Keresés

Részletes keresés

futrinko Creative Commons License 2018.11.25 0 3 64453

Sok minden lehet, ne gondolj a legrosszabbra, esetleg egy megfázás, vagy fertőzés következménye is lehet.

Az minden esetre jó jel, hogy élesen határolt szélek vannak.

A CT pontosabb eredményt ad majd, addig meg ne izgulj feleslegesen!

Előzmény: Vanesszassz (64452)
Vanesszassz Creative Commons License 2018.11.25 0 1 64452

Koszonom hogy irtal :)

igen fizetosen szeretnem en is de eloszor el kell mennem pulmonologiara anyukam asztam es egy nagyon jo doktornoje van holnap hozza megyek eloszor haziorvos utan..

egyebkent ez a terfoglalo folyamat mi mas lehet meg? Mert ha utana nezek csak daganat ami szoba jon... 

nemtudom miert  tortenik velem ez eloszor azthittem mellrakom van ezert izgultam majdnem egy honapig mire megjott a biopszia Hala Istennem egy reaktiv nyirok csomo volt 

de ez most a tudomon nagyon megijesztett 

egyszeruen nemtudom megerteni mert ha esetleg gyulladasos mellrakom lenne es abbol lenne attet a tudomon akkor a nyirokcsomo is rakos lett volna  ... szinten akkor is ha limfomam lenne foleg hogy a mellemben volt eloszor nyirok csomo a nyakamban es a kulcsontomnal csak utana jottek 

Nemtudom meg erteni egesznap gondolkodom sajnos csak nyugtatokkal birom nehezen igy is...

eleg hipochonder vagyok sajnos es nagyon fiatal raadasul egy kicsike kislanyom van akit mindenkepp szeretnek egeszsegben felnevelni :( 

Zoo82 Creative Commons License 2018.11.25 0 3 64451

Vard meg a ct eredmènyt, nagyon sok minden lehet ,  tudom a vàrakozàs a legroszabb, ha esetleg van lehetőseged es sokà kapsz időpont , csinàld meg fizetős  2 nap akkor....de előre kàr izgulni , 20 èvesen nagyon rittka a tudőràk

Előzmény: Vanesszassz (64450)
Vanesszassz Creative Commons License 2018.11.25 0 0 64450

biztosan rákos vagyok?

Sziasztok ez a mellkas rontgenem kerlek irjatok le aki ert hozza mit is jelent pontosan nagyon felek :(

Mellkas felv.:

A rekesz norm.allasu, eles konturu.sinusok szabadok.

Bal oldalona kozeparnyek jelentosen kiszelesedett, a hilusmagassagaban kb 5 cm szeles, lateal felé éles konturu homogen arnyekoltsag van a kozeparnyek mellett. A hilus magassaganak megfeleloen 46 mm atmeroju, elmosodott konturu legtartalom csokkenes is latszik.

A jobb tudo legtarto

Velemeny: bal oldalon medastinalis terfoglalo folyamat jelei lathatok. Pulmonologiai consilium es CT vizsgalat javasolt.

Egyeb helyen levo megnagyobodott nyirokcsomok is szerepelnek az anamneziseben

Haematologiai kivizsgalas javasolt.

Ugy kezdodott az egesz hogy a mellemben volt egy csomo vettek belole biopsziat gyulladasos nyirokcsomo jott vissza a nyakamban a kulcsontomnal is vannak nyirokcsomok azokatis megneztek UHval tobbszor is  mindegyik reaktiv...mar ket antibiotikum kuran tulvagyok de nem segit par napig jo utana faj a mellkasom.... 

Es a mellemen a mellbimbomnal odemas volt az odema elmult de most annak a odemanak a helyen kicsit piros...

Ezert gondoltam a gyulladasos mellrakra de ha az lenne akkor eloszor a nyirokcsomokban lenne attet es ugy a tudoben de az elso nyirokcsomo ami megjelent abbol lett biopszia es gyulladasos nyirokcsomo jott vissza..

gondoltam a limfomara is ugye a nyirokrak.. de akkor is rakos lett voln a biopszia eredmenye mivel egy nyirok csomobol vetttek  mintat.. vagy rosszul gondolom? nem vagyok ebben otthon csak amit keresgelek es olvasgatok azok alapjan..

tudo rakom meg nemtudom mitol lehetne 20 eves vagyok es az eletben nem dohanyoztam(tudom nem csak ettol lehet) de akkoris egy 20 eves lanynak miert?

