Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

FeZ_ Creative Commons License 2014.03.31 0 0 425

A két hátsó és a bal első elektromos 100%, hogy van. A jobbos elektromost ma megnézem és jelzek. Állapotra hibátlanokat adok csak. :-)

Az elérhetőséged nincsen megadva, írj az enyémre (nevem alatt megtalálod) egy emilt, a részleteket ott folytathatjuk !

FeZ

Előzmény: Dobai Dávid (424)
Dobai Dávid Creative Commons License 2014.03.30 0 0 424

Lényegében mind a 4db kéne, mert a 2 első elektromos és a 2 hátsó tekerős sem jó...

Mennyibe lenne a 4db, és milyen állapotban vannak?

Előzmény: FeZ_ (422)
p50 Creative Commons License 2014.03.30 0 0 423

helló ird meg mi kel pontosan a mailcimemmre mert most bontok szét de komplet ajtot is odaadom olcson! kmo53@freemail.hu ra irj!

Előzmény: Dobai Dávid (421)
FeZ_ Creative Commons License 2014.03.27 0 0 422

Jobbost vagy balost ?  Vagy mindkettőt ?

FeZ

Előzmény: Dobai Dávid (421)
Dobai Dávid Creative Commons License 2014.03.27 0 0 421

Helló!

Citroen ZX-hez keresnék első elektromos ablakemelő szerkezetet és motort!

És hátsó szerkezetet!

Donjulius424 Creative Commons License 2014.03.26 0 0 420

Sziasztok!

'95-ös 1.4i-hez kellene olajpálca, az enyémnek letört a feje.

...zöld a kupakja.

Köszi!

demszi2 Creative Commons License 2014.03.13 0 0 419

ja a kocsi 14 benzin kipufogo,újj hatso hid újjkuplung rendszer 3 eves,szilentek gömbcsuklo újj  hengerfej nem reg lett felsikolva sok dolgot erdemes beépiteni más jármübe erd:06703609652

demszi2 Creative Commons License 2014.03.13 0 0 418

elado  bontott alkatreszek citroenzx avantage 3 ajtos 1996-os erdeklödj 06703609652

FeZ_ Creative Commons License 2014.02.26 0 0 417

Elvileg van még bontott ajtógombom is és egy vagy kettő új is.

A gyári új ára jelen pillanatban 1675,- Ft.

Kiváltani nem egyszerű sajnos. :-( Bele lehet ügyeskedni a pöcök helyére pl. egy elektromos "csoki" belét és akkor csavarhúzóval rögzíthető, de elég macerás.

Kínában kapható fém, már eleve csavarral rögzíthető változat is. Nagyon jó ötlet, azonban sajnos a minősége "kínai", hamar törik. (és nehéz onnan beszerezni)

FeZ

Előzmény: wolf_ (416)
wolf_ Creative Commons License 2014.02.26 0 0 416

működik most mindkettő, csak lehet hogy a mutató pisit görbe, és allor az nem mutat túl pontosat, de akkor még mindig hagyatkozhatok a lámpára is :)

bontott ajtógombod van esetleg?

vagy ezt kiváltani valamire nem lehet?

gyári újban mennyire hízós az ára?

egyenlőre elvagyok vele,a központi zár teszi a dolgát:), de mi van ha éppen kelleni fog?  a gomb is a helyén, csak nincs funkciója (az ajtónyitás érzékelőket kellett kipucolni, mert 3 sem működött, illetve azt jelezte nyitva az ajtó, de az ajtópanel levétel közben 2 úgy tört el mintha nem is lett volna...)

Előzmény: FeZ_ (415)
FeZ_ Creative Commons License 2014.02.25 0 0 415

Külön van vezérelve, de azért van olyan hiba, amikor egyik sem működik. :-(

Ajtógomb-pöcök külön nincsen, csak gombbal együtt. (legalább is gyári újban)

FeZ

Előzmény: wolf_ (414)
wolf_ Creative Commons License 2014.02.25 0 0 414

Sziasztok!

lenne egy olyan kérdésem hogy az üzemanyag szint jelző műszer és a kifogyásra figyelmeztető lámpa, külön van vezérelve, vagy egymástól függenek.

Már csak azért mert szét kellett szednem a műszerfalat (nem ment a sebességmérő, de nagy nehezen rájöttem a hibára) és sztem kicsit elgörbítettem összeszerelésnél a mutatóját.

nem kezd-e később jelezni nekem emiatt a lámpa? csak hogy ne hogy kifogyjak a naftából.

remélem érthető volt :)

köszönettel

wolf

ja és még valami

honnan lehetne szerezni ajtó gomb rögzítő pöcköt vagy mifenét.

wolf_ Creative Commons License 2014.02.12 0 0 413

én legutóbb kb 2 éve cseréltem a gumit, méteráru boltban vastagabb fajta kalapgumi.

hengeres átmérő  nekem kb 2 éve már bírja. kicserélni meg nem tart sokáig.

