Keresés

Részletes keresés

csikkecske Creative Commons License 2011.12.16 0 0 5744

Köszönöm!

Akkor szerinted elképzelhető lenne egy olyan variáció, hpgy a Hop on Hop busszal városnézés, s ennek keretében Belémben leszállni, mindent megnézni, majd folytatni a buszos városnézést?

Így az első napra meglenne a várossal való ismerkedés is és az egyik célpont körbejárása.

Előzmény: vélemény (5743)
vélemény Creative Commons License 2011.12.15 0 0 5743

Szia!

Mi mindent láttunk Belemben, mindenütt bent is voltunk kb 4 óra volt. Jeromosok,  Felfedezők emlékműve , Belem torony, Belem palota, Kocsimúzeum és a híres süti. A Belén torony és a Felfedezők emlékműve között oda-vissza ygalogoltunk, katonai parádé miatt nem járt a busz. Ha geyik irányban busszal mész, úgy persze rövidebb. 

A Belem Palota a köztársasági elnök palotája, csak portugál nyelvű vezetéssel látogatható. Nem csúnya, de kihagyható.

Előzmény: csikkecske (5742)
csikkecske Creative Commons License 2011.12.15 0 0 5742

Sziasztok!

Nagyon-nagyon tervezgetek a tavaszi lisszaboni úttal kapcsolatban. Rengteg kérdésem lesz valószínűleg, és előre is köszönöm, ha valaki válaszol!

Kiindulásként a következő: Belémre ( minden megtekintésével) mennyi időt lehet szánni?

csikkecske Creative Commons License 2011.11.29 0 0 5741

Most olvastam, hogy ez "normális"- mármint a csomagért külön fizetni! Igaz, csak 1,5 EUR-t, függetlenül a csomagszámtól!

Előzmény: wekerlei (5737)
denesvin Creative Commons License 2011.11.28 0 0 5740

Nagyon ajánlom még Tomar,Batalha,Alcobaca,Sintra,Braga,Nazare tengerpartja és környéke,és ha már Kompostela akkor Fatima!

jabadu Creative Commons License 2011.11.28 0 0 5739

Egyébként ha kiutazásról van szó és az ár számít és ennek érdekében lemondasz egy kis kényelemről, akkor, a legolcsóbb lehetőségek : Bp-Eindhoven (wizzair) Eindhoven-Porto/Faro (ryanair), Bp-Madrid (wizzair) Madrid-Porto (ryanair, gyakran 6eurós árért, ált. itt is 1 éj min. Madridban reptéren vagy hostelban), Bp-Milánó (wizzair), Milánó-Porto (ryanair) olcsó, de ált. egy éjszakás Milánói tartózkodás reptéren :S, Bp-Genf (easyjet), Genf-Porto(easyjet). Ezek legjobb esetben max. 15.000Ft jönnek ki egy útra mindennel együtt, persze ehhez időben kell foglalni a jegyeket :)

jabadu Creative Commons License 2011.11.28 0 0 5738

Sziasztok én decemberben megyek ki 3 hétre Portugáliába. Első kérdésem az lenne, van-e valami jó ötletetek, hogy a szilvesztert hol érdemes tölteni? Gondolkozunk azon is, hogy Lisszabonból átmegyünk Madeira-ra hajóval, erről nem tudtok valami infót, az igazság az, hogy nem is igazán találtam hajótársaságot, bár elvileg heti 1X megy oda hajó. Mi alapvetően Portóban fogunk lakni. Guimarest, lisszabont, santiago de compostelát, aveirot, cabo de rocat tervezzük meglátogatni. Van esetleg valami olyan, amit ajánlotok, hogy feltétlen keressünk fel? Válaszotok előre is köszönöm.

wekerlei Creative Commons License 2011.10.18 0 0 5737

Megpróbálhatod a Germanwingset Kölnön keresztül. Egy másik olcsó lehetöség a Ryanair, de azok csak Faróba vagy Portóba járnak. Sajnos a Beja-i repülötér megnyitása egyre húzódozik és lehet, hogy nem is lesz abból semmi.

