Az apró villából a gengszterváltás után nem rabolták el a magántulajdont(manyup), nem hoztak visszamenőleges hatályú törvényeket, amit később, ha a saját elvtársak érdeke úgy kívánta, egy mozdulattal el is töröltek (pofátlan végkielégítések c. törvény, amivel többek közt tanárokat és egyéb, viszonylag kis jövedelmű közalkalmazottakat fosztottak ki), nem tekintették saját játékszerüknek az Alkotmányt, nem degradálták az egykori Köztársaságot Orbanisztánná stb.
Az elvtársaid két-három év alatt több kárt okoztak az országnak, mint az ötvenes évek vége óta bárki más.
Rá se bagóznék az ottani alkotásokra - az eddigiek is nagyon megfeleltek az ízlésemnek - ha abban a nagy házban alkotnának már valami értelmeset.
A szoborozás rá ér.
(Meg volt elég első Orbániában, amikor kerti törpeként törtek elő a Szent István szobrok, talaptatukon a történelmi élmezőnyhöz tartozás okán is a szobrot avató nagyfényességességű nevével)
"restaurálás után a tervek szerint Esztergomban, a Prímás-sziget csúcsán állítják majd fel."
Közel se biztos még.
Az esztergomi fideszgang elqrta a szavazást és most úgy áll a dolog, hogy Esztergom nem adja a "Magvető" szobrot, csak lemásolhatják.
Az ilyet nem szokta a Vityka megbocsátani és szoborral díjazni (oda kéne mennie felavatni és a Prímás sziget csúcsán nincs vészkijárat, hogy elpucoljon az őt kérdőre vonni szándékozó esztergomiak elől. Volt már ilyen.).
Ne általánosíts! Nekem van az ismeretségi körömben köztük jó munkásember, mérnök, orvos, és mindenféle. Egy valamit kerülünk, sosem politizálunk, mert az mérgez.
Megpróbáltam beazonosítani, milyen lehet az, ha olyasvalaki játssza a felháborodottat, akinek lazán belefért, hogy az Apró villából szépen tönkrevágják évtizedekre az országot.
Fogalmam sincs, miről beszélsz, de őszintén szólva nem is érdekel. Valahogy a fideszesek közül még nem találtam olyat aki ne lett volna ostoba vagy rosszindulatú/aljas. A kettő kombinációja persze nem kizárható.