Keresés

Részletes keresés

mzsm harcban Creative Commons License 2013.10.28 0 0 512

Nem tudom ki tekinti őket románoknak.Nem tagadom én is melítettem már a területi megkölönböztetést életemben,mint szabolcsiztam is már,de ez magyar belügy és nem származási megjegyzés!

Csak sötét zala létezik,meg alföldizés?Sajnos ott fekszik székelyfüld egyenlőre ez van.

A székelyek magyarok,a legősibb magyarok.

Előzmény: Becses Bryganti (500)
gitana19 Creative Commons License 2013.10.28 0 0 511

Moldvában jártál? Székelyföldön már rég MOL-kutak voltak, mikor Moldvában még nem lehetett ólommentes benzint kapni.

Előzmény: száz1 (505)
mzsm harcban Creative Commons License 2013.10.28 0 0 510

Eddig ki is invesztált??Sajtüzemekbe svájc,fatelepekbe a magyarok olaszok..és az ásványbányászatra mindenki foga fáj,bana meg sípáják és más turisztikai befektetésekre is..

Csak az utak hiányoznak más semi.

Előzmény: Zigfeld (497)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.28 0 0 509

Mivel rosszabb a kiskun, mint a székely?!

Előzmény: száz1 (499)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.28 0 0 508

S nem válaszltál a kérdésemre...

Nyilván nem véletlenül...  :))))

Előzmény: nock edli (482)
mzsm harcban Creative Commons License 2013.10.28 0 0 507

Talán tiltják a székelyek a szabad mozgást,leltél valéami forrást?Álforrást?

Előzmény: Becses Bryganti (503)
mzsm harcban Creative Commons License 2013.10.28 0 0 506

és?..majd nem fog véget érni a székelyföld kapujában,Tordánál az autópája és székelyföld sem lesz elmaradott,nem roszabbak az adottságsi,mint Skóciának,ahol a királyság csak szimbólum,az is parlamentáris demokrácia,mint Románia is.

Előzmény: száz1 (505)
száz1 Creative Commons License 2013.10.28 0 0 505

Skócia az más tészta. Skócia az Egyesült Királyság egyik királysága, hasonlóan, mint az Osztrák-Magyar Monarchiában volt a Magyar Királyság. Székelyföld pedig csak egy regionális "területecske", soha nem rednelkezett önálló államisággal, jelentős a betepült románság részaránya. Egyébként a skótok is renitenskednek, van skót "angol" font, amit a Bank of Scotland ad ki. Ezt Skóciában mindenhol elfogadják, Angliában viszont nem. :)

Emellett Skócia egy gyönyörű, gazdag terület, alacsony népsűrűséggel. Székelyföld pedig Románián belül is elmaradott, szegény körzet.

Előzmény: mzsm harcban (491)
Becses Bryganti Creative Commons License 2013.10.28 0 0 504

Az ENSZ ebben nem kombatibilis. Az EU-ban ajánlás a nemzetiségi autonómia, tehát pozitívum, de nem direktíva, vagyis koötelezvény - a román parlament hatásköre.

Előzmény: száz1 (502)
Becses Bryganti Creative Commons License 2013.10.28 0 0 503

K9ölt. A székelyerknek ki van nyalva seggük, Bukarestből is. Ceausescut emlegetík, hogy hivatalosan ateista voklt, de építtetett ortodox templomokat és nős-gyerekesc pópákat küldött, amikhez kell román iskola és román tannyelvű tanerő - betelepítés. Nagy ügy. Az egy szemét, rosszul végzett diktátor volt, de sztem országon belüljogosult a mozgás, nincsenek zárt ővezetek:)

Előzmény: gitana19 (501)
száz1 Creative Commons License 2013.10.28 0 0 502

De, butaság! :) Az ENSZ egy bohócszervezet, amit a nagyhatalmak rángatnak. Egyik nagyhatalomnak se érdeke, hogy komoly konfliktus alakuljon ki a térségben.

Előzmény: Zigfeld (493)
gitana19 Creative Commons License 2013.10.28 0 0 501

Invesztálunk, magyar magánszemélyek, baromi sokat. Mikor voltál Erdélyben? Nem botlottál meg egyszer sem a sok magyar turistában, akik ott pénzt költenek szállásra, étkezésre, kultúrára, bazári giccsre, stb?

Előzmény: Zigfeld (497)
Becses Bryganti Creative Commons License 2013.10.28 0 0 500

Ezt a Te miért nem a Jobbikra szavazol topikból másoltam át, ottani hsz-emet. Igazam van.

Senki nem áll ki. Egyneműen románoknak tekintik őkeet. Én nem, voltam ott nem is egyszer, de baromira rühellem őket. Primkók, irritálóak, jóformán írástudatlanok a maffiózó, gengszter fejeseiek kivételável és az a legfelháborítóbb, hogy nagyképúek, pökkhendiek a mínuszukra. Voltb ott nőm is, nem is rossz, de ő sem volt szimpi.

Előzmény: mzsm harcban (494)
gitana19 Creative Commons License 2013.10.28 0 0 498

Példul:

Dél-Tirol autonóm megye, és érvényesíti az etnikai arányosság elvét és az úgynevezett kétnyelvűségi vizsgát. Az etnikai arányosságról szóló törvény megköveteli, hogy a közszféra munkahelyeit, a szociális bérlakásokat, a lakásépítési támogatásokat, valamint a kulturális támogatásokat minden településen az ott élő népcsoportok arányában kell elosztani.

