Érdekes, lehet akkor én láttam rosszul, de nekem Wisseh nem tűnt tragikusnak pénteken, nem az volt az érzésem, hogy ennyi pénzért ne akarjunk jobbat, örüljünk, hogy tud labdát vezetni, stb. Még úgy sem, hogy finoman szólva is döcögött a játék, ami, jegyzem meg, a felkészülés ezen szakaszában egyáltalán nem fura. Én inkább úgy láttam, hogy gyors, van benne potenciál, tud pontot is dobni, de elsősorban az asszisztot keresi (hála az égnek), nem tekeredik rá a labdára, és hogy a játékában csapatérdek az elsődleges. Pedig hát fogalmazhatunk úgy is, hogy e tekintetben a nem fehér irányítók felé hagyományosan szokott lenni némi kétség bennem. :)
A vasárnapi Alba meccsre jó lenne, ha itt lenne már az új center jelöltünk, jó lenne őt is látnunk majd.
Igen, nyilván a magyarjaikkal már más a helyzet, de szerintem a három amerikai nem jobb, mint a mieink (képességekben, most jobbak voltak a pályán...) - persze ők négybe akarnak jutni, látszik is az anyagiakon, meg mindenen.
Wisseh-nél gondolom nem találunk jobbat ennyiért, de nekem az egész csapatunk kicsit vezér nélküli eddig, nincs egy Marko vagy Puljko, aki magával ragadja a többit, igaz, persze felkészülés...
Rolinál én bízom abban, hogy csak most elveszett, tétmeccsen nem lesz az, mert azért nehogy már köré építsünk mindent minden évben, neki tetsző irányító és center kell, különben használhatatlan :)
Az érdekes az, hogy most megint megnéztem a két zártkapus meccs videóját és ott nem volt gond a tempóval, a helyzetekkel, megvoltak a betörések, kiosztások, kinti dobások. Szóval remélem, hogy tényleg csak valami letargia uralkodott a brigádon szombaton :)
Teljesen egyetértek, azzal az egy kivétellel, hogy a Sopron nem jobb csapat képességekben, mert sajnos szerint az, ráadásul 3 magyar alapember (Ruják, Tóth, Dénes) nem is játszott, így vertek rommá minket...
Amúgy tényleg ilyen 0/7 meg a második meccsen 0/8 volt a tripla sokáig. Igazából szombaton senki nem játszott jól, Todorovicsnak és Cooke-nak voltak jó villanásai, meg talán Pappnak még a végén párszor, de ennyi.
A legnagyobb baj, hogy Roli teljesen elveszik egyelőre, erre remélhetőleg az új centerrel is megoldást jelenthet. Cooke eddig egyértelmű, Duren ezen a két meccsen tragikusan dobott (pénteken 3/15 és szombaton is kb. ilyen hatékony volt), de benne tényleg van potenciál. Wisseh a kérdés meg, de tuti maradni fog, igaz ő sem váltotta meg eddig a világot.
A tegnapi szörnyű és gyalázatos volt, képességekben ez a Sopron nem jobb csapat, de senkit nem érdekelt a játék a mieinknél - üdítő kivétel volt Todorovics, aki kapálózott, de szerintem ez volt tőle a maximum és ez sem volt meggyőző. Cooke úgyis marad, Duren szerintem óriási fogás lehet, de egyelőre nem az, legalábbis teljesen szét volt esve fejben - hit nélkül állt bele rossz dobásokba, a betörései végét kipasszolgatta feleslegesen, nem volt meg benne a tűz. A gond ezzel az, hogy ő lenne a vezér, akinek bizony mentalitásban is a csapat élére kell állni, nem lehajtott fejjel, szó nélkül nézni...
Nincs triplánk, pedig papíron majdnem mindenki jól dob kintről, de egyszerűen nem jönnek ki a helyzetek. Nincs figuránk, mindenki lassan gondolkodik, fogalmunk sincs, hogy mit kellene csinálni, jön egy zárás, aztán majd lesz valami, ennyi. Nem is tudom hány minőségi dobóhelyzetet sikerült kialakítanunk, de marha keveset.
Szóval úgy látni egyelőre, hogy a képességek megvannak mindenkinél, de az akarat és a mentalitás nincs, amit Rolinál, Marcinál megszokhattunk a felkészülés során, de a Wisseh-Duren duónál kicsit aggasztó. Más kérdés, hogy szerintem Duren-képességű játékos nem nagyon járt Kaposváron még, a nyers potenciált tekintve még Raiviót is lekörözi, de ez mit sem ér, ha fejben ilyen és nem tudja ezt magából kihozni a pályán...
Todorovics helyett biztosan jön valaki, a két amerikai (Cooke ugye szerződtetve van már) helyett meg szerintem nem nagyon találunk mást, illetve ennyiért jobbat, úgyhogy gondolom maradnak.
A pénteki alapján én azt mondom a három néger rendben van, Malik különösen jó fogás, Duren tudja fosni a pontokat, és én Wisseh-t is okésnak látom, inkább gólpasszt ad, keresi lehetőséget rá, de ha kell, tud vállalni ő is a pontszerzésből.
Todorovics a kakukk tojás, nálunk egy légiós kezdő centernek egyéniségnek kell lennie, aki vállal, húzza a csapatot, és aki meghatározó játékos. Ő pénteken nagyon nem tűnt annak. Tegnap milyen volt?
Ja, tényleg, ez volt Dzunics egyetlen olyan éve Kaposváron, amikor még talán volt egy kis mozgástere, hogy milyen légiósunk legyen. hozott is 3 fekát... :)
Persze :) Ha egy újságíró, akinek nyilván nem érdeke otthon a négy fal közé szerződtetni egy bedobót, megtudta, hogy ki a jelölt Kaposváron, akkor szerinted egy olyan rivális csapat, aki konkrétan arra a posztra akar játékost keresni, az nem találkozhat ezzel az ukránnal? Amilyen szar, belterjes ez a magyar kosárlabda, én simán el tudom képzelni még azt is, hogy mondjuk a Jászberény edzője árulta el nekik az infót…
Szerinted valakit azért visznek el, mert megjelent a neve a sajtóban? Addig nem is létezett? Ha valaki éppen bedobót keres, vele nem találkozhat? Kizárólag a Kaposvár? Ez elég hülye duma, mintha előre magyarázná a bizonyítványt.
Éjjel volt egy kis csörte a bb1 és kaposkosár között... mondjuk elég faszság volt ez a bb1-től, reméljük nem tették tönkre a klub átigazolási terveit, de maga ez a nyilvános fórumon való "párbeszéd" sem volt méltó a klubhoz. Gondolom nem kicsitt durrant el kaposkosár agya, de tényleg remélem nem viszik az orrunk elől ezt az ukrán srácot, mert a számai szerint jó fogásnak tűnt.
Nem tudom milyen elképzeléssel indulunk neki az idei évnek a magyar mag tekintetében, Ádámék szerint nincs megfelelő játékos, emiatt nem igazolunk senkit. Nézem, hogy a Berény is talált még szabad játékost. Szerintem egyáltalán nincs renoménk Mo-on, komolyabb játékosnak nem igazából cél nálunk játszani. Nem látom egyáltalában, hogy előre gondolkodnánk a csapatépítésben!