Keresés

Részletes keresés

Alex Raps Creative Commons License 2014.01.17 0 0 88

A világ működését nem kell értened ahhoz, hogy hibátlanul tudj leélni benne egy életet. :)

Előzmény: arnyekxxx (2)
Alex Raps Creative Commons License 2014.01.17 0 0 87

Ez ebben a formájában nem teljesen igaz (hálistennek). Azért nem mert szembe kell állítani a befizetett összegeket és azok jegybanki kamaton számolt összegeit a bank által kölcsönbe nyújttott összeggel és annak jegybanki kamaton számolt összegével. Mindezek mellett ha a szóbanforgó hiteles nem barlistás akkor nem utasíthatja el a bank az elszámolt összeg további hiteligényét (persze csak akkor ha van, mert az annuitással számolt hitel ha fél futamidőnél tart akkor sanszos hogy már a hitelfelvevő tészéről nincs fizetendő különbözet és ilyen a még működő hitelek 1/3-a.) ugyanis korábbi hitelégényét már pozitív módon elbírálta és forráshiányra sem hivatkozhat, mert a szóbanforgó pénzeszköz még a hitelfölvevőnél van.  

Előzmény: Manndoky (1)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 86

A semmis szerződés olyan, mintha meg sem kötötték volna. 

Nem olyan.

Hanem milyen?

Előzmény: Törölt nick (79)
tombadillo Creative Commons License 2014.01.17 0 0 85

2007-es. 207-esnél milliárdos lenne.

Előzmény: tombadillo (84)
tombadillo Creative Commons License 2014.01.17 0 0 84

szal szerintem a nyertes max akkor jár jól, ha nagyon a futam végén van, ami 207-es lakáshitelnél esélytelen. 

Előzmény: tombadillo (83)
tombadillo Creative Commons License 2014.01.17 0 0 83

"Kapott 7 millió forintot.

Visszaad 7 millió forintot.

A bank kapott 8 milliót, visszaad 8 milliót."

na figyu. én 2006-ban vettem egy kocsit frank alapó hitelre, 10 éves futamidőre. a törlesztő 30.000 ft/hó, a kocsi 3.000.000 Ft volt.

6 év alatt visszafizettem kb 2.160.000Fft-ot. ha ma nullázzuk, még tartozom majdnem egy millával (más kérdés, hogy papíron majdnem kettővel). és akkor semmilyen kamatot nem számoltam, mert mondjuk, mindkettőre az aktuális alapkamat érvényes. most légy erős, nincs egy millám, max, ha eladom a kocsit, de akkor meg nincs kocsim. ha lakáshitel lenne, akkor még cifrább a helyzet, mert kocsi nélkül még ellennék valahogy.  

Előzmény: Törölt nick (52)
armadillo_ Creative Commons License 2014.01.17 0 0 82

A bankoknak 'szolgáltat', nem az ügyfeleknek.

Előzmény: Törölt nick (80)
DIDORO Creative Commons License 2014.01.17 0 0 81

Banküzemben ez esetben swap-olták a forint forrásból finanszírozott devizaalapú hiteleket (így tettek a valójában forint hitel  mögé chf-et, eurot, jent). Ha az ügyfél devizában kérte volna, akkor azt a bank nem tudta volna teljesíteni.

Előzmény: Unerwünschter Gast (68)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 80

Hááát, éppen ez az.

Ha jogot szolgáltatna, akkor megborítaná ezt a szélhámosságot, de alapjaiban!

Semmiféle jog nem vezethet erre az eredményre.

Előzmény: armadillo_ (78)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 79

Nem volt semmilyen szerződés.
A semmis szerződés olyan, mintha meg sem kötötték volna. 

Nem olyan. 

A megkötés előtti állapotot kell visszaálítani (ha mód van rá). 

Előzmény: Törölt nick (54)
armadillo_ Creative Commons License 2014.01.17 0 0 78

A kúria jogszolgáltat, ennyi.