Egyébként Lisszabonban volt most egy-két kellemetlen élményem. Az Alfama egyik (jobb) éttermében megpróbáltak úgy bescsapni bennünket, hogy olyasmit írtak a számlánkra, amit nem is fogyasztottunk. Tehát mindeni vigyázzon, élcsibészesednek a Portugálok is.

Amikor reggel kivitt a Taxi a Barcelóna Hotelböl a repülötérre, alig hittem a szememnek: a taxis 2,50 eurót számolt fel a csomagok elviteléért. Es is egy olyan szám, amre jobb elöre felkészülni. 

Előzmény: csikkecske (5735)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2011.10.17 0 0 5736
:)
Ja, es a reklam helye, Easyjettel mentunk-jottunk.
Előzmény: csikkecske (5735)
csikkecske Creative Commons License 2011.10.17 0 0 5735

Köszi! Ez tényleg jó ár! Megnézem!

Előzmény: Mrs Fred Weasley (5734)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2011.10.17 0 0 5734

Kettőnknek oda-vissza egy feladandó bőrönddel együtt volt 140 font.

Az nem annyira vészes. :)

Előzmény: csikkecske (5733)
csikkecske Creative Commons License 2011.10.17 0 0 5733

Köszi, de mit jelent az olcsó, pl. a ti esetetekben? És nem túl macerás Londonon keresztül?

Előzmény: Mrs Fred Weasley (5732)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2011.10.17 0 0 5732

Szia!

Mi Londonból utaztunk (mondjuk, mi eleve itt is lakunk), innen nagyon olcsó a jegy.

Budapest-London viszonylatban is elég olcsó jegyeket ki lehet fogni, úgyhogy én a helyedben így kombinálnék.

Amúgy köszönöm szépen a tanácsokat azoknak, akik írtak nekem. Lisszabon fantasztikus.

Gyönyörű idő, végig 30-31 fok volt, napsütés, sehol egy felhő.

Sajnos, már vissza is jöttünk, de annyira jól éreztük magunkat, hogy majdnem bőgtem a reptéren, hogy haza kell jönnünk. 

Folyamatosan könyörögtem a férjemnek, hogy maradjunk, de nem tudtam meggyőzni. :)

Még álláshirdetéseket is nézegettem. :)

Én elboldogulok portugálul, a férjemnek ez az anyanyelve, szóval, nem tudom, miért nem Lisszabont választjuk a csúnya London helyett. 

:))

Előzmény: csikkecske (5731)
csikkecske Creative Commons License 2011.10.16 0 0 5731

Sziasztok!Tavasszal szeretnék Lisszabonba menni. A tervig jutottam el. Szerintetek hogy a legjobb utazni? Mert a repjegy elég drága. Esetleg Madridba repülővel, onnan vonattal? Vagy onnan fapadossal?

Minden más információt is szívesen fogadok!

Köszönöm!

trampli balerina Creative Commons License 2011.10.10 0 0 5730

Egy kis friss info ebből az elbűvölő városból

Lisszabon 2011.október 1-től 7-ig

Taxi a reptérről Pombal térig                16 euro

(20 eurót fizettünk mert természetesen nem volt aprója a taxisnak, hogy visszaadjon :-)

Tömegközlekedés:

1 jegy egy útra                                     1,75 euro

1 jegy egy útra a járművön váltva         2,85 euro

5 napos metro+busz+villamos              23,5 euro

Aerobus (városból bárhonnan a reptérre)  3,50 euro

Telecabine az Expo területén               3,95 euro (senior 2,0) egy útra

Gloria drótkötélpályás villamos Praca dos Restauradores-ról  Bairro Alto negyedbe,

oda-vissza a járművön váltva               3,50 euro

az 5 napos jegyet elfogadták

St. Justa felvonó (kilátó)                      5 euro (fel-le)

