Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
igen fizetosen szeretnem en is de eloszor el kell mennem pulmonologiara anyukam asztam es egy nagyon jo doktornoje van holnap hozza megyek eloszor haziorvos utan..
egyebkent ez a terfoglalo folyamat mi mas lehet meg? Mert ha utana nezek csak daganat ami szoba jon...
nemtudom miert tortenik velem ez eloszor azthittem mellrakom van ezert izgultam majdnem egy honapig mire megjott a biopszia Hala Istennem egy reaktiv nyirok csomo volt
de ez most a tudomon nagyon megijesztett
egyszeruen nemtudom megerteni mert ha esetleg gyulladasos mellrakom lenne es abbol lenne attet a tudomon akkor a nyirokcsomo is rakos lett volna ... szinten akkor is ha limfomam lenne foleg hogy a mellemben volt eloszor nyirok csomo a nyakamban es a kulcsontomnal csak utana jottek
Nemtudom meg erteni egesznap gondolkodom sajnos csak nyugtatokkal birom nehezen igy is...
eleg hipochonder vagyok sajnos es nagyon fiatal raadasul egy kicsike kislanyom van akit mindenkepp szeretnek egeszsegben felnevelni :(
Vard meg a ct eredmènyt, nagyon sok minden lehet , tudom a vàrakozàs a legroszabb, ha esetleg van lehetőseged es sokà kapsz időpont , csinàld meg fizetős 2 nap akkor....de előre kàr izgulni , 20 èvesen nagyon rittka a tudőràk
Sziasztok ez a mellkas rontgenem kerlek irjatok le aki ert hozza mit is jelent pontosan nagyon felek :(
Mellkas felv.:
A rekesz norm.allasu, eles konturu.sinusok szabadok.
Bal oldalona kozeparnyek jelentosen kiszelesedett, a hilusmagassagaban kb 5 cm szeles, lateal felé éles konturu homogen arnyekoltsag van a kozeparnyek mellett. A hilus magassaganak megfeleloen 46 mm atmeroju, elmosodott konturu legtartalom csokkenes is latszik.
A jobb tudo legtarto
Velemeny: bal oldalon medastinalis terfoglalo folyamat jelei lathatok. Pulmonologiai consilium es CT vizsgalat javasolt.
Egyeb helyen levo megnagyobodott nyirokcsomok is szerepelnek az anamneziseben
Haematologiai kivizsgalas javasolt.
Ugy kezdodott az egesz hogy a mellemben volt egy csomo vettek belole biopsziat gyulladasos nyirokcsomo jott vissza a nyakamban a kulcsontomnal is vannak nyirokcsomok azokatis megneztek UHval tobbszor is mindegyik reaktiv...mar ket antibiotikum kuran tulvagyok de nem segit par napig jo utana faj a mellkasom....
Es a mellemen a mellbimbomnal odemas volt az odema elmult de most annak a odemanak a helyen kicsit piros...
Ezert gondoltam a gyulladasos mellrakra de ha az lenne akkor eloszor a nyirokcsomokban lenne attet es ugy a tudoben de az elso nyirokcsomo ami megjelent abbol lett biopszia es gyulladasos nyirokcsomo jott vissza..
gondoltam a limfomara is ugye a nyirokrak.. de akkor is rakos lett voln a biopszia eredmenye mivel egy nyirok csomobol vetttek mintat.. vagy rosszul gondolom? nem vagyok ebben otthon csak amit keresgelek es olvasgatok azok alapjan..
tudo rakom meg nemtudom mitol lehetne 20 eves vagyok es az eletben nem dohanyoztam(tudom nem csak ettol lehet) de akkoris egy 20 eves lanynak miert?
Kerlek titeket aki tud segitsen irja meg mi lehet ez...:( holnap megyek vissza a haziorvoshoz es a pulmonologiara gondolom majd tovabb ct. Es haematologia
Meg annyi hogy ez a mediastinalis terfoglalo folyamat csak daganat lehet? Esetleg meg mi mas lehet? Remenykedem es imatkozok hogy ne legyen daganat vagy rak esetleg attet a tudomon.. nagyon fiatal vagyok 20 eves van egy kislanyom mindig is koran szerettem volna gyerekeket es Hala Istennek ez sikerult is de szeretnem felnevelni... rettentoen felek foleg mikor a kislanyomra nezek csak sirni tudok hogy lehet ittkell hagynom :(
Nekem szinte teljesen megszűnt a nyál terelésem, aminek folyományaként kipattogzott a nyelvem, fájt. Ezt nagyon jól kezelte a bioténe szájvíz, (fogorvosom ajánlotta) nem egészen 2 flakon fogyott el a 6 kemó alatt. Előtte mindent kipróbáltam, semmi sem használt.
Tegnap épp csak megemlítettem hogy esetleg Gerihez fordulok, pár óra múlva emailt kaptam Bond-tól. Most így nevezi magát az a fiatalember aki többször, több néven próbálkozott már itt a fórumon csodaszarait árulni. Ha valaki nem bízik az orvosokban, vagy egyéb segítséget is szeretne kapni. kérem nagyon gondolja át, mert a hiszékenység vámszedői lesben állnak.
Egy tízessel vagyok fiatalabb, tüdőrákos. Carboplatin-Vinorelbin kombó kemó sorozatot kaptam.
A hajam megritkult, de nem hullott ki, kissé fáradt voltam, de más komolyabb bajt nem okozott.
Már az első kemó előtt kaptam receptet, ha hánynék (300,- Ft dobozdíjas), illetve azt mondta a dr. nő, 2-3 napig megelőzésnek is jó lenne szednem.
