Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.25 0 0 455

a V betű nem mindig támpont. a golyókat figyeld. az a biztos! :-)))))

a nőciknek semmi nincs ott.

alul a faroktőben, igen erőteljes duzzanat. vastagabb a faroktöve a hímnek egyébként is.

Előzmény: Greylupus (454)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.25 0 0 454

Na, újraírok mindent- nektek is ilyen xar ma az index? megirtam a levelet, és nem tette fel - sőt a lapot sem találta:(((

szóval:)

igen, kitakarítottam:) a műsziklában van egy beugró, ahol eddig kövirózsák ültek... az egyiket kiszedtem, mert elszáradt, azóta Gyulia oda tette át a székhelyét a palalemez helyett:)

ez azért is jó, mert ő azt hiszi, hogy nem látszik:))) mivel a fénytől is védve van ott és a kövirózsák is valamennyire takarják, de ÉN LÁTOM:)))

tök ari volt, láttam, ahogy takarította magát, nyalta a combját.. persze, ahogy észrevette, hogy nézem, rögtön mással kezdett foglalkozni:))))

könyv: köccike, a libri oldalán már láttam is, hogy lehet kapni - remélem még a héten be tudom szerezni:)))

him-nőstény.. : én is vacilálok mindig.. amikor megnézem, akkor nagy okosan rávágom, hogy nőstény!!!, aztán ha nézem a képeket, mindig elbizonytalanodom:)

mert két kis pup van a farktőnél, de nincs V betüje:)))) akkor lehet, hogy himnős?:)))))

de mindegy, mert igy is- úgy is szeretem és valszeg nem lesz pároztatva úgy sem:)

Előzmény: Törölt nick (451)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.25 0 0 453

Quaint!

Az elmondottak után két tanácsom lenne, úgy jóbarátilag:

1. vagy vegyél bele több gekkót

2. vagy villámgyorsan alakítsd át csörgőkígyós terkóvá. :-)))))))))

3. najó, van egy harmadik is: SZAKÁLLAS AGÁMÁK. :-))

Na? mit szólsz?

Előzmény: Quaint (452)
Quaint Creative Commons License 2004.10.25 0 0 452

Sziasztok:)

A hétvégén megkaptam a szőlő tőkéket. Kisűtöttem és szépen elhelyeztem nekik.

Marha érdekes volt ahogy kiváncsian lesték, hogy mit kaptak megint:)))

CSak kicsit lehettek volna nagyobbak is. Lehet tényleg tul nagy ez  a terkó.

Viszont most már tők jól néz ki!!!! :)))

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.25 0 0 451

Nasziasztok!

Pénteken már nem tudtam írogatni, sok volt a meló. Otthon meg nincs netem.

Farkas! A külföldi oldalon tök jól látszik minden! A hímnek ugyanúgy látszik a golyója, mint más állatok hímjeinek. Tényleg nagy a különbség. A nősténynek általában a csípője is szélesebb valamivel.

A vízre most már akkor késő írni, mert kitakarítottad. Vagy nem?

Pontos százalékos arányt nem tudok, Minél több az ecet, annál jobban leszedi a vízkövet az üvegről. De azért mondtam, hogy utána tiszta vízzel is át kell öblíteni a sziklát. Az üveget nem kell.

A könyvet a nagyobb terrarisztikai boltokban megkaphatod.

Quaint! Neked gratulálok a vadászathoz. :-)))))

Lusti üdvözöl mindenkit. :-)))))

Greylupus Creative Commons License 2004.10.24 0 0 450

:)))

Szerintem Gyulia:) Ma megint megnéztem,de V betü nincs (bár a terrarisztika.hu-n is van olyan kép, ahol szinte nem is látszik a V betűjük..), ellenben két pici dudorja van.. akkor most?:) szerintem leányzó, már ha ilyen névvel lehet illetni egy gekkót:)) Bár, ha nézem a képeket a www.terrarisztika.hu-n, meg itt:

http://www.barrs.com/caresht/emcscare.html

mindig elbizonytaladom:)

Túl vagyunk a takarításon is:) Tartottam tőle, de nem volt nehezebb, mint amikor a papagájaimat takarítottam anno:) Bár a három zacskó kevésnek tűnik, úgyhogy holnap kap még egy zacskó homokot, hadd tobzodjon benne:)

Gyuliának sem okozott nagy lelkitörést, mert ahogy visszatettem, kapott enni és azóta is lelkesen vadászik:)

Előzmény: Quaint (449)
Quaint Creative Commons License 2004.10.23 0 0 449

Ez aranyos volt megint. Elég vizuális vagyok és el is képzeltem, amint kifelé a kaméleonnal szemezve megbotlasz. Bocs, de hangosan felnevettem.:)))

Na most akkor Gyula vagy Gyulia?:)) Ezekszerint nem csak én nem tudtam eldönteni, hogy milyen nemű. Jól van, megnyugodtam:)))

Előzmény: Greylupus (448)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.22 0 0 448

Én is pont így vagyok, egyik nap hímnek nézem, a másikban nősténynek. De egyre inkább hajlik a nőstény felé, mert semmilyen V jelzés nincs rajta..

