Végre egy valóban patinás amerikai egyetem is képviseltetheti magát hazánkban
..
Jövő szeptembertől egy újabb amerikai egyetem indíthatja el a képzési programját Budapesten közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken New Yorkban. A tárcavezető kifejtette, az Egyesült Államok egyik legnagyobb tradícióval rendelkező egyeteme, az Indiana államban működő Notre Dame Egyetem, amely a világranglista 150. helyét foglalja el az egyetemek globális rangsorában, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást.
Te tényleg teljesen hülye vagy, balliberális? Most mondtam, hogy Orbán nem fogja beáldozni a Szaros bugyikereskedés elkergetésének lehetőségét azért, hogy "javuljanak az USA-Magyarország kapcsolatok".
Orbánnak, illetve az őt megválasztó választóknak sokkal fontosabb a Szaros bugyikereskedés elkergetése Budapestről, mint Orbán fotózkodása a Fehér Házban. Hát ennyi.
Tudtommal az egész onnét indult, hogy vagy a magyar, vagy az amerikai, vagy mindkettő szabályozása miatt nem lehetett volna egy Mo-on létesített amerikai egyetem. Ezt oldották meg úgy, hogy létrehozták az USA-ban a CEU-t, Mo-on a KKE-t. Csakhogy a CEU-nak nem létezett intézménye az USA-ban, a KKE-nek meg oktatása nem létezett. Két félegyetem. És egyszerűen a CEU kihelyezte az oktatását a KKE-re. Így alkottak a gyakorlatban egy egyetemet.
Az hogy az akkreditációban, szabályokban stb hogyan oldották meg azt nem tudom, de működőképes a dolog. Nem volt vele semmi gond. Az ellen indított támadás pusztán politikai termék.
A CEU eredetileg intézményi szinten nem létezett az USA-ban, csak a tanterve lett akkreditálva.
Ok. Bár az akkreditációhoz ennél több kell . Helyszín , tanterv, oktatók. De akkor miért kellett beírni az Alapító okiratba a szoros integrált oktatási együttműködést , amikor az egyik fél fizikailag nem létezett ????? Senki nem kényszerítette a csalásra az Alapítókat.
A Nádor u.9.-ben nincs bejegyezve CEU egyetem , akkor mit akkreditáltak ??