de azt már nem értem, mi az oka a vállalkozók ("közületek") jelentős mértékű (több mint 14 %?) vízdíj emelésének? Nem arról szólt eddig a történet, hogy garantáltan nem kerül sor inflációt meghaladó mértékű díjemelésre?
szerintem te is pontosan tudod, hogy a privatizációs szerződésben az inflációt követő vízdíj nem szerepel-az "inflációt meg nem haladó díj" csak mese volt a korábbi polgármester részéről.
Szerepel ellenben egy képlet, amely szerint-ha érvényesnek tekinti az önkormányzat a szerződést és be is akarja tartani- két dolgot tehet:
a. az ÉTV Kft által a képlet alapján kiszámolt díjakat elfogadja b. nem fogadja el és ekkor az elfogadott díj és a javasolt díj közötti különbséget kifizeti kp-ban az ÉTV Kft-nek. (egy hasonló konstrukció miatt van per pl. az Érdhő Kft-vel is)
vannak még furcsaságok, a múltkor részt vettem a Környezetvédelmi Bizottság ülésén, ahol kiderült pl., hogy a vállalkozók a tüzivízcsap után is fizetnek alapdíjat, havonta több tízezer forintot, ráadásul a tüzivízcsap után csatorna alapdíjat is felszámol az ÉTV Kft! Szerintük ehhez joguk van.
Kérem ne vedd zaklatásnak ezeket a kérdéseket, csupán azért Neked teszem föl, mert Te "közel vagy a tűzhöz", hátha ismered rájuk a választ. Akik meg "ott voltak", csinálták, kiadták a feladatot, előterjesztenek stb., azok sajnos nincsenek itt, illetve nem nyilatkoznak ezekről a kérdésekről.
További érdekes napirend lehet az Érdi Újság főszerkesztőjének elmozdítására irányuló javaslat. Vajon miért tárgyalják zárt ülésen? A főszerkesztő kérte a zárt ülést?
Melyik év szeptemberi döntéseiről? Jócskán vannak a listán ugyanis korábbi évi határozatok! Ez nem baj (sőt!), csak így nem világos a szeptemberre utalásod. Ez aligha lehetett a kiválasztás kritériuma.
Nem kellene emiatt elutasítani a szolgáltató próbálkozását? én úgy tudom, hogy a Pénzügyi Bizottság - amely tárgyalta az előterjesztést- úgy foglalt állást, hogy nem támogatja az előterjesztést.
Pl. az egy éven belül harmadszori víz-, csatornadíj emelésre vonatkozó előterjesztés. Értem én, hogy a rossz szerződés miatt ismét presszió van a díjemelésre, de azt már nem értem, mi az oka a vállalkozók ("közületek") jelentős mértékű (több mint 14 %?) vízdíj emelésének? Nem arról szólt eddig a történet, hogy garantáltan nem kerül sor inflációt meghaladó mértékű díjemelésre? Nem kellene erre az előterjesztésben felhívni a döntéshozók figyelmét? Nem kellene emiatt elutasítani a szolgáltató próbálkozását?
Például az, hogy valaki válaszolna a kérdésemre. :)
Komolyra fordítva ez csupán azt jelenti: az ilyen határozatokról a tájékoztatást be akarták tenni, csak véletlenül kimaradtak, vagy úgy szólt a lecke, hogy ezekről nem kell most tájékoztatást adni.
Tényleg csak az érdekelne, hogy mik voltak a listára kerülés kritériumai, semmiképp sem az, hogy eldöntsem mások (a képviselők) helyett, miről akarnak tájékoztatást kapni.
nem tudok többet, de a listát nézve szerintem az lehetett, hogy az van benne, amiről nem kapott jelentést eddig a képviselő-testület vagy a Közgyűlés
előbb-utóbb rendet kell tenni, meg kell nézni, mi az, ami még élő határozat (pl. kötelezettségválallás, de nincs rá fedezet a költségvetésben, stb). Ezeket vagy végre kell hajtani, vagy vissza kell vonni.
Úgy rémlik, volt egy olyan határozat is, hogy 2003. (2004?) végéig ki kell dolgoztatni és a Képviselő-testület elé kell terjeszteni egy pályázati kiírást a Szakorvosi Rendelő működtetésére. Ennek sem találtam nyomát a listában.
Nem kezdtem el átnyálazni az összes határozatot, de érzésem szerint sokkal több maradt a levegőben.
Hogy csak egyet említsek: mintha lett volna egy olyan határozat, hogy az Érd-Kom eladott üzletrészeiért kapott vételárból 480 millió Ft-ért állampapírokat kell vásárolni (magában a határozatban ez egy "okos" javaslat alapján átfogalmazásra került: értékpapírszámlára kell helyezni). Na erről pl. nem találtam infot a listában, hogy végrehajtották-e vagy sem?
Roppant tanulságos lista (végre nem hajtott ill. meghíusult határozatok hosszú sora)!!
Volt-e valamilyen alapelv, ami alapján egyes végrehajtott határozatok belekerültek, mások nem, illetve sok végre nem hajtott határozat belekerült, mások meg nem?
A Vörösmarty Mihály Gimnázium és a VMG Baráti Kör Egyesület 2006. november 25-én 17 órai kezdettel ismét megrendezi az
ÖREGDIÁK NAPOT.
A műsorban jelenlegi és egykori diákok vesznek részt: Kovács Henrik tanítványai: a Fundoklia néptánc csoport, Mohos Szilvia ének, Langó Bernadett tánc, Zoom együttes mutatkozik be és játszik az esten. Szeretettel várunk mindenkit a gimnáziumba. A belépő díjat a jelenleg tanuló, nehéz sorsú diákok támogatására az Érdi Gimnázium Alapítvány számlájára fizeti be az egyesület /számlaszáma a felső vonalak között/. Kérünk minden öregdiákot hogy: - a taníttatás nehézségére való tekintettel megkülönböztetett figyelemmel – lehetőségéhez mérten – támogassa a jelenlegi diákokat, - munkája során készített termékkel, felajánlásával járuljon hozzá a tombola aihoz . Köszönetünket fejezzük ki mindazoknak, akik a jövedelemadójuk 1%-át az Érdi Gimnázium Alapítvány számlájára – a fenti célra - utalták át. Érd, 2006. november
VMG Baráti Kör Egyesület Vörösmarty Mihály Gimnázium 2030 Érd Széchenyi tér 1. 2030 Érd, Széchenyi tér 1.