Keresés

Részletes keresés

Bateman Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83166

én még azon gondolkodtam, de Filónitól is megkérdezném, hogy ha egy bálna hiperhajtóműve meghibásodik, akkor Watto-nál ő is be tud szerezni a javításhoz alkatrészeket?

RazorX911 Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83165

:DDD

Előzmény: Bateman (83163)
capacete Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83164

Nem hazajutni kell velük, hanem valahogy megtámadni a csillagrombolót. Ha viszont farkaspatkány háton ballagnak, akkor aligha érnek időben vissza. Így viszont a zseniális Thrawn adott nekik egy esélyt.

Előzmény: RazorX911 (83162)
Bateman Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83163

A bálnákat, ez nem zavarta? A bolygó nem volt útban nekik, az aknákon felül?

dehát ide jönnek meghalni! ezek a bálnák is azért jöttek, de a kurva aknák miatt tovább álltak. hova? ne érdekeljen. honnan tudják merre kell hiperűrvándorolni? biztos bioszámítógép az agyuk és tele vannak szenzorokkal, amelyek totálisan érzékelik az egész univerzumot és abban lévő anyagokat, így van egy közel végtelen nagyságú csallagtérkép az agyukban. vazze'

Előzmény: RazorX911 (83162)
RazorX911 Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83162

Lehet, azért hagyta meg a hajót, mert azzal úgy se tudnának, haza jutni. Viszont, fejvakarós, hogy az Ahsoka/Sabine duónak, van-e valami technikailag kivitelezhető ötlete, a hazaútra?? Remélem, nem az űrbálnák lesznek megint, a megoldás. Bár, ott az aknamező is. (Na, az is egy érdekes jelenet volt, ez nem számít ilyenkor?)*

*Ugyebár, mit is mondott Han Solo??

Han: A komputer mindjárt kidobja a koordinátákat.

Luke: Ne vessz meg, mindjárt utolérnek!

Han: Nem lehet csak úgy, hiperűr sebességre váltani! Ha, nincsenek pontos koordinátáid, a végén még neki megyünk egy bolygónak vagy egy szupernóvának... És akkor aztán jó éjszakát!

A bálnákat, ez nem zavarta? A bolygó nem volt útban nekik, az aknákon felül?

Előzmény: capacete (83160)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83161

Nem tudom, ez mire válasz, hogy ez a Rebels 5. évada

Eddig az Andor kivételével az összes sorozat dedós volt, kvázi rajzfilmek. Ez az Ahsoka még olyan nagyon nem is, mint mondjuk a Mandalóriak...

Előzmény: Hiryu27 (83153)
capacete Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83160

"Thrawn szerintem továbbra is jó. Kifejezetten tetszett, hogy beáldozza a bábuit a taktikai előny érdekében."

Mondjuk azt elmagyarázhatná valaki, hogy ez a taktikai zseni miért hagyja meg a jedik űrhajóját. Biztos valami 4D-sakk. :)

Előzmény: Jani-wan. (83154)
capacete Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83159

"na, úgy látom nem csak engem Gyűrűk urázott be ez a mai fos rész"

Nagy elmék, ha találkoznak. :) 

(Mondjuk nehéz nem észrevenni, teljesen olyan volt az egyik jelenet, mint amikor az orkok vargokon támadták a hobbitokat + a többi dolog, amit említettél.)

Előzmény: Bateman (83157)
Bateman Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83158

Baylan és a szőke csaj

Még mindig érthetetlen hogy mit művelnek.

ezek ketten ilyen díszletek egyelőre, akikkel fénykard párbajt lehet vívni, de totál tét nélküli mindegyik és nevetséges végkifejlete van mindegyik ilyen párbajnak. amikor Ászóka eliszkol Baylan elöl és maga után hagyja azt a mondatot, hogy nem is kel legyőznöm téged, akkor a szakállas nagyon elgondolkodik. mint, ami nagyon nem tudja mitévő is legyen hirtelen. ebből én arra következtetek, hogy ő és a szöszi tini barátja arra jók, hogy majd ők döntsenek el valamit Ászókáék oldalán. óriási fordulat lesz!!!!

