Keresés

Részletes keresés

Noirette Creative Commons License 2022.08.25 0 1 4210

No ez az, pedig az morálisan sokkal durvább dolog volt, mint amit leírtam. De emellett az a dühítő, hogy Adalbert csontjainak a Vatikánba juttatására olyan "szent" cselekedetként tekintenek, ami minden egyéb szempontot felülír, pedig lényegében egyszerű kegyeletsértés és az egyházi elöljárók akaratával is ellenkezik. A sírgyalázás és a hullarablás fogalmát is kimeríti. Nagyon elvetették a sulykot ezzel az Adalbert-szállal. És akkor még nem beszéltünk arról, hogy Boni korábban csempészett fegyvereket is tartott a koporsóban, akkor még úgy tűnt, ennél nincs lejjebb, de mégis van.

Ha meggondoljuk, Makkosszálláson az egyház és maga a település is nagyot kaszálhatna a zarándokturizmussal, amiért egy szent csontjai nyugszanak ott, és nem csak a kisujját vagy a nagylábujját őrzik ereklyeként. Erre egy feslett erkölcsű pap elvinné a csontokat a Vatikánba, csak mert ő úgy gondolja, ott méltóbb helyen lennének. Kicsit talán profán megfogalmazás, de Adalbertnek már mindegy, hol vannak a földi maradványai, viszont az egyház számára minimum szimbolikus jelentőségű, hogy Makkosszálláson maradjanak, és Boni meg Ildi ezzel megy szembe.

Előzmény: luci87 (4207)
Magdi60 Creative Commons License 2022.08.25 -1 0 4209

Majd meglátja most "terhesen" Ildit, a szívéhez kap és összeesik...

Előzmény: luci87 (4207)
Ilhilla Creative Commons License 2022.08.25 -1 0 4208

Ha benne lesz az DÖ következő évadában -és Tibi megengedni neki, hogy Vanessza közelébe menjen- még ez is előfordulhat!

Előzmény: Noirette (4205)
luci87 Creative Commons License 2022.08.25 0 0 4207

Mást mar az is egy eletre kiabranditott volna, hogy otthagyta az oltar elott fakepnel...

Apádfüle Creative Commons License 2022.08.25 0 0 4206

Vizuális típus vagyok, hát nem semmi jelenet, ahogy Bonifác lovagol a kecskén. :)

Noirette Creative Commons License 2022.08.24 0 0 4205

Ildi Bonifác-mániája nekem is kezd már sok lenni, annak ellenére isteníti, hogy nevezett többször is csúnyán elbánt vele, és messziről látszik, hogy egy önző hólyag. Ha történetesen Boni egy szál alsógatyára vetkőzve holtrészegen lovagolna egy kecskén, és közben káromkodva és Ildit szidva kiâltozna, talán akkor sem ábrándulna ki belőle. :) (Jó, most kicsit túloztam) De remélem, Mariann és Laura bogarat ültetett Ildi fülébe, amikor Imit emlegették.

Előzmény: Noirette (4204)
Noirette Creative Commons License 2022.08.24 -1 0 4204

Köszi, érthető volt. A kétféle bumerángtípust elég következetesen emlegették különböző forrásokban, a visszatérő bumerángra lehet érvényes, amit írtál. De ami a KA-t illeti, nem értem,  ki és mit akar ez a némber (más nevet nem érdemel a karaktere), aki legközelebb Hubát fogja leteríteni. A suhancok is eléggé pofátlanok, mi a jó francnak kell még egy bumerángot hajigáló szociopata agykárosult is? Lehet, hogy eredetileg Szkandert is ő találta fejbe és úgy esett a vízbe? (A golyó ugye csak ráadás volt, azt bárki belelőhette, akinél Márk fegyvere volt.) Úgy tűnik, férfiakra "vadászik", de láthatóan válogatás nélkül. 

