Keresés

Részletes keresés

Construkt Creative Commons License 2024.12.14 -1 0 4077

"Az anyag egyszeri keletkezése az, ami nagyon vicces és abszurd dolog."

Megint egy elemi tudatlanságod áldozata vagy.

A keletkezés nem egyszeri és nem is pillanatszerű, hanem hosszabb korszakok jellemzője.

Mert a tágulás gyorsulását hajtó skalármezők (az infláció során a Higgsmező, a jelenkori gyorsulás idején pedig a sötét energiamező) azon tulajdonságából fakad, miszerint a mező negatív nyomása gravitációs taszítást generál, de annak jó darabig nem csökken se nyomásuk, se az energiasűrűségük a tágulás arányában, hanem csak attól lassabban.

Előzmény: MemetikaTan (4073)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.14 0 0 4076

Aki Indiában akar tehén hús boltot nyitni?

Ismeret terjeszteni, hogy a tehén húsa finom és egészséges.  

Az akkor sarlatán? :-) Vagy csak vicces? Vagy irracionális? 

Valami ilyesmit teszel itt ugyan is. 

Előzmény: Construkt (4074)
pk1 Creative Commons License 2024.12.14 0 0 4075

Persze. "Meg lehet magyarázni." Az elemarányt, a háttérsugárzást és a Nagy vonzót is. Meg lehet menteni az állandó állapotú modellt, a flogisztont, a kristályszférákat. Divergens érveléssel. 

Előzmény: MemetikaTan (4073)
Construkt Creative Commons License 2024.12.14 -1 0 4074

Te félreérted még az ismeretterjesztés célját is.

Amit egyáltalán nem a kóklerektől való félelem hajt, hanem a tudás öröme.

A sarlatánok pedig rendszerint megteszik nekünk azt a szívességet, hogy önmagukat teszik nevetségessé.

Ezt látjuk itt is!

Előzmény: MemetikaTan (4071)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.14 0 0 4073

Engem meg nem nagyon izgat, sem érdekel. 

Az viszont, hogy az anyag folyamatosan keletkezik és tűnik el, része az adott modellnek. 

Nekem igaznak és bizonyíthatónak tűnik.

Mert ugye több ilyen változat is van, ebből a modellből is. 

Az anyag egyszeri keletkezése az, ami nagyon vicces és abszurd dolog.

Kellőképpen áltudományos és álfizikai is. 

Előzmény: pk1 (4072)
pk1 Creative Commons License 2024.12.14 0 1 4072

Kevés (gyakorlatilag 0) esélyt látok arra, hogy a stacionárius modell valamikor akármilyen formában is visszatér. Mindenesetre olyan gyermekkorom volt, amikor ez az esély >0-nak tűnt. Mire egyetemista lettem, már a "zártak vagyunk? nyíltak vagyunk?" vita is eldőlt - az utóbbi javára. Aztán jött a gyorsulás - ez némileg még ma is megosztó.

Előzmény: MemetikaTan (4067)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.14 0 0 4071

Akkor ugye nincs mitől tartanod. :-)

Akkor energiát sincs értelme befektetni. 

Mert ugye, ami jó, annak nem kell félnie a bukástól.

Előzmény: Construkt (4070)
Construkt Creative Commons License 2024.12.14 -1 0 4070

Hiába linkeled ide a saját blogodat, nincs abban semmiféle bizonyíték az állításaidra.

Csak a személyiségzavaraidra.

De az évek óta ömlik már a te összes írásodból.

Például az efféle értelmetlen kérdéseken való mániákus tipródás:

"miért lett a BigBang az uralkodó elnevezés? Miért nem nevezték át valami értelmesre?"

A kozmológia és a fizika nem valamiféle nevezéktan.

Az elnevezési javaslataid viszont a te gyermeteg lelkedet tükrözik.

Előzmény: MemetikaTan (4062)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.12.14 -2 0 4069

És még mindig vastag csulával szemenköpöd a "vitakultúrát".

Nem vitatkozol te, mert nem vagy képes érdemi vitára. Te csak kinyilatkoztatni szeretsz, amit azzal csinálsz, hogy a saját hozzászólásaidra írod "válaszul" az újabb eszelős baromságaidat.

Előzmény: MemetikaTan (4066)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.12.14 -2 2 4068

Olvasod, olvasod, de egy büdös szót nem értesz belőle.

