A rotáció vektora a z irányba mutat, ha hátomdimenzióba teszed a feladatot. De a megadott példánál nincs harmadik z dimenzió, ezért itt a rotáció egy skalármezőt ad. Ezzel akart becsapni.
Nem. Azért szidjuk, mert rögzültek a félreértései, tanulni nem hajlandó, és azt hiszi, mindent jobban tud, miközben sík hülyeségeket ír.
Autodidakta módon is meg lehet jól tanulni dolgokat, csak nehezebb, és nagyobb a félreértések kockázata.
Ha Szabiku félreért valamit, vállon veregeti magát, és gratulál magának hogy milyen jól megtanulta, ezt így, ilyen mélyen más biztos nem értené.
Szervezett oktatásban meg előadás után jönne a gyakorlat, Szabiku elcseszné a feladatokat, a tanseg lepontozná a zh-t. Szabiku rájönne, hogy mégse olyan tökéletes az a hülyeség, amire büszke volt. Aztán két hasznos dolog is következne, megértené rendesen, és visszavenne az öntömjénezésből.
Oldd meg azt a rohadt példát. Elképzeltél valami hülyeséget a rotáció helyett, és az a csak a te fejedben létező szabiku-rotáció csak ott van ahol te gondolod.
De ennek van egy általánosan elfogadott definíciója a vektoranalízisben, és az egész más, mint amit te a jelek szerint elképzelsz.
Aztán szerinted én égek, mert nem hallom a zúgást a fejedben. Sok igazság van abban, amit construct ír rólad.
Nem tudom, mit akart ezzel az egyszerű példával, meg van zavarodva a tévedésétől teljesen. Mutattam neki konkrétan a Maxwell-egyenletet, amiből rögtön kiolvasható, amiket mondok. De direkt nem fogja beismerni, hogy nem tudja kiolvasni, mert égő neki. A rotációt sem érti. Nem képes elismerni, hogy tévedett. Pszichikalilag sérült.
Szabiku, itt egy gimnáziumi szintű feladat, oldd meg. Ahhoz, hogy meg tudd oldani, meg kell nézned, mit jelent a rotáció. Akkor talán észreveszed, mekkora ökörséget beszélsz.
Legyet egy R2 -> R2 vektormező:
v(x,y) = (y2,x2)
Add meg a v vektormező rotációját tetszőleges pontra.
Legyen csak egy konstans áramú vezető O hurok. Hol van itt a vezetőn kívül B-nek rotációja a térben? Sehol.
Mindenütt.
Mondtam már néhányszor, hogy nézd meg, mit jelent a rotáció. De nem , csak magyarázod, hogy én nem értem, és komplett hülyét csinálsz magadból. Galamb a sakktáblán.