Előzmény: Törölt nick (77)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 77

Valamelyik nap volt egy beszélgetés ifj. Lomniczi Zoltánnal erről.

A Kúria szerint nem uzsorás szerződésekről van szó.

Lomniczi:

- Az ügyfél felvett 7 éve 5 milliót, visszafizetett 6 milliót és tartozik még 5 millióval.

Ez mitől nem uzsora?

Előzmény: armadillo_ (76)
armadillo_ Creative Commons License 2014.01.17 0 0 76

Hülyeség, ezen a bóton árfolyamfüggetlenül mindig az uzsorás nyer, te soha.

Előzmény: Törölt nick (75)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 75

Erről beszélek Nyuszó-muszó. Addig senki se mentette meg senki a forinthiteleseket, amikor mi nyertünk a bolton.

Előzmény: tombadillo (71)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 74

Igen, így is van.

A deviza-alapú hitelnél csak a nyilvántartás (elszámolás) alapja deviza.

Nem maga a hitel.

A devizahitel már tészta.

Ott a kölcsön mértékének megadása, a folyósítás és a törlesztés is a szerződésben meghatározott devizában történik.

Előzmény: VI. Uj Lanovka (73)
VI. Uj Lanovka Creative Commons License 2014.01.17 0 0 73

Részlet egy 2006-os PSZÁF kiadványból:

Előzmény: Törölt nick (69)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 72

Most nem ez a téma.

Erre ott van a devizahiteles topik.

Itt a megsemmisített szerződés van terítéken.

Előzmény: tombadillo (71)
tombadillo Creative Commons License 2014.01.17 0 0 71

továbbra is azt mondom, hogy persze szívás, amikor felmegy az árfolyam, és elszáll a törlesztő, de ha akkor jó volt a hitelszerződés, amikor nekem kedvezett (amíg a forint hitel sokkal drágább volt), akkor akkor is jónak kell leni, amikor nem nekem kedvez.

itt teszem hozzá, hogy nekem is van, és kb a legrosszabbkor vettem fel, szal nem vagyok kibic az ügyben.

Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 70

nekem nem nyitott a bank frankszámlát (vagy ha igen, azt titkolták) és lehetőségem se volt forinton kívül bármiben törleszteni.

Ez sem jelent semmit.

Dehogynem jelent.

Azt jelenti, hogy az ügyfél nem kapott devizát és nem abban törleszett.

A felek egymásnak forintban teljesítették a szolgáltatást-ellenszolgáltatást.

Előzmény: Unerwünschter Gast (68)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 69

Ha a bank nyitott egy frank számlát az adós nevére, arról utalt a forintszámlára, akkor bizony devizában kapta.

Nem nyitott neki frankszámlát és nem nem adott neki semmilyen devizát.

A fából nem lesz vaskarika.

Előzmény: Unerwünschter Gast (64)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2014.01.17 0 0 68

nekem nem nyitott a bank frankszámlát (vagy ha igen, azt titkolták) és lehetőségem se volt forinton kívül bármiben törleszteni.

Ez sem jelent semmit. A banküzemben rengeteg olyan számlatípus van, amihez csak egy bizonyos számlán keresztül lehet hozzáférni.

Ilyen például minden hitelszámla. Van mellette egy folyószámla. Arra akkor kerül a pénz, amikor folyósítják a hitelt.

Előzmény: arnyekxxx (66)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2014.01.17 0 0 67

De ez a ti egyességetek volt, mert úgy látta mindkét fél, hogy az "eredeti állapot" így állítható vissza.

Esetedben az eredeti állapot a következő lenne:

1. A gyár visszakapja a hibás gépet

2. A gyár visszaadja a vételárat és a kamatait

3. Te letörlöd és elégeted az összes képet. Azokat is, amiket másoknak adtál. ( iwiw, facebook). :-)

Az idő sajnos irreverzibilis.