Előzmény: Jani-wan. (83154)
Bateman Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83157

na, úgy látom nem csak engem Gyűrűk urázott be ez a mai fos rész

Bateman Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83156

Ez a 7. rész ma konkrétan felidézte bennem a Gyűrűk urát. Eltévedt jók, akik hezitálnak a fény és a sötétség között, vargokon lovagolva ölik a Hobbi...khm, a Notikat, akik csúzlival lövöldözik vissza őket. Boszorkányok varázsolnak és segítik Vasudva....izé, a megmaradt Birodalom darabkája felett uralkodó Szarum...akarom mondani Thrawn-t, aki úgy taktikázik a Hobbit réti csata felett, mintha Napoleon 100 éves háborúja lenne. Azon túl, hogy nevetséges ez az egész, már tényleg csak nyomokban tartalmaz SW-t. Látunk Han Solo humorát elcsenni akaró jedi vándorcigányt, aki a szaros helyzetből nagyon kínosan akarja kimagyarázni magát, látunk egy eliszkoló tini nindzsa jedit, továbbra is bámulhatjuk az önelégült fejű Ászókát, aki eddig még senkit nem nagyon tudott legyőzni, pedig mindenki fél tőle, mint a tűztől. Ellentmondásokkal is találkozunk rendesen, a békésnek mondott, ámde technikailag elég fejlett lények közössége, a Notik, miért csúzlival védik meg magukat egy olyan vidéken, ahol Baylan szerint mindennaposak a rablóbandák támadásai? Ezeken a bálnákon még mindig fennakadok. Hogy a fenében tud olyan hajóerőt létrehozni egy élőlény, amivel a hipertérbe tudja magát áttenni? Látom, hogy fénylik a pics@juk, de ezt hogy az istenben magyarázza a wookiepédia?  Még nem néztem meg. A SW régen tényleg egy tudományos-fantasztikus film volt, ami a jedik és az erő miatt tartalmazott csak minimális fentezi elemeket. Olyan dolgokat láttunk benne és úgy, hogy viszonylag keveset kellett győzködni magunkat, hogy amit látunk az nem létezhet, és az egy faszság. Mert ügyeltek arra, hogy valóságosnak tűnjön, logikusnak, és még a hihetetlen dolgok is hihetőnek. Itt lépten nyomon azt látjuk, olyan dolgok kerülnek elénk, amelyek a SW kerettől idegenek, magyarázhatatlanok, oltári faszság egytől egyig. Egyszerűen nem tudom felfogni, hogy ez történik gyerekkorom nagy meséjével.

Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83155

"Miért érződik ennyire unalmasnak egy olyan rész, amiben ennyi akciójelenet van"

Mert rohadtul nem érdekel hogy mi történik velük.
A karakterek olyan gyengén vannak megvalósítva, és a történet olyan rossz, hogy én mint néző nem tudok azonosulni ott semmivel. Nem érdekel hogy ki él ki hal, és hogyan folytatódik.
Súlytalan az egész.
Pláne hogy meghalni senki sem fog, mivel ha valakit átdöfnek egy fénykarddal az itt legfeljebb két nap a gyenguszon, a lefejezésből meg gondolom kb. egy hét lehet mire felépül a delikvens.

"Egyébként szerintem a legjobban az zavar, hogy ezen a bolygón már egyre többet nyúlnak a Gyűrűk Urából, ami nekem abszolút nem SW-kompatibilis..."

Nekem is volt Gyűrűk ura érzésem, mikor Baylan és a csaj odaértek a teknőshobbit táborhoz a lókutyaháton. Pont mint amikor megtámadták a rohaniakat az orkok a farkasháton a 2. részben.

Előzmény: capacete (83146)
Jani-wan. Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83154

Ahsoka 7. rész

Na jó már nem vártam jobbat.