:))

Képzeljétek ma láttam a "nagy szerelmemet".. a Leguánban volt egy sisakkos kaméleon.. hát én majd megettem... Sőt azt is láttam, ahogy evett - bedobáltak neki egy csomó tücsköt, aztán a nyelvével mind elkapta:)))

Sőt (ezt már csak csattanóként mesélem:) úgy bele voltam zúgva a kaméleonba, hogy kifelé menet is őt néztem.. aztán majdnem hasraestem egy kupac homokon:)))))

Előzmény: Quaint (447)
Quaint Creative Commons License 2004.10.22 0 0 447

Képzeljétek, ma hazajöttem és elhatároztam, hogy kideritem a nagyobbik nemét.

Végigüldöztem a terkon szegényt. Aztán vesztére felmászott a falra. Na ott el is kaptam. Hallgattam Greylupusra és kicsit határozottaban kergettem.

Végül is kideritettem, hogy fogalmam sincs milyen nemű. Semmit nem láttam, rajta. Se V betűt, se pontokat. se dudorokat. Lehet hogy lány, de lehet csak még fiatal és nem látszik. Vagy csak nem értek hozzá. Aztóta elő sem jött.:))))) Nem tetszett neki a mutatvány. Nemsokára egy kis tücsők vacsival kiengesztelem. :)

Jó 7végét!

Greylupus Creative Commons License 2004.10.22 0 0 446

köszönöm szépen:) és annyiban még tudnál segíteni, hogy ezt a könyvet úgy általában lehet-e kapni, vagy inkább antikváriumban próbálkozzak?

vettem egy csomó homokot. A hétvégén nagytakarítás lesz Gyuliánál:)

Egy kérdésem lenne, ha esetleg erre járnál cebus:) - milyen arányban legyen az ecet és a viz? csak mert nem akarom, ha utána ecetszagban ülne Gyulia, de azt sem, ha hasztalan lenne a tisztitás:)

Aztán szurkoljatok, hogy menjen:)))

szép hétvégét mindenkinek:)

Előzmény: Törölt nick (445)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.22 0 0 445

Farkas!

Fridrich Szalay - Bohuslav Senk : Gekkókat tartunk.

Előzmény: Quaint (444)
Quaint Creative Commons License 2004.10.22 0 0 444

Ez jó:)  Én a fürdöszobában szoktam ezt elvégezni. onnan nem nagyon tudnak elszökni.

Fekete-barna?  Nos, igaz én színtévesztő vagyok. De nem színvak!!!

A feketét még csak meg tudom különböztetni a barnától. Egyébként legelső alkalommal feketét kaptam. Azt még a leguánban vettem. Itt a tarantulában viszont eddig mindig barnát kaptam.

De Cebus én hiszek neked.:)) Lehet hogy tényleg fekete afrikai láthatatlan 2 pöttyű ragadózó tücsököt kaptam:))))  

Előzmény: Greylupus (443)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.22 0 0 443

gratula:)
Én is jól elszórakoztam valamelyik nap.. Kitaláltam, hogy egyenként teszem át a tücsköket a dobozukból a "panirozóba" és utána mennek be Gyuliához..

Hát okos voltam, de nagyon:))))

Minden második tücsök kiugrott a dobozból, én visitva kergettem a lakásban, majd volt amelyik annyira belelendült a menekülésből, hogy ahelyett, hogy a terráriumban elmászkált volna erre-arra, kiugrott, még onnan is..

persze ismét visitás, kergetés és vissza a terráriumba:)

A párom a két görénnyel karba öltve röhögtek rajtam:))) Sőt, a görik azt hitték, hogy ez valami új játék, hogy a gazdi a földön kergeti egy dobozzal a tücsköket és még ők is 'segítettek"..

Előzmény: Quaint (439)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.22 0 0 442

halkabb?:))) akkor nekem sosem lesz feketém..

Nálunk barna tücsök van, de valami istentelen hangja van.. éjjel már kipakoltam őket a wc-be, de még onnan is behallatszott, ahogy "énekeltek"..

Előzmény: Törölt nick (440)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.22 0 0 441

mármint hidd el, hogy afrikai.

Előzmény: Törölt nick (440)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.22 0 0 440

de az. hidd el.

ezeket tenyésztik takarmánycélra.

a barna egyébként sokkal halkabb, mint a fekete (ami nagyobb is).

