Keresés

Részletes keresés

hannabori Creative Commons License 2009.02.23 0 0 5564

Persze, ritkán adj neki vizet, és tedd elősobába ahol rengeteg fényt kap.

Nyáron kiteheted az udvarra is fa árnyékába, akkor jövő májusban tuti hogy

virágozni fog.

Elvileg ez egy dézsás növény, szukkulens, úgy tartsd. Télen hűvösebb helyen néha öntözd, nyáron kint és öntözd rendesen.

Ennyi a titok...:)))

Előzmény: vény (5563)
vény Creative Commons License 2009.02.23 0 0 5563

ja, még egy kérdés :)

nekem is van viasz virágom, ami még sose virágzott, mit tehetnék ez érdekében? :)

vény Creative Commons License 2009.02.23 0 0 5562

sziasztok!

örököltem egy leandert, ami tele van nyáron hangyával. A növény majdnem elpusztult, megmetszetegget, már szép hajtások, és levelek lettek rajta, de a hangyák mitől lehetnek, és hogy lehetne kiírtani őket?

köszi

hannabori Creative Commons License 2009.02.23 0 0 5561

Erről gyökereztettem:

Előzmény: hannabori (5560)
hannabori Creative Commons License 2009.02.23 0 0 5560

Talán látszik az apró kicsi gyökérke..egy hete tettem kb vízbe a szárakat /viaszvirág/

az eggyik már szépen gyökeresedik.

Ablak előtt meleg szobában van.

Előzmény: növénybubus (5540)
növénybubus Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5559
szerintem ez használni fog.csak arra figyelj,hogy ne legyen túl száraz
Előzmény: TTNora (5558)
TTNora Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5558
egy része már landolt is a radiátoron! :-) remélem használ!
Előzmény: növénybubus (5555)
TTNora Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5557

Mostanában valahogy mindent, amit meglátunk, nagyon ki vagyunk éhezve a párommal a nyári kertészkedésre. :-)

Zsázsát, bazsalikomot, mentát a konyhaablakban, citrusféléket, levendulát, adenium magot, majomkenyérfát.. :-) 

Előzmény: hannabori (5553)
növénybubus Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5556
lehet hogy nem rohadt meg, az én páfrányom viszont igen.azért javasoltam,hogy nézd meg.a földet  viszont mindenképp ki kell cserélni.és hannabori jaslata sem rossz,egy két marék sódert keverhetsz bele.
Előzmény: viharboszorka (5549)
növénybubus Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5555
hát nemtudom. én a helyedben azért ártaknám a kókuszrostbol valami könnyebben száradósba,vagy ha nem akarod,akkor tedd öket rá a radiátorra,ott nagyon hamar kiszárad,és a muslincák elköltöznek.meg a meleg amugy is segiti a gyökeresedést
hannabori Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5554

Új leveleket hoz a szívlevelű viasz...:)

hannabori Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5553

Biztosan nem...de már láttad volna a növényeken ha a muslik kárt tennének benne.

Várj vele amíg gyökeresek lesznek.

Egyébként mit hajtatsz?:)

Előzmény: TTNora (5552)
TTNora Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5552

Így lehet, mert amivel bejöttek ősszel, az ilyen nedves tőzeggombócba ültetett növény volt.

Most meg az egy-két hete kókuszrostba dugott dugványok körül, direkt párásan tartott cserép körül vannak.  Ott nem merek még földet cserélni, inkább még egyszer belocsolom rovarirtóval. Remélem az a dugványoknak nem árt.

Előzmény: hannabori (5551)
hannabori Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5551

Ilyen kis repkedő muslincáim nekem is voltak az ősszel.

Akkor olvastam utánuk, bár a nevüket már elfelejtettem....:((

Mindegy.

Azt olvastam hogy ezek a növénybe nem tesznek kárt, a virágföldbe petéznek le,

ott szaporodnak. Gondot nem okoznak viszont elég kellemetlenek.

A földdel lesz a gond, illetve azt kell kicserélni.

Úgy tudom hogy azt a földet szeretik ami nem szárad ki hamar, ami elég nedves

föld.

Én kicseréltem a virágföldet, és az újj földbe kevertem egy marék finom sódert

hogy könnyebben száradjon ki.

Azóta nincs gond.

TTNora Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5550

Ezt nem tudom megcsinálni, mert most a gyökértelen, párás keltető doboz cserepei körül repkednek. Alig várom, hogy ott legyenek már gyökerek, nem merem átmosni.

Előzmény: növénybubus (5548)
viharboszorka Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5549

Hmmmmmm. Megnézem majd a gyökerét, de elvileg nem lehetne baja a gyökerének, mert nem kap annyi vizet. Viszont fürdőszobában van a cserép, tehát lehet, h eleve a párás környezet tetszik nekik és a cserepet választották lakóhelyül ;)

Köszi a tippet, most már utána járok úgyis.

