Keresés

Részletes keresés

Gozo Creative Commons License 2022.01.26 0 0 1899

Hát írj! Én kiváncsi vagyok rá!

Előzmény: Peppo vagyok (1898)
Peppo vagyok Creative Commons License 2022.01.26 0 1 1898

És egyre nagyobb szerepet kap, pedig, hát tudnék mit írni, na!

Előzmény: Gozo (1890)
Bamberg58 Creative Commons License 2022.01.26 0 2 1897

Hogy finoman fogalmazzak olyan buta mint a tök.:-)) Én ő a szakmai igazgató? Akkor milyen a többi?

A vadakat beszélő juhász? Mint fogalmazott valaki amikor szakértősködött a tévében...Ráadásul baromira nagy s.gnyaló, még véletlenül sem mer karakán véleményt formálni, csak most, amikor a pol. főnök kiakadt, miután a Vezér a fejüket követeli.

Előzmény: birka_zoli (1888)
ingersheim Creative Commons License 2022.01.26 0 0 1896

Svédek sem lennének egyszerű nekik. Franc tudja, de rakok egy ikszet is.

Előzmény: Gozo (1892)
Gozo Creative Commons License 2022.01.26 -1 0 1895

De a kézilabdában kellene forradalom elsősorban.

Ha máshol lesz (ahol reméled) akkor a pénzt a sport elfelejtheti.

Előzmény: tomzz (1889)
Gozo Creative Commons License 2022.01.26 0 1 1894

Az izlandi kapus, Gustavsson hiába produkált negatív teszteket a CT eredményének értéke nem megfelelő és ezért nem szerepelhet játékosént ma (és mivel az előző CT eredménye jó volt ezért ülhetett a horvátok ellen a padon). Szurkolóként minden további nélkül kimehet az MVM Dome-ba mivel már nem COVID-os. Viszont játszani nem játszhat a rossz CT eredmény miatt...

birka_zoli Creative Commons License 2022.01.26 0 1 1893

Lehet, de nekem ez kevésnek tűnik, valami triggerelte, és ez végül is lehet bármi is, itt az okozat lesz a fontosabb, de még az oknál tartunk.

Előzmény: tomzz (1889)
Gozo Creative Commons License 2022.01.26 0 0 1892

Szerintem a dánok inkább kiejtik a franciákat ma mint hogy a spanyolokat választanák. Persze azért ehhez még a franciáknak is lesz egy-két szava.

Előzmény: ingersheim (1891)
ingersheim Creative Commons License 2022.01.26 0 0 1891

Pont azon filóztam, megrakom a dánokat, de akkor nem ilyen egyértelmű ez...

Előzmény: Gozo (1887)
Gozo Creative Commons License 2022.01.26 0 0 1890

Vajon ki a mentora és kinek a kinyújtott jobbkeze így?

Előzmény: birka_zoli (1888)
tomzz Creative Commons License 2022.01.26 -1 2 1889

Annyi van, hogy a Főnök figyelme most irányult a kézire. És összevonta a szemöldökét. Ebből kijöhet, hogy előtérbe kerülnek a szakmailag hozzáértők mert most rövid távon kéne virítani valamit, de teljes rendszer nem fog megváltozni, ahhoz forradalmat kellene csinálni és nem a kézilabdában.

Előzmény: birka_zoli (1884)
birka_zoli Creative Commons License 2022.01.26 0 1 1888

De felbukott szakmai igazgatóvá

Előzmény: Gozo (1886)
Gozo Creative Commons License 2022.01.26 0 0 1887

Igen és ha így alakul akkor Izland jut négybe.

Kérdés a dánok mit akarnak jobban? A gyenge formában lévő címvédő spanyolokkal elődöntőzni vagy kiejteni az olimpiai bajnok franciákat?

Előzmény: Veszpremi (1882)
Gozo Creative Commons License 2022.01.26 0 1 1886

Kis is ez a Juhász?

Mocsai pályaedzője volt a válogatottnál...

Előzmény: birka_zoli (1884)
Gozo Creative Commons License 2022.01.26 -1 0 1885

Mármegint ez a két spanyol majom.

Ezzel a felfogással tönkreteszik a kézilabdát.

Pedig inkább Izlandnak szorítok.

birka_zoli Creative Commons License 2022.01.26 -1 1 1884

Valami van, és az nem semmi, mert semmi az nem nincs, hanem van. Ha a semmi van, akkor nincs semmi, de ha nincs semmi, akkor valami van, de az nem semmi!
Az eb előtt két dolgot nem vártunk, az ilyen szereplést, ezt max páran sejtették, de azt ami most elindult senki nem gondolta, még csak nem is sejtette.
De sajnos számomra egyértelmű, hogy ez szakmai köntösbe bújtatott politikai döntés, és akkor kérdés, h itt beszélhetünk-e róla.
Talán annyi rébuszokban, hogy itt minden és mindenki felálodzható egy 'felső, legfelsőbb' cél érdekében, ill a közélet tematizálásában, 'más dolgok elfedésében' is topligás a kurzus.