Előzmény: Quaint (438)
Quaint Creative Commons License 2004.10.22 0 0 439

Ja és elfelejtettem mondani, hogy tuléltem.:))) Szépen átraktam öket a befötes üvegbe, amiben tartom öket.  Cebus -ra hallgatva tegnap nem kaptak kaját. De, azért kiválasztottam a legnagyobb tücsköt és beraktam a terkoba. Vártam a hatást.

Nem kellet sokat várjak. A nagy felkapta a fejét. Bemérte magának és rástartolt. Pillanat alatt elkapta. Ugy hogy megnyugottam. :))) Nem is olyan vad az a tücsök:)))

Quaint Creative Commons License 2004.10.22 0 0 438

Barna!!! Nem foltos! Csak nagy és csunya.:)) Igazából jobban megnézve nem is csunya. Jobban megnézve még talán szép is:) Nem hiszem hogy afrikai.

Előzmény: Törölt nick (437)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.22 0 0 437

Quaint!

BARNÁT kértél????

gyanítom, FEKETÉT adtak. (afrikai kétfoltos tücsök)

az a dárda a nőstény tojócsöve. csak a hím ciripel.

nem bántanak, de ott a technikai segédeszköz: A CSIPESZ. :-)))))))

Afrikai gyilkos tücskök inváziója...... :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Előzmény: Quaint (434)
Quaint Creative Commons License 2004.10.21 0 0 436

Na jó, majd meglátjuk. :))

De szerintem ezek nagyobbak mint amire te gondolsz. Talán valami mutánsok lehetnek. :)))))))))) Legutoljára horror filmben láttam hasonlókat. :)))

Előzmény: Greylupus (435)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.21 0 0 435

Körülbelül én is így álltam hozzá, amikor megláttam ezeket a gigant tücsköket a 10 forintosokhoz képest:))))

Attól féltem, hogy ezek eszik meg Gyuliát és nem fordítva:) De megnyugtatlak, meg tudja fogni és legyűri őket:)

Az még hagyján, hogy szárnyuk van, de ezzel éjjel-nappal ciripelni is fognak (ja, te persze, hütőben tartod őket:))). Én csodálkozom, hogy a szomszéd néni még nem jött hozzánk át, hogy minket nem zavar-e a sok ciripelés:)))

Én még nem láttam lótetüt, de remélem nem is fogok:)))

Előzmény: Quaint (434)
Quaint Creative Commons License 2004.10.21 0 0 434

JÉZUSOM!!!!!!!!!!!

Segitség!! Most jöttem haza tücsök vásárlásból. Cebusra halgatva a nagyobbikból kértem kevesebbett. De ezek valamit félreérthettek, mert valami oriás vadállatokat adtak. Most néztem csak itthon öket. Én ezeketz ki sem merem venni a dobozból.:)))

egy csomónak szárnya is van meg valami hosszú dárda a faránál a két bika szarv között. Ezek nem támadják meg az embert?:))))))

De most komolyan. Ezek nem harapnak?

Nem értem. Nem ismerek magamra. Pár évvel ezelött még amikor pecázni mentünk a lótetűt is megfogtam és felraktam a horogra. Na ha láttatok még ronda állatot. Huuu. Az nagyon durva.:)))

Törölt nick Creative Commons License 2004.10.21 0 0 433

nem értelek félre. :-))))

sok dolgot olvastam már én is.

majd holnapra leírom a két gekkóskönyv címét. azok tuti nagyon jók.

az sem rossz ötlet, ha a nálad bevált ötleteket veted papírra. jól jön az még később. :-)))

Előzmény: Greylupus (432)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.21 0 0 432

hát Gyulia sem olvasta, mert a néha a 12 forintos tücskök valódi óriások.. és akkor is úgy bekebelezi őket, mint a pinty:)

neneneneee ne érts félre, én hiszek neked - sőt neked jobban, mert amiket eddig mondtál, mind ok volt:) csak le akartam irni, hogy hol olvastam

Előzmény: Törölt nick (431)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.21 0 0 431

hát csodálkozom...

na mindegy. én biztos, hogy nem eszerint válogatom össze nekik a takarmányt. :-))))

és eddig nem panaszkodtak! egyik évben sem. :-)))

ez ugyanolyan lehet, mint a pókoknál a szöveg, hogy a potrohánál nagyobb takarmányt ne adjunk nekik.

néhány faj nem olvasta ezt, és gond nélkül befalják a nemhogy a potrohuknál nagyobbakat, de van, hogy a testméretük nagyságát elért zsákmányt is.

a leopárdgekkót eddig úgy ismertem, mint aki nem sokat cicózik a takarmány méretével.

na mindegy. egyéni választás kérdése. :-)))))

Előzmény: Greylupus (430)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.21 0 0 430

jóóóó, várom nagyon:))

"Bármekkora gekkot is gondozunk, fontos, hogy a fejénél nagyobb takarmányállatot ne kínáljunk fel, ill. az akkora legyen, hogy könnyedén le tudja nyelni. "

Ezt a terrarisztika.hu-n olvastam.

