Fekvő gépem van, AL-KO 5T-ás. Meg kellett erősíteni, mert az előző tulaj betekerte koppanásig a nyomásszabályzót, és szerencsétlen gép több erőt fejtett ki, mint amit a vasalat bírt rajta :(
A kedvencem, mikor félig belehasít, aztán gondolkodik a csomóban, majd a csomó hirtelen kettéreped, és kilövi a kettéhasadt fát a világ végére.
és ha nem megy át attól még a motor ugyan annyit forog nem állt meg a motor nem lassult na meg a hosszabbító is melegedne akkor gondolom, egyszerűen megállt a kés
de kolléga is mondja első perctől sokszor beszorult
szerintem már nem garis lehet mérünk rajta majd egy nyomást
Kellő tisztelettel meg jegyezném, hogy a képen ha jól látom narancssárga elektromos fűnyíróhoz való hosszabbító továbbítja az áramot, a hasító géphez. Nos szerintem ez nem visz át a megfelelő működéshez szükséges áramerősséget. (Olyasmi, mint a TESCO-s bikakábellel nem igen lehet bikázni, mert nem megfelelő a vezeték keresztmetszet.)
kifogott rajta ment a kúpos alá, vagy a technikám volt rossz vagy ennyi a 8t vagy a gép nem adja le a teljesítményét
50cm/30átm jó kis görccsel
a végeredmény
hát keresgetni kellett honnan tud letrancsírozni belőle
mindenki azt mondja ez nem olyan balesetveszélyes...... hát nem tudom amikor az ember arca előtt 10cm-es robban szét egy ilyen 50cm-es rönk és repül el a keze felett.......
és nem tudod mikor nem tudsz hátralépni hisz akkor nem éred el a kart
a konklúzió
nem bántam meg, hogy nem kész gépet vettem 2-3x áron hanem magam építettem a kúpost
ezt a szép rönköt miután kettéfűrészeltem, hogy a 2 szembe görcsöt ne keljen hasítani simán felhasogattam
Van pár bivaly erős 3 fázisú villanymotorom feleslegbe, újra eszembe jutott a kúpos hasító fejlesztés ügye. Vagy a késesé. Igazából 3f nincs csak hozzá.:D Ha viszont 1f, akkor segítene-e a lentebb látható felvonó vagy csörlő hajtóműve? Úgy értem egy kisebb motor, nagy tárcsával elvinné-e a kúpot?
kapott a 28-as tengely helyett 40-est, az ékszíjtárcsa reteszelve lett rendesen az alakos csapszegek helyett, a kúp pedig a lapolásra csavarral szorítás helyett 11-es hasított hüvellyel van rögzítve, illetve a régi kapcsolódobozba csak a mágneskapcsolók maradtak, a kapcsolók pedig új dobozba és új helyre kerültek
eszembe se jutott a hegesztés -gépgyártás technológus az alap végzettségem-
a kúp készítője megmondta kevés a 28-as tengely ezért is nem csinálta meg csak 40-es furattal, tervbe volt a 40-es tengely csak halogattam, na most már nem lehet halogatni
Nincs ezzel semmi gond, ez a fejlődés, ha szemre érzésre csinál az ember dolgokat, egy gyárba ezt leméretezik és még ott is van hiba.
Hány hindrós gép van aminek elhajlik itt ott a váza, vagy Gábor aki másodszor hegeszti fel a talplemezt.... ilyen a popszakma :))
lehet, vagy egy picit meg volt hajolva a tengely bár indikátor órával mértem úgy nem igazán tudtam kimérni, de a kúpon úgy tűnt mintha ütne, lehet mostanra fáradt el az anyag