Előzmény: FeZ_ (409)
ati86 Creative Commons License 2014.02.12 0 0 412

Szia!

Igazad van, most, hogy így mondod.:) Remélem, azért így sem lesz teljesen érthetetlen. A kérdése végül is az volt, hogy merre keresse a modult.

Azt meg bekarikáztam neki.

Előzmény: FeZ_ (411)
FeZ_ Creative Commons License 2014.02.11 0 0 411

Amit belinkeltél gyújtásmodul, az elosztóra rögzítős fajta, de a képen meg egy elosztó nélküli, ikertrafós motort linkeltél be. Az embert lehet, hogy kicsit összezavarod. ;-)

FeZ

Előzmény: ati86 (410)
ati86 Creative Commons License 2014.02.11 0 0 410

Szia!

A karikával jelölt területen kell keresni a modult.

http://www.fridcar.hu/autoalkatresz_cikkszam/2/53283/1/webaruhaz/citroen/zx/1995/4032/gyujtasizzitas/gyujtas-modulkapcsolo/ (a gyújtásmodul képe)

Előzmény: Moneyeater (407)
FeZ_ Creative Commons License 2014.02.11 0 0 409

Sajnos valóban, vagy nem elég erős vagy nem elég rugalmasak az általában fellelhető gumik a feladathoz. :-(

A gyári visszahúzó gumikészlet 5e ft. Nem olcsó, de szerintem megéri, ha figyelembe veszem, hogy hányszor vacakoltam már ilyen-olyan gumival.

Sajnos egyre drágább lesz, 2-3 hónappal ezelőtt még csak 3e ft. körül volt az ára.

Kétféle van belőle, orga számtól (pontos gyártási naptól) függően és már csak az újabb rendelhető.

FeZ

Előzmény: -Serpico- (408)
-Serpico- Creative Commons License 2014.02.11 0 0 408

Lenne nekem is egy "fontos" kérdésem:

A kalaptartó zsinórjának visszahúzását milyen típusú, vastagságú, minőségű (és honnan beszerezhető) gumival oldottátok meg?

Egyszerűen bármit teszek oda, vagy nem elég erős, vagy nem elég rugalmas...

Előre is köszönöm!

Moneyeater Creative Commons License 2014.02.10 0 0 407

Valami a gyújtással lehet ..  trafót veszek hozzá másikat.. viszont elvileg valahl van egy gyújtásmodul , de nem tudom , hogy hol .. ?!

Előzmény: ati86 (406)
ati86 Creative Commons License 2014.02.07 0 0 406

Szia!

Milyen márkájú gyertyák vannak a ZX-ben?

A Beru meg az NGK eléggé jó, az Eyquemet jobb elkerülni.

Nem tudom, hogy ezekben az injektorosokban 1.4-esekben van-e gyújtótrafó, de ha van, az is lehet ludas, esetleg a gyújtáselosztó, vagy maga a gyújtásmodul.

Az a probléma ezekkel a hibajelenségekkel, hogy igen sokrétű dologra következtethet belőle az ember, mire végre megtalálják.

Annak idején, mikor volt egy Citroen AX-em (5-6 éve), én is végigjártam vele ugyanezt a kálváriát, csak az valamivel egyszerűbb volt, mert az autó sima 1.4-es karburátoros volt. Ott a gyújtótrafó volt a rossz. Rángatott, köhögött, mikor bemelegedett a motor, leállt, s nem lehetett tudni, meddig tudok vele gurulni, ha egyáltalán sikerült újraindítani.

Mindazonáltal a hiba kulcsa a check lámpa felvillanásában keresendő, nem véletlen figyelmeztet a jelzés. Márkaszervizben, vagy szinte márkaszervizhez hasonló, jól felszerelt műhelyekben simán kiolvassák neked a kódot.

A mi Saxónkban a pillangószelep potméter-hibát jelezte ki. Azóta sem vettünk új alkatrészt, egyrészt mert az ára csillagászati összegbe került volna, másrészt pedig a pillangószelepház kitisztítása jelentősen javított a helyzeten.

Előzmény: Moneyeater (405)
Moneyeater Creative Commons License 2014.02.07 0 0 405

Valami a gyújtásommal lesz , mert kormosak a gyertyák .. pedig újak a gyertyák is a kábelek is . vettem hozzá bontott trafót , lehet , hogy az a rossz ?! MI vezérli még a gyújtást ? ( menet közben rángat kicsit .) Ha erősebben odalépek neki akkor a kipufogóból korom felhő jön ki .. . Köszi a válaszokat! 

Előzmény: ati86 (404)
ati86 Creative Commons License 2014.02.06 0 0 404

Szia!

Felvillan a check lámpa?

Arra is érdemes nézelődni, amit mondtam, ugyanis ezeket is jelezheti. Ki kell olvasni megfelelő műhelyben a hibakódot.