Megfigyelési tény: az univerzum NEM "mindig ugyanaz bármikor". A múltban másmilyen volt, mint manapság. És ezt onnan tudjuk, hogy a fénysebesség véges, így aztán ami messzebb van, az egyúttal a régebbi állapotában látszik, ergo a csillagászatban de facto VISSZALÁTUNK a múltba!

Előzmény: MemetikaTan (4067)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.14 -1 0 4067

"A kozmológiában a steady-state modell vagy az állandósult állapot elmélet az ősrobbanás elmélet alternatívája. Az állandósult állapotú modellben az anyag sűrűsége a táguló univerzumban változatlan marad az anyag folyamatos keletkezésének köszönhetően, így ragaszkodik a tökéletes kozmológiai alapelvhez, amely azt mondja, hogy a megfigyelhető univerzum mindig ugyanaz, bármikor és bármilyen hely."

Steady-state model 

Előzmény: MemetikaTan (4066)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.14 -1 0 4066

Utólagos elemzéssel nagyon sok híres embernek és tudósnak voltak korábban is memetikai jellegű és oda sorolható megállapításai, köztük Charles Darwinnak (1809 -1882) is "Bizonyos preferált szavak túlélése vagy megőrzése a létért való küzdelemben a természetes kiválasztódás esete." 

Mémgazdák, küzdenek mémjeik túléléséért? :-)

Miért ez a nagy ragaszkodás, a BigBang pejoratív gúnynévhez? 

Fred Hoyle ateista kozmológus elnevezésében, egyébként viszonylag következetes volt. Hiszen abban amiben ő hitt, univerzum elméletben, szintén nem volt kizárva a "Tágulás", sőt elfogadott volt. Azt tartotta csak főként elfogadhatatlannak, hogy ez csak egy egyszeri és abszolút folyamat. 

Elminster Aumar Creative Commons License 2024.12.14 -2 1 4065

Baromság.

Előzmény: MemetikaTan (4063)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.12.14 -2 1 4064

"Nos miért lett a BigBang az uralkodó elnevezés? Miért nem nevezték át valami értelmesre?"

Erre én is tudok válaszolni: mert az elnevezéseket ez érzelmileg gondolkodó nagytöbbség találja ki.

De ezt te is tudhatnád nagy "mémkutatóként", hogy a dolgokról a közismeret ritkán egyezik a lényeggel vagy a az igazolt valósággal. Itt elsősorban a hit és az érzelmek játszanak szerepet, amik a "trendeket" megy a "divatot" meghatározzák.

Mellékesen 1.

Ki nem sz@rja le, hogy mit minek neveznek? NEM AZ ELNEVEZÉSÉTŐL lesz valami igazolt tudományos ismeret vagy égbekiáltó hamis baromság.

Mellékesen 2.

Egy állandó állapotú világegyetemben hívő kutató adta a nevet gúnyból a fixa ideájának szögesen ellentmondó (akkori) konkurens elképzelésnek. Időközben a kutatások és megfigyelések alapján kiderült, hogy az állandó állapotú világegyetemet dédelgető kutató tévedett (a világegyetem még véletlenül sem időben egyforma!), viszont a gúnynév rajta ragadt a megfigyelésekkel igazolt elméletre. Esetleg éppen azért, mert dafke megmutatták az ősrobbanást kidolgozó kutatók, hogy tudományban nem a gúnynevek számítanak, hanem a megfigyelési tények: egy gúnyosan elnevezett dolog is igazolódhat ha az helyes modell.

MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.14 -1 0 4063

A legtömörebb lényeg:

"A kitalálós játékban (barkochba) sem elég az "igen" és "nem " válasz (2), hogy működjön. Az a tapasztalat, hogy minimum öt (5) kell. A logikai kapuknál, több százéves tapasztalat (Boole-algebra), hogy minimum hét (7) döntési helyzet, az amivel a matematika (számítástechnika, irányítástechnika) lefedhető. Tehát Gödel nem is fedte le, a matematikai döntéseket, teljességében. Csalt / trükközött !!! Hét helyett, kettőre szűkített. "

Igen, hasonló csalások, trükkök, átverések tömege van a monoBigBang mítoszban is. 

Előzmény: Construkt (4060)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.14 -1 0 4062

Itt van rá a bizonyíték, hogy bizonyítottam.

Mert az az alap szakmámhoz ( robotika, irányítástechnika, vezérléstechnika, méréstechnika ) tartozó logikai kapuk helyes és helytelen felépítése dolog.

Inkább arra válaszolhatnál, mivel Te nagy szakértőnek tartod magadat ebben a témában, amiben én ugye bevallottan nem tartom magam annak. 