Fél napos kirándulás: Sintra-Cabo de Roca-Cascais-Estoril 44 euro

Krisztus szoborhoz: komp Cais do Sodré-ról Cacilhas-ig 2,60 euro (oda-vissza)

Cacilhastól 101-es busz a szoborig      1,80 euro (oda-vissza)

Lift a szoborhoz (fel-le)                        5 euro

Belém torony belépő                           5 euro (senior 2,50)

Szt. György vár belépő                        7 euro (senior 3,50)

Gulbenkian múzeum belépő                 4 euro

St. Lucia kilátónál 1 pohár sör           1,80 euro

Ebéd Rua Augusta-n (Diadalívnél)         7 euro

Pingo Doce áruházban:

Ásványvíz (4 x 1,5 literes)                    1,59 euro

5 db rozsos zsemle (nagyon finom)       1,17 euro

Narancs (kg)                                       1,29

Rosébor (0,7 liter)                               1,55

Vörösbor (0,7 liter)                             1,49

Thomas Creative Commons License 2011.10.04 0 0 5729

Hali, en itt voltam a nyar elejen, szerintem ok tudnak felvilagositast adni.

http://www.barradasdaserra.pt/actividades_en.html

Előzmény: Mrs Fred Weasley (5728)
Mrs Fred Weasley Creative Commons License 2011.10.02 0 0 5728

Sziasztok!

Mi három nap múlva indulunk Lisszabonba, első alkalommal.

Februárban voltunk Portoban, igazán jól éreztük magunkat ott is.

Kérdésem.

Tud valaki Lisszabonban vagy környékén olyan helyet, ahol lovagolni lehet?

Amikor a szállást kerestem, nagyon soknak a leírásában találtam olyat, hogy lovaglási lehetőség van a közelben, de sehol semmi konkrétum nem volt.

Van valami olyan hely, látnivaló, amit semmiképpen ne hagyjunk ki, a szokásos útikönyves ajánlatokon kívül?

:)

Gintonic80 Creative Commons License 2011.09.30 0 0 5727

Szia!

Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy hol vetted a rep.jegyet, milyen légitársaság és mennyire jó a menetrend, mert szereintem ez nagyon jó ár és a jövő évre vonatkozóan esetleg engem is érdekelne.

Köszönöm

Előzmény: simi831 (5726)
simi831 Creative Commons License 2011.09.30 0 0 5726

Köszönöm Mindenkinek a segítséget! Lisszabonban a belvárosban 3*-os szállodát reggelivel kettőnknek 7 éjszakára 280 €-ért tudtam foglalni, igaz, hogy ezt már januárban lefoglaltam, csakúgy mint a repülőgyet, ami januárban 26.500 Ft volt Bécsből oda-vissza illetékkel együtt.

Vasárnap indulunk, majd beszámolok élményeinkről.

üdv Mindenkinek

Simi

wekerlei Creative Commons License 2011.09.26 0 0 5725

Mit néztetek meg Sintrában?

Előzmény: nettomazsola (5724)
nettomazsola Creative Commons License 2011.09.26 0 0 5724

tudom, h en egy bunko vagyok, de nekem Sintra hatalmas csalodas volt.

nem ragozom, mert kiatkoztok...

Cabo de Roca viszont kihagyhatatlan!

Lissabon csudi, imadtuk! meg szerencsere 1 napra visszamegyünk.

tegnap erkeztünk Portoba, eddig egy estenk volt. nagyon bizarr varos.

rögtön "lesokkolt" 5 metrovonallal, gyönyörü, modern!

az epületek hatalmasak, monumentalisak, nekem nyomasztoak, szürkek, feketek ... es rengeteg pusztulat.(Lissabonban is, de ott nem volt nyomaszto! nem biztos, h meg tudom magyarazni miert ...)

a folyopart meg ugye a kepeslapokrol ismert egzotikus örület. tetszett.

