Keresés

Részletes keresés

Mylord Creative Commons License 2007.05.30 0 0 4969

Vagy talán odaadhatta azokat Mabelnek! Lehet, hogy az agg bejárónő panaszára ezek is gyógyírt jelentenek a piszkavas helyett. (?)

Mrs. Lipton: Ezt rendelte az orvos ! Mind tele van vassal !
Mabel: Nekem is azt rendelte a doktor, hogy egyek több vasat. De nem tudok burgundit inni.
Henry: Szopogassa a piszkavasat !

:-))

Előzmény: Foti (4967)
Foti Creative Commons License 2007.05.30 0 0 4968

Mylord a szinopszist már megadta.

Csak ki kéne fejteni.

Lásd: 2007.03.10 10:31:12 (4797)

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=65153952&t=9002410

Előzmény: NevemTeve (4966)
Foti Creative Commons License 2007.05.30 0 0 4967

Szegény feje, hiába próbálná a zálogosnak visszaadni:

Stokes: Hiszen csak tegnap vettem meg magától !
Fisher: Az üzlet az üzlet, Mr. Stokes ! Felhívhatom a figyelmét erre a mondatra ? Eladott árut nem veszünk vissza !

Előzmény: Mylord (4965)
NevemTeve Creative Commons License 2007.05.30 0 0 4966
BTW: Nem tudjátok véletlenül, miért nem találok rajongók által írt YRML témájú történeteket (magyar szóval: fanfiction) az interneten?
Mylord Creative Commons License 2007.05.30 0 0 4965

Azt szeretném megkérdezni - mert ez bizony furdalja a kíváncsiságomat -, hogy Ivy végülis mihez kezdett az 5 shillinges valódi ezüstutánzat mandzsettagombokkal?

Nem tudja valaki, hogy a 22. résztől kezdve esetleg hordta-e? :-))

Foti Creative Commons License 2007.05.30 0 0 4964

Ok, lecsapok rá !

mail megy.

:)

Előzmény: Zaba (4962)
Foti Creative Commons License 2007.05.30 0 0 4963

--(dolgozószoba)--
Stokes: Remélem, minden itt van, Uram.
Őméltósága: Jó, visszakapja szegénykém, amint csillapul a gyásza. Nehéz vele... Szomorú ám az öregség, Stokes.
Stokes: Nagyon igaz!
Őméltósága: Na, adományozzunk négy fontot a rendőr-segélyalapba.
Stokes: Ne fáradjon, Uram, elintézem. (elveszi a borítékot, mielőtt leragasztaná)
Őméltósága: És... toldjuk meg a személyzet bérét is egy kevéssé! Egy-kettő-három-... Magára bízhatom, nemde?
Stokes: Hogyne, Uram. De volt még ugyebár a harmónium, Mr. Pearson és a kertészünk, Rupert.
Őméltósága: Mit gondol, két font elég?
Stokes: Hát, a szállítás teherautóval... legyen inkább három!
Őméltósága: Rendben van. Tessék!
Stokes: Köszönöm, Uram!

Előzmény: NevemTeve (4957)
Zaba Creative Commons License 2007.05.29 0 0 4962
Kb 12 cm A/4 formátum, 4 kötetben, egyoldalasra nyomtatva. 1.5-2 kg. Vigyétek.
Előzmény: Foti (4951)
Mylord Creative Commons License 2007.05.29 0 0 4961

:))

Ez k..va jó!! :)))

Előzmény: Tycho Brache (4959)
hajnali lány Creative Commons License 2007.05.29 0 0 4960
De akkor többször kellett volna kint forgatniuk, nem?
Előzmény: Mylord (4958)
Tycho Brache Creative Commons License 2007.05.29 0 0 4959

De a szerzők tudták, hol a helyük, és nem szóltak bele, hogy Őméltósága kit enged be a reality show-jába, és kit nem!

Nem is fáj a fejük!

Előzmény: Mylord (4958)
Mylord Creative Commons License 2007.05.29 0 0 4958

Igazad van, de akkor meg pláne aktívabbá tehették volna a szerzők ezt a figurát, mondjuk pl.  Wilsonéhoz hasonlóan! :-)))

"Őméltósága: Induljanak. Vonattal fognak menni?
Stokes: Nem, Uram. Gondoltam, ráveszem a kertészt, hogy adja kölcsön a mesterbiciklijét.
Őméltósága:
Kapitális ötlet! Elkapják őket sokkal hamarabb, mint odaérnének...."