Nem idegeskedek ezen. Nincs elvárásom.

De közben az jutott eszembe hogy ez nem lenne rossz ha,

1. nem a ROTJ után játszódna, hanem valamikor pár száz/ezer évvel korábban

2. nem mennének át másik galaxisba tök értelmetlenül rombolva a univerzumot

3. nem lennének hiperűrutazó bálnák

4. nem lennének ezek a borzalmasan szar párbeszédek

5. jobban ki lennének dolgozva a karakterek

6. nem tennék tönkre az ismerős karaktereket

És akkor ez a rész:

Coruscant

Az az egész rész tök fölösleges volt. Az egész olyan volt mint egy szenátusi meghallgatás az USA-ban.

Syndulla tábornok továbbra is nagyon gyenge szereplő.
Thripio nekem egy fanservisznek tűnt. És nagyon rosszul vette ki magát hogy Leiat emlegették, amiről csak az jutott eszembe, hogy azért nincs ott mert Carrie Fisher meghalt.

Űrbálnák
Az aknamező hogyan került oda hirtelen? 
És hát eddig nem úgy volt hogy ide meghalni járnak? Na tessék, még segítséget is kaptak. Erre elmenekülnek. Ki érti ezt? Talán csak Filoni a beteg fejében?
És az jutott még eszembe hogy az űrben minek mozgatják az uszonyaikat? Talán attól jobban haladnak hogy kavarják maguk körül a semmit?

Teknős hobbitok

Na jó, a csúzlinál kiakadtam, és visszasírtam az Ewokokat a lándzsával. Aztán csináltak echós szekértábor kört az indiánok ellen.

Hát bakker, ez egy katasztrófa

Ezra és Sabine

Értelmetlen az egész. Ezra hirtelen hatalmas nagymester lett a semmi közepén mindenféle képzés nélkül tök egyedül.
Sabine összes cselekedete értelmetlen.

Aztán nekiállnak úgy harcolni egy sötét oldali ellen, hogy Ezra oda adja a fénykardot valakinek aki pisztollyal jobban tud harcolni?
Mert lövést kivédeni vele nem tud. Csak sokkal rosszabb helyzetbe hozza magát a kard használatával.
Tök olyan mintha Luke odaadta volna a kardját Solonak a Sarlacc-nál, hogy tessék hentelj vele, ő meg majd elhajolgat és Force kick-elget miközben felküzdi magát Jabba bárkájára.
Jó az érthető hogy ERŐ trükkökkel le lehet győzni azt aki nem tudja használni az ERŐ-t, de itt nem ez történt. És még Force kick-je sem volt csak Force push. :D
Egyébként PT meg megmutatta hogy ha két ERŐ használó harcol akkor a kardot használják. Kivéve ha valaki sokkal erősebb az ellenfelénél. Yoda gondolta is Dooku és Plapi ellen is, de nem nagyon jött be, és kardozni kényszerült.
Innentől ez in-universe szabály.
Persze sajnos ez nem az az univerzum, úgyhogy az egész fejtegetésem okafogyott.
A szabály hogy itt mindent lehet, nem kell hogy legyen értelme.
Például mint az hogy harc esetén alapvető szabály, ha bármiféle tárgyat használhatsz mint fegyvert, az előnyt jelent. Pláne hogy fegyver nélkül állandóan el kell kerülni minden támadást, és úgy nem lehet támadni olyanra akinek fegyvere van. Pláne ha nem közvetlen közel vannak az ellenfelek és többen folyamatosan lövöldöznek.
Semmi értelme az egésznek, de dizninél biztos úgy gondolják legalább van benne fénykardozás mert star wars.

Ahsoka

Hát ahhoz képest hogy ő a sorozat középpontja, valahogy a legkevésbé sem az.
És iszonyatosan egysíkú.
Ja és az hogy a bálna szájából mérik hogy hol járnak a hiperűrben, meg hogy lassítanak az valami hihetetlen nonszensz.