Előzmény: Hector Servadac (5721)
holloo Creative Commons License 2011.09.24 0 0 5723

Eladó egy portugál területen (pl. Madeirán is) használható Vodafone feltöltős mobil internet SIM kártya féláron (kb. 2200 Ft). Októbert 10. után vehető át, esetleg postázom is. Ha valakit érdekel, akkor SMS-ben keressen: (húsz) három-öt-kilenc-0375

nettomazsola Creative Commons License 2011.09.18 0 0 5722

2 nap Lissabon utan teljesen el vagyunk varazsolva. naggggyon tetszik. minden.

egy gond van csak, este es reggel meg lehet fagyni ... olyan szel van, de olyan, h mindig hazakerget. ez itt normalis, v csak a mi tiszteletünkre?

ma rongyosra setaltuk a labunk, este raadaskent a folyotol a parlamentig gyalog a 28-as menten ...

Parlament közeleben van a szallasunk. apartmant es szenzacios!

2 embernek, 2 haloszoba, nappali, modern, minden uj, izleses, 430 euro 8 ejszaka. nekem nagyon megerte.

Hector Servadac Creative Commons License 2011.09.15 0 0 5721

Sintrából a vasútállomás mellől indul a busz Cabo da Rocához.Én kétszer voltam Sintrában, mert ahogyan a spanyol közmondás mondja "Hiábavalóság látni az egész világot, elég Sintrát látni"....és ez így igaz.

Előzmény: simi831 (5717)
neomedia Creative Commons License 2011.09.15 0 0 5720

Cascais - Cabo da Roca - Sintra:

http://www.scotturb.com/inverno2011/403.htm

Pinta35 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 5719

Kedves Simi !

A repülőtér és a szálloda között tavaly mi is taxival mentünk - csak odafelé - és kb. 40eurót fizettünk, de szerintem a mi szállodánk jóval messzebb volt, mint 3 km.

Mi, igaz Cascaisból mentünk busszal Cabo de Roca-ra és onnan mentünk tovább Sintrába. Én jobban szeretem a magam által szervezett utazást, így nem kell senkihez alkalmazkodni, a magam tempója szerint járhatom be a látnivalókat.

Lisszabonból el lehet menni Sintrába. Ha esetleg bevállalósak vagytok, akkor Sintrából elmehettek Cabo de Roca-ba ott elvisz a busz Cascaiba és onnan vonat megy Lisszabonba, ami kb. 20 perc alatt ér be és végig az óceán parton  megy. Szerintem csodálatos.... (Kicsit bonyolultnak hangzik, de nem az.) Tipp: Vacsorázzatok Casbaiba az óceán parton nagyon hangulatos hely.

Üdvözöllek: Pinta

jet set Creative Commons License 2011.09.15 0 0 5718

Bátran bevállalható a taxi. Olcsóbb, mint itthon.

simi831 Creative Commons License 2011.09.15 0 0 5717

Kis segítséget kérek: Lisszabonban a szállodánk kb. 3 km-re van a reptértől, bátran taxizhatok-e, tud-e valaki a taxi árakról felvilágosítást adni?

A másik: Cabo de Roca megjárható-e könnyen tömegközlekedési eszközökkel, vagy érdemesebb inkább egy fél napos kirándulásra befizetni?

nettomazsola Creative Commons License 2011.09.15 0 0 5716

a közlekedest közben megtalalatam;

http://www.lissabontipp.de/go-mobilitaet     ( nemet)

remelem a feltöltes fog menni. biztos van angol magyarazat ...

Előzmény: nettomazsola (5715)
nettomazsola Creative Commons License 2011.09.15 0 0 5715

szombaton indulunk ... 2 het Lissabon + Porto.

sajna nem tudtam ugy rakeszülni ahogy szoktam a nyaralasokra, ez most meglepi lesz!

nezem az idöjarast, de ha van vki kint elö akkor megmondana, h kb mire lehet szamitani akkor megköszönnem.  ugye nagyjabol csak nyari cucc kell?

es meg egy kerdes;

közlekedes. van napijegy? mennyi? erdemes? hol lehet megvenni? mi naaaaaagy setalosok vagyunk, de az a sok emelkedö kicsit elrettent.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!