Elláttak mindenféle tanáccsal (ha hasmenésem lenne, ha székrekedésem lenne), kaptam paróka receptet stb. A kemó egyébként hányáscsillapítóval kezdődött és azzal is fejeződött be.
Vérképem némileg romlott, de nem annyira, hogy halasztani kelljen a kemót. A kemó után pár héttel már rendeződtek a labor leleteim is.
Sem a gyógyszerekre, sem a parókára nem volt szükségem. Szerintem ne izguld előre össze magad, lehet neki sem lesz szüksége semmire, csak pihenésre a kemók után, között.
Glutamint fitness/testépítő boltokban is vehetsz recept nélkül. Biotech, Scitec stb. A hatásosságról sajnos nincs infóm, de elméletileg valóban ajánlják kemó mellékhatásai ellen. Arra érdemes figyelni, hogy nem egészséges máj esetén nem javasolt a szedése, valamint akkor sem, ha glutamátérzékenysége van a betegnek.
Az elmúlt napokat, keresgéléssel töltöttem, hogy mivel lehet a kemoterápia mellékhatásait csökkenteni. Akinek van tapasztalata kérem, ossza meg velem, hogy tényleg hatásosak e ezek a szerek. Glutamin, én úgy láttam receptköteles, és kezelés előtt egy két nappal kell elkezdeni inni. Első kemo előtt lehet kérni, hogy felírják? Izotóniás sportital, és szilikon fejmasszírozó. A száj nyálkahártyájának öblögetése kamillával. Ezek felül akinek van tanácsa szívesen fogadom.
Az orvos már épp abba akarta hagyni a kezelést, mert jól voltam, és a CT teljes regressziót mutatott. Zárásként PET-CT-t írt ki, ahol 5 új áttétes nyirokcsomót találtak . Ez után Capecitabin kezelést kaptam, mely teljesen hatástalan volt.
Ez így van! Hűtőszekrénybe egyáltalán nem tudok nyúlni és már előre félek attól, télen hogy fogok majd kimenni az utcára, mert már 10 fokon is folyik orrom, könnyem....
Pontosan! A vastagbéldaganatra alkalmazott kemok általában nem okoznak hányingert és a hajat is csak kicsit ritkítják meg. Cserébe nagyon komoly neuropátiát tudnak okozni, ami extrém ujjbegy-érzékenységben vagy durva hidegérzékenységben mutatkozhat meg.
Mellrák utáni nyirokcsomó áttétekre kaptam Avastin+Paclitaxel combót. A fájdalmaim szinte azonnal megszűntek, a nyirokcsomók kisebbedni kezdtek. kb 10 hónap után megszűnt a hatás, gyors rosszabbodás következett be. 31 kezelés alatt a mellékhatások végig viselhetők voltak.
Nagyon sok fajta kemo van. Ugyan azt a kemót több fajta erősségben is szokták alkalmazni., a beteg tűrőképességéhez igazítva. Most a legutolsó kemót (epirubicin) három felé osztva, 3 egymás utáni héten kaptam meg. Az volt a kérésem, hogy ne szenvedjek tőle.
Számomra rendkívül szimpatikus GeriSoft hozzáállása a témához. Amíg lehetséges volt az orvosi segítség elfogadták azt. Mióta a doktorok feladták mindent elkövet hogy feleségének a lehető legjobb életminőséget biztosítsa. Ameddig, addig. Hogy hozzászokik ? Nem baj. Fő hogy ne szenvedjen. Magam eddig csak orvosi kezelésben részesültem, de feltett szándékom volt hogy ha szülségem lesz rá, Geri segítségét fogom kérni .
Jelenleg én is Folfox kezelést kapok.Szintén vastagbél áttéte miatt.7 kezelésen vagyok túl, a daganat csökkenő tendenciát mutat a tüdőben, tehát úgy tűnik használ. 2 napig tart a kezelés, pénteken bekötik és pumpában hazaviszem, amit vasárnap lehet kivenni. A mellékhatások nekem nem olyan vészesek, kis gyengeség, bőrtünetekre antibiotikumot szedek. Ami nehezebb az az evés, a nyelven, szájnyálkahártyán sebek alakultak ki, arra próbáltam már sok mindent, de nem vált be egyik sem.Illetve nekem a fehérvérsejtemet nagyon hazavágja a szer, erre kezelés után 7 napig Accofil injekcióval szúrom magam.Hirtelen ennyi jut eszembe, ha kérdésed van, szívesenváladzolok.Kitartást és jobbulást kívánok!
Azt azért meg kellene érteni, hogy az "XY kapott kemot és nem hányt" és az "YZ kapott kemot és hányt" semmit nem jelent.
kb 700 féle recept/keverék/protokoll van, és ezekből van ami totál nem okoz semmi hányást, netán hajhullást sem, és vannak a ciszplatin féle kombók, aminél ember legyen a talpán...
Az avastin nagyon ígéretes cucc, eredetileg, ha jól emlékszem, mellrák kezelésére fejlesztették ki, de hamar kiderült, hogy átjut a vér-agy gáton, így agyi áttétek kezelésére is elkezdték alkalmazni, és újabban tüdőáttéteknél is használják. Én ennyit tudok róla, közvetlen tapasztalatom nincs vele.
Édesapám 75 évesen kezdte kapni a kemot vastagbeldaganatra. 1 év és 4 hónapig kapta 2 hetente. Semmi mellékhatása nem volt a kemonak, nem volt rosszul tőle.