Több fórumon felmerült, hogy a csaj akár Mirella is lehet, de ezt én nem hiszem. Nem látok hasonlóságot arcban, ukrán akcentussal beszél, és bármilyen romlott tudott lenni Mirella, rá nem volt jellemző az öncélú ámokfutás.

Előzmény: Ilhilla (4202)
Ilhilla Creative Commons License 2022.08.24 -1 0 4203

Attól még, hogy ateista, lehetne benne némi tisztelet, de nincs, nagyon illetlenül viselkedett.

A terhes apáca sem kicsit lesz feltűnő a reptéren! :D

Előzmény: Mlle. Grenelle (4201)
Ilhilla Creative Commons License 2022.08.24 -1 0 4202

A bumerángot több módon lehet eldobni:

- ha azt akarják, hogy üssön, de visszatérjen az eldobóhoz, úgy dobják mint pl. a frizbit,

- ha le akarnak valakit ütni vele, akkor marokra fogják az egyik végét és mintha csapnának vele, úgy dobják el. Ebben az esetben a tárgy leüti a célszemélyt és mellé esik, a földre.

Nem tudom, érthetően írtam-e le, talán el tudod képzelni.

Előzmény: Noirette (4200)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.08.24 0 1 4201

Rettentő kínos, ahogyan Tihamér viselkedik az egyház embereivel...

Noirette Creative Commons License 2022.08.24 -1 0 4200

Amennyire tudom, igazából a bumerángot nem is azért találták ki az ausztrál őslakosok, hogy visszajöjjön, hanem hogy vadászatnál leterítse a prédát. Vannak nem visszatérő és visszatérő bumerángok, utóbbiak repülnek csak vissza, ha megfelelő technikával dobják el őket, és ezeket főként sportra használják. De ha eltalálnak valamit, szerintem ezek sem térnek vissza. Sanszos, hogy a készítők megint elszúrtak valamit, pláne, mert Zarathusztra mellett találtak bumerángot (szerintem helyesen), Karlo mellett viszont nem. És most már tényleg kíváncsi vagyok, mi a célja a futóbajnoknőnek ezekkel a kupánvágásokkal. Talán amellett, hogy csempész, valami aberrált szociopata is, aki a határon való átszökéssel direkt a határrendőröket hergeli, a célbadobást pedig élő célpontokon gyakorolja?

Előzmény: Mazsola0070 (4198)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.08.24 0 2 4199

A hölgy minden bizonnyal Captain Boomerang női inkarnációja...

Előzmény: Mazsola0070 (4198)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.08.24 0 1 4198

Apróság: amikor a bumerángdobáló megdobta Karlót, a bumeráng Karló eltalálása után visszament a bumerángdobáló kezébe.

Lehet, hogy én tudom rosszul, de a bumeráng akkor megy vissza az eldobójához, ha nem talál el semmit, ha nagy erővel eltalál valakit, akkor szerintem leesik az eltalált közelében.

Előzmény: Noirette (4197)
Noirette Creative Commons License 2022.08.24 0 0 4197

A bumerángdobáló már megvan Miss Kengyelfutó személyében, de még mindig nem derült ki, hogy ő csak egy unatkozó, adrenalinfüggő kiscsaj, vagy egy újabb veszélyes nemzetközi bűnőző. De ha esetleg passzióból kólintgat fejbe ismeretlen embereket, akkor mentális zavara is lehet.

Előzmény: idooogeep (4196)
idooogeep Creative Commons License 2022.08.23 0 1 4196

Izgatottan várjuk az Inkvizítor 2 megjelenését is. Lehet, hogy ő lesz a bumerángdobáló:-)

Előzmény: rayzolko (4192)
deluigi Creative Commons License 2022.08.22 -2 0 4195

inkvizítor

inkvizítor főnév -t, -ok, -a (régies írva: inquisitor is) 1. (történettudomány) <A katolikus egyház történetében> az eretnekek ügyében vizsgálatot végző, a kínvallatás elrendelésére feljogosított bíró.

