Vajon hányszor néztünk már az égre és gondoltuk,- Mi a fenét főzzek ma, ami finom és nem a megszokott,- itt a lehetőség, tálaljunk egymásnak,- jó recepteket!
amikor láttam ezt a képet, eszembe jutott egy marookói sütemény, ilyesmi csiga, de nem ennyire puf, inkább a mi kakaós csigánkhoz hasonló, vagy a kettő között, és vaníliakrémmel vagy pudinggal volt töltve. péknél vettem, még meleg volt, biza visszafrdultam még egyért, pedig tudtam, nem tesz jót az alakomnak...jó lenne egyszer egy olyat enni
Hát persze, a palacsinta valamilyen karcosabb kaja után való, mondjuk az említett z.borsó leves...csirke aprólékkal.
Apropó borsó...feleségem nem sóz, nem tesz leveskockát és semmilyen ízesítőt a borsólevesbe addig, amíg meg nem főtt, mert egyébként kemény lesz. A fagyasztott borsó is olyan lesz mint a frissen szedett, ha csak utána ízesíti. A fagyasztott Fevitára esküszik, azt mondja, az Iglo elbújhat mellette.
Szigorú szabályok vannak, csak születésnapkor és névnapkor/József:)/ mehet a székre, akkor is csak a fénykép kedvéért. Előszobák korlátlanul az övé, konyha csak felügyelet mellett, szobába nem mehet, ill. nagy nyári melegben megengedett a szobán való áthaladás a hűvösebb erkélyre. Karácsonykor részt vehet az ajándék bontásban, az egész lakás rendelkezésére áll, él is vele rendesen:).
Ha jól emlékszem, valaki itt emlegette BL-80 lisztet. Ma délelőtt tésztát gyúrtam, és bosszankodtam, mert alig tudtam elnyújtani, annyira ragadt. Szerintem kicsi a sikértartalma. Ez a BL-80 liszt mennyire alkalmas tésztagyúrásra és nyújtásra? Mit csináljak, szeretem, mind gyúrni, mind nyújtani, de legfőként enni.
A volt munkahelyemen volt a családnak egy bigcsije. Egész nap velünk volt az irodában. Az a tényért is megette volna. Kb. annyit evett, mint az én három kutyám együtt, de tudott volna még ...
na hát én csak úgy desszertnek neki nem állok palacsintát sütni:D úgy elég lenne egy is, persze
ha palacsinta, akkor van előtte általában z.borsó leves (az mindig jöhet, imádják), a palacsinta pedig a második fogás és slussz... nem vagyok én szakácsnő:)))
...de a mennyiségeidtől az ütő állt meg bennem! :)))
Palacsintából nekem is bőven elég egy.
Így lennékl ZsuR fahéjas tekercsével is. Piszok jól néz ki, nagyon guszta de talán egyet ha meg bírnék enni belőle...mondjuk ha cukros fahéj helyett egy kis pizza krémecske, sonkácska, golbászocska lenne benne akkor a fél tálca jöhetne:).
jó, de mi vagyunk öten, gondolhatod, a 15 éves kamasz fiam nem 2-3 palacsintát eszik meg... meg senki sem... kivéve engem... én "tartom magam" csak, különben elgurulnék:D
Szegény párod nem tudja milyen finomat hagy ki...persze az érzelmeket sem szabad figyelmen kívül hagyni. Én például ürgén nőttem fel, ha lehetne a mai napig megenném.
Az előfőzött nyuszi jól hangzik, legközelebb így csináljuk mi is.