Szerencsére a Shandon metszetkészítő/festő/beágyazó műszerekhez nem volt szerencsém a Servintern analitikáján. Akik javították, azok jártak proszektúrákra és jó sok mindent láttak.
Én csak vizihulla közelében voltam Debrecenben az igazságügyi orvostanin, annak is csak a szagát éreztük amikor az egyik doki az alagsorban egy méterről belevágta a szikét a hordónyi hasába és elszaladt. De mi nem tudtuk a földszinten hogy futni kéne... :))))
Akkor nem leáll hanem lelassul. Nekem ne mondja senki hogy ha egy ilyen görcshullám után másfél nap alatt normalizálódik minden magától, akkor ott komoly bajok vannak. Egyre kell csak vigyázni: a két napos koplalás után csak szép fokozatosan feltölteni újra a pocakot. :)
Hát, mondjuk, ha leáll az emésztés, az nagy baj. Ileusnak hívják és életveszélyes állapot, azonnali műtétindikáció, nem csak megdugnak, hanem egyenesen felvágnak tokától bokáig. :( Láttam pár ilyet a sebészet gyakorlaton.
...egyébként nem fognak találni semmit, az egész procedúrával tartoztál az ördögnek.
Én amikor panaszkodtam pár hete hogy állott sonkát ettem és utána majdnem megdöglöttem a görcsöktől, az a hülye időjárásváltozástól vagy mifenétől volt, egyszerűen valamitől leáll az emésztés és jönnek olyan gyomorgörcsök hogy kifexöl.
Csak én tudok annyit okádni amennyit akarok, elkövetek minden hasmenesztő praktikát és tudom hogy egyszerűen másfél-két napig ki köll feküdni az egészet, addíg amíg már nem is szédülsz. Na még csak az köllött volna hogy purgálás helyett szétdúlják a betlehemet hátul. :))))
Ja, bocs, és átfejtésnél hidegen olyan rövid idő alatt keveset veszít az erejéből. A nagy veszteség az, amikor folyamatosan egyre kevesebb van a flakonban, mindig beáll a gázegyensúly és az minden kinyitáskor megszökik. Volt ideje a széndioxidnak adszorbeálni.
A hidegen tartott fél litykós tárolás a leggazdaságosabb.
A különböző szódagépek mind szarok a szódásszifonnal szemben, kivéve a jégbankos, folyamatos működésre képes profi szódagépet.
A csípős szódavíz kulcsa a hűtés; akkor lesz maximális a szaturáció, a CO2 elnyelődés. Amikor literes szifonban csinálok szódát, lehűtés után pont fél litykó jön ki belőle egyszerre egy félliteres flakonba átnyomva. Akkor letekerem a fejet és a betétcsövet kivéve úgy öntöm át a másik fél litert. Aztán visszateszem őket a frigóba.
A legerősebb gyári a másfél litykós fekete címkés Szentkirályi szénsavval dúsított ásványvíz. Ez is megyí a hűtőbe és utána háromfelé lesz osztva mert ahogy fogy az eredeti csomagolásból, úgy gyengül.
De áttöltéskor nem veszít valamennyire az erejéből? Miért nem veszel inkább valami szódamasinát? Nekem pont ez a bajom a Sodastarral (Aldis), hogy félliteres üvegekbe csinálja, amit kb. két kortyra leeresztek a torkomon. A férjem kifejlesztette a szupererős szódakészítés technikáját: megcsinálja a szódát az üvegbe, és beteszi a hűtőbe, majd amikor lehűlt még ereszt rá. Olyan erős tud lenni, hogy könnybe lábad a szemem, ráadásul hideg is, amit utálok.
Csináld úgy mint én. Kizárólag szódavizet iszom, Piroska málnával. A másfél litykós, hűtött fekete Szentkirályit felbontáskor áttöltöm 3 féllityis üdítős flakonba és visszarakom a hűtőbe hogy az uccsó kortyig meglegyen az ereje. Reggeli, ebéd, vacsora közben megiszogatok fél-fél litykót.
A napközben megivott kávék is kitesznek fél liternyit, az zusammen két lityi.
lletve most már csinálgatok is szódát mert ha bevezetik az ötven forintos visszaváltást akkor én leszarom a fejüket. Vettem a Jófogáson egy új osztrák szifont, kenterben veri a szar magyar alumínium szifonokat. Rendeltem tíz doboz patront a gyár mintaboltjából és olyat brűgölök mint amilyen a legelső kémcső. :))))
Megvan a gastrós beutalóm , már csak erőt kell gyűjtenem a bátorsághoz .
Doki 200 mg-os Normix tablettát írt fel , amit úgy tanácsolt , hogy 2-3 havonta egy 3 napos kúra . Elvileg ez kitakarítja a "zsákocskákat" .
Amiket tanácsoltok (teljes kiőrlésű anyámkínjai , magok , stb.) azokat majd apránként kipróbálgatom . Tulajdonképpen megeszek én mindent , de igazából főtt ételen élek (többnyire leveseken/főzelékeken) . A reggelim (ami lehet csak "hajnali" 10-11-kor van ) sült vagy főtt húsok hagymával leturmixolva kenyérre kenve egy nagy bögre teával , a főtt kaja meg szinte vacsora 17-18 óra felé . Ezen kívül max gyümölcs turmix .
Igen .... mindenkinek vannak tapasztalatai , amire alapozva tudnak tanácsot adni . Kipróbálva meg rájön az ember , hogy neki magának jó-e .
Tulajdonképpen az én neskafés lötyijeim is vizek , mert forró víz az alap , bele egy korty tej , egy kávés kanál cukor , fél vagy max 1 kávés kanál kávé , és ezt naponta 3-4-szer iszom olyan 2 dl.-es bögrével . Ezt nem nagyon lehet kávénak nevezni , csak lötyinek . De imádom az ízét .
Az igazság az, hogy így szépen hozzászoktatod magad a vízhez, és egyszer csak azt veszed észre, hogy szomjas leszel ! 😉
Az egy liter tiszta víz, meg a levesek meg a kv ( dehidratál, még ha nem is tiszta kv-t iszol, én egy pohár, fél pohár vizet megiszom utána ) egyenlőre jónak tűnik lé ügyileg.
Látom, milyen jó tanácsokat adtak a többiek, jobbnál jobbak.