Kerlek titeket aki tud segitsen irja meg mi lehet ez...:( holnap megyek vissza a haziorvoshoz es a pulmonologiara  gondolom majd tovabb ct. Es haematologia

Meg annyi hogy ez a mediastinalis terfoglalo folyamat csak daganat lehet? Esetleg meg mi mas lehet? Remenykedem es imatkozok hogy ne legyen daganat vagy rak esetleg attet a tudomon.. nagyon fiatal vagyok 20 eves van egy  kislanyom mindig is koran szerettem volna gyerekeket es Hala Istennek ez sikerult is de szeretnem felnevelni... rettentoen felek foleg mikor a kislanyomra nezek csak sirni tudok hogy lehet ittkell hagynom :( 

kerlek titeket valaszoljatok 

Catella Creative Commons License 2018.11.18 0 1 64449

Nekem szinte teljesen megszűnt a nyál terelésem, aminek folyományaként kipattogzott a nyelvem, fájt. Ezt nagyon jól kezelte a bioténe szájvíz, (fogorvosom ajánlotta) nem egészen 2 flakon fogyott el a 6 kemó alatt. Előtte mindent kipróbáltam, semmi sem használt.

Előzmény: Cukimaci (64441)
_chillout_ Creative Commons License 2018.11.17 0 1 64448
:-((
Előzmény: Lora1213 (64446)
teerted Creative Commons License 2018.11.17 -1 1 64447

Csak nem Gáspár Roland MLM-huszár írt Neked? :D

Előzmény: Lora1213 (64446)
Lora1213 Creative Commons License 2018.11.16 -1 5 64446

A nagytestvér figyel !

Tegnap épp csak megemlítettem hogy esetleg Gerihez fordulok, pár óra múlva emailt kaptam  Bond-tól.   Most így nevezi magát az a fiatalember aki többször, több néven próbálkozott már itt a fórumon csodaszarait árulni.  Ha valaki nem bízik az orvosokban, vagy egyéb segítséget is szeretne kapni. kérem nagyon gondolja át, mert a hiszékenység vámszedői lesben állnak.

Lora1213 Creative Commons License 2018.11.16 0 2 64445

Ne ess pánikba, és főleg ne ijeszd meg a beteget.    Rengeteg kemoterápiás szer van, mindnek más a hatása, és a mellékhatása.   Ha már tudod milyen szerről van szó, itt olvashatsz utána.                                 http://semmelweis.hu/onkologiai-kozpont/betegtajekoztatok/daganatkezelesben-alkalmazott-hatoanyagok-lehetseges-mellekhatasai/bevacizumab/                                                                      itt pedig egy jó összefoglaló a melléhatások csökkentésének lehetőségeiről.                                      http://daganatok.hu/reszletes-osszeallites-a-leggyakrabban-alkalmazott-kezelesi-eljarasokrol/kemoterapia/a-kemoterapia-mellekhatasai  

69 éves vagyok.  Két és fél éve heti rendszerességgel kapok kemoterápiát .Nyafogni való mindig van, de nem szenvedek tőle. 

Én úgy láttam hogy  durva szereket csak olyan fiatalok kapnak, akik egyébként jó kondiban vannak .

ammesz Creative Commons License 2018.11.16 0 2 64444

Egy tízessel vagyok fiatalabb, tüdőrákos. Carboplatin-Vinorelbin kombó kemó sorozatot kaptam. 

A hajam megritkult, de nem hullott ki, kissé fáradt voltam, de más komolyabb bajt nem okozott.

Már az első kemó előtt kaptam receptet, ha hánynék (300,- Ft dobozdíjas), illetve azt mondta a dr. nő, 2-3 napig megelőzésnek is jó lenne szednem.

Elláttak mindenféle tanáccsal (ha hasmenésem lenne, ha székrekedésem lenne), kaptam paróka receptet stb. A kemó egyébként hányáscsillapítóval kezdődött és azzal is fejeződött be.