Baylan és a szőke csaj

Még mindig érthetetlen hogy mit művelnek. Valamiért Thrawn-t szolgálják, amikor egy Sötét Oldali biztos hogy magának akarná a hatalmat, és Thrawn szolgálná őt.
Aztán meg Baylan magára hagyja csajt. Hát ilyet bakker.
Ezt már Thrawn sem értette, akkor hogyan értené bárki is. Az tuti hogy Filoni sem érti, csak gondolom szét kellett választania őket, hogy ne gyilkolják halomra a teknős hobbitokat, és az Ezra-Sabine párost.

Birodalom
Thrawn szerintem továbbra is jó. Kifejezetten tetszett, hogy beáldozza a bábuit a taktikai előny érdekében.
Morgana viszont teljesen ellaposodott Thrawn mellett, pedig lehetne mit kezdeni vele, csak Filoni nem tud.
A szállító járművek is tetszettek, főleg hogy a PT szállítókat idézték meg hasonlóságukkal, de a birodalmi TIE vadász szárny az nem hiányzott.
A szigetelő szalaggal összetartott rohamoszik továbbra is borzalmas ötlet.

Hiryu27 Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83153

MEgmondta, hogy ez a REbels ötödik évadja, és attól nem tudtak elszabadulni. Tényleg jó ötletek és karakterek, de tíz perc múlva valami dedós megoldás, ötlet viselkedés mint az animációs sorozatban, indoklás : "CSAK"

Előzmény: mindenki senkije (83152)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83152

Még egy gondolat:

A tanács részéről honnan jött, hogy mi itt kérem nem láttunk semmiféle bizonyítékot arra, hogy bármi is igaz lenne abból amit állít a csaj? Miközben végig bemérték a galaxis-ugró csillagromboló hordozó szerkezetet, hát ott végezte a robot a számításokat perceken keresztül amikor rátaláltak, majdnem ezért vesztek oda hogy meglegyenek a paraméterei, 2 db X-wing is megsemmisült amikor megtörtént az ugrás, ott van minden adat, cctv felvétel stb. ráadásul korábban a gyárban nyilván minden megvan arról a hajtóműről amit építettek, szemtanúkkal, tehát teljes baromság az egész hogy nem hiszik el a zöld fejű csajnak amit mond, meg hogy kitaláció.

(amúgy a bálnák is, akik 1-2 epizóddal korábban közismert tényként lettek már aposztrofálva)

Ehh... Eleinte lelkesebb voltam, ez a sorozat jobban elvarázsolt, mint néhány korábbi, de immár mindent láttam, ami érdekes volt benne. A sztori pedig rettenet bárgyú és nem áll meg a lábán, 3 percenként esik hasra és csak erőlteti Filoni...

Előzmény: mindenki senkije (83151)
mindenki senkije Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83151

Hát igen, újabb jogos felvetések.

És lám, Ezrával is jószerével pikk-pakk leszámolnak, hiszen egy fegyvertelen csőcselékhez csapódott. Csak azért nem végül, mert Thrawn valami érthetetlen oknál fogva inkább meggondolja magát, illetve mert a birodalmi katonák a feletteseik melllett akár Ezra parancsait is teljesítik :D (és mert sikerült addig húzni az időt, amíg végül megérkezik Ahsoka és a lila hajú lány is).

Itt ismét jogosan merülhetne fel a kérdés: az eddigi 8-10 évben akkor miért is nem vadászták le???

capacete Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83150

Igen, ezzel egyetértünk. A végének semmi értelme nem volt, hiába cool a folyosó jelenet, alapjaiban ellentétes mindennel, amit a New Hopeban látunk. Nem értem, hogy miért nem inkább a főszereplőket mészárolta le Darth Vader, miközben azok beüzemelik az átsugárzót.

Ettől függetlenül szerintem a film első fele nem jó, de ízlések és pofonok...