MAP szenzor

pillangószelep

Gyújtás és alkatrészei

Előzmény: Moneyeater (402)
Feruccso Creative Commons License 2014.02.05 0 0 403

Sziasztok!

Adjatok tanácsot hol tudnám elpasszolni a verdámat,vagy legalább értelmes összegért kiszállni. ZX 1.9 td.

Nem kicsit pórul jártam a saját hülyeségemből kifolyólag. Eresztett a hűtő és mindíg vizet öntöttem rá, nos így egy idő után teljesen elfogyott a fagyálló belőle és belefagyott. Amikor próbáltam beindítani,ugye nem sikerült. Betoltam a "DRT" autószervízbe. Mindenkinek ajánlom akinek sok kidobni való pénze van a semmiért, és ott azt mondták hogy széjjel ment a vezérlés és pár százezer forintból meg is lehet javítani. Megköszöntem nekik 14.000 forint-tal hogy mindezt sikerült nekik megállapítani. (vagy csak rohadtul nem akartak vele foglakozni)

Szóval ha kell valakinek alkatrésznek, vagy tud valakit akinek szüksége lehet rá, szóljon. Képet is rakok fel ha kell.

Február 20.-ig van rajta műszaki. Utána kivonom a forgalomból.

Üdv.

Feruccsó

Moneyeater Creative Commons License 2014.02.05 0 0 402

Köszi a segítséget . Megrendeltem kicseréltettem . Most már nem áll le az autó . Viszont kissé erőtlen és felvillan időközönként a motor check lámpa . Esetleg valami tipp ? Válaszokat előre is köszönöm ! 

Előzmény: -Serpico- (401)
-Serpico- Creative Commons License 2014.02.05 0 0 401

Én nem akarok beleszólni, hogy mit, honnan rendelsz, viszont én őket találtam  a legolcsóbbnak. Mindamellett korrektek és megbízhatóak is.

http://alkatreszek.hu/

Például az általad linkelt érzékelőket hétezer-párszáz forintéért rendeltem (bár most Magnetti Marelli épp nincs készleten, viszont van olcsóbb és drágább kivitel is).

http://alkatreszek.hu/termek_oldal/hu?cikkkod=KITPF2CMM/L

Ha alkatrész kell, én mindenképpen szét néznék másnál is.

Alapproblémára nem tudok gyógymódot, nekem azért kellett ezt cserélni, mivel az alapjáratom időnként - még melegen is - úgy gondolta, hogy tök jó lesz 2500-on pörögni. Máskor meg normális volt. Teljesen rendszertelenül. De most már jó. :)

Előzmény: Moneyeater (399)
ati86 Creative Commons License 2014.02.03 0 0 400

Az autó nem az enyém, hanem a szüleimé.

Semmiképpen ne vegyél addig alkatrészt, amíg nem tudod, hogy mi a konkrét baj.

Vidd el egy olyan szerelőhöz, aki minimum ért általában véve is a francia autókhoz, s türelme is van ahhoz, hogy kikutassa a hiba forrását.

Nálunk úgy oldódott meg a probléma, hogy ki lett takarítva a piros nyíllal jelzett rész (pillangószelepház), a valódi probléma azonban a pillangószelep potméterrel volt. Mivel az nagyon drága újan, így hagytuk az egészet, a tisztítás viszont megtette hatását.

A másik tipp: gyújtáskábelek, gyújtáselosztó, gyertyák, modul megvizsgálása. Ha nincs elegendő feszültség, ki-kimaradhat a gyújtás, ez is okozhat rángatást.

Előzmény: Moneyeater (398)
Moneyeater Creative Commons License 2014.02.02 0 0 399
Előzmény: Moneyeater (398)
Moneyeater Creative Commons License 2014.02.02 0 0 398

Szia. Sajnos még nem . Map szenzort te kicserélted és utána jó lett ? Már szinte mindent kicseréltem az autón .. :D és már nagyon idegesítő .. Ha jól néztem ez pár ezer forintos "kütyü" szóval egy próbát megér ..:D 

Előzmény: ati86 (397)
ati86 Creative Commons License 2014.02.01 0 0 397

Szia!

Nem tudom, hogy megoldódott-e azóta a problémád, de mostanában a Saxónk hasonló hibajelenséget produkált.

Érdemes megnézni, illetve szükség esetén kitisztítani a pillangószelep-házat.

Még egy tipp, hogy a MAP szenzort nézesd meg! (ha jól tudom, az injektoros ZX-ekben ugyanúgy van, mint a Saxóban)

Küldök egy képet. A piros nyíllal jelölt részt érdemes megvizsgálni.

Előzmény: Moneyeater (388)
demszi2 Creative Commons License 2014.02.01 0 0 396

eladnam motorhibas citroen zx 14 avantage automat futomu tavaly lett felujitva fekek ujjak gumi continnental keveset futott. felszereltseg legzsak elektromos ablak elektromos tükör .akar papir nelkül  donornak elado ERD:06703609652

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!