Vérképem némileg romlott, de nem annyira, hogy halasztani kelljen a kemót. A kemó után pár héttel már rendeződtek a labor leleteim is. 

Sem a gyógyszerekre, sem a parókára nem volt szükségem. Szerintem ne izguld előre össze magad, lehet neki sem lesz szüksége semmire, csak pihenésre a kemók után, között. 

Előzmény: Cukimaci (64420)
_chillout_ Creative Commons License 2018.11.16 0 1 64443
A fejbőr jegelésével is kísérletezgettek hajhullás ellen, több-kevesebb sikerrel.
ashlynn Creative Commons License 2018.11.16 0 1 64442

Glutamint fitness/testépítő boltokban is vehetsz recept nélkül. Biotech, Scitec stb. A hatásosságról sajnos nincs infóm, de elméletileg valóban ajánlják kemó mellékhatásai ellen.  Arra érdemes figyelni, hogy nem egészséges máj esetén nem javasolt a szedése, valamint akkor sem, ha glutamátérzékenysége van a betegnek.

Cukimaci Creative Commons License 2018.11.16 0 0 64441

Az elmúlt napokat, keresgéléssel töltöttem, hogy mivel lehet a kemoterápia mellékhatásait csökkenteni. Akinek van tapasztalata kérem, ossza meg velem, hogy tényleg hatásosak e ezek a szerek. Glutamin, én úgy láttam receptköteles, és kezelés előtt egy két nappal kell elkezdeni inni. Első kemo előtt lehet kérni, hogy felírják? Izotóniás sportital, és szilikon fejmasszírozó. A száj nyálkahártyájának öblögetése kamillával. Ezek felül akinek van tanácsa szívesen fogadom.

Lora1213 Creative Commons License 2018.11.15 0 0 64440

Nem.   Közel fél évig azért szünetelt a kezelésem, mert vártunk a vizsgálat eredményére.   :(  

Előzmény: mopszika1011 (64439)
mopszika1011 Creative Commons License 2018.11.15 0 0 64439

Nagyon sajnálom,hogy Önnél igy alakult a kezelés kimenetele  ...:-(.   A Kras gén Önnél is mutáns Volt?

Előzmény: Lora1213 (64437)
Cukimaci Creative Commons License 2018.11.15 0 0 64438

Lora1213 köszönöm szépen a válaszod! 

Előzmény: Lora1213 (64429)
Lora1213 Creative Commons License 2018.11.15 0 0 64437

Az orvos már épp abba akarta hagyni a kezelést, mert jól voltam, és a CT teljes regressziót mutatott.   Zárásként PET-CT-t írt ki, ahol 5 új áttétes nyirokcsomót találtak  .  Ez után Capecitabin kezelést kaptam, mely teljesen hatástalan volt. 

Előzmény: mopszika1011 (64434)
Andika7810 Creative Commons License 2018.11.15 0 0 64436

Igen.Hetente vérkép ellenőrzés mellett.

Előzmény: mopszika1011 (64435)
mopszika1011 Creative Commons License 2018.11.15 0 0 64435

Jó napot!Köszönöm szépen a válaszát.Megszeretném kérdezni,hogy az Accofil injekciót orvos irja ki?Köszönöm.Minden jót kivánok!

Előzmény: Andika7810 (64427)
mopszika1011 Creative Commons License 2018.11.15 0 0 64434

Jó napot! Köszönöm a válaszát.Megszeretném kérdezni ha lehet..,hogy miben nyilvánult meg a gyors állapot rosszabbodás ?Köszönöm.Minden jót kivánok!

Előzmény: Lora1213 (64430)
mopszika1011 Creative Commons License 2018.11.15 0 0 64433

Jó napot!Köszönöm szépen a válaszokat!

Andika7810 Creative Commons License 2018.11.15 0 0 64432

Ez így van! Hűtőszekrénybe egyáltalán nem tudok nyúlni és már előre félek attól, télen hogy fogok majd kimenni az utcára, mert már 10 fokon is folyik orrom, könnyem....

