen marad, addig jó lesz, attól félek olyan mércét állítottak maguknak a forgatókönyvírók, hogy innen nehéz lesz feljebb menni, visszaesni meg élet/sorozat/veszély

Sajnos az iq-szegény amcsi közönség a topmodell leszek c. sorozatot preferrálja inkább, őket erre nevelték, nekik gyártják-vetítik a sorozatokat, nem nekünk
Előzmény: Lobz (337)
Lobz Creative Commons License 2006.02.26 0 0 337
En mintha ugy vettem volna ki, hogy a Fold is egyike a 13 kolonianak, nem onnan indultak. Persze valszinu tevedek, az eredeti sorozatot nem lattam.
Előzmény: JAMES (336)
JAMES Creative Commons License 2006.02.26 0 0 336
A Földről származik a 12 kolónia népessége, eredeti sorozat szerint. 12-ezer év különbség van, ha jól emléxem. A 12-es szám mítikus, millió helyen tűnik fel a történetben. Hogy a Hummer + mp5 + ak47 hogy élt meg ennyi időt, ne feszegessük, ennyi belefér :-)

Nekem az a mondat teccett a legjobban mikor a két battlestar összecsap : "Ott az ellenség, mi meg egymással harcolunk?"

Sajna emberi tulajdonság
Előzmény: rgranc (335)
rgranc Creative Commons License 2006.02.26 0 0 335
Én speciel csak találgatásokkal találkoztam még eddig... Sőt, volt olyan, aki a múltba rakta az időpontot, a mitológiai nevek (Apollo, meg még valamik) alapján...
Előzmény: Lobz (333)
JAMES Creative Commons License 2006.02.26 0 0 334
Én már a 78-as részeket is néztem gyerekkoromban az orf-en :-)

Mikor hallottam hogy remake lesz, a minin is ámultam, az Enterprise töltögetések közt :-)

Csak hát eredetiben kell nézni, ez a szar szinkron agyonvágja a hangulatot
Előzmény: nicko (331)
Lobz Creative Commons License 2006.02.26 0 0 333
Van valami utalas arra, hogy kb milyen evben jatszodik a tortenet?
Előzmény: Bateman (330)
rgranc Creative Commons License 2006.02.26 0 0 332
ha már egyszer 15.000 évvel a jövőben vagyunk...

Na ez honnan jött? :)
nicko Creative Commons License 2006.02.26 0 0 331
a második évad ami miatt lett népszerű igazán a BSG azt hiszem..
Bateman Creative Commons License 2006.02.26 0 0 330

Spoiler!

én most vagyok túl a Home I.-II.-n, és ezeknél a részeknél beerősit a misztikus oldal, ami kevésbé jön benekem, Athéna sirjában nem tudtam mire vélni a füves planetáriumot:) A Farm részben érdekesek voltak a benzines hammer-ek, egy kicsit jobban elszakadhattak volna a jelenünk ikonjaitól, ha már egyszer 15.000 évvel a jövőben vagyunk...

egyébként kurva jó a második széria is....

XyRia Creative Commons License 2006.02.26 0 0 329
OFF (nem torrentforum :o))
En BitComettel csinalom, ott csak 3kb a min upload
nicko Creative Commons License 2006.02.26 0 0 328
ez tényleg nagyon szar lett...minimális feltöltési sebességnek a 20kb/s lehet megadni neki..hol van már a boldog 5kb/s idők?.. ;)
Előzmény: sixx69 (326)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!