2. (átvitt értelemben) Szigorú, kegyetlen vizsgálóbíró.

nem kell ennyire veresen komolyan venni

Előzmény: Mlle. Grenelle (4194)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.08.22 0 1 4194

Inkvizítor...!

Hát ennél nincs lejjebb, beleálltunk a földbe.

Aki ezt írja, ennyire nem tudja, mi volt az inkvizíció? Hol látott vajon inkvizítorokat, a Star Warsban vagy az Őrségben? Ez tényleg totál égő...

"Nem és nem,

én nem nevetek,

nincs ablak,

ajtót sem lelek,

mert vallatni megérkezett

a Nagy Inkvizítor maga!"

Előzmény: rayzolko (4192)
Mlle. Grenelle Creative Commons License 2022.08.22 0 0 4193

Lehet, hogy ez az alkotók (és a megcélzott nézőközönség) számára vicces, de szerintem inkább kínos, és szekunder szégyent érzek, pedig nem vagyok az a kimondott "szentfazék"...

Előzmény: Noirette (4189)
rayzolko Creative Commons License 2022.08.22 0 0 4192

Az említett püspök görögkatolikus, de van római katolikus is, csak debrecen-nyíregyházi megyéspűspök az elnevezése.

A templomban megjelent, eddig ismeretlen papot a stáblistában Inkvizitor 1-nek jelölték. Agyrém. Már tényleg el kell hinnem, hogy az egyház degradálása okoz nekik élvezetet.

Előzmény: Mazsola0070 (4187)
Magdi60 Creative Commons License 2022.08.22 0 0 4191

A Reggeliben volt Ernyey Béla, 1 óra 06 perctől:

https://www.rtlmost.hu/reggeli-p_7726/reggeli-2022-08-22-c_12960867

Ilhilla Creative Commons License 2022.08.22 -2 0 4190

Egyetértek Veled, én sem hiszem, hogy a valódi megyéspüspök -ha egyáltalán tudomást szerez a sorozatról- zokon veszi a látottakat. Úgy van ez, mint régen a rendőrviccekkel, a testület tagjai tudták a legtöbb ilyen viccet és ők röhögtek rajtuk a legnagyobbat!

Ami a többi "sületlenséget" illeti: ha a múltkor Pálinkás Gyurka nem említi, hogy "a háború miatt kellett átszállítani Romániába Anatolíjt", azt hihetnénk, hogy a sorozat nem a mai világban játszódik, Így azonban furcsa, hogy Tatarenkóéktól egyik férfi sincs besorozva, pedig elvileg hadkötelezettek.

Előzmény: Noirette (4189)
Noirette Creative Commons License 2022.08.22 0 0 4189

A Szent Adalbert csontjaival kspcsolatos cselekményszál és általában minden egyházi szál annyira abszurd és bohózatszerű, hogy szerintem senki sem kapcsolja össze a valódi egyházzal, még ha ott is vannak más természetű visszásságok (gyerekmolesztálással és hasonlókkal mégsem foglalkozhat egy könnyednek szánt napi sorozat, marad a burleszk). 

A fekete ruhások valószínűleg a Vatikán képviselői, ahogy korábban Bonifác is volt, bár szerintem országon belüli ügyekben nem ők vizsgálódnának (pláne nem egy vidéki plébánián történtek miatt), hanem az érsekség, vagy esetleg a MKPK (püspöki kar). Ez kb. úgy működik szerintem, mint egy multinál, ha az egyik országbeli képviseletnél gáz van, nem a CEO környezetéből szólnak le, hanem az adott részterülettel és országgal megbízott helyi főnök foglalkozik vele. A Szentszék hasonlóképpen csak a csúcsszerv, nem folyik be minden pitiáner helyi ügybe.

