Olyan havonta megjelenő, a fideszesség eszenciáját jelentő folyóiratról van szó, amelyikbe a lapot kitaláló miniszterelnök mellett kormánytagok és vezető Fidesz-politikusok is írnak majd, a kötelező újságíró-tudós-művész-híresember koktélon kívül.
A lényeg az, hogy ha ez az eljárás lezajlik, és minden szerződés a jogerős döntéseknek megfelelően megszületik, akkor nem, nem kereskedelmi rádió lesz, hanem közösségi rádió (formális nevén közösségi médaszolgáltató).
A Klubrádiónak speciel közszolgálati frekvencia járt, amit a hatóság négy évig (vagy meddig) megpróbált elszabotálni, míg minden jogi csűrcsavarási kísérletüket kimerítették, és végül muszáj volt betartani a jogerős bírósági döntéseket.
Ja, és még valami. Elárulok neked egy IRL-adatot: nem Mesterházy Attila a nevem. Ne rajtam kérd számon az MSZP támogatási politikáját. Ha majd megtörténik, hogy bármelyik kormánypárt üldözni kezd egy nem neki drukkoló adót vagy lapot akár jogi (Klubrádió) akár anyagi (a megszűnt kerrádió, asse tudom, mi volt a neve a kettő közül, a rádió nem érdekel, csak a jelenség) eszközökkel, akkor légy erős, ott leszek a tiltakozók között, nem lesz mit számon kérned rajtam. De akkor is, most is csak azt kérheted számon, ami az én dolgom és véleményem, nem azt, ami egyes pártoké.
Én egy olyan esetről szóltam, amikor két gyakorlatilag egyforma (és egyforma hallgatottságú) rádió közül a nem a hatalomhoz lojálisat tönkre lehetett tenni (nem csak nehezebb anygi helyzetbe hozni, hanem tönkretenni!) azzal, hogy célzottan nem kapott reklámmegrendeléseket a hatalomtól.
A transzparens, pályázati rendszeren alapuló támogatás rendben van, minden kormány alatt szükség van ilyenre. A saját lap gründolása nincsen rendben, és az sincs rendben, mint ahogy az sem, hogy az állami reklámmegrendelések vezérlésével szelektálni lehet a médiák között (lásd a két kerrádiót, ugyebár).
inden kormány támogatja a kedvenc őket támogató lapokat a közpénzből, nem emlékszel, hogy mit alakított az MSZP??? A baloldal még most is támogat közpénzből lapokat.