Nos miért lett a BigBang az uralkodó elnevezés? Miért nem nevezték át valami értelmesre?

Mert ugye lehetett volna:

Őstojás elmélet

ŐsAtom elmélet

SzingularításIsten elmélet

Felfúvódás elmélet

PapiMese elmélet

Kitalálunk egy ellenmémet elmélet

...

stb

????? 

Elminster Aumar Creative Commons License 2024.12.14 -2 1 4061

"Épp az efféle képzelgéseidből tűnik ki, hogy laikus önámítás az egész."

Nem csak az tűnik ki, hanem az is, hogy nem rendelkezik a megfelelő szintű logikus gondolkodás képességével. Úgy meg nehéz felismerni egy magasabb logikai képességű ember munkájában, hogy az helyes. Hiszen saját maga nem képes a logikai következtetéseket szigorú szabályossággal végigkövetni.

Persze, egy narcisztikus személyiségzavar esetén fel sem merül a delikvensben, hogy esetleg nem ő a legmagasabb szintű logikai képességekkel rendelkező személy ezen a sártekén...

Construkt Creative Commons License 2024.12.14 -1 0 4060

"csak Kurt Gödel "tételeibe" merültem bele. 

Azt bizonyítottam is, hogy egyértelműen tévesek és soha sem voltak érvényesek."

Nem bizonyítottál te semmit.

Épp az efféle képzelgéseidből tűnik ki, hogy laikus önámítás az egész.

Bugyuta képecskéid mesekönyve. Bármennyire el is vagy szállva magadtól ebben a nagy önimádatban.

Előzmény: MemetikaTan (4058)
Elminster Aumar Creative Commons License 2024.12.14 -2 0 4059

"Más kutatásaim dobták ki, mintegy melléktermékként, hogy a dolog emberi elmehiba."

Nincsenek "kutatásaid", és minden témában ostobaságokat beszélsz.

De valóban "emberi elmehibába" botlottál: a SAJÁTODBA. Csak ezt a narcisztikus személyiségzavarod nem engedi hogy észrevedd.

Nem értesz azokhoz a dolgokhoz, amiket hibásnak vélsz, és a logikai képességed sem elég ahhoz, hogy belásd a logikailag helyes dolgokról, hogy azok hibátlanok. Viszont a személyiségzavarod nem engedi meg neked, hogy észrevedd: te magad hibázol és nem a fikázott tudományos ismeretek hibásak. Ez utóbbi problémát igyekszik az ilyen fórumokon mindenki orvosolni, és megírja neked, hogy a "Hiba az ön készülékében van!"

Előzmény: MemetikaTan (4058)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.14 0 0 4058

Átnéztem és beleolvasgattam. 

Sőt már korábban leírtam, többször is, hogy nekem nem ez a fő érdeklődési és kutatási területem.

Sőt a monoBigBang hiedelem sem az. 

Más kutatásaim dobták ki, mintegy melléktermékként, hogy a dolog emberi elmehiba.

Több ilyen hasonlót is kidobott és ezek közül, csak Kurt Gödel "tételeibe" merültem bele. 

Azt bizonyítottam is, hogy egyértelműen tévesek és soha sem voltak érvényesek.

A monoBigBangra csak tudományos előrejelzést tettem.

Ha te biztos vagy benne, hogy az betonbiztos, akkor nincs mitől tartanod.

Nekem meg nem gond, ha esetleg a tudományos előjelzésem ebben az esetben nem jön be.

Vagy csak nagyon későn igazolódik. 

Mert más esetekben már kellően sokszor bejött. 

Viszonylag hamar.

Előzmény: Construkt (4056)
Run like hell Creative Commons License 2024.12.14 -1 1 4057

Nos, jómagam

És te mi a francért saját magaddal foglalkozol leginkább?

Mi a francért írod bele az összes téma-csoportba, hogy te mekkora zseni vagy, meg mi mindent "oldottál meg" a világ nagy kérdései közül, meg hány milliós nemzetközi csoportok sztárja vagy?

Költői kérdés volt csak, mert én tudom.

Nem kell rá válaszolnod.

A nárcisztikus személyiségzavarral kevert sötét ostobaság tankönyvi példája vagy.

Előzmény: MemetikaTan (4055)
Construkt Creative Commons License 2024.12.13 0 0 4056

Ha netán valóban tudni akarod, mi érdekel, itt leírtam, olvasd el:

http://kozmoforum.hu/Uton_a_kezdetek_fele.pdf

Előzmény: MemetikaTan (4055)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.13 0 0 4055

off

Mi a francért velem foglalkozol? 

