A január 21-ei Békemenet szervezői bejelentették: egyesületté alakult a mozgalom, és egy honlapot is indítanak, ahol kapcsolatban maradhatnak egymással mindazok, akik részt vettek a 400 ezres kormánypárti megmozduláson. A következő Békemenet – reagálva a hazánkat ért legújabb támadásokra – várhatóan március 15-én lesz; a nemzeti ünnep után pedig egy kiadványt is megjelentetnek a közösségről.
Nem teljesen így van. Amikor a kormány kezdeményezte ezt (tavaly ősszel), akkor csak előrálátón gondolt a 2012.ben kb. II. III. negyedévre, mikor az EU államok egyszerre fognak majd a piacra kiönteni kb 700-900 milliárd eurónyi államkötvényt. és akkor esetleg a mi 5-6 milliárdocskánk nem talál majd vevőre. Vagy ha talál extrém büntetőkamatokon. Na ez az igazi ok és nem ez a zsarolásosdi csak. Igaz ebben is van igazság.
Mondd csak, te nem értesültél a január elején érvényes 320 Ft eleltti EUR árfolyamról, nem láttad, micsoda összehangolt zsaroló-lejárató kampány folyik Magyarország ellen? Mit tehet ilyenkor egy kormány? Kénytelen engedni a zsarolásnak, ami rögtön sokat enyhült, amikor az IMF tárgyalásokra való hajlandóságát kifejezte a kormány. Azonnal elkezdett erősödni a Ft, ma már 290 körül van. Nem sikerült felfedezned ezeket az összefüggéseket?
Szerinted ki a felelős ezért? A zsaroló, vagy a megzsarolt?
Abból a célból, hogy a jelenlétünkkel kifejezzük: fel vagyunk háborodva a hazánkat ért külső pénzügyi és politikai támadások és zsarolások miatt, el a kezekkel Magyarországtól!
Így az államadósság-csökkentő buli anyagilag biztos és borítékolt bukás. Ez szinte biztosan előre tudható volt azok számára, akik valaha legalább egy egyetemi klubban részt vettek koncertek, események szervezésében.
Ezzel egyetértek. Az Arénát megtölteni, hatalmas "nagyágyú" nélkül, magyar fellépőkkel, ez több hónapos, gondos szervezést igénylő feladat.Nem megy magától.
Így végső soron a koncert bukása azt is jelenti, hogy az annak szervezését pártoló hatalomnak nincs olyan valós tömegbázisa, mely buszok, névsorolvasás, vagy akár csak hallgatólagos elvárás-teljesítés nélkül hajlandó elmenni egy rendezvényre.
Ez így csúsztatás szerintem. Helyesen így hangzana: a hatalomnak nem olyan a valós tömegbázisa, amely ...
Tömegbázis az van, de ők szervezés nélkül, spontán módon még nem mennek el egy ilyen koncertre.
Ezt saját példámmal is tudom illusztrálni. A békemenetre alig vártam, hogy elmenjek, vettem vonatjegyet (oda-vissza közel 8000 Ft-ért), vettem helyi közlekedéshez jegyeket, összesen közel 10 000 Ft volt az egész, de örömmel kifizettem, mert ez csekélységnek tűnt az ügyhöz képest, amiről szó volt, amikor valóban Magyarország mellett lehetett kiállni, fizikai jelenlétünkkel is.
Az államadósság csökkentése egész más jellegű ügy. Egyrészt sima átutalással is meg lehet oldani, másrészt azért nem fogok felutazni Bp-re, hogy bulizzak egyet. Így eszem ágában sem volt a koncertre elmenni.
Egyesület müködési költségét valakinek ki kell perkálnia. Igaz a héten 1.200 millió forinttal emelték a kormányzat kommunikációs költségkeretét. Kovács Zoltán szerint rendezvényekre is költenek belöle. Dakotáéknál az hir járja, hogy a fizetett öndícséretnek kellemetlen szaga van.
Ha nem kell EU-s és IMF-s pénz,akkor lehet hőbölögni,menetelni,gyarmatosítás ellen küzdeni.Ha kell,akkor viszont tessenek egy kicsit nyugton maradni,nem idióta transzparensekkel vonulgatni.egyszóval egy cseppet kussolni.Észre kell végre venni a fülkeforradalmároknak,hogy minden megmozdulásuk.felelőtlen dumálásuk csak további kárt okoz szerencsétlen népünknek.Második lehetőség:követni az izlandi példát.