És a Cetelem még így is jobban váltja a ritkább devizákat, mint a Revolut vagy Wise. Pl. mikor a háború előtt voltam Ukrajnában akkor a Cetelem (ill Mastercard) jobban váltotta a pénzüket eurón át forintra mint a Revolut és Wise, mivel utóbbiak valami ritka deviza pótdíjat is rászámoltak az árfolyamon felül a kártyás vásárlásaimra. Hétvégén meg még rászámolták a hétvégi váltás jutalékát is erre.
jol erted, alapvetoen euros vasarlasok eseten lehet csak tervezni viszonylag jol kalkulalhato arfolyammal. minden mas deviza eseten nagy a bizonytalansag, rem rossz biztosan nem lesz, csak nehezen kalkulalhato
Amúgy ez lehet csak euróban olyan jó üzlet, ha jól értem, mert az eurót nem kell átváltani euróra, de ha már a mastercardnál váltás történik más devizából euróra, akkor más a helyzet, vagy nem jól értem?
A Cetelem Hitelkártyával nem forintban végrehajtott tranzakció esetén, az áru vételárának, szolgáltatás díjának devizában kifejezett értékét a nemzetközi kártyaszervezet (MasterCard), az általa meghatározott árfolyamon váltja át a Cetelem Bank elszámoló devizanemére (euró). A Bank ezt a devizaösszeget a Magyar Nemzeti Banknak, a Hitelszámla terhelésének napján érvényes devizaközép árfolyamán váltja át forintra és számolja el a Hitelszámlán.
A mai nappal indult egy új jótékonyságos kampányuk is, amiben fel lehet ajánlani bizalompontokat, uh ezzel függhet össze a jóváírás késlekedése.
Lehet, h direkt, h jobban legyen pontja, annak, aki így szeretne felajánlani, de az is lehet, h csak a honlapbazseválás miatt késleltették, h nehogy összeakadjon vm.
Nekem sem, pont ezért is írtam, hogy ezt kiderítsem: egyedi-e a nálam jelentkező késés vagy sem. De ezek szerint nem egyedi. Köszönöm a gondolatolvasással egybekötött visszajelzést! Akkor nincs más hátra, mint előre: várok még.
Cetelem személyi hitelre milyen korhatár van az adósra? 74 évesen fel lehet venni? Ha egyedül nem, akkor adóstrs bevonással esetleg, akinek egyedül is beleférne a jövedelmébe a hitel?
Egyre jobb. Mondom, itt lassan már az alapfunkciók sem működnek. Szemmel láthatóan nem egyedi hibák, hanem rendszerszintűek. Hol ez, hol az recseg-ropog. Szomorú ez 2023-ban.
Nálam is hasonló gond volt, de kiderült, hogy véletlen HK törlesztőt véletlen megtakarításira utaltam... most utalhatom vissza, aztán tovább a HK-ra. De legalább rájöttem, hogy én voltam a hülye, nem a bank :D
Ha végére ért az utalási kör, akkor majd próbálkozom én is.
Ugyanez van nálam is. Tegnap nem használtam, de ma megtettem volna, online felületen bőven van egyenlegem (kell is lennie, idág jók vagyunk), de tranzakció elutasítva, "kérjük ellenőrizze felhasználható egyenlegét" szöveggel. Megtettem, egyenleg van, vásárlás nincs. Barmok... :D
Tapasztalt más is gondot a Cetelemnél ma? Szerdai csekkes befizetések jóváírva, de az előző napi egyenlegen túli netes vásárlást fedezet hiányában nem engedi, erről jön SMS. A tegnapi egyenlegen belüli vásárlás sikeres volt, de a vásárlásról SMS-m nem jött, és a netbanki egyenlegben sincs nyoma.