Mi a francért vagy te egy olyan téma-csoportban, ami nem érdekel?

Költői kérdés volt csak, mert én tudom.

Nem kell rá válaszolnod. 

Sőt maradj itt. Megfigyelem a további viselkedésedet is.

on

Előzmény: Construkt (4054)
Construkt Creative Commons License 2024.12.13 -1 1 4054

Olyan vagy, mint a középkori bölcselkedők, akik úgy képzelték, hogy természettudományokat (pl. fizikát) lehet művelni puszta logikai, retorikai, meg teológiai szabályokra alapozva.

Te is láthatóan irtózol tőle, hogy lesüllyedj a fizika szakmai szintjére. Úgy tűnik, az ilyesmit te rangon alulinak gondolod. Valamiféle szakmai sovinizmusnak. De mindenki látja, hogy azért kerülöd, mert nem konyítasz hozzá.

Előzmény: MemetikaTan (4052)
Run like hell Creative Commons License 2024.12.13 -1 1 4053

Neked mindössze egyetlen hibád van: a leghalványabb fingod sincs arról, amit fikázol.

Előzmény: MemetikaTan (4052)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.13 0 0 4052

A kitalált monoŐsRottyanás mesén, mára már tudományos dogmán,  az érvelési hibák tömegeit lehet detektálni:

1. Mazsolázgatás érvelési hiba
2. Hazugság
3. Szakértői álca
4. Szavazás 
5. Vágyvezérelt gondolkozás
6. Helyes útirány kiválasztási hiba 

7. Hamis okozat

8. bizonyítási kényszer áthárítás

9. kétértelműség

10.hamis kompozíció/ felosztás

11. ...

Ezek alap logikai hibák. Amelyek elkerülései jelentik a tudományosság minimális feltételeit.

Elminster Aumar Creative Commons License 2024.12.13 -2 1 4051

"Tesztelhetőség, egyértelmű empirikus bizonyítás. De ha már az első feltételen megbukik valami és a többit sem tudja teljesíteni, akkor az BUKÁS  és nem "tudományos elmélet"."

"Critics argue that the multiverse concept lacks testability and falsifiability, which are essential for scientific inquiry, and that it raises unresolved metaphysical issues."

(https://en.wikipedia.org/wiki/Multiverse)

Tehát az általad preferált és mindenhol propagált multiverzum-marhaság a saját elveid alapján is  nem tudományos elmélet.

Pont erről pofázok a kezdetek óta!

Előzmény: MemetikaTan (4050)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.13 0 0 4050

Ja és a logika csak egy része a tudományos módszertannak. Ezen kívül van még több más követelmény is. Tesztelhetőség, egyértelmű empirikus bizonyítás. De ha már az első feltételen megbukik valami és a többit sem tudja teljesíteni, akkor az BUKÁS  és nem "tudományos elmélet". 

Előzmény: MemetikaTan (4048)
Run like hell Creative Commons License 2024.12.13 -1 2 4049

Abszolút lényegtelen, hogy jómagad mit minek tekint.

Mivel a modern matematika és fizika alapjairól sem tudsz semmit, ezért a rögeszmés hülyeségeidet valami kurva nagy tudománynak képzeled. Pedig azok csak rögeszmés hülyeségek.

Előzmény: MemetikaTan (4048)
MemetikaTan Creative Commons License 2024.12.13 -1 1 4048

Hogy világos legyen, hogyan kezelem, akkor nyilatkozom róla, mert eddig nem tettem

és így a felvetésed akár komoly volt, akár nem,

csak rosszindulatú beteges kötekedés kategória.

Nos, jómagam

az összes eddig általam megismert UNIVERZUM KELETKEZÉS ÉS MŰKÖDÉS ELMÉLETET

vallásos mesének tekintem.

Az oka az, hogy csak a jelenlegi emberi tudás logikájával vizsgálva is, annak egyik sem felel meg teljesen. Másrészt a formális matematika túlzottan átvette a kísérleti és gyakorlati fizikától azt, amit nem lenne szabad átvennie. Így annyiban jogos lenne, az "új fizika" kifejezés, hogy az "új fizikának" vissza kellene térnie a helyes alapjaihoz.

Az asztrofizikát és a kozmológiát tekintve,

ami most van az az új és torz fizika. 

Előzmény: Construkt (4047)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!