Sara Sewall a korrupció-ellenes amerikai harc kapcsán beszélt arról december 9-én, hogy Közép- és Kelet-Európa két tucat országában akciótervek összeállításán dolgoznak. A washingtoni államtitkár szerint ezeket az akciókat azért indítják, mert a tőlük távoli országokban zajló korrupció veszélyes az amerikai nemzetbiztonságra.
Az előrejelzései nem is, abban sosem volt erős, ha az lett volna, például soha nem megy el fideszesnek, hiszen a természetrajzuk nagyjából a kilencvenes évek közepe, tehát húsz éve ismerhető. Ebben a cikkben viszont nincs igazán sok előrejelzés, nem is azok az érdekesek, hanem inkább az érdekelne szerfelett, hogy egy, azaz egy ellenérvet (érvet, nem sima tagadást) fel tudnál-e hozni a lényeges megállapításai ellen.
1. Better overall quality and taste. Through the modification of foods, the flavors can be enhanced. Peppers can become spicier or sweeter. Corn can become sweeter. Difficult flavors can become more palatable.
2. More resistant to disease. Plants and animals that have been genetically modified can become more resistant to the unexpected problems of disease. Think of it as a vaccine for that plant or animal, except that the vaccine is encoded into the genetics instead of a shot given to the immune system.
3. More nutrition benefits. GMO foods can have vitamins and minerals added to them through genetic modifications to provide greater nutritive benefits to those who eat them. This is especially common in developing countries that dont always have the access to needed resources.
Here are the primary problems with GMO foods:
1. Environmental damage. By growing plants or raising livestock in environmental conditions that normally wouldnt support them, there is the potential of irrevocably damaging that environment. This is often seen through GMO crossbreading weeds, for example, that can be crossed with GMO plants can often become resistant to herbicides, creating the need for more GMO efforts.
2. There is no economic value. GMO foods take just as long to mature and take just as much effort to grow, meaning that there is no real economic value to growing GMO foods when compared to non-GMO foods.
3. A growth in allergic reactions in the general population. Time and time again, studies have shown that the consumption of GMO foods increases the risks of food-based allergies in people. If someone develops an allergy to soy because of GMO efforts, then if livestock eats that GMO soy as well, that person would have a high probability of an allergic reaction from eating the animal meat.
Mária, nem, nem vagyok annyira naiv, hogy azt gondolnám, alaposan elolvasnád és végiggondolnád az ilyesmit, hiszen nem a Párt írta és nem is annyira a Pártnak kedveskedve írta, de hátha valaki más azért:
Alig néhány hét alatt megingott az Orbán-rendszer gránitszilárdsága. Az állampolgárok most kezdik igazán felmérni, mit jelenthet saját jövőjükre nézve a Fidesz tartós berendezkedése. és váratlanul elképzelhetővé vált a hosszú évtizedekre berendezkedni kívánó rezsim visszafordíthatatlan megroppanása. Tovább »
Mivel magam nem vagyok szakembere a témának, meghallgattam a szakemberek véleményét, mindkét oldalról. A GMO ellenzők érvei számomra meggyőzőbbek voltak. Így az ő véleményüket fogadtam el. Ezért örülök, hogy Magyarország GMO mentes terület, és szeretném, ha ez így is maradna! Ezt látom most veszélyben a szabadkereskedelmi egyezmény miatt.
Csak hát a kérdés nem ez volt, hanem az, hogy biztos vagy-e benne ? Ha nem akarsz válaszolni nem gond, de arra viszont kíváncsi lennék, miért meggyőzőbb az egyik, mint a másik ? persze megteheted, hogy a válaszban megint másról írsz, vagy egyáltalán nem válaszolsz.
"ez utóbbiak számomra sokkal meggyőzőbbek voltak" egyébként azt jelenti, hogy nem vagy biztos sem az egyikben, sem a másikban, mindössze valószínűsítesz.
Nem a kitiltás a probléma, azt tiltanak ki, akit akarnak, akár indoklás nélkül is.
Ami ellen lázad a vérem, az a becsúszó korrupciós vádaskodás, a magyar kormány egyes főtisztviselői ellen, minden alátámasztás nélkül, és az, hogy az USA követ beleavatkozik a magyar belpolitikába. Belpolitikai szereplő lett, ami szerintem felháborító!
Az USA csak sepregessen csak saját portája előtt, van ott is épp elég szemét. Még sok is!
Furcsa dolog, hogy a Magyar Nemzet egyik lapján krokodil könnyeket ereszt az európai országok szuverénitása miatt, a másik oldalon meg azért kampányol vinnyogva mert nem eresztenek be akár kit az USA-ba.
Maradjunk annyiban, hogy hallottam neves szakértők érvelését a GMO mellett, más neves szakértők érvelését a GMO ellen, és ez utóbbiak számomra sokkal meggyőzőbbek voltak.
Téged szórakoztat, hogy ha valaki kérdez tőled valamit, akkor válaszként teljesen másról írogatsz (mondjuk én jókat tudok nevetni rajta) ?
Ugyanis nem az volt a kérdés, hogy milyen gazdától legjobb a piacon vásárolni, hanem az, hogy biztos vagy-e benne, hogy a génmanipulált növények károsabbak, mint a rengeteg kártevők elleni vegyszer ? Szerintem ha nem akarsz válaszolni, vagy nem tudsz, akkor inkább ne válaszolj, mert nevetségessé teszed magad.
Valahol elkezdték már vizsgálgatni az ivóvizet is, mert azt ugye sok mindentől megszűrik, de az általunk kiengedett (emberi és állati) vizeletben lévő gyógyszermaradványoktól meg nem.
És bizony már sikerült is kimutatni mesterségesen előállított antibiotikumot a természetes ivóvízben is, igaz még csak nyomokban, de már ott van.