A napokban tette fel a youtube csatornájára a már elhunyt közismert gyülekezeti lelkész külföldön élő fia a kozmológiai nézetét: a Föld lapos.
A Bibliára hivatkozik, mert ő ragaszkodik a Szentírás alázatos elfogadásához. De mit szólnak ehhez azok a fundamentalisták, akik tagadják azt, hogy a Föld lapos lenne, holott a Szentírás ezt tanítja?
A fotóbuzi, kirándulásbuzi, sörbuzi, bibliabuzi már csak átvitt (második) értelem.
Tehát a buzi (buzeráns, homokoskodó, rityirotyi) lobbi nem sajátított ki semmit, a buzik az igazi buzik, a bélyeg-, kocsi-, motor-, heavy metal buzik nem valódi buzik. Csak ha a motorbuziság mellé valóban buzeránsok, pulyák, férfiszeplősítők is.
Nem a fórummal van baj, hanem inkább azzal, hogy úgy érzed, itt bármit mondogathatsz, amit akarsz, de ugyanazt szemtől szembe nem mered mondani annak, akinek itt mered.
Elég nyugodtnak tartom magam egy ideje.
Téged pedig meghívlak egy kávéra (vagy egyéb italra; akár sörre is), csak beszélj úgy velem, ahogyan itt szoktál velem beszélni, oké?
Ne hazudtold meg önmagad! - ez csak nem egy nagy kérés, hanem inkább természetes. Ugye?
amúgy, veled ellentétben én nem gúnyolódok szegény dávidon, de mosolyogni szoktam, hogy ő, mint kamionos, biztos használ gps-t, amibe nemcsak hogy a föld gömbölyűsége, de még a relativitás elmélet is bele van programozva :)
alapvetően amúgy - hogy végre a dedón kívül valami értelmes is legyen ebben a topikban - sok keresztény NAGYOT AKAR MONDANI. dávid pl. vírustagadó is... és hát ügye a covid vírus is TÉNY (más kérdés, mennyire pörgette túl a rettegő politikusbanda és a gyógyszercégek). szóval sok keresztény úgy van, hogy "jaj kicsi hülye keresztény vagyok, a VILÁG nem tart engem semmire, semmibe vesznek engem, hát valamit ki kéne találni, ami bombasztikusan hangzik... á, megvan, a covid egy átverés!
Kettőnk közül te hazudhatsz csak, mert az igaz, hogy nem tartom fenn magamnak a tévedés lehetőségét Isten létezésével kapcsolatban. Az nem igaz, nem is lehet igaz, hogy te tudod, hogy fenntartom.