Előzmény: _chillout_ (64431)
_chillout_ Creative Commons License 2018.11.15 0 2 64431
Pontosan! A vastagbéldaganatra alkalmazott kemok általában nem okoznak hányingert és a hajat is csak kicsit ritkítják meg. Cserébe nagyon komoly neuropátiát tudnak okozni, ami extrém ujjbegy-érzékenységben vagy durva hidegérzékenységben mutatkozhat meg.
Előzmény: GeriSoft07 (64426)
Lora1213 Creative Commons License 2018.11.15 0 0 64430

Mellrák utáni nyirokcsomó áttétekre kaptam Avastin+Paclitaxel combót.    A fájdalmaim szinte azonnal megszűntek, a nyirokcsomók kisebbedni kezdtek.   kb 10 hónap után megszűnt a hatás, gyors rosszabbodás következett be.   31 kezelés alatt a mellékhatások végig viselhetők voltak. 

Előzmény: mopszika1011 (64423)
Lora1213 Creative Commons License 2018.11.15 0 0 64429

Nagyon sok fajta kemo van. Ugyan azt a kemót több fajta erősségben is szokták alkalmazni., a beteg tűrőképességéhez igazítva.    Most a legutolsó kemót  (epirubicin) három felé osztva, 3 egymás utáni héten kaptam meg.  Az volt a kérésem, hogy ne szenvedjek tőle. 

Előzmény: Cukimaci (64420)
Lora1213 Creative Commons License 2018.11.15 0 4 64428

Számomra rendkívül szimpatikus    GeriSoft hozzáállása a témához.   Amíg lehetséges volt az orvosi segítség elfogadták azt. Mióta a doktorok feladták mindent elkövet hogy feleségének a lehető legjobb életminőséget biztosítsa.  Ameddig, addig. Hogy hozzászokik ? Nem baj. Fő hogy ne szenvedjen.   Magam eddig csak orvosi kezelésben részesültem, de feltett szándékom volt hogy ha szülségem lesz rá, Geri segítségét fogom kérni . 

Előzmény: Nem_foglalt_név (64411)
Andika7810 Creative Commons License 2018.11.15 0 0 64427

Jelenleg én is Folfox kezelést kapok.Szintén vastagbél áttéte miatt.7 kezelésen vagyok túl, a daganat csökkenő tendenciát mutat a tüdőben, tehát úgy tűnik használ. 2 napig tart a kezelés, pénteken bekötik és pumpában hazaviszem, amit vasárnap lehet kivenni. A mellékhatások nekem nem olyan vészesek, kis gyengeség, bőrtünetekre antibiotikumot szedek. Ami nehezebb az az evés, a nyelven, szájnyálkahártyán sebek alakultak ki, arra próbáltam már sok mindent, de nem vált be egyik sem.Illetve nekem a fehérvérsejtemet nagyon hazavágja a szer, erre kezelés után 7 napig Accofil injekcióval szúrom magam.Hirtelen ennyi jut eszembe, ha kérdésed van, szívesenváladzolok.Kitartást és jobbulást kívánok!

GeriSoft07 Creative Commons License 2018.11.15 0 0 64426

Azt azért meg kellene érteni, hogy az "XY kapott kemot és nem hányt" és az "YZ kapott kemot és hányt" semmit nem jelent.

kb 700 féle recept/keverék/protokoll van, és ezekből van ami totál nem okoz semmi hányást, netán hajhullást sem, és vannak a ciszplatin féle kombók, aminél ember legyen a talpán...

_chillout_ Creative Commons License 2018.11.15 0 0 64425
Az avastin nagyon ígéretes cucc, eredetileg, ha jól emlékszem, mellrák kezelésére fejlesztették ki, de hamar kiderült, hogy átjut a vér-agy gáton, így agyi áttétek kezelésére is elkezdték alkalmazni, és újabban tüdőáttéteknél is használják. Én ennyit tudok róla, közvetlen tapasztalatom nincs vele.
ada34 Creative Commons License 2018.11.14 0 0 64424

Édesapám 75 évesen kezdte kapni a kemot vastagbeldaganatra. 1 év és 4 hónapig kapta 2 hetente. Semmi mellékhatása nem volt a kemonak, nem volt rosszul tőle. 

Előzmény: Cukimaci (64422)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!