Ja, és tegnap voltam bizonyos Richard Avedon fotós kiállításán, és volt egy Björk-portré, amit nem ismertem, asszem kb. 2000 körülröl, fekete-fehér, és egy db. oldalsó copfja van rajta a Björknek. Nem találom a neten ezt a képet, bár biztos csak keveset kerestem.
Igen, kifejezetten szórakoztató darab. Egy csomó rész a Trafó oldalbejárata előtt játszódik, szóval most pár napig 8-tól 10-ig meg lehet lesni, ahogy a színészek hülye ruhákban akadályozzák a forgalmat a Liliom utcában :o)
Mára nekem is sok minden kiesett abból a kiállításból, de akkor tetszett, és ott fedeztem fel magamnak Jacob Kirkegaardot (http://fonik.dk). Illetve úgy emlékszem, mintha annak keretében járt volna itt a freq_out csoport (http://www.freq-out.org/).
Én voltam a Műcsarnokban ezen a skandináv kiállításon, de csak arra emlékszem belőle, hogy kvára untam és nem tetszett különösebben semmi. Erre a műországosra is emlékszem, annak se volt valahogy se füle, se farka szerintem, de guglizható konkrétum nem ugrik be éppen.
Lehet, hogy csak rossz passzban voltam, de a tesómmal voltam, és neki se jött be. Vagy egymást hergeltük a skandinávok ellen...
Jaj, ne is mondjn ilyen szörnyűségeket! :) Én már a költözés során is kissé átéltem ezt, alig volt kedvem ennyi szart cipelni, és mostantól erre kell számítanom időnként, ráadásul egyre növekvő gyűjteménnyel. Így is már kb 1000 CD-t kell bedobozolnom, és megszakadnom velük... A limitált, papírtokos cuccokról nem is beszélve, amit külön nagy gonddal pakoltam át. :) Szóval most éreztem a gyűjteményemet igen csak nagy nyűgnek, de végül át lettek költözve, és köszönik szépen jól vannak. :)
Szerencsére én nem gondolkodom külföldre köldözésen, de meg is bolondulnék, ha itthon kéne hagynom a kicsikéimet, az biztos. :D
És milyen furcsa érzés, amikor arra készülsz, hogy kiköltözöl külföldre, és az összes cd-t bedobozolhatod, és az egész hirtelen fölöslegessé és értelmetlenné válik. Pláne elbizonytalanítja az embert, amikor berippeli az egész kócerájt, és elfér a tenyerében.
a kettő között igen. én azzal értek egyet. ez most úgyis gyorsan lecseng de addig érdekes volt... viszont ha belegondolok hogy hány olyan előadó van akit/amit jobban szeretek mint björk-öt... vajh hány szekrény lenne tele matricás meg matrica nélküli, hajtogatós-csukogatós, hallgathatatlanul összekarcolt, papírtokos, díszdobozos, színes, saját vagy eltulajdonított, sosem vagy éppen agyonhallgatott lemezekkel, ha mindet megvettem volna?! persze ez több okból sem lenne lehetséges, de érdekes ebbe belegondolni... értem ám én, hogy nem szép dolog letöltögetni, de ez hosszú lenne... meghát mégis! micsoda érzés egy poszterekkel, csilivili összerakhatós papírpörgettyűkkel telepalkolt doboz tulajdonosának lenni! csak ebben itt semmi érdekes nincs :D
nagyon szép képekkel, részletes és több nézőpontot is tartalmazó leírás az izlandi alumíniumgyár körüli vitáról a National Geographic Magyarország magazin aktuális (márciusi) számában.
két helyen utalnak a cikkben Björkre is, de elsősorban a földrajz- és természetvédelem-kedvelők figyelmébe ajánlom