Előzmény: arnyekxxx (65)
arnyekxxx Creative Commons License 2014.01.17 0 0 66

nekem nem nyitott a bank frankszámlát (vagy ha igen, azt titkolták) és lehetőségem se volt forinton kívül bármiben törleszteni. Forintnak kellett a forintszámlán lenni a törlesztő levonásakor. Ha létezett volna frankszámlám, akkor tudok arra frankot utalni. 

Előzmény: Unerwünschter Gast (64)
arnyekxxx Creative Commons License 2014.01.17 0 0 65

2. A pénzt ezidőalatt használta, Az idő visszafordíthatatlan. Azaz a kamatot is meg kell fizetni. 

érdekes kérdés ez, nekem anno volt egy fényképezőgépem ami 4 éves korában gyártói szériahiba miatt elromlott. mivel a javítása hosszu ideig huzódott elálltam a szerződéstől, visszaállitottuk az eredeti állapotot. Ez azt jelentette, hogy én megkaptam az utolsó fillérig ami a vásárláskori számlán szerepelt, náluk pedig ott maradt a gép. Én nem kaptam 4 év kamatát amig "használták a pénzemet" ők pedig nem vontak le 4 év használati díjat. Az eredeti állapot az az eredeti állapot, nem pedig az eredeti állapot-ezmegazlevonása

Előzmény: Unerwünschter Gast (60)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2014.01.17 0 0 64

Ebben tévedsz, egy fillért sem kapott az ügyfél frankban,

Ebben adott esetben pedig te tévedsz. Ha a bank nyitott egy frank számlát az adós nevére, arról utalt a forintszámlára, akkor bizony devizában kapta. Ha a befizetéseit a forintszámlára átvezették a devizaszámlára, akkor pedig devizában törlesztett.

Előzmény: Törölt nick (62)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 63

Ez esetben nem lehet, hogy az a kérdés, minek számít az átváltás?

Nem, mert a szerződésen kívül nem történt semmiféle művelet.

Ha a szerződés része volt, akkor gondolom, forintban, és mondjuk nekem ez tűnik valószínűbbnek, mert miért ne fektették volna le már a szerződésben, hogy milyen formában jut hozzá a pénzhez, de kíváncsi lennék, mi a valós helyzet.

Nincsen szerződés.

Nem lehet figyelembe venni, hogy mi van beleírva.

Kapott és adott összegek (biztosítékok és egyebek) vannak.

Azok visszajárnak, a szerződés alapján kötött egyéb szerződések szintén semmisek, a tul.lapra történt terhek szintén hatáyltalanok...stb.

Előzmény: Orltran_ (57)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 62

1. X svájci frankot kapott. Amit rögtön átváltott forintra. Azaz X svájci frankot kell visszafizetni.

Ebben tévedsz, egy fillért sem kapott az ügyfél frankban, törleszteni sem lehetett, csakis forintban.

A szerződésre pedig nem lehet hivatkozni, újból mondom!

2. A pénzt ezidőalatt használta, Az idő visszafordíthatatlan. Azaz a kamatot is meg kell fizetni.

Ez vonatkozik a bankra is.

Előzmény: Unerwünschter Gast (60)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 61

Igen, egy összegben és mind a két félnek.

Abban a pénznemben, amiben egymásnak teljesítettek.

Vagyis forintban.

Előzmény: Manndoky (55)
Unerwünschter Gast Creative Commons License 2014.01.17 0 0 60

Kapott 7 millió forintot.

Visszaad 7 millió forintot.

A bank kapott 8 milliót, visszaad 8 milliót.

Szvsz két ponton hibádzik a gondolatmenet.

1. X svájci frankot kapott. Amit rögtön átváltott forintra. Azaz X svájci frankot kell visszafizetni.

2. A pénzt ezidőalatt használta, Az idő visszafordíthatatlan. Azaz a kamatot is meg kell fizetni. Ha forint a kiindulási pont, akkor a szokásos forintkamatokat, ha frnak, akkor a frankkamatokat.

Előzmény: Törölt nick (52)
Törölt nick Creative Commons License 2014.01.17 0 0 59

szerintem rápacsál a fószer

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!