Az írásodat látom, a gondolataidat nem!:-)))) Az élmények feldolgozásához idő kell, ezért a nyári fényképeket csak az őszi, trutymákos időben szoktam először megnézni. Hidd el, hogy jó lesz az akkor is!
Ja, képzeld, kaptam Dingacs nevű vörösbort! A hasonnevű topik társról tudsz valamit?
Köszönöm az elismerést nektek! De, totálisan amatőr vagyok és bár évekkel ezelőtt intenzíven fényképeztem egy másik műfajban (repülőgépek), ma már szinte semmit sem fotózok. Ez most egy kis visszatérés volt.
Ami szép, az szép!! A harmadik képen baloldalt van az a terasz, ahol ebédeltünk, közben még egy ugrást is láttunk. Mi az A10-es autópályán mentünk át a határon, 1.2 KM-et kellet fizetni, de csak kártyát fogadtak el a KM-en kívül. Oda-vissza 4 szer úgy intettek, mint amikor az ember elhajtja a legyet a tányérjáról! (Azaz igazság, hogy reggel borotválkoztam)! :-)
Neumban méla intéssel küldenek tovább a határon,mikor meglátják a magyar rendszámot az autón! Cigit egyébként érdemes Bosnyák területen venni! Az arany Marlboro 4.80 KMx160 forintal! És minőségre jobb mint a magyar! Én benya kúton mindig kártyával fizetek! De a legtöbb kúton elfogadják az öjrót is! A Visa kártyát nem tudom,mert én Master-es vagyok!
Igazából csak az bizonytalanított el, hogy kötöttem reisecasco-t a svájci autóklubnál ( ACS ), ahol is miután kitöltöttem a szerződést jött egy melléklet, amiben mindenféle ijesztgetés / óvatosságra intés van az országgal kapcsolatban.Nem vagyok egy beszari típus , de azért gondoltam rákérdezek. Állítólag volt olyan eset, hogy egy teli tankért a kút 700CHF-et terhelt rá a kártyára.Lehet persze urban legend a dolog és nem is derült ki pontosan melyik éveben volt ez, ha egyáltalán igaz....
Mi 3 hétre megyünk, tavaly 2 kompozással mentünk Mljet-re ( ( Ploce-Tipanj,Pratratno-Sobra ),de most inkább megnézzük Neum-n keresztül az útvonalat. Remélem nem nyírnak ki a határon minket, pár karton cigiért-piáért, majd szétrámoljuk a cuccokat.Még egy kérdés.Euróban lehet fizetni ( benzinkút stb, vagy kell beváltani helyi pénzt? )illetve a kód nélküli VISA kártyát mennyire bátorság használni, vagy már nem kell ezektől parázni ? :)
Nem tom! Én mindig annyit vittem belőle,hogy elég legyen a két hétre! Soha nem kutattak még át! Mondjuk a lakókocsiban is millió helyre szét lehet rakni! De szét kell pakolni,aztán próba szerencse!
Most már mindegy. Végül is a majdnem két hétbe belefér az a 30-40 perc. :)
Helyzetjelentés: Tegnap megzeberedtünka 37 fokban, ma meg elég zivataros időnk van. Bár ahogy látom Peljesac felől már tisztul az ég. Talán lemegyünk még ma is napozni egy kicsit.
Ma járunk mi is Mostarban. Beálltunk az első parkolóba, amit egy integetős ember mutatott. Szerencsénkre egy épülő ház udvarán volt a parkoló és a bácsi beirányított minket a félkész alsó szintbe. Így árnyékban volt az autó. Közel volt a hídhoz (de a tűző napon nekem az a pár perc is örökkévalóságnak tűnt) Szóval lőttünk egy-két fotót a hídról (híddal), asszony kapott egy karkötőt a bazárban, oszt irány tovább Blace. A Gabole poljei határátkelőt elcsesztem, mert vártam a Visici vége táblát, de addig vártam, míg Metkovicnál találtam magam.:( Vasárnap délutánhoz képest igen hosszú sor volt HO irányába. Láthatólag a Horvátok tötyörögtek akár hosszú perceket is egy-egy Bosnyák autóval. Ezért is fagytam le, amikor nekem továbbot intett úgy, hogy szinte át se vette a két kinyújtott személyit. Újból rámszólt már kicsit ingerültebben, hogy haladjak tovább. No én tovább haladtam. De akkor eszméltem, hogy a mi sorunk kutyafüle volt a szemben várakozókéhoz képest. :) Csórikáim még talán most is ott állnak. :D) (nézem a webkamerárt, már üres Metkovic)
Visszafelé Cepikucén elvégezték a "kettős" horvát/bosnyák határvizsgálatot, elkérték a nemzetközi zöldkártyát, érdeklődtek a csomagjainkról, picit kötekedősre vette a figurát a határőr, de átengedtek. Viszont a szembelévő oldalon azért volt 15..20 autó. A bosnyák oldalon személyzet sem volt, csak felnyitott sorompók.
Majd teszek fel képeket, ha valaki kíváncsi rá. Bár én most Montenegróba lettem szerelmes, elmentünk Tivatig az egyik nap, körben az öblön (nem komppal). Beszarás szép!
sziasztok! Arra szeretném kérni a csoport tagjait, hogyha van egy kis idejük, értékeljék a https://www.tripadvisor.co.hu/ oldalon a boszniai éttermeket, hoteleket magyarul. Ezzel is segíteni tudunk csoporttársainknak. Továbbá ha itt kérdés tesznek fel, hogy melyik hotelt, éttermet ajánljuk, be tudjuk linkelni azokat a helyeket, amiket már mi is értékeltünk. Köszönöm a segítségeteket :)
Te kis butus! Hát mikor főzik a fínom szőlő pálinkát, tán tavasszal? S a millió paradicsom lével lehet vedelni a kicsit módosított "Véres Mariskát"!:-)))
Megkérdeztem, s a pincér értve ékes horvátságomat, azaz eta röf-röf ili múúúúúúúúúúúúúú, azt mondta, hogy bornyúúúúúúúú. Egyébként nagyon fínom volt és tisztességgel meg volt mérve. Ott még a paradicsom is paradicsom ízű!!:-)))))
Valahogy kicsit becsületesebb világnak érzem ha ott vagyok.