Előzmény: Bateman (83149)
Bateman Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83149

pár hete néztem meg. írtam is ide, hogy a sok szar után, amit azóta kaptunk totál felüdülés az a film. komolyan veszi magát, ahogy kell. már az első képkockákból árad egy komolyság, egy feszültség, ami minden OT film elején ott volt. egy átlag feletti nézői várakozást tud kelteni, ahogyan megy előre film. egyszerűen pro a cucc. én túl nagy különbségeket, széteséseket nem látok a film egészét tekintve, vannak benne leülős, kevésbé tempósabb részek, de kerek, feszültséggel teli és komoly történetet mutat be. nekem a vége érthetetlen, miért nem lehetett takkra illeszteni az ANH-hoz. miért kellett ellentmondásosan befejezni? csak azért a rohadt folyosó jelenetért? az évszázad űrcsatája van abban a filmben, nekem pont elég volt és lehetett volna szépen egy adatátsugárzós jelenettel befejezni, ahogyan kell.

Előzmény: capacete (83148)
capacete Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83148

Nem értünk egyet. A Rogue One első része teljesen szétesett, a második fele klasszisokkal jobb.

Előzmény: Bateman (83142)
capacete Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83147

Csak az a baj, hogy nem volt felsőbb szintű erőhasználó, mert össze-vissza kellett harcművészkednie, a pulikutya pedig röhögve nyomta le. A fénykard nélküli párbaja ostoba és szuicid volt, annyit az epizód javára kell írni, hogy egy pillanatra sem tűnt úgy, hogy lenne esélye egy fénykardos ellenféllel szemben, így viszont még logikátlanabb volt, hogy nem akarta használni.

Ez a "levágjuk a hajtincset" ezeréves kung-fu film közhely, mondjuk fura lett volna, ha onnan nem nyúlnak.

Előzmény: Stratonicus84 (83143)
capacete Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83146

Miért érződik ennyire unalmasnak egy olyan rész, amiben ennyi akciójelenet van?

A kezdés igazi ökörség: A szenátorok hirtelen bírák lesznek, hogy eldöntsék, meg kell-e fosztani rangjától a bocifejű tábornokot (itt egy jelenet erejéig hihetetlen dolog történik, Hera nem somolyog végig!). Az íróknak láthatóan fogalmuk sincs se arról, hogy működik a hadsereg, se arról, hogy működnek a hatalmi ágak úgy általában. A végén Leia ex machina, hogy kipipálhassuk C3PO-val az első memberberryt.

A következő jelenet igazi kínszenvedés: Végig kell néznünk azt, ahogy egy rossz formában lévő 40-es nő egy formagyakorlatot ad elő csigalassúsággal, mellette megkapjuk a második memberberryt Hayden Christensennel.

Ezt követően minden értelmet nélkülöz az epizód. Thrawn teljesen ad hoc módon ad ki parancsokat, de a végére persze kiderül, hogy zseniális stratéga, hiszen a lényeg az időhúzás. (Mondjuk akkor esetleg nem kellett volna a végén visszarendelni a vadászrepülőket, hanem mindent megpróbálni, hogy megsemmisítsék a jedik űrhajóját, de hát mit értek én a stratégiához...)

Ahsoka az erő segítségével az erőt használni nem képes Sabine-t keresi, ahelyett, hogy Ezrával próbálna kapcsolatba lépni, Ezra nem használja a fénykardját, így azt helyette Sabine forgatja (mondjuk Ezra ettől még lő blasterrel, de ebben biztos van valahol valami logika). Ezrát simán a falhoz vágja a pulikutya, míg az erőt használni nem képes Sabine-nal ezt meg sem próbálja, viszont Ezra meg inkább Sabine-t húzza el az erővel, mint hogy a pulit vágja a falhoz. 

Na mindegy, már csak egy rész van hátra. Abban biztos vagyok, hogy nem fognak normális motivációt adni Baylannek, csak ezt az ST-s "túl kell lépni az örök körforgáson" baromságot, míg pulikutya majd a végén jó útra tér és valószínűleg ő tölti be Mara Jade szerepét. Az is biztos, hogy Filoni SW-filmjét messziről kerülni fogom a mozikban, fizessen ezért az, akinek...