Ott van a cikkek között egy hosszú cikk - tök szép képekkel a leopárdgekkók tartásáról.

Előzmény: Törölt nick (429)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.21 0 0 429

igen, majd megpróbálok csináltatni. :-)))

azért iker, mert ketten voltak a tojásban.

először nem jöttem rá, mert ott sziszegett nekem a keltetőben ez a kis csenevész.

de láttam már nem egy frissenkeltet, és nagyon picinek találtam. rögtön kerestem  a másikat is, hogy akkor biztosan iker.  de nem volt, csak ő.

erre kivettem az üres héjat, hogy megnézzem. de a héj nem volt üres. ott volt benne egy félig kifejlett embrió holtan.

biztosan a testvéréből élt a tojásban egy darabig. mert ketten kezdtek fejlődni, ezt látszott, de egy idő után az erősebb elfogyasztotta a másiknak szóló szikanyagot is. így az meghalt.

az illetőnek tök igaza van. a természetben is jóval nagyobb zsákmányt ejt.

ezért írtam Quaint-nek is, hogy adhat nagyobbakat.

nem tudom, ki mondta neked, hogy a "fejénél ne legyen nagyobb"?????

az egészen fiataloknál (akiknek éppen első evése lenne) előfordul az olyasmi, hogy megijedhetnek a nagy takarmánytól, de a leopárdokra nemigen jellemző.

ld. iker vs gyb lárva esete. :-))))

a nagy feketét majd egy kicsi később. de azzal sem lesz gond. :-)))))

fiatal sáskát is adhattok nekik, azt nagyon szépen meg fogják köszönni:-)))))

(olyan sáska, aminek még nem fejlődött ki a szárnya, és még zöld)

Előzmény: Greylupus (428)
Greylupus Creative Commons License 2004.10.21 0 0 428

és láthatunk majd róla képet? mert engem meg ő érdekelne nagyon:) miért iker a neve?:) és direkt őt tartottátok meg?

egyébként evés.. lehet, hgy már irtam, akkor sorry:) én is sokáig adtam neki 10 forintos tücsköt és egyszer nem volt a Leguánban. Ott sopánkodtam, hogy akkor most mi lesz? Kérdezte az eladó fiú, hogy mekkora.. mivel pontosan nem tudom a korát, a méretét mutattam körülbelülre.

Erre mondta, hogy akkor próbáljam meg a 12 forintos tücsköt..

Mondtam, hogy uh.. nekem azt mondták, hogy ne kapjon a fejénél nagyobb zsákmányt. Erre mondta a srác, hogy ezek nem annyival nagyobbak (és tényleg:) és hogy a szabad természetben sem úgy eszik, hogy 10 forintos tücsköt csak, hanem amit elkap (és tényleg meg tudta enni:)

Előzmény: Törölt nick (427)
Törölt nick Creative Commons License 2004.10.21 0 0 427

ok. a kicsinek mindenképpen jó.

a nagynak próbálj meg BARNA tücsökből majdnem kifejlettet adni, úgy 4-5 db-ot.

egyszer kipróbáltam, mit bír az iker.

adtam neki egy jó méretes gyászbogár lárvát (ez kb. 6 cm-es volt), nagyobb volt, mint a teste. és befalta. :-))))))) tekert egyet magán, és már nem is látszott, hogy benne van. :-)))))

az iker egyébként mos kb. 10 cm farokkal együtt. Ha jól emlékszem, mert nincs nálam a kelési napló, akkor vagy május végén, vagy júni végén született. Szerintem soha nem lesz akkora, mint egy normál méretű. És mindig normálisan evett, picinyke méretéhez képest sokat. Jóval vehemensebb vadász, mint a testvérei. Hatalmas lehet benne az élni akarás. :-)))))

Születéskor volt vagy 3 cm orrcsúcstól a farokvégig. fele akkora, mint a normál.

szóval enni azt tudnak.

Előzmény: Quaint (426)
Quaint Creative Commons License 2004.10.21 0 0 426

Hát , igen azt mondta akitöl kaptam, hogy a nagy agusztus végén született.

De ...Gondolom tévedhetett is akár:))) Ö nem irta fel:) Kicsit szétszort a srác :)

Cebus: légy méretüeket adok nekik.

Előzmény: Greylupus (425)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!