Csupán érdekelne várható-e szerintetek komoly balhé az országban?Aki szerint igen, kérem indokolja meg szerinte miért és miféle- és azt is hogy szerinte mikorra tehető?
Már bocsánat, de ez a topik nem egy akad. székfoglaló, hanem egyszerűen némi disputa. Tehát nem biztos, hogy akarunk-e pontos definiciót, egzakt választ, vagy talán csak polemizálgatunk.
Feltettél egy kérdést, amire érdekes lehetne a válasz, ez engem is érdekelne, de erre konceptualizáció nélkül nem lehet értelmes választ adni.
A topikod kérdésére adható válasz kapcsán először azt kellene eldönteni, hogy a tisztelt topiktársak többsége (nem számítva természetesen a trollokat) egyetért-e abban, hogy várható-e komoly balhé, vagy nem.
Ha a többség szerint nem, a topik zárható, mert értelmesen nincs miről beszélni.
Ha a többség szerint igen, akkor definiálni kell, hogy mennyi időn belül várható, nyilván az nem mindegy, hogy 1 hét, 1 hónap, 1 év, vagy 5 év, 10 év, vagy 100 év (etc.) a kijelölt idő.
Ha az idődefiníció megszületett, a komoly balhé fogalmát kell konceptualizálni válaszhoz, amit a többség mond, az lehet a jelen esetben a topik lényegét adó interszubjektív fogalomefiníció, aminek keretében már lehet értelmes beszélgetést folytatni, egyébként meg csak olyat, amilyet tapasztalsz.
Én elhiszem, hogy már nagyon kikívánkozott belőled valami hasonló, node legalább azt várd ki, amíg megérkezik az a hsz, amihez passzol. Speciel én az ellenkezőjét írtam, mint amit sejdíteni véltél:)
144.§. (1) Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét, vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (2) A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást a) súlyos hátrányt okozva b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával c) háború idején d) külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével követik el. (3) Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Igen, mindenki szereti ezt hinni, aztán csak néz, mint a lukinyúl. Mindennek van előzménye és következménye. A mai magyar valóságra vetítve, sokan azt hiszik vak hitükben, hogy őket nem fogják érinteni az intézkedések. Csalódni fognak. Most attól függetlenül, hogy racionálisak-e vagy nem, a Fidesz-kormány gazdpol. intézkedései a híveket is érinteni fogják, ebben legalább következetes a Fidesz. (Persze, ha nincs a részükre külön kalap-alap.)
Lehet, hogy nagyon földhözragadt vagyok, de a hazaárulás az én szememben az állami vagyon trehány kezelése, a pénzszórás és a közös kirablása, az elvtelen privatizáció, lásd, MÁV-Cargo stb. Az államháztartás nem háztartás szemléletű kezelése.
Nagy ívben lexarom én a szobrokat, emlékműveket, legalább is addig, amíg nem ezek határozzák meg a jólétünket. Talán bunkó vagyok.
Elcsodálkozom azon a mentalitáson, ha valaki végigüvölti a Hősök terét, hogy "Vesszen Trianon!", majd hazamegy, és tudja, hogy az ordítozásnak a hangzavarkeltésen kívül nem lesz hatása, édesded mosollyal alszik el, hogy ő mekkora magyar, most aztán megmutatta, milyennek kellene lennie mindenkinek. Látszatcselekvések preferálása...
Aha. Tehát a fidesz vezérkara nem a Soros Alapítvány emlőin nőtt fel? Nem voltak ott minden SZDSZ ill. elődje rendezvényein, akcióin?
Nem voltak egyeztetések a két párt egyesüléséről? Nem léptek át többen is ennek elmaradása után?
Józan ésszel feltételezhető a belvárosi zsidógyerekekről, hogy magyar nemzetben gondolkodnak?
De ha ettől eltekintünk, a döntéseik, állásfoglalásaik, a nemzeti sorskérdésekhez való hozzáállásuk, az eu-hoz való viszonyuk bizonyítja, hova tartoznak.
Talán ezért is sikerült ennyire elverni az MSZP-t, mert a hatalom nem átkerült a másik oldalra, hanem maradt ahol volt, csak a párt cserélődött le.
"A Jobbik módosító indítványa belefoglalta volna a Kossuth Lajos tér rendezéséről szóló javaslatba a Károlyi Mihály-szobor és a Szabadság téri szovjet emlékmű eltávolítását is. Az országgyűlés azonban név szerinti szavazás során 39 igen és 307 nem mellett elutasította a radikális párt kezdeményezését.
Staudt Gábor és Novák Előd jobbikos képviselők úgy fogalmaztak, a hétfői szavazáson az derült ki, hogy a kormánypártokban nincs meg a politikai bátorság és akarat a két emlékmű eltávolításához, ami a Jobbik szerint hazaárulásnak minősül. A politikusok szerint a Károlyi-szobornak és a szovjet emlékműnek is a szoborparkban lenne a helye, és nem Budapest központjában."
Tedd hozzá, ha vállalkozó. Mert, aki alkalmazottként dolgozik, pláne közlkalmazottként, az nem keresi dögre magát. Elmehetne ugyan vállalkozónak, de ahhoz még egy csomó új tanulnivalót, nem kevés pénzért, kéne vállalnia. Az meg nemigen van.
Nem tehették meg, ugyanis már akkor az SZDSZ ifjúsági tagozatának tartották őket, amiből elegük lett. Ekkor jött a polgár-polgári Magyarország- FDESZ MPP stb.
Nincs más lehetősége. Legalább is gazdpol. értelemben. Lehet izmozni a külfölddel, a nemzetközi intéményekkel, de az adottságaink miatt sajnos ...
Egyesek felemlegetik az ivóvíkincsünket, mint potenciált. Közben elfelejtik, hogy Dél-keleten az arzénnal küzdenek. És még sok minden mást víz ügyben. Például azt, hogy százéves átlagban is igen kevés hullik belőle, ezt meg a termőföldkincsünkre adom válaszként. Valamihez mindig hiányzik valami, amit persze rendbe lehetne tenni, de miért is nem?
Egy frászt volt liberális! Akkor az SZDSZ-ben nyomták volna. Akkor a liberálisoknak állt a zászló, tehát azt a terminológiát használták, de egyszerű, vidéki gyerekként nem tetszett nekik a liberalizmus, azt rögtön lerúgták, ahogy tehették, még nem rúghatják le egészen, még van egy kis liberális máz, de alapból jobbikos a gondolkodásuk, de realista, pragmatikus, nem annyira doktriner.