Nyilván alapból a kritikusok a céggel való jó viszonyban voltak érdekeltek, hiszen különböző kedvezményekhez tudtak így jutni és szerintem világnézeti alapon eleve bejött nekik ez a újfajta filmtípus és a rejtett üzenetei.
Érdekes hogy annak idején sokan a Lucas által rendezett előzményfilmeken is ki voltak akadva, pedig szerintem nem voltak rossz filmek, nem érték el az első három film szintjét, de voltak benne szimpatikus karakterek, a cselekmény is jó volt és technikailag is látványosak voltak
Meg ősrajongónak se tartom magam, persze kicsiként megnéztem, meg azóta többször is újranéztem+folytatások, spin-offok. De kapásból több filmet is tudnék mondani, amit előbb választanék újranézésre. Nyilván ezért nem akartam öngyilkos lenni, hogy nem ugyanazt kaptam fanszervízbe, mint a régi részek. Legfeljebb ezeket nem nézem újra, de ha ezt akarták kihozni, hát ezt hozták ki, ez csak egy film, nem élet-halál kérdése, hogy valami előre kiszámíthatót kapjak.
Természetes, hogy egy mai fiatalnak az a béna CGI és bábok, jelmezek már kevés, amit az eredeti trilógia felmutatott. Még magamon is észreveszem, hogy nem tudok komolyan venni egy olyan filmet, amiben ordítóan béna a CGI. Az eredeti trilógia jobban meg volt írva, de sokat nyom a latba a nosztalgia-faktor, viszont látványvilág tekintetében az új jobb, egyértelműen. Egy sci-finél pedig ez nem figyelmen kívül hagyható kis apróság.
A populárist nem én találtam ki, hanem kritikákban olvastam, hogy bár emiatt az ősrajongók agyvérzést kaptak tőlük -- valóban a Rouge One-t kivéve --, a nem rajongók viszont jobban tudták élvezni. Ezért írtam azt, hogy a férjem IS, mert számomra ez alátámasztotta családi körben is, amit a kritikákban olvastam. :)
A populárist meg ne kezdjük már újradefiniálgatni, hogy ha csak 30 alatt tetszik jobban a millenialoknak, akkor az már nem is azt jelenti.
Szerintem is teljesen nyomoronc volt ez az új három rész, viszont a Rogue One-t szeretem, annak olyan starwarsos hangulata volt. Olvastam, hogy ezzel a rajongók is így vannak. Azon meg csak röhögök, hogy a Han Solo film létezését meg mindenki teljesen el is felejtette. :)
"Az új Starwarsok amúgy sokkal populárisabbak lettek"
Mármint a 30 alatti agyhalott generációknál? Ekkora marketingdömpinggel?
Ott esetleg, a régi rajongóbázis egyértelmű kudarcnak éli meg az egész prequel trilogyt, amiben a legrosszabb film vitán felül "Ruin" Johnson Episode 8-a (le sem bírom írni a címét) volt. Ezt az utolsó film csak egy hajszállal múlta felül.
"de a Rouge One-tól"
Az a film egy spin-off és az első antológia film. A rendezője, Edwards brit (akárcsak Marquand, A Jedi visszatér-é), tehát teljesen más iskola nevelte, mint Abramst és Johnsont (ep. 7-9) és a története nagyjából előre megjósolható volt az eredeti trilógia és az előzmény trilógia között eltelt eseményekből...
Ez volt egyedül, ami a régi rajongóknak is osztatlanul tetszett a Disney SW-ból.
Amúgy nem értem, miért családi/ismerősi körből vett minta alapján akarok eldönteni, mi volt népszerűbb.
Hát, megpróbálják, hátha összejön. Ha nem, akkor meg kisnyúl. Az új Starwarsok amúgy sokkal populárisabbak lettek, a férjem mindig ímmel-ámmal ült be rájuk, de a Rouge One-tól neki is tetszik. Lehet, hogy ez összehozható a Karib-tenger kalózaival is, bár szerintem is furcsa gondolat Depp nélkül leforgatni, de még mindig visszahozhatják egy újabb részben, lassan nyugdíjas kalózként.
Szerintem nem lesz sikeres az új film Depp karaktere nélkül, ő a húzónév, ez olyan mint a Csillagok háborúja, ott sem kellett volna új részeket csinálni, csak mert pénzt hoz.
Ezt ismeritek? Nem sokan. Hihetetlen, hogy egy ilyen munka manapság arra sem elég, hogy bekerülj a top 100-ba. Szerintem az elmúlt évtized egyik legjobb klipje. Ciara hihetetlenül alulértékelt előadó, és a legjobb táncos a generációjában.
Ez nem tudom, hogy belefér-e a popkultúrába, de találtam egy jó kis filmkeresőt. Mondjuk csak angol filmekkel működik, de tényleg három kulcsszóból megtaláltam a horrorfilmet, amit a múltkor újra akartam nézni, hogy tényleg olyan jó volt-e, mint emlékszem: http://www.whatismymovie.com/item?item=0308152 :)
Mondjuk ez nem teljes értékű, mert Zsófi nagyon nem az a közönséggel kapcsolatot tartó, dedikálni kijövős típus. Ezt egy stábtaggal küldettem be, miután már a sokadik koncerten nem bújt elő. Ezen kívül még a Kate Nash CD-k ilyen beküldött, nem közvetlenül nekem dedikáltak.