Valóban elfogyott. Megvallom nem próbáltam kosárba rakni csak most, hogy írtad.
Egyébként a váltás 75 ft körül van. Szerintem így nem lenne rossz árban, már ha lenne......
Viszont a tavaly ősszel küldött vesszőidből kettő sikerült, s közülük az egyik pont az Ebb Tide. Megvallom nem ő volt az, akinek a legjobban drukkoltam. Az viszont, akit nagyon szerettem volna nem jött össze.
Ági és Rózsaromantika:köszi a választ......Úgy örülök!!!!!!
Nálam már az is egy szempont, mert egyre kevesebb helyem van, hogy a kiválasztott rózsa viszonylag folyamatosan virágozzon.....A virág sokáig megmaradjon.. az angolok szépek, illatosak, de hamar lehullajtják a szirmaikat..
Jah, most már csak azt remélem az idei év után, hogy tényleg az lesz!!!!!
Ebb Tide-ra féltem, hogy ezt mondod. Lassan a rózsák közé is rózsa lesz ültetve. Ráadásul nem sok helyről beszrezhető, jelenleg talán 1 helyet találtam. Ami persze pont elég, csak árban nem lehet válogatni, meg még meg se néztem, hogy MO-ra szállítanak-e?
Az elmúlt napokban megint csodás képeket hoztatok, én meg töprengek, hogy nálam mikor lesznek ilyen szépek. Na de addig is itt lehet gyönyörködni.
Azon töprengek, hogy szerintetek, ha majd' egész nap tűzi a nap a rózsákat /virágokat/, az a "rosszabb" nekik; vagy ha egész nap szűrt fényt kapnának? Ha ültetnék egy selyemakácot, az elég terebélyes lombot növesztene, de nem túl sűrűt. Kinél mi a tapasztalat? Tűző nap vagy árnyék?
Másik: mikor lemosóztok és mivel?
Harmadik: tavaly ősszel ültetett töveket idén is fölkupacoljam vagy már nem kell?
Az Ebb Tide is a szívem csücske /valamiért nagyon vonzanak a lilák/, de képek alapján eléggé olyan színűnek látom, mint a Minervát. Valóban nagyon hasonló vagy csak a monitoron?
R. Uetersen nálam most virágzik harmadszor. Elég sokáig tartotta a virágját első virágzáskor és nem mellékesen jelenleg az egyik legegészségesebb rózsám. Nem fogod megbánni szerintem. Én már azon is gondolkoztam, hogy a "kistestvérét" Uetersener Rosenprincessint is beszerzem.
Bocs, hogy csak beugrani van időm.... a 2 éves lánykánk eléggé lefoglal.
Puszpángmoly ellen a tavasszal- ahogy a levelek hajatani kezdenek egyből- kontakt és felszívódót kombinálva motoros permetezővel kellene védekezni, így is 2-3 év beletellik míg kiírtod. Az ágak tövénél húzza meg magát-hámozgatja a leveleket- csak a motoros permetező nyomásával tudod a szert a növény belsejéhez benyomni.
Tavasszal a helybevetéssel nagyobb sikerem volt,mint a tálcással.Fagyok után rögtön mehet a kiszemelt helyére.Ebben az évben pedig volt ami simán kikelt az elszórodott magokból.
Ametiszt a bűnös. Nála láttam, hogy milyen szépek a szellőrózsák. Már éppen rendelni akartam, mikor egy kertészetben rájuk találtam.
A Hot coco nagyon jó rózsa. Gyönyörű, különleges színű, nagy virágai vannak. Az Ebb tide-ot is szeretem, szép a színe, és bár még kicsi, már harmadjára virágzik. Mindkettő egészséges. Csak ajánlani tudom őket.