Hadd ne fejtsem ki, milyen apró különbség volt a bajnok és későbbi BL-döntős Sampdoria oda-visszavágós megszorítása és a tét nélküli meccs az EL-ből és (jó eséllyel)a bajnokságból is kieső genovaiak legyőzése között, vagy a mostani bolgár, szlovák, svéd topcsapatok elleni párharcok és mondjuk a Honvédnál maradva 89-ben a jugoszláv (nem szerb vagy horvát vagy bosnyák) bajnok kiverése vagy a Fradi Real elleni döntetlenje, az Anderlecht kiverése, vagy a Newcastle legyőzése között. Attól tartok, hogy nem érdemes erről beszélgetni, mert ha szerinted a klubcsapataink olyan erőt képviselnek, mint a 90-es években, akkor nincs értelme a további diskurzusnak.
Igen, az erőnlét, a tempó nyilván sokat javult. Csak ez kicsit olyan, mint mikor nagyanyámnak kell elmagyaráznom, hogy attól, hogy a háború romjaihoz képest a kommunizmus alatt fejlődött az ország, az nem azt jelenti, hogy az klassz dolog volt, mert ha egy picit nugatabbra tekint, akkor láthatja, hogy mások, hasonló romokból a többszörösét építették fel. Tehát érdemlegesen fejlődésről beszélni csak a környezet viszonylatában lehetséges, ilyen szempontból pedig tetemes lett a lemaradásunk.
De mesélhetsz arról, hogy hol vannak most a magyar bajnokságban az épkézláb magyar csatárok (mint a 90-es évekből pl. Vincze Pilu, Horváth Feri, Fodor Imi), vagy a légiósok között - Szalait is beleértve - hol vannak Kiprich vagy Kovács Kálmán hatékonyságú csatáraink.
Ez a másik két név, hmmm. Marozsánról fingom sincs. A másik meg nem az a félnótás, aki az első válogatott meccsén kiállítatta magát Bécsben? De róla sem rémlik ennél több.
A vicc jó, különösen Bástya tanár úrtól. De Verebes nem kergette szét a válogatottat, a 90% maradt, akiket meg hozott (Preszeller, Boda, Híres, Szalai, Varga I.) klasszis szintet képviseltek.
Nem én kapkodok, hanem az NSO. Különben pedig szeretem megelőzni a koromat.
A Szomszédok egyik első epizódjában elhangzik egy vicc, Béla bácsi mondja: Mi a különbség Kína és Magyarország között? Az, hogy Kínában a válogatott szétkerget egy csapat verebet, Magyarországon pedig egy Verebes szétkerget egy válogatottat.
Megdöbbentő, mennyire tárgyilagosnak tűnően nyilatkoznak. Nincs 25 évnyi találgatás, ha Mezey másnap kiáll, és közel hasonló stílusban elmondja ezeket. Mondjuk, a KGB vonal nekem új.