A kétnyelvűségi vizsga speciális nyelvvizsgát jelent, amelyet minden olyan dél-tiroli polgárnak le kell tennie, aki a közszférában szeretne dolgozni. E nélkül állandó munkaszerződést egyetlen állami intézmény sem köthet alkalmazottaival.

(Forrás:wiki)

Gyakorlati haszon: vagy a székely nyeri el az állást, vagy a román veszi a fáradságot, és megtanul magyarul. 

Előzmény: gitana19 (495)
Zigfeld Creative Commons License 2013.10.28 0 0 497

Igen, de ahhoz, hogy gazdasagi haszon legyen ahhoz invesztalni kell, nem is keveset.

Ezt ki fogja finanszirozni??

Magyarorszag ?

Előzmény: gitana19 (495)
Törölt nick Creative Commons License 2013.10.28 0 0 496

Én kiskun autonómiát akarok, a lakcímemen.

És adót/megmiegymást essztán csak magamnak fizetek.

gitana19 Creative Commons License 2013.10.28 0 0 495

Ja, ilyenkor szokták előhozni azt, hogy a fővárosból eredő GDP is ott csapódik le, úh kuss, meg hogy mennyien csak dolgozni járnak be.

Viszont, pont ez a gazdasági haszon lehet az, ami a többségi nemzet tagjainak is előnyt jelenthet, és ezzel hatni lehetne rájuk. Ha emlékezetem nem csal,  Dél-Tirolban is ez a gazdasági haszon állította a többségieket az autonómia oldalára.

Előzmény: Zigfeld (483)
mzsm harcban Creative Commons License 2013.10.28 0 0 494

igaz pardon--bár van megemlékezés ebben is-Trianon,ami csak egy nép önerendelkezési jogát nem vette tekintetbe!

Előzmény: levure sauvage (492)
Zigfeld Creative Commons License 2013.10.28 0 0 493

Nekem van egy gondolatom, hatha nem butasag.

Ezt az autonomia kerdest nem az EU-val, nem is Romaniaval, hanem az ENSZ-el kell letargyalni.

Magyarorszag vallalja fel a Szekelyek kepviseletet az ENSZ-ben, tegyenek javaslatot az autonomia elnyeresere, reszletes mindenre kiterjedo programmal.

Ez komoly, jarhato ut lenne szerintem.

levure sauvage Creative Commons License 2013.10.28 0 0 492

Milyen megemlékezés?

Nem rokonszenv-tüntetések voltak?

Előzmény: mzsm harcban (489)
mzsm harcban Creative Commons License 2013.10.28 0 0 491

Évek óta területi autonómiáról van szó,amit az EU parlamentben épp a Katalánok vettetek fel..A skótok kapcsán lesz ez a kérdés nem egy régiót érimtő összeurópai kérdés!

Előzmény: thanksapka (488)
4perC Creative Commons License 2013.10.28 0 0 490
Előzmény: thanksapka (488)
mzsm harcban Creative Commons License 2013.10.28 0 0 489

Nem..ez csak a Pozsonyi emlékezés egy szelete,a szervezők fő csoportjál egy kép.a,mivel itt provokálgatsz.Ott sem csak egy helyen volt megemlékezés,mintha nem olvarad át volna az itt tőlem kapott linket!

Előzmény: Törölt nick (468)
thanksapka Creative Commons License 2013.10.28 0 0 488
mzsm harcban Creative Commons License 2013.10.28 0 0 487

Mi köze az állampolgárságbirtoklásnak a területi autonómiákhoz? Nem csak székelyek veszik fel a magyar állampolgárságot!

Előzmény: Zigfeld (480)
gitana19 Creative Commons License 2013.10.28 0 0 486

Az attól függ, h területi autonómia, akkor járhat gazdasági haszonnal, vagyis, az ott beszedett adókat az adott tartományon belül költik el. Ha ez több, mint az egészből eddig visszaosztott, márpedig egyrészt a Mo-al való gazdasági kapcsolatok másrészt a turizmus kapcsán nem hinném, hogy olyan szegény a régió, mint pl Moldva.

A kulturális autonómia inkább érzelmi értékkel bír.

A kettő között meg van pár átmenet.

Előzmény: Zigfeld (480)
mzsm harcban Creative Commons License 2013.10.28 0 0 485

Mintha nem lett volna sok laválló településrész,aki az adókat elvitte hazánkban is!..ugyan az a szitu,hiszen Románia  része marad!

Előzmény: Zigfeld (483)
mzsm harcban Creative Commons License 2013.10.28 0 0 484

A területi autonómi a gazdasági és kulturűlis.(saját palramenttel és költségvetéssel,ami az adottt államban szerződésés viszonyokon működik.Vannak ejrópai példák!)

Előzmény: gitana19 (479)
Zigfeld Creative Commons License 2013.10.28 0 0 483

Abban egeszen biztos vagyok, hogy a roman kormany nem megy bele abba, hogy kivetelezett helyzetbe hozza Szekelyfoldet adozasi kerdesekben.

Ilyen alapon Budapest, ami az orszag GDP-jenek a 40 %-at termeli, joggal mondhatja, hogy maradjon itt az ado magasabb % - a.

Nagyon felek attol, hogy ez elsosorban politikai kerdes aminek a kovetkezmenyei belathatatlanok, mert egyenes ut a revizios torekvesekhez, ami igy nem fog menni.

Előzmény: gitana19 (479)
nock edli Creative Commons License 2013.10.28 0 0 482

A lényegre kérdeztél....

Pont ezért írtam. :))

Előzmény: Törölt nick (478)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!