Előzmény: NevemTeve (4957)
NevemTeve Creative Commons License 2007.05.29 0 0 4957
BTW: Igaz, hogy a kertész volt Mr Pearson társa a papagáj temetésén? Egyébként (tudtommal) nem szerepelt, csak a motorbiciklije.
Tycho Brache Creative Commons License 2007.05.29 0 0 4956

Egy kertész rangsorban a lakáj alatt? Hová vezetne ez???

Előzmény: Mylord (4955)
Mylord Creative Commons License 2007.05.29 0 0 4955

Hm...a garázs és az zöldkert mi alapján készül? Ezek emlékeim szerint nem szerepelnek képileg a sorozatban, de ettől függetlenül még kiváncsi vagyok a végeredményedre.   A házban soxor keveredtem el én is. :))

Jut eszembe..., talán még egy kertészt, mint "alagsori" személyzet-tagot elbírt volna a sorozat..., meg Mrs. Lipton konyhája.  Ő valahol rangsorban James alatt lehetett volna.  :-))))

Előzmény: Törölt nick (4954)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.28 0 0 4954
haladtam kicsit a ház térképezésével.

ami megvolt már: a földszinti alaprajz

megrajzoltam még:

helysíznrajz (udvar, garázs, zöldkert)
két oldal homlokzat.

ha minden meglesz, (kb ) nyár vége, akkor kezdődhet a 3D modellezés.

képeket 1-2 héten belül közlök.

üdv

Mylord Creative Commons License 2007.05.26 0 0 4953

Őméltósága: Jó, visszakapja szegénykém, amint csillapul a gyásza. Nehéz vele... Szomorú ám az öregség, ..."

:)))

Előzmény: Lady_Mabel (4952)
Lady_Mabel Creative Commons License 2007.05.26 0 0 4952

Én tartanék, csak vidéki vagyok, úgyhogy túl nehézkes lenne a dolog.

És nem mehetek a városba, mert ha elüt a villamos, nem tudom visszafizetni az egy fontot Mr. Twelvetrees-nek. :-))

Előzmény: Zaba (4949)
Foti Creative Commons License 2007.05.25 0 0 4951

Hány folyóméter ?

Előzmény: Zaba (4949)
Mylord Creative Commons License 2007.05.25 0 0 4950

"12trees: (Nyitja a porszívót) Itt lesz valahol. Itt kell lennie, tudom jól ! (széttúrja a kupacot, kivesz egy fémpénzt)
Ivy: Háh, egy félpennys !
Stokes: Nos, tudod mi járja északon, Ivy ? Ahol mocsok van, pénz is akad. (Mabel visszaindul a konyhába és jelenti)
Mabel: Mr. 12trees átkutatta azt a sok koszt és talált egy félpennyst !
Mrs. Lipton: (kavargat tovább nagy nyugalomban) Aki keres, talál! Mindig ezt mondom.
Henry:
Igen, Mrs. Lipton, mindig ezt szokta mondani."

:-))) 

Zaba Creative Commons License 2007.05.25 0 0 4949
Tényleg senki nem tart igényt a teljes nyomtatott szövegkönyvre? Ez hihetetlen. Ha nem akkor megy a kukába! Írjatok mailt!
Előzmény: Zaba (4853)
Foti Creative Commons License 2007.05.25 0 0 4948
--(Konhya)--
Mrs. Lipton: Ismerheti a helyzetet, James, nem akarunk idegeneket a házba. Menjen fel és beszéljen az urasággal. Mikor befejezte a mondanivalóját Megginek.
12trees: Ó, azt nem tehetem, Mrs. Lipton ! Tudom, hol a helyem ! Eljön majd az én időm, ha az úr is úgy akarja !
Henry: (tele szájjal) Hogy gondolja, az úr az emeleten, vagy.. vagy az Úr a mennyekben ?
Mrs. Lipton: Maradj nyugton, Henry és ne köpködd tele morzsával a tiszta asztalomat ! Maggie most törölte le !
12trees: Azon tűnődöm, vajon kérhetnék még-e egy csészényit kiváló teájából, Mrs. Lipton ?
Mrs. Lipton: Igen, természetesen, James.
12trees: Mindig mondom, maga készíti a legjobb teát Londonban. Nem ezt mondom mindig, Henry ?
Henry: (tele szájjal, köpködve) De igen, mindig ezt mondja, Mr. 12trees !
Mrs. Lipton: Ha tovább köpködöd a morzsákat, kitekerem a nyakadat.
Henry: (Mrs. Lipton felé fordul) Bocsánat ! (és persze köpköd)
Mrs. Lipton: (hesseget) EEE ! Már megint azt csinálod ! (taslit ad 1)
Henry: Jááj !
Előzmény: Mylord (4947)
Mylord Creative Commons License 2007.05.25 0 0 4947

"Őméltósága: Nem, nem Teddy. 12trees még túlságosan fiatal. Mit szól hozzá Lavender ?
Lavender: Még csak 9 éve, hogy velünk van."