A csontváz-dolog is nevetséges, ha egy bizonyítottan szentté avatott személy csontvázáról lenne szó, azt vitrinben mutogatnák, és akkor sem a csontvázat, hanem pl. a bebalzsamozott testet, mint pl. Szt. Bernadett esetében. Vagy régebben elhunytak eseteben a sír, esetleg a szarkofág lenne kegyhely. És a legkevésbé sem lehetne a csontokat hurcolászni egyik helyről a másikra, nagy gondossággal őriznék őket. Itt jegyzem meg, hogy ha arról a Szent Adalbertről van szó, akire gondolok (Prágai Szent Adalbert), akkor ő is létező személy volt és a valóságban is szentként tisztelik, lényegében ő Közép-Európa egyik "közös" szentje. Találhattak volna valami más, kevesbé kurrens nevet, pl. Szent Lukréciusz, vagy hasonló.

Előzmény: Mazsola0070 (4187)
triola2 Creative Commons License 2022.08.22 0 0 4188

"Bár elvben lehet olyasvalaki is, aki sosem szerepelt a történetben, és nem is fog. Az ország/világ másik felén folytatja bűnöző életmódját, a papától távol."  Ez eszembe jutott nekem is: lehet, hogy behoznak egy új szereplőt, aki eddig a papától távol élt.

Előzmény: Apádfüle (4179)
Mazsola0070 Creative Commons License 2022.08.21 0 1 4187

Most nézem, hogy a nyíregyházi megyés püspök is létező egyházi rang/személy: Szocska Ábel OSBM, nyíregyházi megyés püspök.

Kíváncsi vagyok, ha netán nézi Barbiék műremekét, mit szólhat hozzá, hogy itt hogyan ábrázolják...

Jó lenne tudni azt is, hogy vajon az a fekete ruhás, aki úgy beszélt a megyés püspökkel, mint a beosztottjával, vajon ki volt? Netán az esztergomi érsek?

Na meg hát az is, amit Szent Adalbert csontjaival (ami egy katolikus ereklye, olyan jellegű, mint pl. a Szent Jobb)) összeszórakoznak...azt vajon ki tartotta olyan elképesztően viccesnek, hogy befektették az ágyba? 

Jóhogy nem már felöltöztették női ruhába, és beültették egy székbe, a rész meg mehetett volna "Makkosszállási Psycho" címmel....most meg ha jól láttam az előzetest Imi fogja hurcibálni a zsákban valahová a csontokat, úgyhogy erről a témáról nagyon nem tudnak lekattanni.

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a Nagyasszonynak valami baja van Katolikus Egyházzal, hogy örökké katolikus papokkal, egyházi ereklyékkel, stb. szórakozik.

luci87 Creative Commons License 2022.08.20 0 1 4186

En megismertem szakallal is,plane a hangjarol ..Mondjuk nekem nem hianyzott..:)

Előzmény: Noirette (4185)
Noirette Creative Commons License 2022.08.20 0 1 4185

Ez tényleg Lajos? Néztem is, ki lehet most hirtelen ez a szakállas alak, de esküszöm, föl nem ismertem volna Lajost (az előzetesben elhangzottakra már nem annyira figyeltem oda, csak amit mutattak). De az eléggé jellemző rá, hogy totál máshol köt ki, mint ahová küldik. :)

Előzmény: Magdi60 (4181)
Magdi60 Creative Commons License 2022.08.20 0 0 4184

Rusica - Dubrovnik? S-sel

Előzmény: Ilhilla (4183)
Ilhilla Creative Commons License 2022.08.20 -1 0 4183

Azt hiszem, ide akarták küldeni:

https://www.gramarko.hu/ruskicai-marvany/

ám a Fekete tengeren köthetett ki! :D

Ilhilla Creative Commons License 2022.08.20 -1 0 4182

Jó ideje elmehetett már, hiszen csupasz volt a képe, amikor elindult.

Magdi60 Creative Commons License 2022.08.20 0 0 4181

Hát hol van a mi Lajosunk?

Ruzsica egy bánya. Béla még kérdezte is az ügyvédet, hogy nem Rusica? Most Lajos azt mondta, hogy ott van, ahova küldték, a tenger közepén... ?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!