Csak agybajt kapok a vallásos hablatyoktól . Olyan keresztények vagyunk , hogy szentté is avathatnának már ezreket . Közben ölnek/lopnak/csalnak/hazudoznak ugyanazok a nagyon keresztények .
Igy igaz! Csak a jonepet hulyitik ezzel, akik ilyen modon tarthatok kordaban.
Ha lenne (kis betukkel) isten, allah, jahve, stb. nem lehetne annyi aljassagot elkovetni a neveben!:-((
Tovabba, nem le(het)nenek rakos gyerekek, haboruk, (ahol mindket oldalon a megolesre kerulo katonaknak megigerik az o istenuk segitseget) stb...
Az a passzív eutanázia , amikor már a kórházban is lekapcsolják a betegről a gépeket , és csak fájdalomcsillapítót kap . Vagy hazaadják egy marék fájdalomcsillapítóval . Mert egyértelmű , hogy már nincs mit tenni .
Az orvos, pláne mentős munkájában benne van, hogy sikertelen és halál van.
Apassziv eutanázia az, hogy nem küzdenek negyed órát a beteg életéért, kimarad a mellkas nyomkodás, pumpálás és hasonlók. És hogy melyik a fájdalmasabb a másvilágra távozónak senki nem tudja.
Azt pedig, hogy van e olyan megalázó helyzet ami esetén a beteg a kegyes halált akarja szintén nem tudjuk.
Ismerek olyat aki félig bénán , pelenkázásra szorulva nem is gondol rá, sőt ugráltatja népes családját
Volt egy sorozat ahol 6 baba életeét követte. Az egyik egy törpe növésű nő volt , akinek hiányzott mid a 2 karja. Nem akart meghalni, inkább gyereket szült. Folyton mezitláb volt, lábával pelenkázott.
" Gondolom csak belenéztél , mert csak az elején merül fel a vallás , elég rövid ideig. "
Nem ... nem csak belenéztem , hanem végig .
Csak agybajt kapok a vallásos hablatyoktól . Olyan keresztények vagyunk , hogy szentté is avathatnának már ezreket . Közben ölnek/lopnak/csalnak/hazudoznak ugyanazok a nagyon keresztények .
" De ahogy régen is volt bakó, úgy ma is lehet olyan embereket kiképezni a kegyes halálba segitésre, akik nem esküdtek fel előzőleg a gyógyitásra. "
A bakó büntetés végrehajtó volt . Nem mosnám össze a segítővel .
Azt mondják már most is van passzív eutanázia ....és ugyanazok a dokik alkalmazzák , akik gyógyításra esküdtek fel . Ha belefér nekik a gyógyszer/technika megvonás , akkor egy kegyelemdöfésnek is bele kell férnie . Mert a passzív eutanázia lassúbb /kegyetlenebb , mint az azonnali halál . Álmorális kérdést csinálnak belőle . Miért ?
" ... ha Daniel megnyeri a pert, az allamot az sem fogja kotelezni arra, hogy torvenybe iktassa az eutanaziahoz valo jogot,... "
Kellene egy nyilvános szavazás , ami talán megfontolásra késztetné a törvényhozókat .
Hülyére bonyolítják a dolgot ezekben a beszélgetésekben . Minek idekeverni a vallást pl.-ul ? Egyrészt nem lenne kötelező , másrészt ha van Isten , miért hagyja szenvedni az ő hívét ? Aki lehet egy tojást se lopott életében , hűségesen járt imádkozni , semmi büntetendőt el nem követett . Ugyanúgy ítéli meg az ő Istene , mint egy rablovicsot ? Miként magyarázza az ilyen igazságtalanságokat a vallás ?
Nem kell ide vallás ! Aki akar , élhessen vele , aki nem , az meg oda sem figyel , osztjónapot' .
Rendesen kell megcsinálni a törvényt , hogy minél kevesebb visszaélés lehessen .... mert lesz , az halálbiztos' .
A nagy eutanázia-vita: Ki az élet és a halál ura? / CSATT 2023.10.31.
Karsai Dániel ügye elindította az eutanázia körüli vitákat! Miközben az európai fősodorban a "kegyes halál" egyre inkább elfogadott, a magyar kormány megtámadta a beteg alkotmányjogász strasbourgi kérelmét.
Szerintem a tó nem ideális. Vagy te szeretnél úgy úszkálni, hogy körülötted a hamvak lebegnek a vízben? Ha már víz, akkor legyen folyó vagy tenger. De ezen van még időd bőven gondolkozni.:-)
Mindig is temető ellenes voltam. Iszonyat, hogy mekkora területeket foglalnak el egy nagyvárosban a temetők és milyen iszonyú gondozatlanok. Már a szüleim se voltak lelkesek, de őket,mindkettő hamvasztásos volt beraktuk a nagyszülőkhöz.
Jómagam férjem halálakor vettem urnahelyet a tabáni templomban. 3 urnának van helye, akkor nem gondoltam, hogy szükség lesz mindhárom helyre, de kettő már ott van. A harmadik még rám vár. Ez örökre szól, bár ha már ott leszek,nemigazán fog izgatni, hogy mi fog történni vele.
Réges régen mondtam a gyerekeimnek , hogy engem majd vigyenek haza , és szórjanak szét bárhol .
Tök fölösleges lenne temetkezésre költeni , hogy utána fenntartási költséget is fizethessenek , kényszert érezzenek a sír ápolásra . Szerintem nem ezen múlik meddig emlékeznek valakire .
Emlékezni otthon is lehet .... gyújtanak egy szál gyertyát ha akarnak , oszt' annyi . De ha még azt sem , akkor sem fogok visszajárni kísérteni .:-)