Egyébként szerintem a legjobban az zavar, hogy ezen a bolygón már egyre többet nyúlnak a Gyűrűk Urából, ami nekem abszolút nem SW-kompatibilis...

Hiryu27 Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83145

Tulajdonképpen ez az én szerkesztett verzióm. Leia eredeti üzenete túlságosan profán volt, még egy katonai bíróság számára is.”

Omar Khajjám Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83144

vagy egyszer sem...

Előzmény: capacete (83139)
Stratonicus84 Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83143

Ahsoka 7. rész

Álmok és őrület

Csúzli bazmeg! Csúzli! Meg palacsintasütő! Ez tényleg őrület, hogy mit művelnek a Star Warsszal…

Thripio kámeaszerepének örültem. A stáblista azt sugallja, hogy megint Daniels volt a jelmezben.

Az űrbálnás aknamezőt erőltetettnek találtam annak fényében, hogy a 3 darab éjnővér poggyászát több rotációba telik bepakolni a csillagrombolóba, de egy több négyzetparszeknyi aknamezőt pikk-pakk kitettek az űrbe.

Ezra szimpatikus szereplő. Az, ahogyan fegyver nélkül, pusztán az Erőre hagyatkozva kezdett el harcolni, az nagyon tetszett. Úgy gondolom, hogy Yodának is ilyennek kellett volna lennie, és nem fénykardozgatnia. Valahogy felsőbb szintű erőhasználónak tűnik számomra az, akinek már kardra sincs szüksége. Vicces volt, hogy a kiscsaj fénykarddal levágta a hajtincsét.

A kis lebegő droid, amit a rohamosztagosok magukkal vittek, az ugyanaz a fajta lehetett, mint Mos Eisley felújított változatában?

Bateman Creative Commons License 2023.09.27 -1 0 83142

erről sokat beszéltünk már. az infók alapján épp azokat a részeket alakították át a RO-ban, amit nem szeretünk benne. Edwards ragaszkodott ahhoz, hogy a kontinuitás tökéletes legyen az ANH-val, de KK-nak nem volt elég dramatikus, ezért lett köztük vita és ezért kérte fel Gilroy-t ezen jelenetek átalakítására, majd ezért lett olyan a vége, ami miatt húztuk a szánkat. tehát ez a film attól lett jó, hogy gyakorlatilag engedték Edwards-ot az elején és szerencsénkre csak a végét alakították át, nem került kukába az egész film.

Előzmény: kannibál Kovács (83140)
Bateman Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83141

elolvastam pár külföldi kritikát, nekem az jön le, hogy egy iszonyat látványos film, középszer történettel. állítólag érdemes IMAX-ben nézni épp a vizuális élmény miatt. ahogy nézem csak szinkronnal van, úgyhogy azt én kihagyom.

kannibál Kovács Creative Commons License 2023.09.27 0 0 83140

Egy biztos: akinek bejött a Rogue One stílusa, az bizonyosan meg fogja nézni. Még akkor is ha tudjuk, hogy az utóbbi film részben Tony Gilroy érdeme.

capacete Creative Commons License 2023.09.26 0 0 83139

A Metacritic szerint sem elsöprő a lelkesedés a film iránt.

https://www.metacritic.com/movie/the-creator/

Úgy tűnik, hogy egyszer szódával elmegy - főleg ha nem gondolkodsz sokat rajta -, vagyis pont olyan mint a legtöbb új SW-projekt...

Előzmény: Bateman (83138)
Bateman Creative Commons License 2023.09.26 0 1 83138

ne Klág Dávid szavaira adjunk filmkritika tekintetében, szerintem. 

Előzmény: Biga Cubensis (83137)
Biga Cubensis Creative Commons License 2023.09.26 0 0 83137
Előzmény: kannibál Kovács (83136)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!