.....

"Mrs. Lipton: Ismerheti a helyzetet, James, nem akarunk idegeneket a házba. Menjen fel és beszéljen az urasággal. Mikor befejezte a mondanivalóját Megginek.
12trees: Ó, azt nem tehetem, Mrs. Lipton ! Tudom, hol a helyem ! Eljön majd az én időm, ha az úr is úgy akarja !"

Előzmény: htibor (4942)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.24 0 0 4946
A komornyik magasabb beosztású. Én is csak M'lord-éktól tudom :-)
Mr. Stokes: komornyik
Mr. Twelvetrees: lakáj

És mivel apa, akarom mondani Mr. Stokes ( :-) ) dirigál Mr. Twelvetrees-nek, ebből következik, hogy a komornyik magasabb rangban van, mint a lakáj.
Előzmény: Mylord (4939)
hajnali lány Creative Commons License 2007.05.24 0 0 4945
Teljesen igazad van, erre oda kell figyelni a szinkronnál, hogy ne szegény néző kapkodja utána a fejét...
Előzmény: Mylord (4944)
Mylord Creative Commons License 2007.05.24 0 0 4944

"Mrs. Lipton: Aaaoh ! Ez mind nagyon szép, Mabel, de három pennyt levonok a béredből. És ha nem mész azonnal kitakarítani a hallt, még másfél pennyvel megemelem!"

Még kicsit visszatérve erre a szövegrészletre. Már múltkor is rá akartam kérdezni, csak akkor kiment a fejemből...szal, szerintetek ez a mondat a magyar szinkronban rendben van?? Már úgy értelmileg...

Tehát Mrs. Lipton három pennyt levon (igazság szerint James-szel levonat - levontat? :)) -, miután a lakáj(!)  felel a  cselédek bérezésért) Mabel béréből, ugye? 

... és még megemelheti másfél pennyvel is, ha a szegény bejárónő nem megy azonnal kitakarítani a hallt..., de mit is emelhet meg??? Bizony, bizony, Mabel bérét!

Oké, én is tudom, mit kell érteni valójában ebben a szituációban, de a két mondatból mégis mást lehet kihallani. :))

Na, sorry, csak ennyi! :-) 

Mylord Creative Commons License 2007.05.24 0 0 4943

"Én nem is létezem. Azt hiszik, hogy tündérek mossák föl a padlót."

8))))))"

"Teddy:  Vizes a nyüves kő!  Majd kitörtem a nyüves nyakamat." :-)))))))) 

Előzmény: Lady_Mabel (4940)
htibor Creative Commons License 2007.05.24 0 0 4942
A lényegi része az, hogy a komornyik, az a "senior servant", tehát a rangidős a szolgák között, és ruházatilag is mást viselt, mint a fiatal(abb) szolga.
Előzmény: NevemTeve (4941)
NevemTeve Creative Commons License 2007.05.24 0 0 4941
Valami rendes ember kinézhetné a wiki-ből a pontos információt (sajnos külföldiül van).
Butler Footman
Lady_Mabel Creative Commons License 2007.05.24 0 0 4940

"Én nem is létezem. Azt hiszik, hogy tündérek mossák föl a padlót."

8))))))

A Magyar Értelmező Kéziszótár szerint a lakáj és a komornyik szinonímák:

-komornyik: Előkelő, gazdag férfi személyes szolgálatára alkalmazott belső (libérás) inas.

-lakáj: Komornyik.

Meg a Hyppolit, a lakáj tartalomleírásában is többször láttam, hogy "Schneiderék úri komornyikot alkalmaznak.", szóval a két szó nálunk ugyanazt jelenthette.

Angliában... hát nem tudom. Találtam egy cikket a BBC-n:

http://www.bbc.co.uk/comedy/guide/articles/y/yourangmlord_1299003460.shtml

Ebben az van, hogy:

"James - he is now serving as 'head of the household' to Teddy's brother Lord Meldrum, a factory-owning aristocrat, and his sprawling family. Following the death of a butler, shifty Alf Stokes reappears on the scene too"

Szóval eszerint: komornyik: butler, és James posztjára nincs külön szó náluk sem, csak egy körülíró kifejezés: head of the household.

^_^""

Előzmény: Mylord (4939)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!