Kocsis Máté, hirtelen elkezdett érteni kézihez? Hihető is meg nem is, hisz ott ül már hét éve. Ott volt mellette az a Juhász akinek a bl szereplés érdekes mód nem fáj mikor a sport1en szakérti a csapatokat? Ő súgott, hátha megmarad a pozija? Dehát ő a szakmai igazgató, ha vkit akkor őt kell elővenni, mert ezek amiket előhoztak szakmai kérdések. Az sem világos, h itt ki-kinek a főnöke, ki mit csinál, vannak alelnökök, akik felenek a női és férfi vonalért, de hozzájuk, hogy viszonyul Juhász, hogy jön ehhez az egészhez az utánpótlás, annak még Zsiga a vezetője, ki felügyeli a Nekát, stb, stb. kusza nagy urambátyám halom ez az egész.
Kérdés, hogy milyen mélységű megtisztulás jön, elvégzik-e még tavaszig, érdekli-e még ezt a kurzust egyáltalán ez, mert nem is lesz könnyű hírtelen leakasztani 'alkalmas' mikutyánkölyke embereket, sőt netán még vmi tényleg előrevivő dolgot is kitalálni hozzá.
Azért érdekes dolgokat hozott ez a szereplés elő, olyan dolgokat sorolnak amiket egy a kézilabdához értő és a magyar közeget ismerő ember eddig is tudott, semmi újat nem mondanak, tehát ezt eddig is tudták, tisztában voltak vele, csak éppen senkit nem zavart, senkit nem érdekelt, mert nem kapott országos figyelmet a kézi, az elmúlt évek 'sikerei' (végre olimpia, vb 5. hely, utánpótlás érmek) elnyomták a problémákat. Most jött egy országos, sőt világhírű 'szereplés', egyből minden tiszta szar.
Várom, hogy mi lesz, ennyi volt, v tényleg lesz folytatás, a forgatókönyvet másutt írják...

birka_zoli Creative Commons License 2022.01.26 0 0 1883

Sztem igen, jönnek vissza a kimaradók izlandon, de Gustavsson már megint nincs, ki érti ezt, v az nso hülye, ez is simán benne van:

https://www.nemzetisport.hu/kezilabda/ferfi-kezi-eb-palmarsson-visszater-jatszhat-az-utolso-forduloban-2872845

Előzmény: Veszpremi (1882)
Veszpremi Creative Commons License 2022.01.26 0 0 1882

Ma egy francia vereség és izlandi győzelem érdekes lenne. Egyenlő pontszámnál az egymás elleni dönt?

Bamberg58 Creative Commons License 2022.01.26 0 1 1881

Ez úgysem fog változni, ezért javulás sem lesz:

Nem voltak megkereséseim Magyarországról, szerintem nem is vagyok tipikusan a magyar közegbe való. Itt egy kicsit a magunk urai vagyunk abban, amit felépítettünk.

Nem nagyon szeretném, ha fentről beleszólnának a munkánkba, és az a tapasztalatom, hogy Magyarországon még mindig a kapcsolatok számítanak túlnyomó részben, nem a szakmai tudás.

/Rott Ferenc Metzingen/

A közeg marad és már most is az van ami a focinál évtizedek óta változatlan. 

Előzmény: Trombozis4 (1880)
Trombozis4 Creative Commons License 2022.01.26 -1 4 1880

Kocsis Mátè belengette a változásokat, de a legjobb  változás az lenne, ha elzárnák a pénzcsapokat ès megszüntetnék az adòmilliárdok égetését a látványsportágokba (nem csak kézilabdába). Láthatòan ez nem vezet eredmènyre, sőt a TAO korszak előtti èvekhez kèpest nincs vàlogatott előrelèpès. A kevesebb néha több, a túlfizetések megszüntetik a valódi versenyt, ami a fejlődès motorja. A fèrfi vàlogatott ettől függetlenül kèpes ennèl jobb teljesítmènyre, az egyèni kvalitàsok megvannak. Ez az EB nem jött össze, de tavaly meg majdnem nègy közè jutott a csapat. Az igazság valahol a kettő között van.

Isthy1 Creative Commons License 2022.01.26 -1 2 1879

Igen, nagyon kényelmesre vették a figurát a szünet után és rajta is vesztettek. Ebből a tunyaságból azután tényleg nem sikerült felpörögniük, mint láthattuk nem olyan egyszerű az még nekik sem. Bár egyszer megoldották, hogy az 1 gólra zárkózó svédektől újra "elszakadtak" 3 gólra, de ugyanez másodszor már nem ment nekik.

Reikindre kellett volna játszaniuk a végén, neki nagyon ment a meccsen a svéd kapusok ellen. De hát az ego úgy látszik felülkerekedett és ebbe most belebuktak.