Előzmény: növénybubus (5548)
növénybubus Creative Commons License 2009.02.19 0 0 5548
majd beteszem. a muslincákkal pedig.... nekem is voltak, az a tapasztalatom,hogy csak oda költöznek,amelyik virágnak rohad a gyökere.azt javaslom,hogy amelyikben muslincák laknak,sürgösen át kéne ültetni,ugy hogy a gyökerekröl teljesen le kell mosnia régi muslincás földet,majd friss,tiszta földbe átültetni.a kell a régi füld is azt ki kell fertötleniteni,majd egy kis trágyázás után más virágoknál fel lehet használni.nekem ez a tapasztalatom velük kapcsolatban.nekem egy páfrányomat mevágták tönkre. sok szerencsét a bogarászáskoz :)
Előzmény: viharboszorka (5546)
Len Creative Commons License 2009.02.18 0 0 5547
Gyönyörű dús :-)
Előzmény: nbanna (5524)
viharboszorka Creative Commons License 2009.02.18 0 0 5546
a kis piklit, amiben a túlélők gyökeresednek, na azt is teheted világos helyre ;) az is szereti, hidd el! :))
Előzmény: növénybubus (5543)
viharboszorka Creative Commons License 2009.02.18 0 0 5545

Helló sorstárs! Nekem is vannak ilyen kis édes izéim.

Sajnos segíteni nem tudok Neked, ellenben remélem, hogy valaki tud segíteni mindkettőknek :))

De rémlik, mintha lenne valami ragacsos papír, ami muslicákra is jó....nem tudom, hogy jól emlékszem-e :((

Előzmény: TTNora (5544)
TTNora Creative Commons License 2009.02.18 0 0 5544

Sziasztok!

Tudtok abban segíteni, hogy mit kezdjek a szobanövényeim földjébe (?) költöző muslicákkal? Egy új virággal jöttek be, télen már belocsoltam mindent rovar és gombaölős vízzel, de olyan, mintha most a másik szoba növényeihez költöztek volna át. Vannak kókuszrostba eldugott hajtásaim, akörül repkednek most.

Nem okoz nagy kárt, de bosszantó, mikor az embernek az orra elől kell hessegetni őket. :-)

növénybubus Creative Commons License 2009.02.18 0 0 5543
köszönöm a javaslatod,majd ha meggyükeresedtek a tulélök, akkor világosba teszem
Előzmény: viharboszorka (5542)
viharboszorka Creative Commons License 2009.02.18 0 0 5542

Próbáld meg minél világosabb helyre tenni! Enyémek ott vannak és nőnek gyorsan, ártani nem fog nekik.

Előzmény: növénybubus (5540)
növénybubus Creative Commons License 2009.02.18 0 0 5541

kedves hannabori! ahogy javasoltad, megnéztem a gyökereit. hát nem volt sok neki sajnos. aki megmaradt,az is el volt száradva,és helyenként nagyon meg volt vastagodva.az én kis "csodakönyvem" azt irta,hogy gyökérgubacs-fonálféreg. most vizben vannak a levágott szárai. remélem ,ha elültetem, nem támadják meg megint.

néhány szép kép: 

a dieffenbachia, decemberi kép,azóta 20 centit nőtt,a két schefflera arboricola(azóta sajnos teljesen felkopaszodtak:( de majd kinn a szabadban... :) )és a sansevieriás ablak(a karácsonyi kaktusz azért ott hátul bevillan)
növénybubus Creative Commons License 2009.02.18 0 0 5540
köszönöm szépen,ezzel sokat segitettél !
Előzmény: hannabori (5538)
hannabori Creative Commons License 2009.02.18 0 0 5539
Szépek!!!:)
Előzmény: növénybubus (5537)
hannabori Creative Commons License 2009.02.18 0 0 5538

Én megnézném a gyökereit.

Bár ha sárgul a levele és potyog az pont a túlöntözés jele...de hát ahogy írod az nem lehet.

Egyébként a viaszvirág egy pozsgás növény, olyasmi föld kell neki mint a kaktuszoknak.

Az enyémek ablak mellett vannak világosban, 2 hetenként öntözöm őket.

Az átültetéssel az a gond hogy ez a növény nem szereti.

Sokszor átültetés után sok levele lepotyog.

Nézd meg a gyökerét, ha ép próbáld meg átültetni, de ha már a gyökereinél gond van, az egészséges szárat, szárakat tedd vízbe, könnyen gyökeresedik.

Hogy most nem hoz leveleket amiatt ne aggódj, majd beindul tavasszal:)

Előzmény: növénybubus (5536)
növénybubus Creative Commons License 2009.02.17 0 0 5537
csak hogy ne nézzetek megszállott növénygyilkosnak, a három szobafenyőm:a legkisebb 100 cm a közepes 150 a nagy 200
növénybubus Creative Commons License 2009.02.17 0 0 5536
ha már a viaszvirágnál tartunk! van nekem ez a kis csóró példány,de nem jutok vele dűlőre.a képen még egész jól néz ki de most! a levelei ilyen aszottak lettek meg sárgulnak, és lepotyognak :(azt hittem hogy kevés vizet kap, elég szárazon tartottam eddig.meg a talaján is hamar átszaladt a viz.volt már napon,meg is égett, volt egy sötétebb helyen,ott kezdett el aszni.az egyetlen inda amit hozott 2 év alatt az csak 20 centis lett és levele se nagyon jönnek rajta. a kérdésem a következö: esetleg egy átültetés seguthet rajta, vagy nem érdemes már tárolgatni? és ha levágnám? mést egy keleti ablakban van,ujabb tünetei nem voltak! kérlek segitsetek!!! elöre is köszönök minden választ!
viharboszorka Creative Commons License 2009.02.16 0 0 5535

Szia,

igen, ő az :) Köszi!

Ebből van nekem pár cseréppel, szaporítom őket, de egyelőre nem virágzott még. a helyet szereti mindegyik tő, mert nőnek szépen. Csak hát nem bont virágot egyik sem :(

Előzmény: hannabori (5531)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!