Nem egészen értelek.
A vizsgálóbizottság jelentése most készült el.
A Fidesz szerintem arra vár, hogy Schmitt lemondjon.
Mi alapján tekinted erkölcsi 0-nak a Fideszt?
Töbségükből nem doktor sportoló lett, ami ugye értelmezhető(?), hanem orvos, állatorvos. Ott meg a nem tudás némi felelősséggel jár. Csak úgy eszembe jutott ...
Megint fordítsunk egy kicsit. Schmittnek vége, le fog mondani. De tényleg elítéled erkölcsileg mint szemét plagizáló tolvajt? mert szerintem hátszelet kapott, és azt nem érdemtelenül, nem is politikai okból, hanem mert jó sportoló volt. A jó sportolók kaptak hátszelet mert megérdemelték, és ez is benne van abban hogy ilyen sok dr lett belőlük.
Azért bukott meg mert fontos közszereplő lett és ott magasabb az elvárás meg több az ellenfél.
Ha már így rámpirítottál, megnéztem az olimpikonok listáját, mennyire gyakori a dr. nem számoltam meg rendesen, de sacc/kb 8% lehet. Ez sokkal magasabb, mint a népességben, különösen régebben, amikor jóval kevesebben szereztek felsőfokú végzettséget. Ennyire erős korreláció szerintem elég érdekes lenne a sportbeli kiválóság és a szellemi kiválóság között. Talán ebből is lehetne disszertációt írni.
Sajnos, ez nem fog menni. Az értelmesebbje már az első pillanatban tudta ezt (nem kell ahhoz vizsgálóbizottság és több hónapi munka, hogy két egymás mellé tett szövegről véleményt tudjál mondani), azóta meg csak folyamatosan ég az arcukon a bőr. Hiszen még egy Bayer is eljutott erre a következtetésre, pedig azért őt nem az erkölcsi piedesztálért, ugye.
Azt a párat — Csillag, Maaria, Lenndélen, meg még páran — akiknek teljesen mindegy, mi történik, mert ha a Fidesz házatáján, akkor az úgysem igaz, és különben is rohadt ballib és elmúltnyócév, azt nem fogod semmiről meggyőzni. Legkevésbé morális megfontolásokról.
1. S elhatározta, hogy tudományos karriert épít, de ezt plágiummal valósítja meg mert lusta és buta, re ravasz. Összelopta az anyagot és beadta. A bírálók gondosan áttanulmányozták, eszükbe se jutott hogy ez lopott anyag is lehet, felismerték viszont tudományos nagyszerűségét és elfogadták.
2. Szóltak S-nek hogy doktor lehet ha akar. Írjon valamit, legyen több mint 200 oldal, elfogadják aztán annyi. Írt, elfogadták és annyi lett - amíg ki nem ásta valaki.
Próbáltam képbe helyezni a dolgot. Aki tudományos karriert épít, az csak égette volna magát egy ilyennel. Viszont egy élsportoló, aki elfogadta ezt is a többi kedvezménnyel együtt, annak szerintem nem különösebben égő ez se. persze be lehet állíani erkölcsi fertőnek is, de minek?
természetesen kellett hozzá egy nem fideszes media, amelyik megjelentette a dolgot, de a szándékok sokfélék lehettek. mint ismert, nem mindenkinek tetszett a fideszen belül sem, ahogy a KE kiválasztása történt.
Felfújták ezt a hülyeséget, mert fúj fideszes földet rá.
Mi lehetett mögötte? Írj valamit Palikám, mindegy mi van benne, úgyse olvassa el senki, megérdemled azt a doktorit. Sacc/kb aki kiásta, az olvasta el elsőnek.
"Az is egy jellemző elem, hogy Schmitt a 10-es táblázatra hivatkozik a szövegben, miközben nála csak hét táblázat van. A hivatkozott 10-es Georgiev tanulmányában található, ahogy Fluck írja, ez egyértelműen a fordítás tényét alátámasztó fordítási hiba."