Előzmény: Fradista Utazó (1860)
Bamberg58 Creative Commons License 2022.01.26 -1 3 1878

Hol van már az a 15 pontos Közlemény amiben az olimpia előtt a sikereinket sorolták, a gonosz és szkeptikus HVG-nek válaszolva?
Szegény Golovinnal is aláíratták és mindenkivel aki jól él a jelenlegi posványból. 

A sikerekben nagyon szeretnek osztozni a politikusok, de a kudarcokat természetesen hárítják.

Előzmény: Traubi (1875)
Iván Danilovics Creative Commons License 2022.01.26 0 3 1877

Miért nincsenek magyar bírók a tornán?

Traubi Creative Commons License 2022.01.26 -2 2 1875

A "ki a felelős? Mennyiben hibás a szövetség vezetése és mennyiben a válogatott szakmai stábja?" c. kérdésre nagyon szép süketelést mutatott be Kocsiselvtárs.

Előzmény: Bamberg58 (1868)
Tonio 2.0 Creative Commons License 2022.01.26 0 0 1874

Kocsis Máté azt is elárulta: amíg nem történik meg a női és férfi válogatott világbajnoki (a lányok a 10. helyen végeztek Spanyolországban), illetve Európa-bajnoki szereplésének értékelése, a két szakmai alelnököt, Pálinger Katalint és Nagy Lászlót felfüggesztik. Az elnök külön kihangsúlyozta: nem leváltásról van szó, csak elég furcsán nézne ki, ha önmagukat értékelnék…

Na jó. Bár nem tudom, Pálingernek miért kellene magát értékelnie, ő tudtommal nem volt tagja a női válogatott stábjának, ellentétben az egyfajta Supermanként működő NL-lel.

Olyan értelemben persze magáról van szó, hogy ő a női szakágért felelős alelnök, de én éppen ott tartok, hogy Kirsner is az, illetve gondolom, maga az elnökség is felelős, vagy nem?

Meg hát emiatt nem kéne felfüggeszteni, max nem szavazna.

Lehet, lesz bizalmi szavazás, vagy új elnökség, akár.

Javaslatom, hogy Vovát erősítsék meg női kapitányként 2025. június 30-ig (hagyjuk ezeket a szezon közben lejáró megbízásokat), a férfiaknál pedig 2025. június 30-ig nevezzék ki szövetségi kapitánynak Roberto Garcia Parrondót!

RnD Creative Commons License 2022.01.26 0 2 1873

"....Nem gondoltam volna, hogy ennyire megpiszkálják a dolgokat....."

Egyelőre még csak beszéltek róla h lesz ilyen, aztán majd meglátjuk h ténylegesen milyen mélyen mennek bele a részletekbe. És mennyit változtatnak.

Evidens volt h személyi konzekvenciái lesznek ennek az EB-nek. Óriási bukás volt, itt fejek hullani fognak. Legalábbis az MKSz-ben. Szerkezeti átalakítások is elképzelhetők, lehet h a pénzek elköltését végre jobban számon kérik ezután és precíz mutatók teljesítéséhez kötik. Légiós korlátról is szó lehet, ki tudja. De az új szisztéma kidolgozására  majd a választások után kerülhet sor, előtte nem.

Előzmény: Rebounding Delp (1870)
mislenyi Creative Commons License 2022.01.26 0 0 1872

Nem vagy egyedül.

Előzmény: Gozo (1858)
Bamberg58 Creative Commons License 2022.01.25 0 2 1871

Egy ember nem fog tudni rendet csinálni, főleg nem rövid idő alatt. Az egész magyar sportrendszer, finanszírozás, morál teljesen mérgezett. Ez nem kézilabda specifikus. 
Most Kocsis eltökéltnek tűnik, de pár hónapja még egy közleményben söpörték félre a sportágat bíráló hangokat.

Azt hiszem sokkal hasznosabb lett a kiesésünk mintha nyolcba jutunk. Talán most tényleg elindul valami.

Előzmény: Rebounding Delp (1870)
Rebounding Delp Creative Commons License 2022.01.25 0 0 1870

Nem gondoltam volna, hogy ennyire megpiszkálják a dolgokat. 

Örvendetes, hogy akár Nagy Lacit is félretennék. Neki úgy látszik, hogy Vranjeshez hasonlóan fontosabb dolgai is akadnak (Miami, celebkedés stb.), mint a szakmai irányítás. 

Akár hazahozhatnánk a Vass Gábort a helyére, legalább ő megmutathatná, hogy mit tud.

Bamberg58 Creative Commons License 2022.01.25 0 1 1869

A NEKA több ponton is szóba került, az MKSZ-elnök elmondta, furcsának találja, hogy a 2013 óta működő akadémia egy játékost sem adott a magyar válogatottba – az Eb-re is csak egyet, őt a szerb csapatba –, és a női nemzeti együttesbe sem kerülnek be sokan az intézményből, itt is egy sportolóról van szó összesen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!